Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 136, 137, 138 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 137 z 158
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 15:52   Citovat  

Jiřik napsal:
Když chceš vjíždět do podzemních garáží, nesmíš to mít označené a víčko musí být schované, tomu rozumím.
Nejlépe taky ovládací panel v popelníku. Ilegální chování se musí zakrýt.
Psal jsem jen o spolehlivosti a funkčnosti. Mimochodem, víš jaký průměr má díra pro Tomasetto pod benzínovým víčkem? Tak úplně "dírka" to není Úsměv

Tak kolik já to nevím. Tipuju tak 12- 14 mm
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 16:39   Citovat  

Jiřik napsal:
Když chceš vjíždět do podzemních garáží, nesmíš to mít označené a víčko musí být schované, tomu rozumím.
Nejlépe taky ovládací panel v popelníku. Ilegální chování se musí zakrýt.
Psal jsem jen o spolehlivosti a funkčnosti. Mimochodem, víš jaký průměr má díra pro Tomasetto pod benzínovým víčkem? Tak úplně "dírka" to není Úsměv

20mm je to rozhodně menší díra než 50mm v nárazníku Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 18:44   Citovat  

No já osobně nechal vrtat již podruhé do nárazníku, 1) nezrezne Úsměv 2) do podzemních garáží bych s LPG autem stejně nejel (pokud není povoleno) . Mě to přijde jako velké riziko, nikdy nevíš ... vzniklá škoda pak může být ohromná. Možná jsem moc opatrnej, ale zase mám větší klid.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 19:03   Citovat  

JardaBar napsal:
No já osobně nechal vrtat již podruhé do nárazníku, 1) nezrezne Úsměv 2) do podzemních garáží bych s LPG autem stejně nejel (pokud není povoleno) . Mě to přijde jako velké riziko, nikdy nevíš ... vzniklá škoda pak může být ohromná. Možná jsem moc opatrnej, ale zase mám větší klid.

Nejde jen o podzemní garáže , spousta parkovacích domů má také zákaz vjezdu LPG. Jinde než u nás jsem podobný nesmysl neviděl , benzínová nádrž při požáru napáchá větší škodu než LPG.

JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 19:10   Citovat  

Tak důvod určitě znáš, LPG je těžší než vzduch, v tom je to riziko, není snadné ho odvětrat, jedině nuceně. Nejsem takový světoběžník, ale v zahraničí ty zákazy vidím taky.
Já jsem prostě opatrnější, radši tam nejedu. Občas jsem třeba poslal dotaz, zdali je možné s LPG parkovat, sám víš, že je možné třeba na střechách apod.. Takže legálních řešení je docela dost. Kam se nesmí radši nejedu, pojišťovna by tě nepokryla.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 19:22   Citovat  

JardaBar napsal:
Tak důvod určitě znáš, LPG je těžší než vzduch, v tom je to riziko, není snadné ho odvětrat, jedině nuceně. Nejsem takový světoběžník, ale v zahraničí ty zákazy vidím taky.
Já jsem prostě opatrnější, radši tam nejedu. Občas jsem třeba poslal dotaz, zdali je možné s LPG parkovat, sám víš, že je možné třeba na střechách apod.. Takže legálních řešení je docela dost. Kam se nesmí radši nejedu, pojišťovna by tě nepokryla.

Jediný důvod vidím v neschopnosti našich úředníků KO tudy odkaz

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 19:50   Citovat  

hopit napsal:
Jediný důvod vidím v neschopnosti našich úředníků KO tudy odkaz

Já myslím že úředníci za to nemůžou,ten zákaz myslím už neplatí tudy odkaz

zitnyp je teď offline  zitnyp
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 20:16   Citovat  

ja tohle ted resil v projektu na dum a garaz, mam v pozarni zprave povoleno parkovani vozu LPG / CNG. Cela legislativa je na tom tak, ze pokud je parkoviste / garaz pro 4 a vice aut, jedna se o garaz pro hromadna stani a je tam potreba kvuli LPG toho vice, nejaky automaticky odvetravani atd. Jelikoz tohle je ciste administrativni vec, garaz je napsana na "do trech parkovacich mist" tzn. pro jednotliva stani a tam staci odvetrani (dva otvory v protilehlych stenach asi 20x20cm) a cidlo na LPG.

Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 21:31   Citovat  

optimas napsal:
Tak kolik já to nevím. Tipuju tak 12- 14 mm

jo, je to 20mm. Vždycky raději obrábím díly, co se dají vyměnit (nárazník) ale je to rozhodnutí na každém individuálně.
Ohledně vjezdu do garáží: vždycky se snažím posuzovat reálné riziko, vjet tam když se nic nestane- tak maximálně člověk riskuje propíchané gumy od uvědomělého chudáka. Pokud máš u systému se vstřikováním všechno utěsněné,
tak se nemůže nic stát, to je všem jasné. Když však ke mně občas přijede auto se starým nasávaným systémem, tam je třeba počítat s tím, že vše co je za posledním elektroventilem uteče po zhasnutí motoru ven (obsah reduktoru+ vedení plynné fáze+ obsah LPG v celém sání) což samozřejmě žádný výbuch způsobit nemůže (v případě že si nikdo na výstup ze sání neklepe cigaretu) ale už je to docela cítit.

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2017 , 6:07   Citovat  

zitnyp napsal:
Ja u Nissasanu Pathfinder mam tankovani vedle tazneho, na jedny strane zasuvku na navijak / vlek a na druhy strane LPG. je to vic k prave strane. Je to supr, nemusim nikde s vlekem resit co a jak, hadice takhle da uplne vsude.

Mam to uplne stejne,vedle taznyho,na druhe strane nez je zasuvka a nemuselo se nikde nic vrtat je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2017 , 6:52   Citovat  

na to dokonce existuje držák Úsměv
tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2017 , 16:06   Citovat  

JardaBar napsal:

Kamo mám to pod víčkem 7 rok a nikde žádná rez. Hihi

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2017 , 16:13   Citovat  

Jaký používáte jednorázové filtry plynné fáze? Našel jsem s papírovou,polyesterovou a bulprenovou vložkou...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2017 , 16:14   Citovat  

Jiřik napsal:
jo, je to 20mm. Vždycky raději obrábím díly, co se dají vyměnit (nárazník) ale je to rozhodnutí na každém individuálně.
Ohledně vjezdu do garáží: vždycky se snažím posuzovat reálné riziko, vjet tam když se nic nestane- tak maximálně člověk riskuje propíchané gumy od uvědomělého chudáka. Pokud máš u systému se vstřikováním všechno utěsněné,
tak se nemůže nic stát, to je všem jasné. Když však ke mně občas přijede auto se starým nasávaným systémem, tam je třeba počítat s tím, že vše co je za posledním elektroventilem uteče po zhasnutí motoru ven (obsah reduktoru+ vedení plynné fáze+ obsah LPG v celém sání) což samozřejmě žádný výbuch způsobit nemůže (v případě že si nikdo na výstup ze sání neklepe cigaretu) ale už je to docela cítit.

Tak 2 cm zas není taková hrůza jak 5 cm v nárazníku, kde se mi to fakt hnusí. Když vjíždím do garáží tak vím kolik mám v nádrži lpg. Pokud ji mám plnou tak tam nejedu. A sám za sebe můžu říct, že mám ohnutý plovák a vleze mi do 43,5 lit nádrže 42 lit a auto mi stojí v práci celý den na slunci a za těch 7 let si nikdy ani nepšouklo.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2017 , 16:39   Citovat  

optimas napsal:
Tak 2 cm zas není taková hrůza jak 5 cm v nárazníku, kde se mi to fakt hnusí. Když vjíždím do garáží tak vím kolik mám v nádrži lpg. Pokud ji mám plnou tak tam nejedu. A sám za sebe můžu říct, že mám ohnutý plovák a vleze mi do 43,5 lit nádrže 42 lit a auto mi stojí v práci celý den na slunci a za těch 7 let si nikdy ani nepšouklo.

Jo, Optimasi, s tím souhlasím. Prostě jsi přesvědčený tak a hotovo. Na subjektivní názor žádný protiargument nefunguje. Prostě se ti to líbí a tečka. Není co řešit. Někdo holky, někdo vdolky, navíc zde v podstatě vůbec o nic nejde. Velmi šťastný
K FILTRŮM:
PAPÍROVÉ vložky jsou považovány za základní, jsou levné, ale mají i velmi dobrou propustnost, stíhají velké výkony. Dělají se v nejširším sortimentu
POLYESTEROVÉ vložky jsou vylepšené, výhoda je, že se nesníží schopnost průtoku jen částečně odpařeným plynem (fungují dobře za studena) , snesou vyšší úroveň znečištění. Dělají se ale v omezeném sortimentu, snesou velké výkony.
BULPRENOVÉ vložky už docela dobře zachytávají i parafinové a olejové nečistoty, jsou vhodné pro vstřiky, náchylné k ucpání (Magic FX, Matrix, Valtek), ale mají trochu nižší průtok a obzvlášť se dají "ucpat" částečně odpařeným plynem.
ODSTŘEDIVÉ jsou kontstruovány na odstředivé oddělení nečistot, mají i polyester. vložku. Mají ale velký odpor, ukrmí max. 120kW. Filtrují nejlépe.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2017 , 17:07   Citovat  

Jasně Jiříku ty jsi zase přesvědčen, že do nárazníku a přesto vlak nejede. Ty to zákazníkovi vysvětlíš (vnutíš jako nej) a ty máš ulehčenou montáž a on zprzněné auto nějakým hnusem. Hele kdyby pod tím víčkem byla nosmá čast tak ani nepípnu, ale jde o kulový. Našroubuju hrdlo dám hadici a plním, jen nechápu kde jsi vzal těch 10kg. Pokud tvrdíš, že má ta jadice 10kg tak bych měl strach ji dát do hrdla v nárazníku že to vyrve. Teď mám pro tebe perlu. Tankoval jsem v Rakousku a představ si já v.ůl tam zapomněl pistol a rozjel se. A hádej co se stalo. Nic vůbec nic. Pistol se vyrvala z hrdla a padla na zem. Tohle mít v nárazníku tak ho memám. A jak jsi psal že jsi musel řešit zalomené závity v hrdle tak proč asi? Přesně proto co jsem udělal já, ale bohužel i to se stává a nevěřím že by to pistole urvala vlastní vahou Velmi šťastný

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2017 , 17:33   Citovat  

optimas napsal:
Jasně Jiříku ty jsi zase přesvědčen, že do nárazníku a přesto vlak nejede. Ty to zákazníkovi vysvětlíš (vnutíš jako nej) a ty máš ulehčenou montáž a on zprzněné auto nějakým hnusem. Hele kdyby pod tím víčkem byla nosmá čast tak ani nepípnu, ale jde o kulový. Našroubuju hrdlo dám hadici a plním, jen nechápu kde jsi vzal těch 10kg. Pokud tvrdíš, že má ta jadice 10kg tak bych měl strach ji dát do hrdla v nárazníku že to vyrve. Teď mám pro tebe perlu. Tankoval jsem v Rakousku a představ si já v.ůl tam zapomněl pistol a rozjel se. A hádej co se stalo. Nic vůbec nic. Pistol se vyrvala z hrdla a padla na zem. Tohle mít v nárazníku tak ho memám. A jak jsi psal že jsi musel řešit zalomené závity v hrdle tak proč asi? Přesně proto co jsem udělal já, ale bohužel i to se stává a nevěřím že by to pistole urvala vlastní vahou Velmi šťastný

taky nechapu nakej problem z tahanim hadice pres auto ,ale ohybat se s pistoly k zemi je asi pohodlnejsi Velmi šťastný

to se zapomenutim pistole bych se bal ,kolikrat jsou ty pistole tak poniceny ,ze mam problem ji vytahnout normalne Velmi šťastný
nastesti mam dvirka jako vrata a nemusim nic sroubovat ,napr u 607 jsem musel ikdyz vratka byly taky velky .. dle mne to jde udelat ruzne aby se to tam veslo ...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2017 , 20:16   Citovat  

Ne, já to myslel úplně vážně, doslova. Prostě se Ti to líbí a tečka. Respektuji to.
Považuji to za hloupou debatu, namontuji to, co si kdo objedná. Dokonce si za to na rozdíl od mnohé konkurence neberu příplatek... to je dobrý, ne?
Zrovna do Hond jsme namontovali spoustu tankování pod víčko. To že to někdo urval při připojené tankovací pistoli mi asi všichni zatajili Smutný
Jo, dokonce jeden tankovací stojan zleva v Žatci máme- akorát tam nejezdím kvůli horšímu plynu.
Přes to všechno bych dal tankování pod víčko JEN v případě tankování zprava a v plechu.
Vyjímkou je Liquid, kdy musíme namontovat tankování v úhlu mírně nahoru kvůli tankování aditiva.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2017 , 21:56   Citovat  

Taky mám od Jiříka tankování pod víčkem u benzinového hrdla,na levé straně a s taháním hadice nemám problém. I když teda u nás kde tankuji nejvíc,ji mají kratší,takže jsem se naučil radši najíždět z druhé strany. Máme tu ale stojan umístěný tak,že to nevadí. A není tu takový provoz. Jinak zatím jsem to za tři roky co tankuji neurval. A to šroubuji dlouhý nástavec,takže je na to ke všemu slušná páka. Teď jsem radši objednal krátký. Nahoře pod víčkem je to podle mě v zimě lépe chráněné,na nárazníku dole to může být dost špinavé tankování...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2017 , 14:41   Citovat  

Jiřik napsal:
Ne, já to myslel úplně vážně, doslova. Prostě se Ti to líbí a tečka. Respektuji to.
Považuji to za hloupou debatu, namontuji to, co si kdo objedná. Dokonce si za to na rozdíl od mnohé konkurence neberu příplatek... to je dobrý, ne?
Zrovna do Hond jsme namontovali spoustu tankování pod víčko. To že to někdo urval při připojené tankovací pistoli mi asi všichni zatajili Smutný
Jo, dokonce jeden tankovací stojan zleva v Žatci máme- akorát tam nejezdím kvůli horšímu plynu.
Přes to všechno bych dal tankování pod víčko JEN v případě tankování zprava a v plechu.
Vyjímkou je Liquid, kdy musíme namontovat tankování v úhlu mírně nahoru kvůli tankování aditiva.

V pohodě však je to diskuzní forum Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2017 , 10:17   Citovat  

Ahoj
Mel sem auto na vyvareni a ted mi nejde lpg,nesvitej vubec kontrolky na tej kostce v aute.Klempir mel baterku odpojenou po celou dobu svareni.Je ridici jednotka v haji nebo to muze bejt tim ze byla dlouho odpojena baterka?Obavam se nejhorsiho.Pojistka je v pohode.
Poradi nekdo?Jirik?

auto Honda Legend KA7,system lpg Solaris

Muzu treba neco promerit???
Diky

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2017 , 19:36   Citovat  

David.306 napsal:
Ahoj
Mel sem auto na vyvareni a ted mi nejde lpg,nesvitej vubec kontrolky na tej kostce v aute.Klempir mel baterku odpojenou po celou dobu svareni.Je ridici jednotka v haji nebo to muze bejt tim ze byla dlouho odpojena baterka?Obavam se nejhorsiho.Pojistka je v pohode.
Poradi nekdo?Jirik?

auto Honda Legend KA7,system lpg Solaris

Muzu treba neco promerit???
Diky

Musí být připojený plus i mínus a to pevně. Dále kabel k 12V+ klíček
pokud to je, vyjmi jednotku z patice, prostříkni sprejem na kontakty a proměř, jestli vede zmíněné napětí všech třech pinů až do té patice a přímo stav pinů na patici jednotky.
Zkontroluj taky jednotku jestli není někde z dělící roviny vyteklý "asfalt".
Pokud je vše ok a nereaguje, nejde připojit atd... je možné ji zaslat k výrobci na opravu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2017 , 20:03   Citovat  

Jiřik napsal:
Musí být připojený plus i mínus a to pevně. Dále kabel k 12V+ klíček
pokud to je, vyjmi jednotku z patice, prostříkni sprejem na kontakty a proměř, jestli vede zmíněné napětí všech třech pinů až do té patice a přímo stav pinů na patici jednotky.
Zkontroluj taky jednotku jestli není někde z dělící roviny vyteklý "asfalt".
Pokud je vše ok a nereaguje, nejde připojit atd... je možné ji zaslat k výrobci na opravu.

To plus ke klicku se zapojuje primo na spinaci skrinku?nebo do pojistkovky?

A myslis ze pripadny poskozeni jednotky mohlo zpusobit to vyvarovani kastle?Baterie teda byla odpojena.Jinak nevsiml jsem si ze by z jednotly neco vytekalo.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2017 , 21:21   Citovat  

+12V je připojený buď ke klíčku, + vstřikovačů, + cívek, nebo + nějakého čidla. Je to většinou černobílý nebo černočervený pruhovaný kabel, který má napětí jen když zapneš zapalování

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2017 , 21:23   Citovat  

promiň- červenobílý, červenočerný nebo červený kabel (červená+ pruh jiné barvy) jsem na barvy tupej, pletu si doma
kartáčky na zuby HaHaaa HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2017 , 12:39   Citovat  

Jiřik napsal:
promiň- červenobílý, červenočerný nebo červený kabel (červená+ pruh jiné barvy) jsem na barvy tupej, pletu si doma
kartáčky na zuby HaHaaa HaHaaa

Tak sem zatim na nic neprisel.Do jedny svorkovnice vedou kabely od prepinace/ukazatele stavu paliva,staly plus cerveny,minus cerny,ty jsou silnejsi nez ostatni kabely a pak cerveny s cernym prouzkem a tam se mi objevilo plus 12V po zapnuti klicku.Pak tam vedou dva cerny s cervenym prouzkem do jednoho pinu,hned vedle stalyho plusu a minusu,ale neprisel sem na to kam vedou.A dalsi kabely,zrejme k nadrzi,atd...

Takze to zatim vypada na vadnou ridici jednotku?
Mam chtit nahradu skody po autoklempiri,ktery mi auto vyvaroval?
Nevim jak to resit.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2017 , 9:42   Citovat  

To je těžké, měl odpojit alespoň - od baterky. Na druhou stranu jednotky Solaris dost často odcházejí i samy, stává se to klidně po pěti letech. Pokud má jednotka správné zajištění, měla by to odnést jen pojistka.
Pojistky jsou v pohodě?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 9:00   Citovat  

Jiřik napsal:
To je těžké, měl odpojit alespoň - od baterky. Na druhou stranu jednotky Solaris dost často odcházejí i samy, stává se to klidně po pěti letech. Pokud má jednotka správné zajištění, měla by to odnést jen pojistka.
Pojistky jsou v pohodě?

Tvrdi,ze baterie byla odpojena,oba poly.Pojistku to ma jen jednu na plusu od baterky,jinou pojistku od lpg systemu sem nenasel.Mam to 3 roky a najeto asi 30tis.km.
Takze pokud odesla jednotka,tak je potreba ji vymenit za novou a nechat znovu naladit?Docela draha sranda,si pak rikam jestli ma lpg vubec vyznam.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 9:13   Citovat  

předpokládám, že jsi ji zkoušel i napojit přes kabel, aby se vyloučila závada/kontakt LPG přepínače.
Pokud opravdu kabely odpojoval a nesvařoval to moc blízko jednotky, pak to není jeho chyba.
Proměřil jsi i kostru? Vede do patice (měl by být černý, silnější kabel)?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 10:25   Citovat  

Jiřik napsal:
předpokládám, že jsi ji zkoušel i napojit přes kabel, aby se vyloučila závada/kontakt LPG přepínače.
Pokud opravdu kabely odpojoval a nesvařoval to moc blízko jednotky, pak to není jeho chyba.
Proměřil jsi i kostru? Vede do patice (měl by být černý, silnější kabel)?

Jo jo i kostru jsem promeril.
Svarel v zadni casti auta lemy a pak strechu nad celnim oknem.
Napojit pres kabel myslis na diagnostiku?To ne,kabel ma tata doma od Stagu,snad je stejny a nejaky program Solaris pujde stahnout?Muzu jeste tohle zkusit,pak uz nevim.Jedine zavolat do firmy co me to montovala aby na to mrkly.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 136, 137, 138 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina