Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím fotíte, aneb poraďte, co koupit za foťák
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Další 
Zaslat odpověď

Strana 17 z 18
83427 je teď offline  83427
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.8.2016 , 18:16   Citovat  

tak good luck a pak dej vědět jak se osvědčil Mrk já jsem fakt 100% spokojenej
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 28.8.2016 , 22:12   Citovat  

Moje spokojenost před půl hodinou zkončila Smutný Měl jsem batoh dnes poprvé při výletě na Kokořín, všehovšudy 3h nošení max a na cca 20cm je roztržený šev rameního popruhu KO
Tak holt zítra či pozítří reklamace ve fotoškoda.
Jinak s fungováním batohu jsem nadmíru spokojený, ale tuhle nekvalitu bych fakt nečekal Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.9.2016 , 6:47   Citovat  

Tak reklamace byla rychlá, do týdne dorazil nový batoh, který zdá se zatim drží dobře, tak uvidíme Úsměv

Další dotáz Se stydím
Uvažuju o výměně teleobjektivu. K foťáku jsem měl základní canon 75-300 (4-5,6) bez stabilizace a ten mi pro moje focení moc nevyhovuje, jednoduše ho "neudržim" Smutný
Přemýšlím o něčem se stabilizicí, konkrétně:
CANON EF-S 55-250 mm f/4,0-5,6 IS STM
nebo
CANON EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM
Nejčastější focení s ním bude asi sport nebo pohyb obecně.

Předem děkuju za osobní zkušenosti a doporučení.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.9.2016 , 8:00   Citovat  

Nebude lepsejsi neco nezoomovaciho s lepsi svetelnosti? Nevim tedy vlastne co mas za telo, ale "prizoomovat" si muzes orezem vzdycky...
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.9.2016 , 8:39   Citovat  

Neverim, ze IS pomuze az tak moc. Pokud uz ted nepomohlo navysit ISO a zkratit cas, tak bych jednoznacne sel do svetelnejsiho skla, popr. stativu na staticke objekty. Ale osobni zkusenost s tim nemam Úsměv Moje nejdelsi ohnisko je 135mm, ja mma radeji sirociny Úsměv
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.9.2016 , 19:55   Citovat  

Je to tak. Ja fotim treba s tele 70-200 bez stabilizace, ale se svetelnosti 2,8 v celem rozsahu. Neni problem fotit nocni sceny, koncerty v tmave hale apod., s takovou svetelnosti a s trochou nastaveni pristroje (+ monopod nebo kdyz aspon opru fotak o zed nebo zabradli) neni stabilizace vazne potreba. Nehlede na to, jak takovy snimek vypada, s nizkym clonovym cislem a dlouhym ohniskem je to dobrý
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.9.2016 , 22:52   Citovat  

s temi objektivy (50-250, 70-300) si moc nepomuzes s focenim pohybu. diky stabilizaci jsou ale mnohem vice pouzitelne univerzalne.

zkusil bych se zamyslet nad pouzitim monopodu, a trenovat ruzne triky jak fotit na nizsi cas - napriklad pohyb objektivu ve smeru pohybu foceneho objektu. samozrejme pri "neomezenych" prostredcich je resenim svetelnejsi objektiv nebo lepsi telo (AF, mensi sum) Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.9.2016 , 9:11   Citovat  

Tak se uklidníme přátelé a já to trochu rozvinu a upřesním Úsměv

Vaše názory beru jako relevantní, ale pro mě jako naprostého rekreačního fotografa laika, který se zrcadlem teprve začíná, jsou teď opravdu nad plánovaný rozpočet. Neplánuju dávat za daný objektiv částku vyšší jak 10.000,- když to mám jen na "hraní" Úsměv

Při tom sportovním focení půjde primárně o okruhy a tedy panning, přes den a za hezkého počasí, takže světelnost 4-5,6 by měla být dostačující. Jinak budu rád i za univerzálnost a délku až 300mm (resp. 480mm po přepočtu) a v drtivé většině focené z ruky. Aktuální stativ je na vyhození, rozštípaná plastovo-kovová hlava, holt kvalitně provedený Vanguard a nový zatim nějak moc neplánuju.

Z toho co jsem si načetl my vychází lépe CANON EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM, navíc se dá celkem snadno pořídit bazarový v dobrém stavu za nějakých 7.000,-. To i zapadá do zbytku mé sestavy, kterou jsem celou pořídil z druhé ruky Úsměv
Tělo Canon 1100D původně se základním 18-55 f/3,5-5,6 DCIII, pevným 50 f/1,8 DCII a teletem 75-300 f/4-5,6 DCIII. Základ už jsem nahradil 15-85 f/3,5-5,6 IS USM a teď zvažuju náhradu telete asi tolik Úsměv
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.9.2016 , 11:25   Citovat  

Martine: 70-200/4L Mrk bazarová kolem 10-11k
když koupíš něco jinýho, stejně Ti začne časem hlodat v hlavě právě tohle eLko Velmi šťastný
je to sklo, který přežije tělo... a na ceně už neztratí
navíc neskutečně kreslí je to dobrý

na panning stabilizátor nepotřebuješ, a v šeru přizvedneš ISO... za tu konstrukci, kresbu i světelnost to stojí je to dobrý
ještě popřemýšlej, lepší objektiv cena/výkon (+ ta pevná padesátka) na canon nekoupíš Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.9.2016 , 11:47   Citovat  

Přesně jsem čekal kdo vytáhne tohle L-ko, jelikož v diskusích kolem 70-300 /4-5,6 IS USM bylo jednou z nejčastěji zmiňovaných alternativ Velmi šťastný Takže o něm vím a jeho kvalit jsem si vědom.
Jenže ho nějak za těch Tvých 10-11 nevidim, spíš k 15.000,- a hlavně, to je fakt daleko nad mé foto schopnosti Mrk

V nejbližší době se stejně plánuju stavit v megapixelu, tak tam ty objektivy vyzkoušim Mrk
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.9.2016 , 12:15   Citovat  

sleduj paladix a na fb skupinu "foto bazar canon !!!"
na paladixu vidím na třetí straně hned dva Úsměv tudy odkaz
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.9.2016 , 13:55   Citovat  

Jak pise xenon, pri panningu by se Ti stejne ten IS (neplest s tema cernejma blbama) mel automaticky vyradit, takze tam by Ti moc nepomohl...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.9.2016 , 14:01   Citovat  

Jenže právě CANON EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM má 2 módy IS.
1 - stabilizuje obraz klasicky ve dvou osách.
2 - stabilizuje obraz v jedné ose, právě pro focení v pohybu a panning.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.9.2016 , 20:24   Citovat  

2bep napsal:
Jenže právě CANON EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM má 2 módy IS.
1 - stabilizuje obraz klasicky ve dvou osách.
2 - stabilizuje obraz v jedné ose, právě pro focení v pohybu a panning.

Aha, tak to jsem nevedel OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2017 , 18:24   Citovat  

Tak to zde trochu oživíme Mrk
Kdyby se někomu hodily stativy za odvoz: tudy odkaz
   Návrat  
94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 10:40   Citovat  

sony nebo canon to mi hlava nebere
je to asi jedno co.. pro amatera

tudy odkaz
tudy odkaz

primarně na focení aut
   Návrat  
PIK je teď offline  PIK
PříspěvekZaslal: 2.6.2017 , 8:02   Citovat  

94EJ★1 napsal:
sony nebo canon to mi hlava nebere
je to asi jedno co.. pro amatera

Si to jdi odzkoušet Mrk Vážně. Sony mám (verzi II, obrazově vyjde nastejno), zvyklý leta ze zrcadlovek, na nižší ISO fotí výborně, konkurovat pomalu přestává u cca 400, ale na svoji velikost pořád bomba. Ale když nechceš dělat velké printy, tak se dá žít dobře i s momentkama na 1600. Světelnost objektivu fajn, ale jen na nejkratší ohnisko, jak zazoomuješ, jde to strmě dolů, takže s hraním s hloubkou ostrosti u aut moc nepočítej (jó kytičky, tam je to fajn). Ten Canon na tom bude hlavně se snímačem hůř, ale nebude to rozdíl "nebe a dudy". Po pravdě, RX100 si podle mě spíš užije někdo, kdo to má jako doplněk k zrcadlovce, spousta funkcí, spousta nastavení, oproti zrcadlovce ergonomie šílená (ale je to tam a můžeš si to i docela uzpůsobit podle sebe). Jen jestli chceš fotit na automatiku, tak to podle mě není úplně ono - při trochu horším světle (a hlavně s bleskem) tam vytrvale cpe dlouhé časy, např. 1/30 u blesku, to by mě švihlo. Motivové programy asi OK. Já většinu focení dělám na prioritu clony, občas prioritu závěrky, a tam nemám žádný problém. Na mojí ženu je to naopak zbytečně složité, ta by se bez spousty věcí obešla, zatímco mě tam vyhovujou (ale s tím, že se v tom musíš umět zorientovat). Jo a je super, že je mrňavá a hodně přenosná - ergonomie držení v principu na draka (ale můžeš si k tomu koupit takový "grip", ten držení hodně zlepší), ale to u malých foťáků je v podstatě vždycky.

Jestli nechceš fotit jen v bezva světle, tak vážně uvažuj o Sony, nešlápneš vedle. Ale zajdi si někam, vem si je do ruky a ozkoušej. Když zjistíš, že se Sony nedá ovládat, tak si ho nekupuj. Když budeš válčit s ovládáním, nebudeš fotit vůbec a to jsou pak jen vyhozený prachy Mrk
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2017 , 9:03   Citovat  

Být tebou koupím z bazaru Canon APS-C zrcadlovku a k tomu třeba nějakou světelnou pětatřicítku. Ten Sony foťák se hodí spíš na video a na Canon M10 zase není moc zajímavých skel (EF-M), takže by si musel koupit adaptér na EF/EF-S objektivy a to jsou další peníze.
   Návrat  
PIK je teď offline  PIK
PříspěvekZaslal: 2.6.2017 , 9:48   Citovat  

Tak 94EJ★1 se ptal na malý foťáky, takže nevidím důvod doporučovat mu zrcadlovku. Jo, kdo chce fotit hlavně za šera a hrát si s hloubkou ostrosti, tak by měl zvážit zrcadlovku a světlé sklo a počítat s tím, že bude tahat velkej krám. Pokud chce fotit sport s rychlým pohybem, tak navíc potřebuje rychlé ostření, a tam mu nepomůže ani levná zrcadlovka, ale bude muset jít nejmíň do střední třídy (nebo nějaké rychlé/drahé bezzrcadlovky) v kombinaci se sklem, které na daném těle opravdu umí rychle ostřit. A pokud bude chtít sklo, které nebude dělat kvanta optických chyb, tak taky kouká po jiné kategorii. Ale tím se dostáváš už cenově jinam, a to i u rozumných bazarovek. Při ISO tak do 200 a s tím, že nějaké velké hraní s hloubkou ostrosti nepřipadá v úvahu (tam ostatně tak velký rozdíl oproti běžným seťákům u zrcadlovek taky není) je RX100 co do obrazové kvality plně srovnatelná s běžnýma levnějšíma zrcadlovkama a ani rychlost ostření nebude nějak výrazně nižší (v některých případech možná i naopak). Je to o prioritách - když chci fotit běžné situace a znám limity svého foťáku, bude výsledek bezva i s RX100, jestli chci foťák primárně na specifické a komplikované situace (šero, sport, potřeba dlouhého ohniska), musím rozbít větší prasátko a tahat o dost větší hromadu vybavení. Jo, RX100 je asi lepší na video než většina levných zrcadlovek, ale furt je to hlavně foťák Mrk

Když si člověk není jistý základní otázkou, jaký foťák vlastně chce/potřebuje, určitě se dá doporučit návštěva nějakých foto stránek, kde se obvykle najde pár rad k tomu, jaký typ přístroje je vhodný na co, případně jsou tam testy, takže si člověk může udělat obrázek o tom, co a jak se dá s daným foťákem vyfotit v praxi - třeba paladix.cz nebo dpreview.com.
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2017 , 11:12   Citovat  

Nevím o velikosti nic nepsal, psal jen, že chce fotit auta. Ta malá velikost je prima na cestování, ale naprosto šílená pro práci s tím fotoaparátem. (ergonomie)

V životě jsem nefotil sport s automatickým ostřením, vždy manuálně.
Další věc pro zrcadlovku pro sportovní focení je hledáček, který je prostě stále neskonale lepší než display. Fotím jak s A7S II, A6300 apod.. tak se zrcadlovkama a prostě se mnohem lépe pracuje s klasickým hledáčkem.

Já hlavně poukazuji na to, že dát 10k za foťák s objektivem, který je zabudovaný a slepý (RX100) a nebo naprosto slepý (M10) jsou vyhozené peníze. Starší zrcadlovka z bazaru udělá mnohem lepší práci a je jedno jestli Nikon, Canon ...

DSLR z bazaru za 4k s nějaký seťákem na širší snímky, k tomu třeba plasťáček tudy odkaz a má pro začátek vystaráno. Cenově 7k celkem a udělá snímky, o kterých si s těmi "jakobyfoťáky" můžeš nechat jen zdát.
   Návrat  
PIK je teď offline  PIK
PříspěvekZaslal: 2.6.2017 , 11:55   Citovat  

JardaBar napsal:
Nevím o velikosti nic nepsal, psal jen, že chce fotit auta.

Ale no tak to Sony zas tak nehaň Mrk Odkazy poslal na 2 malé foťáky, psal jsem jen o tom, co znám. Já leta fotil na Dynax 7D než nějak zemřela a nebudu se přít, že zrcadlovky (no, taky jde o to, jak který, že) mají ergonomii někde jinde a fotit s nataženou třesoucí se pařátou nebo fotit s pořádnou pikslou namáčklou na nose je prostě rozdíl. Sport nějak nefotím, tak nevím, ale manuální ostření s AF objektivem, pokud nemáš k tomu použitelnou matinici, je pro mě a řek bych všechny amatéry, co se v tom vyloženě nevyžívají, pouze metoda pokus/omyl, smysluplná pouze u foťáku s fakt rychlým sekvenčním snímáním a taky pořádným hledáčkem, ve kterém i něco vidíš. Ten mimochodem D7D na rozdíl od snad většiny základní/střední třídy posledních 10 a možná i více let docela měla (ve své době D7D byla někde na horní hraně poloprofi, taky vážila jak tank), pro mě dnes jedno z hlavních KO pro všechny levné digi zrcadlovky. Osobně bych do DSLR z bazaru za 4K prostě nešel - když to bude trochu lepší tělo, tak bude mít před smrtí, nebo to bude extrémně "basic" plasťák, u kterého netušíš, jestli s ním někdo někde nefláknul na nemá před smrtí taky. 50mm objektiv býval v dávných dobách univerzál na kinofilm, na APS-C už to zas tak univerzální není a je otázkou, jestli chce 94EJ★1 fotit auta s tímhle "portrétním" ohniskem - pokud chce fotit to, že postaví auto na louku a poodejde 7 metrů, tak to bude nepochybně super, ale jinak?

Zkrátka záleží, jak moc to focení bere 94EJ★1 vážně, jak moc jednostranné/univerzální chce zařízení a podle toho se musí rozhodnout. Moje zkušenost je taková, že stejně jako v jiných technických oblastech i u fotografování obecně platí, že za málo peněz málo muziky. Když chceš šetřit, musíš si ujasnit, co obětuješ. I "starej šrot" může udělat dost radosti, akorát to třeba může být jen na krátko, a s tím je třeba do toho jít (v bazarech jsem toho nakoupil sám docela dost). kouř
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.6.2017 , 17:23   Citovat  

Z tech dvou spis Sony. Uz proto, ze mensi velikost bude pro amatera vyhodou. Dost lidi vetsi fotaky nechava doma.

Pokud by velikost neomezovala, tak bych taky doporucoval starsi telo vyssi tridy a k tomu nejake starsi sklo. I tak bych doporucil navysit rozpocet aspon na 15 tisic.
   Návrat  
mattheo je teď offline  mattheo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.10.2017 , 22:11   Citovat  

Trochu to tady ozivim a mam dotaz.
Zrcadlovku uz sem si pred par lety vyzkousel (canon eos 1100d).
Ted by sem chtel zase neco poridit, ale uz neco lepsiho, ale jeste za docela rozumny penize.
Takze se ptam, jestli mi dokazete poradit co vybrat z tehle dvou:

EOS 200d
EOS 77d
Rozdil v cene 5000 neni zrovna malo, ale 77d ma navic zadni ovladaci kolecko, 45 ostricich bodu (proti 9 u 200d) a digitalni 5 osou stabilizaci u videa, coz by se docela hodilo, nejspis Velmi šťastný
Ale sam uplne jeste rozhodnutej nejsem.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.10.2017 , 22:56   Citovat  

No a jak velkou roli hraje u tebe prave to video? Ze zrcadlovek je Canon na video asi nej. Nicmene asi uplne nej na video je Panasonic, byt ma oficialne mensi cip, tak on ten rozdil neni az tak markantni a ve videu si polepsis.

Pokud je prioritou foceni, dovedl bych si taky predstavit jinou volbu. Zalezi na focenych tematech.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2017 , 2:42   Citovat  

Jasny, se foceni bude priorita, ale par videi bude, neco pro sebe a semtam, nekdy 1-2x za tejden, nekdy min, nejaky rozhovory pro segru, ale to je jenom o tom postavit to na stativ a 5minut tocit jednu scenu.
Na canon sem prave zvyklej. Koukal sem treba i na pentax, kterej je, nebo mel by bejt odolnejsi vuci vode, ale canon u me tak nejak porad vede.
A temata na foceni zatim budou ruzny, podle toho kdy bude fotak po ruce a co bude stat za to fotit Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.10.2017 , 5:37   Citovat  

Jenom takovej detail - nezameroval bych se na to, zda ma fotak 7, 9 nebo 88 ostricich bodu, ale spis na jejich pokryti v hledacku. Jinymi slovy, pokud bude mit 88 bodu, ale vsechny zhruba uprostred, tak bude urcite lepsi 7, ktere budou pokryvat vetsinu sceny... Nevim jak kdo, ale treba ja stejne vetsinou fotim se stredovym bodem, pripadne vyberu nejaky jeden jiny.
A druha vec, lepsi mensi pocet křížových nez vetsi pocet normalnich...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2017 , 6:16   Citovat  

Dobry vedet, diky je to dobrý
Puvodne sem byl rozhodlej pro ten 200d, ale pak sem zacal koukat jeste na ten 77d prave.
Ostrici body maj rozmisteny priblizne na stejny casti sceny.
Oba se prodavaj taky v setu s objektivem 18-135mm IS, akorat 200d s STM a 77d s USM
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2017 , 6:44   Citovat  

De mi hlavne o to, jestli nekdo znalejsi dokaze poradit, jestli se mi vyplati priplatit, nebo na beznejsi foceni bohate pistaci 200d. Podle recenzi vychazi dobre, ale u 77d se mi libi ta digitalni stabilizace videa.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2017 , 9:15   Citovat  

No jestli jsi zvykly na ovladani Canonu a ten predchozi te v nicem vyrazne neomezoval, jdi klidne do 200D. Rozdily oproti 77D tam jsou, ale pokud ted nevis, co bys z toho vyuzil, tak ty prachy radeji dej do lepsiho skla.

Ohledne tech videi je z DSLR asi nejlepsi volba Canon, navic ma vyborne objektivy, jine znacky maji treba zase lepsi obrazovy vykon (treba dynamicky rozsah u Pentaxu), ale s tim videem bys tam asi bojoval.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2017 , 9:29   Citovat  

Ještě bych se zaměřil na samotnou velikost těla, aby si na to neměl moc velké pracky Mrk
Sestře jsem před pár lety kupovali 100D a to je pro větší ruce fakt dost malé Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím fotíte, aneb poraďte, co koupit za foťák
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina