Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 135, 136, 137 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 136 z 158
Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 21:08   Citovat  

Optimas - Mám od stejné firmy LPG v accu a přimazávání hodlám řešit taky. Už jsi se rozhodl co si tam necháš namontit? Já se právě taky rozhoduju..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 21:11   Citovat  

Maggoth napsal:
Optimas - Mám od stejné firmy LPG v accu a přimazávání hodlám řešit taky. Už jsi se rozhodl co si tam necháš namontit? Já se právě taky rozhoduju..

to radeji doprej motoru serizeni ventilu i dva krat do roku nezli investovat do tohohle ,ja ted dolejvam flashlube ,ale jen proto ,ze kdyz uz to tam mam tak tech par kacek me nezabije .. ale osobne nechavam seridit ventili kazdej rok ..

Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 21:24   Citovat  

Hodně se bojím aby se nezamlátily..

Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 21:42   Citovat  

Namontuj jednotku s přívstřiky benzínu (Magic od HL a další to umí) + kontrola vůlí každou druhou výměnu oleje

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 21:50   Citovat  

Maggoth napsal:
Hodně se bojím aby se nezamlátily..

Najeď na LPG 20-30tis. km , zkontroluj vůle a pak se rozhodni podle výsledku .

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 22:25   Citovat  

hopit napsal:
Najeď na LPG 20-30tis. km , zkontroluj vůle a pak se rozhodni podle výsledku .

jen postnu malou zkusenost , auto predemnou jezdilo na LPG a udelalo cca 20-30000km ,vule byla minimalni ,dalsich 20000km jeste porad s flashlube vule minimalni ,prestal jsem dolejvat flashlube ,ale taky auto dostalo reflash ECU a vice se jezdilo do otacek a po 20000km ,vule ventilu uz byla znacna ,proto jsem se rozhodl delat ventily kazdej rok a dolil jsem Flash lube kdyz uz tam je .. rekne mi nekdo ,co je spatne na caste kontrole vule ventilu ,nebo proc to nedelat ?

mam system MAGIC G4 s privstrekem benzinu od 5500ot ,ted budu nechavat znovu nastavovat ECU ,pac po vymene kompresoru zacal motor zlobit na LPG pred 5500ot do kopce zacne motor cukat jako by tam byl omezovac ,takze to nechal seridit a jsem premyselel,ze bezne nejezdim pres 4000ot ,tak asi necham presunout privstrek pod podunutej vtec nize diky reflashu ..

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 22:49   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
...udelalo cca 20-30000km ,vule byla minimalni ,dalsich 20000km jeste porad s flashlube vule minimalni ,prestal jsem dolejvat flashlube ,ale taky auto dostalo reflash ECU a vice se jezdilo do otacek a po 20000km ,vule ventilu uz byla znacna...

Vůle byli minimální a bez flashlube značné? Buď to pleteš,nebo nerozumíš problematice. Od výrobce jsou určené a nastavené nějaké vůle mezi dříkem ventilu a vahadlem. Tím že se ventil díky provozu na LPG zaklepe více do sedla se vůle právě zmenší a ne zvětší. Takže mi je divné,že s flashlube byli minimální a bez byli značné...

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 22:54   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
...mam system MAGIC G4 s privstrekem benzinu od 5500ot ,ted budu nechavat znovu nastavovat ECU ,pac po vymene kompresoru zacal motor zlobit na LPG pred 5500ot do kopce zacne motor cukat jako by tam byl omezovac ,takze to nechal seridit a jsem premyselel,ze bezne nejezdim pres 4000ot ,tak asi necham presunout privstrek pod podunutej vtec nize diky reflashu ..

Seš si jistý že v otáčkách do 4000 potřebuješ přívstřik? To už ani nebudeš mít pohon na alternativní palivo Velmi šťastný
Já moc nechápu proč se u některých motorů zaklepávají ventily. To asi nebude tím že je LPG suché,ale spíš tím že jsou tam vyšší teploty,které ten hliník hůř snáší? Pak je mi divné že nějaké kapky čehosi by měli ochladit spalovací prostor. Já tedy jezdím převážně v otáčkách do 4000 a mám najeto 60 tisíc km a ventily OK,nebylo potřeba seřizovat...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2017 , 0:35   Citovat  

Kmóďa napsal:
Seš si jistý že v otáčkách do 4000 potřebuješ přívstřik? To už ani nebudeš mít pohon na alternativní palivo Velmi šťastný
Já moc nechápu proč se u některých motorů zaklepávají ventily. To asi nebude tím že je LPG suché,ale spíš tím že jsou tam vyšší teploty,které ten hliník hůř snáší? Pak je mi divné že nějaké kapky čehosi by měli ochladit spalovací prostor. Já tedy jezdím převážně v otáčkách do 4000 a mám najeto 60 tisíc km a ventily OK,nebylo potřeba seřizovat...

ja bezne po reflashi radim max 3500ot ,samozrejme motory maji rozdily nejde to jen tak srovnat ,kazdopadne jsem psal ze v te dobe byl proveden reflah a jezdilo se proste vice drave .. s tou vuly mas pravdu ,napsal jsem to blbe ,myslel jsem minimalni a znacny rozdil pred a po serizeni ,v mire serizeni ,stav vule byl dle technika horsinez predtim .. nevim jak uz bych to napsal , ja si hlavne uvedomil ze uz nemam po reflashi vtec ve 6000ot ,ale o cca 1500ot nize a proto bych to dal na 4000ot pod vtecem ,myslim ,ze nakej smysl to ma a co vtecuju jen obcas tak spotreba privstreku je fakt miziva .. a aspon vim ,ze neco primazava .. hlavne aby motor vydrzel co nejvice naky dolejvani oleje ,flashlube nebo benzinu me tolik netrrapy pri spotrebe motoru ,pac jezdim do deseti litru LPG a ikdyz to tocim malo ,s akceleraci jsi hlavu nedelam ,proste jezdim svizne .

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2017 , 7:09   Citovat  

S těmi vůlemi je to snad jasné.
Jen bych chtěl připomenout, že když se dá u Magic G4 přívstřik, musí se dát v kartě "rozšířené" , tam navolíš
otáčky a minimální benzínové časy při kterých se přívstřik spustí.
POZOR: vpravo je posuvná lišta "OBOHACENÍ" - ta je nastavena dost do chuda, výchozí postavení volím uprostřed,
jinak tam místo zvoleného času přívstřiku jde třeba jen polovina. Takže dát víc doprava a zkusit projet s připojenou lambdou (odečet z OBD) a pomocí posuvu té lišty to doladit.
Vím že si to kdekdo ladí sám tak to je jen návod.

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2017 , 8:01   Citovat  

Tiež mám prívstrek, tuším od 5000 . K24 . Dôvod? Milujem ten motor a keďže nikto mi nikdy nedoložil papierovo (rozumej výskum) to, že by motor vydržal to čo pri benzíne vo vyšších otáčkach, tak mu to s radosťou doprajem. Asi by som sa obesil, keby som si zničil motor vlastnou hlúposťou, hlavne keď sa spotreba benzínu hýbe v decilitroch na 100 km (keď teda jazdím ostrejšie).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2017 , 8:46   Citovat  

markos napsal:
Tiež mám prívstrek, tuším od 5000 . K24 . Dôvod? Milujem ten motor a keďže nikto mi nikdy nedoložil papierovo (rozumej výskum) to, že by motor vydržal to čo pri benzíne vo vyšších otáčkach, tak mu to s radosťou doprajem. Asi by som sa obesil, keby som si zničil motor vlastnou hlúposťou, hlavne keď sa spotreba benzínu hýbe v decilitroch na 100 km (keď teda jazdím ostrejšie).

je to dobrý mozna to nema vliv na samotnej vtec system ,ale v nem motor pracuje z vyssi teplotou kde LPG uz tolik nestiha proto za mne privstrek idealne pred vtecem coz je ted 4600ot myslim Úsměv

jiri1975 je teď offline  jiri1975
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2017 , 10:25   Citovat  

optimas napsal:
Ahoj, jsem novým majitelem C8G 2011 s motorem B18A2 s 94tkm a zvažuji příští rok ji dát do LPG. V současné době mám C6G anglána 2000 a již najeto 100tkm na LPG system Magic. Před měsícem jsem řešil fouklý reduktor a plyn se tlačil do vody a my mysleli že prasklo těsnění pod hlavou jelikož motor má 255tkm. Hlavašla na komplet repas a nic ji nebylo, ale v hlavárně nezjistili žádný problém s ventilama vše ok. Píšu to sem proto že ma foru 8g ke nějaký důchodce lček11 a tem tam píše takové nesmysly že jsem se nestačil divit. Tak se ptám jak se na tom motor B18A2 a ivtec s LPG
Taky jsem relativně čerstvým vlastníkem civic R18A2 a chtěl bych pomoct s výběrem nejvhodnějšího systému značky pro provoz na LPG a ještě by mě zajímalo je tedy lepší fleshlube nebo raději systém co umí přívstřik benzínu třeba od 4000 otáček. Už v tom ležím asi měsíc a docela v tom plavu. Někdo má STAG někdo BRC jinde mi nabízejí PRINS
a ještě mám nabídky na RENZO a ZAVOLLI či LPGTECH. Docela se v tom ztrácím a Částka za montáž se taky pěkně liší.
Díky za každou dobře míněnou radu Cooo???

zitnyp je teď offline  zitnyp
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2017 , 11:15   Citovat  

jiri1975: ahoj, mam od Jirika LPG s jednotkou Europegas. Jinak na tudy odkaz ma fotku v civicoj a podle me to vypada jako jedna z nejlip provedenejch prestaveb, co do "vzhledu" a prijde me, ze vetsinou ty co vypadaji dobre, tak nejsou odflakly ani jinak.

Jinak konkretni fotka: tudy odkaz

Vule jsem za tech 43tisic km na LPG resit prakticky nemusel. Mirna korekce tam obcas byla, ale ne nijak odlisna oproti predchozim 100tisicim na benzin.

Privstrik ani primaz na civicovi nemam.

Jinak jezdim dost mesto, ted vlastne civic bud jezdi mesto a nebo se s nim nekde specha. Spotrebou jsem byl kolem 8-9L benzinu, ted jsem tak 9-10L LPG, ale mam to fakt na prvni semafor par metru a jsou nadrze, kdy se to proste mimo mesto ani nepodiva.

jiri1975 je teď offline  jiri1975
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2017 , 13:17   Citovat  

Čau
Proč Europegas?
Byla to volba cena vs kvalita nebo jen doporučení. Taky se mi nechce dát přes 30 klacků za plyn do auta.
Mě se třeba líbí LPGTECH nebo nějaký ital LANDI RENZO či ZAVOLI.
Asi spíš záleží na tom, jak to ta dotyčná firma namontuje a odladí. Pokazit(zk...t) se dá cokoliv.
Vím, že výběr co tam dám namontovat bude stejně nakonec moje volba.
I tak moc děkuju za radu VTEC

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2017 , 13:42   Citovat  

jiri1975 napsal:
Čau
Proč Europegas?
Byla to volba cena vs kvalita nebo jen doporučení. Taky se mi nechce dát přes 30 klacků za plyn do auta.
Mě se třeba líbí LPGTECH nebo nějaký ital LANDI RENZO či ZAVOLI.
Asi spíš záleží na tom, jak to ta dotyčná firma namontuje a odladí. Pokazit(zk...t) se dá cokoliv.
Vím, že výběr co tam dám namontovat bude stejně nakonec moje volba.
I tak moc děkuju za radu VTEC

asi tak spis hledej dle referenci o servisu u znamycha v okoli ,nezli dle nazvu systemu nebo firmy , hlavne se nenech uvrtat do nakych novych veci ktery nejsou vyzkousena ani za cenu slevy .. nejvice referovane z doslechu jsou BRC to mi rekl i muj servisak a ten fakt vi ocem mluvi ,tam se mi nestalo zeby neco udelal a pak se to podelalo zebych musel zpet ,ze to blbe udelal ,BRC jsou dle nej prakticky bez problemu ,ja mam MAGIC G4 a jsem spokojenej ,ale ne kazdej to umi ladit ..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2017 , 14:02   Citovat  

jiri1975: hele, ono je to asi jedno co Úsměv Tenkrat jsem vybral (i pres 150km vzdalenost) prave Jirika, protoze, me prislo ze se i snazi poradit i tem co to od neho nemaji a celkove se snazi venovat nejakymu posunu a ne jen za kazdou cenu $$$. Mel dobry zkusenosti s timhle, postupem jsem mel doma i BRC v Galaxy s VR6, k obojimu mam interface do PC a musim rict, ze ten europegas je proste o dost odladenejsi, co se toho SW tyce (mysleno toho v PC). Takze Nissan Pathfinder je taky na europegasi jednotce. Tam teda trochu furt bojuju, ale nemyslim, ze to je primo LPG problem. Spis proste nejaky aftermarket caty, mozna aftermarket lambdy... Proste auto s "horsi" historii, kdezto civica jsem kupoval se 49tisici, LPG v cca 150tisicich, tak vim jak se choval na benzin a jak na lpg.

U 8Gcka je jedinej problem s vodou / reduktorem, ze tam proste neni moc mista. Dneska bych mozna chtel nejaky jiny reduktor i za cenu vetsi ceny, proste aby mel vyvody na vodu nejak jinak, ale to je tak asi jediny. V realu jsem tu vodni fitinku nebo jak se tomu jmenuje dotahoval asi jednou.

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2017 , 10:09   Citovat  

Já mám ve starým C6G Magic3 a na něm 100tkm a naprostá spokojenost
Do C8G si ho dám zvova i když novější Magic 4. Taky vibírej jak daleko máš servis ať nelítáš kvuli prkotině 300km.

zitnyp kde máš umistěný v 8G přepínač lpg?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2017 , 10:12   Citovat  

mam vypinac v takovym tom uzkym plastiku kolem volantu, tak na leve strane. Bral jsem to tak, ze kdyztak se da urcite z vrakace koupit tenhle kousek za par korun Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2017 , 11:14   Citovat  

Já uvažuju dát to vedle zapalovače. Jsou tam 2 krytky kde má být ohřev sedadel, ale jelikož je z Itálie tal si tam asi zadek nepotřebují vyhřívat.
No musím se podívat kde to vlastně myslíš ty, jelikož teď tápu kde to máš Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2017 , 11:15   Citovat  

kdyz si vzpomenu tak to muzu vyfotit, ale nemam auto tedka u sebe Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2017 , 20:23   Citovat  

optimas napsal:
Já uvažuju dát to vedle zapalovače. Jsou tam 2 krytky kde má být ohřev sedadel, ale jelikož je z Itálie tal si tam asi zadek nepotřebují vyhřívat.
No musím se podívat kde to vlastně myslíš ty, jelikož teď tápu kde to máš Velmi šťastný

Tam bych to nedával , ledky z ovladače nepříjemně svítí do prostoru auta.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2017 , 21:37   Citovat  

hopit napsal:
Tam bych to nedával , ledky z ovladače nepříjemně svítí do prostoru auta.

taky to mam vedle VSA prepinace ,tam to neobtezuje ,poprípade schovat vezle zapalovace v popelniku ,zaklapnes a neni nic videt .. schvas nalepku a tankovani vedle benzinu a muzes klido parkovat v garazich Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2017 , 12:49   Citovat  

Ano o tomhle uvažuju že si dám plnění pod víčko ale budu muset vždy šroubovat hrdlo, ale nechat si vrtat do nárazníku se mi fakt nechce
To raději budu šroubovat Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2017 , 19:52   Citovat  

plnění pod víčkem by mělo být uchyceno v plechu, aby vůbec drželo. Znamená to tedy, že musí být navrtáno do podběhu nebo kastle.
Je to tedy mnohem větší zásah než mít tankování v nárazníku. Hondy navíc mají tankovací víčko zleva, takže tankování pod víčkem zde považuji za úplný nesmysl.(tahaní hadice od stojanu kolem celého auta) Přání zákazníka je ale rozhodující Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2017 , 20:30   Citovat  

Jiřik napsal:
plnění pod víčkem by mělo být uchyceno v plechu, aby vůbec drželo. Znamená to tedy, že musí být navrtáno do podběhu nebo kastle.
Je to tedy mnohem větší zásah než mít tankování v nárazníku. Hondy navíc mají tankovací víčko zleva, takže tankování pod víčkem zde považuji za úplný nesmysl.(tahaní hadice od stojanu kolem celého auta) Přání zákazníka je ale rozhodující Úsměv

Znám čerpačky co mají stojany na levé straně. Tankování jinde než pod víčkem je nesmysl , proč si zbytečně komplikovat vjezdy do garáží a kazit vzhled auta.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 13:26   Citovat  

U nás v širokém okolí není neznám LPG čerpačku se stojanem zleva, i když už jsem jich také několik viděl.
To chce vysledovat co máš v okolí, protože tahat pořád tu hadici není úplně příjemné.
Většinou máš taky redukci, kterou je třeba našroubovat, tzn. další krám navíc a smrdí od plynu.
Jak říkám, montoval jsem jich spoustu, ale zásah do plechu je vždycky mnohem razantnější, než do nárazníku.
Jde jen o estetické hledisko, funkčněji hodnotím tankování v nárazníku (už jsem opravoval několik zlomených šroubení, je to 10mm průměr a na tom Ti visí 10kg hadice) Tak to koukám!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 13:28   Citovat  

Jiřik napsal:

Nevím jaké s tím máš zkušenosti, ale od roku 2010 mám v C6G plnící hrdlo pod víčkem a nikdy jsem neměl problém tam natáhnout hadici. Drží to naprosto perfektně, ale jestli ti příjdou odvrtané 3 díry pod víčko jako větší zásah do kastle tak to jo. jak píše hopit proč si komplikovat vjezd do garáží. A za mě kazit si vzdled auta dírou do nárazníku tak to ne. Pokud to jde pod víčko, bude to pod víčkem. Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 13:46   Citovat  

Když chceš vjíždět do podzemních garáží, nesmíš to mít označené a víčko musí být schované, tomu rozumím.
Nejlépe taky ovládací panel v popelníku. Ilegální chování se musí zakrýt.
Psal jsem jen o spolehlivosti a funkčnosti. Mimochodem, víš jaký průměr má díra pro Tomasetto pod benzínovým víčkem? Tak úplně "dírka" to není Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 15:18   Citovat  

Ja u Nissasanu Pathfinder mam tankovani vedle tazneho, na jedny strane zasuvku na navijak / vlek a na druhy strane LPG. je to vic k prave strane. Je to supr, nemusim nikde s vlekem resit co a jak, hadice takhle da uplne vsude.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 135, 136, 137 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina