Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ked jazdite na lpg, ukazuje vam spravne rucicka benzinu?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Lucaslegend je teď offline  Lucaslegend
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2013 , 14:54  Naposledy upravil Lucaslegend dne 28.7.2013 , 20:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Caute.
Potreboval by som vediet ako sa spravaju vase hondy ktore mate prerobene na lpg, ze ako vam ukazuje stav benzinu v nadrzi ked jazdite na lpg, pretoze ked ja jazdim na lpg tak simuntalne mi klesa rucicka ukazovatela benzinu aj ked jazdim na lpg a to teda znamena ze skoro stale mi svieti rezerva a pocitac ukazuje ze uz nemam ziadny dojazd na benzin hoci benzinu mam este dost.....je to dost otravne ze mi stale svieti rezerva a vlastne nemam prehlad o tom kolko mam este v nadrzi benzinu :/ .....samozrejme ze ked natankujem aj benzin tak to zacne ukazovat opet normalne ale to len na chvilu pokial zase simuntalne neklesne az na nulu ako jazdim na lpg......ako to mate vy vyriesene na vasich hondach???? mozno to je len specifikum na honde legend, preto chcem pocut vase skusenosti....

pocul som ze sa da namontovat taka krabicka ze ked budem jazdit na lpg tak ze bude rucicka ukazovatela stavu benzinu ukazovat hladinu lpg Úsměv mate stym dakto skusenost????
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2013 , 17:25   Citovat  

a nemáš to náhodou přepojené na ukazatel benzinu? Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 28.7.2013 , 20:28   Citovat  

kde ste sa vsetci lpgckari podeli?? Ja ze tu bude uz aspon 20 prispevkov k veci... hm asi ste vsetci niekde na dovolenke Ble

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2013 , 20:57   Citovat  

Lucaslegend napsal:
kde ste sa vsetci lpgckari podeli?? Ja ze tu bude uz aspon 20 prispevkov k veci... hm asi ste vsetci niekde na dovolenke Ble

Ono bude trochu problém, že tolik Legendů této generace tu zas tolik lidí nemá. Ale k věci, téma Honda+LPG sleduju celkem dlouho a jestli se nepletu, tak nikdo tam podobné problémy (na jiných autech) nepopisoval.

Sám za sebe na podstatně starším a jednodušším Civicovi takový problém nemám, benzínová ručička je nezávislá na LPG. Zkus pohledat v zapojení toho systému LPG co a jak připojili, jestli se to někde "nehádá". Myslím, že budeš muset pátrat sám...

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2013 , 21:31   Citovat  

jde o to ze legend s nejvetsi pravdepodobnosti pouziva jinou elektriku (van/can)
Jinak receno: pocitac nesleduje plovak v nadrzi, ale vi a pocita kolik si toho ujel, v jake zatezi, jak rychle, otacky, teploty apod. a z toho vi kolik benzinu jsi "teoreticky" spotreboval a tohle pak promita na ukazatel paliva...
Nevim kterej debil tohle vymyslel, ale je to tak a ty s tim nic neudelas. Nektere auta maji v pocitaci (musis se pripojit pres diagnostiku) moznost nastavit provoz na lpg. Pak pocitac nepocita tyhle kraviny, resp. pocita je, ale zohlednuje do toho i jizdu prave na lpg a rucicku pak ridi spis podle toho co rika plovak nez to co si sam spocital...
Rucicka by se ti mela vspamatovat treba po odpojeni baterky, ale to asi pred kazdou jizdou delat nebudes, ze Úsměv

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2013 , 22:07   Citovat  

Naprosto stejný problém má i C8G. Nechápu proč se ten stav nezmění po vypnutí klíčku . Lze to něčím upravit , ale podrobnosti a cenu nevím . Každopádně mají novější Honda velmi hloupé řešení ukazatele paliva, když ignoruje hladinu benzínu v nádrži Ble

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 9:59   Citovat  

Diky vam za odpovede, pomohli mi , problem skusim este riesit s firmou ktora mi to montovala, oni mi vlastne povedali o tej krabicke...ale nepreberal som s nimi ci to dokaze vyriesit aj ten problem zleho ukazovania ale aspon by to vyriesilo problem staleho ukazovania otravnej kontrolky rezervy...

Ja hondu aj chapem preco to tak naprogramovali.... teoreticky sa vam moze pokazit/ zaseknut plavak v nadrzi a potom by vam dosiel benzin kdesi na ceste..... takto ked to rata podla prejdenych km a dalsich udajov tak sa to stat nemoze a vlastne stym ani neratali ze tam bude aj alternativne ine palivo, takze ani nemysleli na takyto problem :/

Jediny raz sa mi rucicka vratila spet , bolo to zo zaciatku co som namontoval lpg, ked pocitac zistil ze stale idem hoci uz som mal dojazd 0km dlhsiu dobu tak vratil rucicku spet podla plavaku... ale odvtedy si asi pocitac povedal ze to je blbost, kedze sa ta ista situacia opakovala a vyhodnocuje to asi ako pokazeny plavak......

V diagnostike som ziadnu taku moznost nenasiel, celkovo v diagnostike k legendu sa neda skoro nic menit, jedine vypat spolujazdcov airbag.......

0
PříspěvekZaslal: 28.8.2013 , 9:57   Citovat  

takze ozyvam sa s novym poznatkom....bol som to riesit vo firme kde mi montovali lpg ale bohuzial sa to nepodarilo rozchodit, aj ma na to predtym upozornovali ze to nemusi fungovat dobre ale ono to nefungovalo vobec Ble

cize je na to taky emulator, je ich viacero typov....cena okolo 25 az 35E
mne tam skusali od znacky landi renzo vhodny aj pre hondy, vychadza z neho 5 kablov.....bohuzial honda legend to ma inac riadene ako ine bezne auta/hondy?....napajanie bolo ine ako bezne byva, takze aj to skusili pozapajat rozne, ale aj tak to vobec nereagovalo...
co sme pri tom zistili tak legend ma dva plavaky na meranie hladiny benzinu a benzinove cerpadlo ma variabilne otacky podla otacok motora a ma to vlastnu jednotku riadenia cerpadla.......
tak ale neda mi to pokoj a dufam ze najdem riesenie,

_DoDo_ je teď offline  _DoDo_
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2013 , 12:27   Citovat  

Je to přesně jak píše FastCivic. Některá moderní auta používají tzv. sběrnici CAN BUS, kde má skoro každá věc svojí ř.j. a ty posílají data do hlavní jednotky. Počítač poté počítá stav benzínu dle aktuální spotřeby, jízdního stylu a podobně. Ručička ukazatele se vrátí při zvýšení hladiny - dotankuješ, nebo při resetu např odpojení baterky.
V práci máme emulátor - Tartarini TAU 3, který po zapnutí zapalování tenhle reset provede a ručička se vrátí do původní polohy. Při jízdě bude klesat a po opětovném startu se zase vrátí. Nicméně musím podotknout že je nutné vyzkoušet na daném typu vozidla, protože každý výrobce používá jiné ř.j., my je montujeme do několika typů renaultů a citrónů, kde fungují, jinde zatím nevyzkoušené. O jiném řešení nevím, nebo neexistuje. to mi hlava nebere

boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2013 , 21:35   Citovat  

Mě benzínový ukazatel ukazuje taky trochu zvláštně. Když natankuju plnou benzínu, ukazuje plnou a jak jezdím na LPG, tak ručička s problémy, ale přeci jen pomalu klesá, nicméně, při prvním poklesu se zastaví dejme tomu na 3/4 ukazatele paliva v nádrži a potom jede sama zpět, jak pomalu ubývá benzínu v nádrži, tak poté, co jede zpět, ukáže mi opravdu aktuální stav nádrže, potom zase jede zpět a pak se zase vrátí až třeba mi zajede na 1/2 nádrže a potom se zse vrátí do 3/4, když mám plnou ze 3/4 atd, až do rezervy, ze které se ale zsse vrátí zpět, tak na necelou 1/2.

0
PříspěvekZaslal: 20.12.2013 , 21:16   Citovat  

Tak tvoje auto sa to snazi aspon nejako vyratat Úsměv)

Moj problem sa uz ako tak vyriesil..... Uz sa resetuje rucicka sama, netreba ziadny emulator, podmienka je aby som mal v nadrzi priblizne minimalne cca 25litrov benzinu

Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 19:25   Citovat  

Čaute,

poléčil jste někdo tu zvláštnost s rafičkou benzinu při jízdě na LPG ???

...nebo jak jednoduše resetovat ECU bez odpojení baterky?

to mi hlava nebere
to mi hlava nebere to mi hlava nebere

0
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 7:30   Citovat  

Honcord napsal:
Čaute,

poléčil jste někdo tu zvláštnost s rafičkou benzinu při jízdě na LPG ???

...nebo jak jednoduše resetovat ECU bez odpojení baterky?

to mi hlava nebere
to mi hlava nebere to mi hlava nebere

Cau. no vsak jedine tym emulatorom.

tento by mal pasovat na legenda kb1

tudy odkaz

ja som si to este nedal montovat tak neviem ci to naozaj funguje....zatial fungujem tak ako som popiso´val vyssie ze treba mat natankovane skoro pol nadrze aby sa to resetovalo samo po nejakej dobe....

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 9:14   Citovat  

Toto bude problém aut s palubním počítačem,kde je to nějak propojené. U A7g předface problém nemám,natankuju plnou benzínu a když jezdím na LPG neklesá ukazazel benzínu,tedy klesá ale hodně zvolna,tak jak klesá benzin v nádrži kvůli startům...

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 9:41   Citovat  

Pofacelift už tento problém má.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 12:55   Citovat  

Lucaslegend napsal:
Cau. no vsak jedine tym emulatorom.

tento by mal pasovat na legenda kb1

tudy odkaz

ja som si to este nedal montovat tak neviem ci to naozaj funguje....zatial fungujem tak ako som popiso´val vyssie ze treba mat natankovane skoro pol nadrze aby sa to resetovalo samo po nejakej dobe....

Čauec,

a kdy máš fplánu to nainštalit? Lucy
Já jsem to zatím do 0 nenechal padnout, jen vytáhnu pojistku ECU, ale pak musím odkódovat rádio a nastavit čas.

Jinak z foto je zřejmý, že ten kontroler má dosti káblíků, kromě baterky jsem z foto víc nerozluštil....aby to pak nebyly vyhozený kačky.
Co se chce za ten kontroler?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 13:08   Citovat  

...už to vidím na gooooglu "BRC honda petrol level control device"....má to přerušit snímač hladiny v nádrži.

Tak otázkou teď je, zda na to ECU vezme ohled, vzledem k tomu, že ignoruje nádrž a odpočítává dle vstřiků atd.
Jestli spíš, když ztratí na chvíli info o nádrži, to nevyhodnotí jako chybu senzoru a naopak nebude generovat chybový hlášení.

Je to fakt o tom to zkusit

0
PříspěvekZaslal: 21.9.2017 , 11:00   Citovat  

Tak už to mám namontované a nefunguje to....

Chybové hlášky to nevyhadzuje.

Tu je schéma zapojenia
tudy odkaz

Ale tento emulator urcite funguje na niektorej generacii civicu, bolo to montované nan...môžem zistiť presne ročník, ak by to niekto potreboval vedieť....

Stal má cca 30e.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2017 , 18:00   Citovat  

Ty jo, čééčéé, já už jsem si na tu padající rafičku nějak zvykl VTEC Úsměv

tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2017 , 18:50   Citovat  

Tema ktora mi padla ako z neba. Na CRV 3g predface mam rovnaky problen. Ubuda benzinu. Je to divne kdeze nevies po 3 mes kolko tam toho vlastne mas. Mne napadlo, ze ked pride na 0 a dojazd bude 0, ci nevypne auto. Ale ako citam, mozem smelo jazdit a googlit krabicku.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2017 , 21:00   Citovat  

Skúšal si natankovať plnú ? Lebo mne to od polky nádrže a viac vždy po štarte zresetuje a pekne vidim kolko mam. Ked mam menej ako polovicu tak to uz neurobi

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2017 , 21:18   Citovat  

Koukám že A7g předface bez palubáku má v tomhle výhodu,mě to ukazuje v pohodě,jelikož do toho nekecá palubák a záleží jen na plováku v nádrži...

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2017 , 21:21   Citovat  

Kmóďa napsal:
Koukám že A7g předface bez palubáku má v tomhle výhodu,mě to ukazuje v pohodě,jelikož do toho nekecá palubák a záleží jen na plováku v nádrži...

jo taky jsem zato rad ,spotrebu jsi jeste umim spocitat dle tankovani a at jezdim jak jezdim furt je to 10-11l LPG
na pezotu jsem to mel taky palubak sice ukazoval krasne okamzitou ,ale rucicka litala dle nalady a nikdy jsem nevedel kolik toho benzinu tam doopravdy mam ,docela me to stvalo ..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2017 , 6:12   Citovat  

markos napsal:
Skúšal si natankovať plnú ? Lebo mne to od polky nádrže a viac vždy po štarte zresetuje a pekne vidim kolko mam. Ked mam menej ako polovicu tak to uz neurobi

Mam menej ako polovicu. Ja zavolam do dielne kde mi to montovali. Spominali mi takyto problem u novsich aut. Ale nebol si isty ci sa to prejavi aj u mna.
Pride mi to zvlastne, ze si auto nekontroluje skutocny stav nadrze ale ima matematicky predpoklada podla rezimu jazdy kolko spotreboval a kolko ubudlo z nadrze. Co v pripade deravej nadrze, zisti to vobec ? Alebo mi cez noc slohnu 30litrov a palubak to nezisti? Zaujimave.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2017 , 7:37   Citovat  

Neviem prečo z toho robíš takú tragédiu.

1. Natankuj plnú, normálne jazdi na plyn, z nádrže ti odbudne "virtuálne" benzín
2. Zastav auto vypni motor
3. Naštartuj a sleduj stav nádrže. Mala by mať skutočný stav.

Proste si drž plnú nádrž benzínu a hotovo.

Možno to nefunguje na CRV ale mne na poface 7g accorde to takto ide. a je mi jedno že mi počas jazdy mizne benzín, lebo ked zastavím tak mi to znova ukáže normálny stav.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2017 , 9:49   Citovat  

Tragediu, co som zena ?
Len mi to pride zvlastne a rozvinul som uvahu.
Ak by mi po vypnuti motora a opatovnom nastartovani ukazovalo spravne je mi to jedno, ale nerobi.
Radsej nech mi namontuju nejaky oblbovak pre ukazovatel, pride mi to vhodnejaie ako drzat plnu nadrz benzinu, ked mam LPG.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2017 , 10:52   Citovat  

Celkovo sa odporúča mať viacej benzínu ako menej, je o tom čo to popísané. Ja osm tiež chcel riešiť oblbovák ale keĎ som zistil že to vlastne urobí to isté, čo mi urobí auto samé (len tam musí byť viacej ako 1/2 nádrže) tak mi to príde ako vyhodený peniaz. ale to je iba môj názor...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2017 , 11:23   Citovat  

Docital som sa, ze niektore auta su imunne voci emulatoru.
Skusim tu nadpolovicnu nadrz benzinu a uvidim co na to crv.
V A6G som drzal permanentne 1/4 nadrze, stale dost na cca 120km jazdu pre pripad nuzde a stacilo to.
Ale tam palivomer posluchal.

jojidlo je teď offline  jojidlo
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2020 , 16:32   Citovat  

Nie je možné resetovať stav ukazovatela cez HDS kábel a počítač? Neskúšal to niekto týmto spôsobom?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ked jazdite na lpg, ukazuje vam spravne rucicka benzinu?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina