Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
accord 6G vyměna motoru 2,0 za 1,8
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mfojtik je teď offline  mfojtik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2017 , 22:06   Citovat  

Zdravím. Naskytla se mi možnost koupit stejný vůz jako mám, avšak s motorem 1,8. Mám 2.0iES. Čekají mě ted investice a tímto bych se jim vyhnul. Auto je v lepším stavu, než mé. Jen se ptám, jelikož tomu absolutně nerozumím, pominu-li všechny "papírové" záležitosti ohledně výměny, je možno hodit do auta můj dvoulitr? Mám na mysli, zda je to fyzicky možné, aby ten motor šlapal tak jako šlape doted v mém voze. Kamarád mi řekl že seřízení motoru a elektroniky by stálo víc, jako celé auto. Nějak se mi to nechce věřit. Je tu někdo kdo se v tomto vyzná a vysvětlil mi jak to je?

díky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2017 , 10:55   Citovat  

Za mna napisem nasledovne.
Motor by mal pasovat bezproblemovo, isto ale prehod aj ecu a asi aj vstrekovace.

panNedra je teď offline  panNedra
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2017 , 16:12   Citovat  

Jen se zeptam z jakeho duvodu chces menit motory? Ta 18ka je spatna?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2017 , 19:35   Citovat  

Taky mě ta otázka napadla, jinak 8 kW za všechnu tu námahu podle mě nestojí.

panNedra je teď offline  panNedra
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2017 , 20:37   Citovat  

Nehlede na to ze ten dvoulitr nejede ani o trochu lip. V tomhle pripade je lepsi volba ta 18ka

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2017 , 21:46   Citovat  

Ja som mal moznost porovnat 1.8 poface s 2.0 predface a 2-liter siel lepsie.
Mozno do 100kmh su podobne, ale nad 100kmh ma 2-liter navrch.
Sam som mal 1.8 a bol som s nim spokojny.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2017 , 21:54   Citovat  

tukkan napsal:
Ja som mal moznost porovnat 1.8 poface s 2.0 predface a 2-liter siel lepsie.
Mozno do 100kmh su podobne, ale nad 100kmh ma 2-liter navrch.
Sam som mal 1.8 a bol som s nim spokojny.

Tak minimálně krouťák, že???

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2017 , 22:55   Citovat  

M@jk napsal:
Tak minimálně krouťák, že???

Že by 16 Nm hrálo takovou roli...?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2017 , 23:06   Citovat  

Koukám, že se to tu rozjelo. To jsem rád. Po pravdě jsem tu 1,8 nezkoušel. Takže nemůžu srovnávat. Neříkám, že to udělám. Napadlo mě to. Jelikož můj 2 litr půjde pravděpodobně na ND a motor šlape jako hodinky. Má nalítáno asi 250 tis. a ty km jsou poctivé, jelikož jsem si ho dovezl z Anglie. Takže za ně dám ruku do ohně. Jede krásně, je mi líto ten motor nechat ladem. A v tom je taky ten problém. Nemohu to tu prodat. Ani nevím jestli to můžu prodat na ND nebo to musím celé zlikvidovat, máte někdo zkušenosti?

Podle toho co tu čtu se tedy nevyplatí měnit motor.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 7:19   Citovat  

piskot napsal:

16Nm pocitis. Tiez som porovnaval A6G s 1.8 100kW vs Renault Laguna 2 2.0 IDE 103kW 202Nm a bol rychlejsi.
Ak by si porovnal diagramy oboch Hondackych motorov zistil by si rozdiely v priebehu krutiaceho momentu v celom spektre otacok. Tieto diagramy nemam, tak ak by niekto vedel, kde to najst moze poslat.

Este otazka k tej 1.8, je to pred, alebo poface ? Lebo poface ma aj upravenu prevodovku, trosku pomalsi 2 a 3 prev stupen, aby to bolo pekne naskladane. Oproti predface je citit rozdiel pri radeni z 1 do 2 a z 2 do 3, otacky nepadaju tak hlboko.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 7:49   Citovat  

Ja myslim ze je to predface. Rok vyroby 2000 a hacko vepredu je velke. Neni v ramecku. Stejne jak to mam ja.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 7:54   Citovat  

piskot napsal:

Kroutící moment většinou vždy pocítíš. Výkon ani tak extrémně ne. Hlavně průběh!!! Jak píše kolega.

přátele

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 9:51   Citovat  

z me zkusenosti motory v A6G nemaj ani tu takovou silu v nízkych otackach jako jine dvoulitry ,ani ta 2.3 neni zadnej zazrak v nízkych , spis v tech vyssich nad 4000ot ,vubec bych to neresil ,jestli jezdis jako clovek ten kroutak ti nebude chybet pac kdyz to uz stejne tocis tak to tam nepoznas tolik pokud nejsi nalozenej ,jako bys to poznal v nízkych otackach .. nech jsi tu 1.8 jestli je dobra a to druhy jestli je z anglie rozprodej ,nebo si nech do zasoby kdyby neco ,dilu na accordy neni nikdy dost ..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 13:06  Naposledy upravil piskot dne 26.9.2017 , 13:31, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tukkan napsal:
Ak by si porovnal diagramy oboch Hondackych motorov zistil by si rozdiely v priebehu krutiaceho momentu v celom spektre otacok. Tieto diagramy nemam, tak ak by niekto vedel, kde to najst moze poslat.

Este otazka k tej 1.8, je to pred, alebo poface ? Lebo poface ma aj upravenu prevodovku, trosku pomalsi 2 a 3 prev stupen, aby to bolo pekne naskladane. Oproti predface je citit rozdiel pri radeni z 1 do 2 a z 2 do 3, otacky nepadaju tak hlboko.

Graf 2.0 tudy odkaz
U těch poface 1.8 je potřeba rozlišit, zda jde o F18B2 (kratší dvojka a trojka oproti předface) nebo F18B3 (převodovka z předface).
Předface 1.8 (F18B2, F18B3) a 2.0 mají převodovku stejnou.
Stejně tak poface F18B2 a F20B6 mají převodovku stejnou (kratší dvojka a trojka oproti F18B3).

Informace jsou z Honda ESM...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 13:15   Citovat  

M@jk napsal:
Kroutící moment většinou vždy pocítíš. Výkon ani tak extrémně ne. Hlavně průběh!!! Jak píše kolega.

přátele

Tak trochu offtopic
Věčná diskuse, co je lepší, mít krouťák nebo výkon...?
Těch cca. 140 koní jak v Accordovi, tak v Civicu, mi proti koncernové konfekci s "krouťákem odcpoda" na poměřování pindíků" při "sprintu" do ejpovického kopce bohatě stačí... Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 13:22   Citovat  

tukkan napsal:
16Nm pocitis. Tiez som porovnaval A6G s 1.8 100kW vs Renault Laguna 2 2.0 IDE 103kW 202Nm a bol rychlejsi.

To už by bylo, aby Laguna s tím motorem nebyla rychlejší...http://rototest-research.eu/popup/performancegraphs.php?ChartsID=574
Tady je rozdíl 34 Nm, i když ta křivka průběhu krouťáku u Laguny je docela divoká...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 13:27   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
z me zkusenosti motory v A6G nemaj ani tu takovou silu v nízkych otackach jako jine dvoulitry ,ani ta 2.3 neni zadnej zazrak v nízkych , spis v tech vyssich nad 4000ot ,vubec bych to neresil ,jestli jezdis jako clovek ten kroutak ti nebude chybet pac kdyz to uz stejne tocis tak to tam nepoznas tolik pokud nejsi nalozenej ,jako bys to poznal v nízkych otackach .. nech jsi tu 1.8 jestli je dobra a to druhy jestli je z anglie rozprodej ,nebo si nech do zasoby kdyby neco ,dilu na accordy neni nikdy dost ..

Troufám si říct, že ta jejich lenost je daná jen pětikvaltem. Snaha u takového auta mít na dvojku jen o kousek míň, než 100 km/h... Tak to koukám!
Proto nejspíš u poface dvojku a trojku zkrátili...

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 15:20   Citovat  

piskot napsal:
To už by bylo, aby Laguna s tím motorem nebyla rychlejší...http://rototest-research.eu/popup/performancegraphs.php?ChartsID=574
Tady je rozdíl 34 Nm, i když ta křivka průběhu krouťáku u Laguny je docela divoká...

RRI znam a tam ty krivky jsou spis priblizny nez mereny kdyz jsem to srovnaval ,z merenim na brzde ruznych motoru jako je B16,B18 nebo K20 ... ja treba jezdil na pezotu 1.6 a 2.0 a ty sli krasne od nízkych , klasika u hond je,ze do 3500ot sa moc toho nedeje a to tuplem plati pro F20 a F18.. aspon z me zkusenosti .. ,ale podobne natom byla i B18C6 atd ..
nerikam ,ze to je spatne nebo blby ,ale v tom srovnavani F18 a F20 je to fuk pac oba maj citelnej rozdil v kroutaku az kolem 4000ot ,takze na bezny jezdeni co stema motory jde v pohode ,staci bohate 140koni 1.8 .. proste tu neplati ,ze ten dvoulitr bude znatelnej rozdil uz od nízkych otacek jako je treba u treba francouzke konkurence ..pokud jezdis nalozenej a rad stim predjizdis pres svuj limit ,tak kazdej Nm dobrej Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 16:53   Citovat  

O víkendu se na to zajedu podívat a projedu se. Mně o pár koní či Nm nejde. Jen je mi líto toho dvoulitru. Jede krásně, mám to auto rád. Mám ho od 2009, dovezl jsem si ho z Anglie a prakticky jsem do něj kromě běžných věcí nestrkal skoro nic. Velmi spolehlivé, příjemmné a pohodlné auto. Ale čekají mě investice. Musím udělat komplet brzdy, rozvody a navíc jsem jej v prosinci tuknul o svodidla, takže nové světlo, blatník přední i zadní plus nástřik a lehce narovnat kapotu. Nemyslím si že by to byla nějaká velká investice, ale tímto nákupem bych se tomu vyhnul.

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2017 , 18:07   Citovat  

mfojtik napsal:
O víkendu se na to zajedu podívat a projedu se. Mně o pár koní či Nm nejde. Jen je mi líto toho dvoulitru. Jede krásně, mám to auto rád. Mám ho od 2009, dovezl jsem si ho z Anglie a prakticky jsem do něj kromě běžných věcí nestrkal skoro nic. Velmi spolehlivé, příjemmné a pohodlné auto. Ale čekají mě investice. Musím udělat komplet brzdy, rozvody a navíc jsem jej v prosinci tuknul o svodidla, takže nové světlo, blatník přední i zadní plus nástřik a lehce narovnat kapotu. Nemyslím si že by to byla nějaká velká investice, ale tímto nákupem bych se tomu vyhnul.
Nejdrive bych porovnal naklady za jine auto s tim co je potreba udelat na tom stavajicim. Za me bych investoval do toho sveho u ktereho vim kde co a jak a motory urcite nemenil.

Obsah fóra Honda-club.cz   
accord 6G vyměna motoru 2,0 za 1,8
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina