Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
"zazimování" vašich miláčků
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.11.2013 , 14:07   Citovat  

silenec napsal:
M@jk: ano samozřejmě souhlasím že čím víc benzínu v nádrži, tím líp vzhledem k vlhkosti. Ale vyprchávání paliva si nejsem jistý... ano benzín se odpařuje (hlavně při vyšších teplotách), ale není náhodou u většiny novějších aut palivová soustava utěsněná a tedy nepřichází do styku s okolním vzduchem? K zadržování výparů benzínu ostatně slouží EVAP, který po nastartování umožní jejich spálení v motoru...

Ahoj,
to sice ano, ale kdo z nás tu má nové auto. Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.11.2013 , 14:29   Citovat  

auto bych pod plachtu nedával, ani v garáži, natož venku. jedině, že se jedná o plachtu, která propustí vlhkost, si můžete do garáže koupit netkanou textilii, pokud vám jde o prach. jinak máte auto jak ve foliovníku - hezky zapařené. venku schovat do závětří, v garáži bych řešil max tu baterku.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.11.2013 , 14:36   Citovat  

M@jk: Pravda, nové málokdo, ale jako nových se tu pár najde... končím s OT Úsměv
   Návrat  
Giger je teď offline  Giger
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2013 , 15:49   Citovat  

silenec napsal:
M@jk: Pravda, nové málokdo, ale jako nových se tu pár najde... končím s OT Úsměv

pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.11.2013 , 17:56   Citovat  

silenec napsal:

Peti,
si zabil ... přátele
   Návrat  
Dark_CZE je teď offline  Dark_CZE
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2013 , 23:08   Citovat  

Já to řešil tak, že jsem auto nejprve přetáhl neotexem (netkaná textílie, zevnitř prodyšná, z venku nepromokavá) a pak až plachtu, takže případná vlhkost se drží mezi neotexem a plachtou nebo steče po neotexu na zem, baterku do tepla, v nadrži nic, v motorovém prostoru plašič škůdců Se stydím a auto je nad zemí na "speciálních stojkách" Velmi šťastný (auto stojí vodorovně bez ohledu na nerovnosti podlahy) a to vše na tajném místě kde je brutalní vlhkost (nerez trubka položená na zemi zrezla HaHaaa ) auto chodím každý měsíc kontrolovat a zatím vpohodě.

Pro M@jka a ostatní: ja třeba jezdím s hondou celoročně ale zazimovám protožr mám řekl bych celkem raritní auto a myslím že by ho byla škoda nechat napospas.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2013 , 1:43   Citovat  

Tak ja zazimoval sice venku, ale ze 3 stran je stena. Polozil jsem velkou plachtu, na tu najel autem s plnou nadrzi a prezutem na bezvzorkove pneu (na vyhozeni) a nasledne auto prikryl plachtou, ktera nepusti dovnitr vlhkost, ale pusti ji ven. Daval jsem za ni tenkrat nemale penize a opravdu funguje (skoda ze kram uz neexistuje, dneska bych koupil s radosti jeste jednu). Auto nekolikrat kontrolovano a opravdu je suche. Jinak pred zazimovanim jsem auto "nalozil do vosku" :o)
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2013 , 9:19   Citovat  

...strikaci pistole, 5litru Castrolu do dutin a vyhrata garaz Úsměv
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2013 , 9:28   Citovat  

cocks napsal:
...strikaci pistole, 5litru Castrolu do dutin a vyhrata garaz Úsměv

Počkej v létě, až bude 30°C, jak to pěkně navzlíná, ti olej poteče stropnicí Velmi šťastný
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.10.2017 , 21:56   Citovat  

Dovolím si to tady trochu oživit, páč letos budu také "zazimovávat" a to sice v garáži, která není vytápěná...
Po pročtení předešlých příspěvků jsem tedy usoudil že:

- je lepší mít plnou nádrž (někdo mi říkal, že je ideální Verva 100, která nemá podíl biosložky)
- je lepší vyndat akumulátor a schovat ho někde v teple, případně párkrát přes zimu nabít (nebo si pořídit nějakou tu chytrou nabíječku s funkcí standby)
- je lepší auto párkrát přes zimu popostrčit, aby nestálo stále na stejném místě (nebo tam nahodit nějaké staré šlupky)
- je lepší auto ničím nepřikrývat, pokud snad ano, tak pouze paro/vlhko propustnou tkaninou
- je vhodné zajistit přirozené větrání

- je vhodné ho chodit navštěvovat, aby mu nebylo smutno (toto je asi oboustranné) Úsměv
- je tady spousta lidí, kteří nás "Zazimovávače" nechápou a dělají si z nás legraci Úsměv

Pokud by snad někoho napadla nějaká novinka, něco co nebylo před těmi pár lety posledního příspěvku známo, něco co nezaznělo, tak sem s tím...

Mě tak napadá, že máme doma takovej ten odvlhčovač Ceresit na tablety, kterej se nějak zvlášť neosvědčil, tak jestli to má smysl dávat do té garáže? No asi ne...
   Návrat  
R4YNE8 je teď offline  R4YNE8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2017 , 22:51   Citovat  

S těmi body se dá souhlasit.

· Vervu tankuju do Acco pořád, 1/2 nádrže nechávám v autě. Benzín se pomalu odpařuje (proto se doporučuje tankovat plnou), ale rozhodně nečekej velký úbytek (na budíku palivoměru jsem posun rafičky nezaznamenal). Někde jsem četl názory, že to pomáhá i proti korozi v nádrži. Mrk

· Baterku v autě nechávám, na jaře ji pouze zkontroluji. Pokud denně nechodiš do auta (různá rozsvícená stropní světla, pozičky..) a nepouštíš si v autě rádio, tak to podle mě ničemu nevadí. Kdyby auto stálo v mrazech venku ,tak bych ji dal taky někam do tepla. Takhle podle mě no stress. Mr. Green

· Auto v garáži nestartovat, na volnoběh to není nic dobrého (olej se nestačí prohřát a motor musí mechanicky pracovat). Pouze bez nastartování posunout, pokud je na to prostor (kvůli deformaci pneumatik). Dříve jsem pneumatiky dofukoval na vyšši tlak, ale nyní nechávám být. Ideální by bylo auto postavit na špalky, ale to už bych viděl jako extrémní uchylárnu. pořádnej výtlem

· Mám koupenou bavlněnou plachtu, kterou jsem použil snad jenom jednu zimu? Tak to valím bulvy A další zimy už bez plachty. Kousek prachu na laku nemůže způsobit fatální následky. Raději ať auto "větrá", než ho obalit plachtou.

· Po zimě pak měním i kabinový filtr ( = pylový filtr) a nechám čistit klimu. Fakt je ten divnosmrad na jaře cítit. je to dobrý

Návštěva garáže minimálně 1x týdne je myslím povinnost. On by to člověk ani nevydržel. HaHaaa

A co se týká nechápačů, tak si z toho nic nedělej. Občas poslouchám, jak jsem divnej, proč si nekoupím zimní pneumatiky a nejezdím. A že zbytečně platím roční povinný ručení, bla bla bla. A proč to auto neprodám a nekoupím si teda něco normálního. Vysvětluj to někomu, kdo nemá k autům vztah (ke značce) a kdo si může ten svůj koráb po zimě vyměnit za jiný zaměnitelný kus. Ale v poslední době mě už nikdo podobnýma otázkama neotravuje (asi si už zvykli). Velmi šťastný
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 9:06   Citovat  

Pricpu se k vam do diskuze.Ja to nejak neresil nikdy,ale letos budu jedno auto zimovat a nejezdit.Stat bude pod pristreskem.Jak uz Gizmi nakousnul,tak by se hodila plachta,ktera nepromoka,protoze dest,nebo snih s vetrem,tam pekne naleti z boku a zaroven vetra.Mate nekdo praktickou zkusenost?Koupil sem plachtu za 400 a provlha a za 4mesice se rozpada,asi ji vadi UV aj kdyz ji nemelo vadit Ble
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 9:17   Citovat  

Když jsem měl na autě Dunlop Sport Maxx RT, netrpěly na plošky (po stání). Nyní Kumho ECSTA PS91, stačí týden a první kilometry jsou s vibrací Úsměv, více se deformují a trvá jim dlouho než se zase srovnají.

Pokud je sucho a silnice spláchnuté deštěm od soli, vyjel bych s autem několikrát i v zimě.

Akumulátor nechávám v autě a jednou za cca 3 týdny na něj hodím dobíječku. Ono to stejně většinou vyjde tak, že 1x za měsíc lze s autem vyjet i v zimě.

Benzín ... za těch pár měsíců se myslím nic zásadního nestane, tzn. neřešil bych. Nevím už jak targa, ale většina aut už dávno měla nádrž plastovou. Nyní jsem po 20ti letech vytáhl ze sklepa toto: tudy odkaz Byl ucpaný kohout nádrže (ztuhlý motorový olej z benzínu), ale nádrž v pohodě. Kdyby to nebyl dvoutakt a nebyl v benzínu olej, asi by nebyl vůbec žádný problém.

Největší výhoda sezónního auta je, že ti nezevšední, pokaždé když do něj sedneš zažiješ podobný pocit, jako když v něm jedeš poprvé. Úsměv
   Návrat  
nekmar je teď offline  nekmar
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 9:33   Citovat  

SaKaL napsal:
Dovolím si to tady trochu oživit, páč letos budu také "zazimovávat" a to sice v garáži, která není vytápěná...
Po pročtení předešlých příspěvků jsem tedy usoudil že:

- je lepší mít plnou nádrž (někdo mi říkal, že je ideální Verva 100, která nemá podíl biosložky)
- je lepší vyndat akumulátor a schovat ho někde v teple, případně párkrát přes zimu nabít (nebo si pořídit nějakou tu chytrou nabíječku s funkcí standby)
- je lepší auto párkrát přes zimu popostrčit, aby nestálo stále na stejném místě (nebo tam nahodit nějaké staré šlupky)
- je lepší auto ničím nepřikrývat, pokud snad ano, tak pouze paro/vlhko propustnou tkaninou
- je vhodné zajistit přirozené větrání

- je vhodné ho chodit navštěvovat, aby mu nebylo smutno (toto je asi oboustranné) Úsměv
- je tady spousta lidí, kteří nás "Zazimovávače" nechápou a dělají si z nás legraci Úsměv

Pokud by snad někoho napadla nějaká novinka, něco co nebylo před těmi pár lety posledního příspěvku známo, něco co nezaznělo, tak sem s tím...

Mě tak napadá, že máme doma takovej ten odvlhčovač Ceresit na tablety, kterej se nějak zvlášť neosvědčil, tak jestli to má smysl dávat do té garáže? No asi ne...

OK Úsměv OK
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 12:19   Citovat  

to SaKaL:
- sehnat "špalky" = DONE Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 12:30   Citovat  

2bep napsal:
to SaKaL:
- sehnat "špalky" = DONE Velmi šťastný

pořádnej výtlem (no kdybych vedel co me to potom bude stat... HaHaaa )
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 12:35   Citovat  

Očividně nám oběma ten pátek 13. moc nesedl pořádnej výtlem Ale teď už se můžeme jen smát Je to tam.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 14:31   Citovat  

2bep napsal:
Očividně nám oběma ten pátek 13. moc nesedl pořádnej výtlem Ale teď už se můžeme jen smát Je to tam.

Přesně, neni nad pátek 13tého v pátek 20tého HaHaaa
Ale už dost offtopic Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 14:45   Citovat  

Koukám, že jsem byl ještě víc mimo pořádnej výtlem
OK, končíme offtopic
   Návrat