Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Strana 21 z 42
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 14:20   Citovat  

Johnyss:
To je daň za vlídné služby, čekací lhůty na servis až měsíc. Ale zase třeba, když jsem potřeboval nový soft do Connectu a navi před dovolenou, objednali mě na nadcházející týden. Tak i tak, služby mají v pohodě už spousty let, s prvním Civicem jsem tam jezdil už v roce 1999.

Druhá věc je i ta, že neměli žádný problém s tím, že si auto svépomocí dodatečně odhlučním a udělám ochranu podvozku i dutin. Tyhle služby nenabízejí, což je škoda. Nemají k tomu účelu špinavou dílnu. Takže jsem nakoupil matroš a šup na to. Právě ty koberce v podbězích byly tak trochu motivací tu ochranu udělat ještě před první zimou. Dutiny jsem udělal současně s tlumením, když už to bylo rozebrané, nebylo na co čekat. Japonci a Korejci nemají moc valnou antikoro úpravu. Když to srovnám třeba s "blbým" Renaultem Clio z roku 2016, tak ten byl slitý voskem nadstandardně. Oni ta auta v tom vosku snad vymáchali Velmi šťastný

Neboj, Civic bude v pohodě, poface v závěru výrobního cyklu mají vychytané mouchy. I mušky Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Johnyss je teď offline  Johnyss
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 14:47   Citovat  

Hele, když se ke mně nechovají jako k odpadu, tak mi nevadí že si počkám a dojedu dále. Musí tam být ta ochota a vstřícnost a v autorizovaném servisu dvojnásobná! A odpověď tipu "nevíme, nejsme schopni říci" a pokrčení ramen není pro mě odpověď, možná tak někde v servise ve stodole na vesnici, ale ne v Hondě.

A jak jsi odhlučňoval a co? Připadá mi, že Civic už je pěkně odhlučněný z výroby s porovnáním jiných aut, co jsem měl možnost řídit (nová Fabia, Kia Cee'd, Mazda CX5). Nevíš, kde v OVě nebo poblíž dělají kvalitně nástřik těch dutin?

Vím, právě proto ho mám, pro spolehlivost a design je to dobrý Jen mě začala zlobit sedačka od řidiče. V zatáčce nebo když se předkloním, tak v opěradle občas jakoby rupne nějaká pružinka celkem nepříjemným zvukem. Ve Frýdku se na to prý kouknem je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 15:32   Citovat  

Přesně tak, takoví by to měli zabalit. Ale už jsem se setkal i s tím, ze třeba ve značkovém servise Suzuki tápali a závadu mi neopravili (diagnostika nic nevyobrazila). Až google a translate z japonštiny mě "nakopnul" a já kupoval nové čidlo polohy klikovky. Pomohlo. Znám pár "garážníků", kteří by z fleku mohli pracovat ve značkovém, ale znám i opačný případ. Je to o lidech...
Co se týče odhlučnění, tak to jsem plánoval ještě před tím, než jsem koupil auto. Mám teď HR-V, a to je z výroby docela hlučné od motoru. Tlumil jsem motorovou příčku, prostor pod krycím plastem stěračů, dveře, kapotu, podlahu a podběhy vpředu.
Abych Ti řekl pravdu, neznám teď nikoho poctivého, kdo by prováděl důsledné a nešizené antikoro nástřiky. Dědula, který na to byl vyhlášený, už je out. Proto to radši řeším sám. Je to hnusná, a pokud to děláš poctivě, i zdlouhavá práce (kryty podvozku, podběhů, tepelné štíty výfuku, tapecíra - vše musí dolů).

Edit:
Těžko říct, co Ti tam pne, budou muset kuchnout čalounění. Mě zase vrzala sedačka řidiče. Nakonec to nebyla sedačka, ale kloub úchytu bezp. pásu. Střikl jsem tam teflon a mám klid. WD40 bych si zamastil sponu pásu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.10.2017 , 13:21   Citovat  

Je to o lidech, s Fabii jsem jezdil ke známému, měl servis v Bělé a vše opravil za dobrou cenu je to dobrý

Tak to jsi se celkem nadřel! Kdybych na to měl místo, tak bych si ty dutiny vystříkal i sám, ale nemám na to prostředky ani garáž, to je prostě bydlení v paneláku Smutný

Tak pokud to jsou na autě jen takové maličkosti, je to v poho kouř Uvidím, co na to ve Frýdku řeknou a snad se to tam na té sedačce projeví, ať nejsem za blázna zmatenej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.10.2017 , 14:18   Citovat  

Jo no, navíc Fabka je tak jednoduchá a levná na údržbu, že bych ji s přehledem doporučil jako druhé auto do rodiny a moc bych se za to tvrzení nestyděl (myslím samozřejmě s motorem 1.4i).

Dřina s tím tlumením to ani nijak zvlášť nebyla, v podstatě na to padl celý víkend. Nejhorší bylo zjistit, jak jsou díly k sobě spasovány, abych je sundal a nepolámal. Na netu zatím nic není, tak zbylo jen laborování. Nastěstí Honda uchycuje dveřní panely tradičně (2x vrut pod plastíky kliky, 1x pod plastíkem madla) a pak na cuplících dokola.

S tím spodkem a dutinami to byla horší práce. Pokud to chceš poctivě, tak máš celý víkend taky co dělat. Tohle mě moc nebralo. Já mám kompresor i pistoli, ale sloupový zvedák ne, takže taky nic moc "zábava".

Pisni pak, co s tím ve FOMI provedli Honda
   Návrat  
hornet je teď offline  hornet
PříspěvekZaslal: 25.10.2017 , 16:12   Citovat  

Johnyss:
Ta sedacka mě dělala to samé. Vzadu jsou dva zipy,které rozepneš nahoru k opěrce hlavy a přehrneš přez ní.Jde to krásně.Pak je vidět plast,kterym prochází dráty.Nakapal jsem pár kapek oleje do míst,kde se dotýkají dráty s plastem a tam,kde je to ukotvené ke konstrukci a je klid.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.10.2017 , 16:58   Citovat  

Uvidím, jestli po zimě najdu nějaký rozumný servis, který to kvalitně nastříká a neřekne se o nějakou závratnou částku...

Určitě dám pak vědět, jak jsem celkově ve Fomi dopadl Úsměv

hornet:
Vidíš, to mi uniklo, že tam nějaké zipy jsou a ten potah jde dát nahoru. Jak budu mít chvilku, podívám se na to. Každopádně díky za radu! je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.10.2017 , 17:49   Citovat  

Johnyss:
Teď už je na to stejně zima, ten materiál musí vyzlínat, a k tomu je zapotřebí teplo. Já se zkusím ještě poptat, když na něco kápnu, tak bych dal vědět. Máš nějaký messenger, mail?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.10.2017 , 11:45   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Johnyss:
Teď už je na to stejně zima, ten materiál musí vyzlínat, a k tomu je zapotřebí teplo. Já se zkusím ještě poptat, když na něco kápnu, tak bych dal vědět. Máš nějaký messenger, mail?

Nene, přes zimu ne. Budu taky hledat, aby to na jaro bylo. Díky, kontakt máš pak v SZ. Honda
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.10.2017 , 16:26   Citovat  

Johnyss:

něco mě napadlo. Máš maila Honda
   Návrat  
spermin je teď offline  spermin
PříspěvekZaslal: 27.10.2017 , 17:52   Citovat  

Ahoj, dlouho jsem tu nebyl, tak jen par mych postrehu (1.4 Fomi FM)dobre jednani RV 2013 najeto 30 000 Km
Olej dle meho Ford specifikace A5/B5 Ford FORMULA F 5W-30 v OV neni problem Pema, Bona trade Ja nakoupil 10 L Repsol ve vyprodeji 1L/100 Kč
Vadi mi horsi kvalita laku, na predni kapote mam plno vad od kaminku. Barva Red Milano po patrani jsem nasel barvu origo škoda Motip Škoda sprej akrylový autolak SD 8290 Červená romantic (ja v odstinu nevidim rozdil, nebo potom jeste cervena Apolo, je o chlup tmavší). Bohuzel az po koupeni zminene barvy jsem zjistil ze v Hornbachu maji primo na Hondy jejich barvy, 400 Ml cca za 380 Kc.
Dalsi věc co mi vadi je ta ze auto nejde zamknout dalkou pri otevrenem kufru, u novejsich rocniku je to uz udajne vyreseno, az skonci zaruka prijde do kufru spinac kterym toto hodlam vyresit.
No a jeste k nastriku spodku V Havirove je tudy odkaz tam jsem byl s Oplem, za 150 Kč Tak to koukám! pronajem plosiny rampy na dopoledne, ale bylo to pred 4 roky. pořádnej výtlem dal jsem rec s majitelem, starsi pan co delal veterany, takze poradil i s karoserii.
Pokud bude jeste funkcni tak v lete tam budu delat spodek, dolu kryty podlahy a konkorem nater spodku + vystrikani dutin.
Trochu jsem se rozepsal, tak snad jem nekomu poradil, jinak auto Ok, tichy motor spotreba mesto 6,3 l = HaHaaa lehka noha. Honda jo a jeste k rezerve, i kdyz mam soupravu proti defektum koupil jsem na autoburze v OV za 300kc dojezdovku z Akordu.
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.10.2017 , 8:19   Citovat  

Co se tyce Hondy v Ostrave. Ja proti nim nemuzu dlouhodobe nic rict. Jezdil jsem tam uz kdysi s Accordem a byl jsem spokojeny. Jasne, pri koupi noveho davali mensi slevy nez jini, ale kdyz jim clovek ukaze konkurencni nabidku z webu o XX tisic levnejsi, tak taky sli dolu. Ale fakticky bych oddeloval prodej a servis. Na servis zatim nemuzu rict kriveho slova.
   Návrat  
Pincek je teď offline  Pincek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.10.2017 , 11:29   Citovat  

Zdar chlapci, mám Civic 1.4 2016 a v poslední době se začaly objevovat rezonující zvuky při přejetí nerovností jako jsou kočičí hlavy, nebo při rozjíždění a zárověn vychýlení volantu alespoň o pul otáčky mimo střed. Přijde mě, že to vychází bud přímo z volantu, nebo z prostoru před volantem, nebo rovnou z palubky. Konkrétní místo nemůžu zaboha najít, nesetkal se s tím někdo? Není to sice tak strašný, ale kazí to muj dojem na kvalitu japonců, snad to nějak půjde vychytat, zatím se mě to nechce rozdělávat, at to pak ještě není horší no...
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2017 , 14:55   Citovat  

Pincek napsal:
Zdar chlapci, mám Civic 1.4 2016 a v poslední době se začaly objevovat rezonující zvuky při přejetí nerovností jako jsou kočičí hlavy, nebo při rozjíždění a zárověn vychýlení volantu alespoň o pul otáčky mimo střed. Přijde mě, že to vychází bud přímo z volantu, nebo z prostoru před volantem, nebo rovnou z palubky. Konkrétní místo nemůžu zaboha najít, nesetkal se s tím někdo? Není to sice tak strašný, ale kazí to muj dojem na kvalitu japonců, snad to nějak půjde vychytat, zatím se mě to nechce rozdělávat, at to pak ještě není horší no...

Neřeš, holt dneska ty plasty nejsou co bejvalo Úsměv měl jsem to samé - vzadu na boku plasty - vystlané na záruku, plasty všech dveří jsem si udělal sám - vše dolu a dal jsem si tam audio tlumící lepící pláty, u volantu mi drnčel prostředek tak nepatrne jsem sundal bag a okolo dal velmi tenkou mechovku a je klid Úsměv držim palce, ja ted jinak najeto 50tis km a vše cajk, zadrnčí jen vyjímečně na hlavách něco, neřeším
   Návrat  
Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.11.2017 , 20:05   Citovat  

Caute Civikaci, mam otazku ohladom vymeny ziarovky v stretavacich svetlach, menil uz niekto ? Da sa to bez toho, aby sa nieco demontovalo ? Je mi jasne ze nalevka na vodu do ostrekovaca musi ist von, ale druha strana je horsia, da sa to bez toho aby baterka isla von ? A ak baterka pojde von, tak nieje potom problem s nejakou elektronikov v aute ? Lebo viem ze v niektorych novsich autach sa dokonca pri vymene baterky musi napojit diagnostika, preto sa pytam, pre istotu. Jedna sa o Civic 2015. Mozno taky isty pristup je aj v Civicu 2012 az 2014. Dakujem za kazdy postreh. Úsměv
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2017 , 11:48   Citovat  

Hondak napsal:
Caute Civikaci, mam otazku ohladom vymeny ziarovky v stretavacich svetlach, menil uz niekto ? Da sa to bez toho, aby sa nieco demontovalo ? Je mi jasne ze nalevka na vodu do ostrekovaca musi ist von, ale druha strana je horsia, da sa to bez toho aby baterka isla von ? A ak baterka pojde von, tak nieje potom problem s nejakou elektronikov v aute ? Lebo viem ze v niektorych novsich autach sa dokonca pri vymene baterky musi napojit diagnostika, preto sa pytam, pre istotu. Jedna sa o Civic 2015. Mozno taky isty pristup je aj v Civicu 2012 az 2014. Dakujem za kazdy postreh. Úsměv

Jojo, nalevka se vynda na levy strane a jde to, i kdyz nic moc. Na druhy strane (u baterky/ridice) to jde taky nic moc, ale nic sem nedemontoval. Ale je to fakt peklo a spis pro mensi ruce Úsměv
   Návrat  
spermin je teď offline  spermin
PříspěvekZaslal: 9.11.2017 , 14:23   Citovat  

U mne odpojeni baterky bez problemu RV 2013
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.11.2017 , 6:59   Citovat  

Ahojte,

tak mám za sebou první garančku ve FOMI Frýdek-Místek. Přístup a vše okolo hodnotím velmi kladně, auto bylo hotové za 3 hodiny, i umyté a vevnitř vyluxované je to dobrý Cena byla s DPH 2355Kč + vlastní olej 789Kč, praskající pružinka v sedadle řidiče je už z výroby a je to tak prý u všech, ale už nepraská, takže s tím něco dělali a kdyby začla, mrknu na to sám. Takže za mě F-M je to dobrý

Jinak syn už jezdí s lepším autem, než já Velmi šťastný

IMG_20171121_193940.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20171121_193940.jpg, 3.01 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2017 , 13:52   Citovat  

Johnyss:
Říkal jsem Ti, že budeš spokojený, jsou v pohodě přátele Já tam byl dnes na pokec, pro olej do převodovky a na výzvědy (new Jazz a HR-V).

Odkud máš to autíčko Hot wheels? Sháním pro synka.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.11.2017 , 14:28   Citovat  

Jarov - nelze vlastní olej... Smutný Tak příště do Bolky... Ble Přístup v Denaru v MB super, ale je to na den volna no... Smutný

P.S. Hotwheels jsem viděl např. v Tescu. Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2017 , 14:47   Citovat  

Hellborn:
Dík za tip. Zkusím. Snad bude naše Tesco taky tak dobře zásobeno.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.11.2017 , 17:35   Citovat  

Jopeeno:

Ve F-M jiný svět Honda

Autíčko Hot Wheels jsem koupil v OVě v Albertu u Dolu Jindřich, ale bylo poslední, možná jinde ještě bude.

Jak to máte s klimatizací? Jezdíte po zimě nebo před zimou na dezinfekci, doplnění a popř. kde v OVě? Díky.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2017 , 17:55   Citovat  

Jonhyss:
Dík. Mám zítra volno, tak zkusím objet doporučované Tesco v Hrabové i Svinově, tak Alberty je to dobrý

Filtr do klimy jsem si měnil sám po roce provozu. Klimu jsem ještě nedesinfikoval (cca 3 minutky před dojetím vypnu, ať se vysuší výparník a nemnoží se tam sviňáci). O doplnění jsem se vzhledem ke stáří auta nezajímal a doufám, že nebude unikat, resp. mizet médium. Mám tam to drahé svinstvo R1234yf, doplnění, výměna stojí fakt balík a nedělá to každý. Ve FOMI by už měli čistit klimu ozonem. Máš klimu v pohodě, nebo už trable?

Kabinový filtr tam máš např. tenhle:
Mann CU 2358
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.11.2017 , 19:43   Citovat  

Filtr klimy jsem měnil vždy až po zimě (v zimě se víc sráží vlhkost, tak filtr dostane podle mě víc zabrat).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.11.2017 , 4:48   Citovat  

Tak po zimě vyměním ten filtr od klimy. Problémy naštěstí nemám, taky to před dojetím vypínám, ať se to vysuší. Jen jsem se ptal, jestli to není třeba doplňovat nebo i dezinfikovat, abychom pak celá rodinka nechytli nějaké sviňáky cože cože ? Oni ve FOMI tu klimu čistí automaticky při servisu nebo na žádost? Jsem se tam zapomněl zeptat to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2017 , 9:52   Citovat  

Johnyss:
Tak, tak. Lepší se zeptat, než pak rešit problém. Nicméně, jsem na tom stejně, na klimu jsem se ve FOMI taky neptal. Když se dívám na plán údrždy mého auta, je tam o tom prd. Pouze píšou o kabinovém filtru, navíc jeho výměnu mají nastavenou docela optimisticky.

Teď jsem volal známemu, co má servis a mj. čistí i klimu. Dělá dvojí postup pěnu a ozón (cena dohromady 600Kč). Kdybys měl zájem - SZ. Budu to řešit u něj, ve FOMI by to byla asi dražší položka. Já na to úplně zapomněl, dík za připomenutí Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.11.2017 , 10:27   Citovat  

Já dělám filtr a desinfekci obvykle při jarní akci, kdy je tam sleva... Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.11.2017 , 15:33   Citovat  

Jopeeeno:
Tak to se ti určitě po zimě ozvu je to dobrý A co CTR Hot Wheels, sehnal jsi? Honda

Hellborn:
A na kolik to tak při té jarní akci asi vyjde Cooo???
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.11.2017 , 15:49   Citovat  

Johnyss:
nesehnal Ble Lítal jsem po čertech a nic. Možná ještě někde doplní sklady.
Na "uklidnění" jsem koupil Hondě nový olej do motoru a vyměnil i olej v převodovce. Ať má taky Vánoce Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.11.2017 , 20:27   Citovat  

To si fakt nepamatuju... Se stydím
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech