Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CR-V vibrace do volantu + vibrace při zrychlování
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
bernc je teď offline  bernc
1
PříspěvekZaslal: 30.7.2017 , 21:51   Citovat  

Zdravím všechny,
mám CR-V 2. gen. 2,2 CTDi r. 2005. Když zrychluju z nízkých otáček cca 1500-2100, tak se mi rozvibruje celé auto, někdy je to míň a někdy víc, někdy vůbec, záleží jak moc přidám plyn, čím více přidám, tím více to vibruje. Nejvíc je to znát do kopce. Dělá to převážně na 2. nebo 3. stupeň. A pak když jedu po dálnici 120 a více tak se rozvibruje volant, do kopce i z kopce bez plynu.

Jinak CR-V mám 3 roky a když jsem ho kupoval, tak nic z toho to nedělalo. Po tom, co tohle začalo zlobit, tak jsem vyměnil komplet pneu (ty už byly 2x vyvážené), komplet brzdy, a obě přední poloosy.

Děkuji všem za nápady a poznatky. Byl jsem s tím i v Hondě a jak oni, tak můj mechanik sázeli na poloosy, ale bohužel... Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.7.2017 , 22:19   Citovat  

A není to spíš kvůli již špatnému dvouhmotovému setrvačníku? Na mě to tak působí.

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.7.2017 , 6:40   Citovat  

Co ulozeni spodnich ramen? Ten velkej "puk" ve predu zpusobuje vibrace který popisuješ. Na A7G/A8G je to casty problém, nedivil bych se kdyby tomu tak bylo i u CR-V. Praska v tech slabších mistech. Nahrazuje se pouze orogonalnim dilem, kterej ma udajne dle diskuzi na netu vydrz 70k km.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.7.2017 , 7:37   Citovat  

Poloosi Velmi šťastný Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.7.2017 , 8:04   Citovat  

Ty ma nove... I prevazeny kola a novy brzdy. Takze rotacni casti by měli byt ok. Nicmene, nikdo nerika ze to opravdu nemůže byt tim. Daval si originalni, nebo nejaky aftermarket??? S neorigo dilem je to bohužel casta věc KO

0
PříspěvekZaslal: 31.7.2017 , 19:49   Citovat  

Poloosy jsem nedával origo, za ty si v Hondě řekli 21 tis. za kus. Jinak díky všem za rady, podívám se na ty ramena, to by ještě nebyla taková položka co jsem koukal a kdyby ani tím to nebylo, tak asi jedině setrvák Ble

DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.7.2017 , 21:25   Citovat  

A kardan je v pohodě? trhá se ložisko v pulce kardanu kde je kardan rozpůlen. Pak ještě kříže.
ATu hřídel na pravé straně si taky měnil,vyrezávají tam drážky

tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.7.2017 , 21:48   Citovat  

Ahoj, prosim ta robi ti vibracie iba pri akceleracii alebo aj pri jazde ?
Citam, ze si menil kopec veci na predku, ale meral ti niekto hadzavost naboja (naboja bez brzdoveho kotuca) ?

Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2017 , 7:33   Citovat  

mě kdysi způsobovaly vibrace na Hondě špatný přední horní ramena - hlavně při zrychlení.

Boni H je teď offline  Boni H
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2017 , 0:52   Citovat  

Zkus odpojit kardan a jet bez něj. Vyloučíš kardan. Tipl bych vnitřní homokineťák

0
PříspěvekZaslal: 4.8.2017 , 22:33   Citovat  

Dělá to hlavně při zrychlení, když jedu na dvojku a mám třeba 1100 otáček a začnu zrychlovat, tak to začne dělat, až když je tam tak 1600 otáček a když se dostanu nad 2100, tak už to zase nedělá, podobný to je i na trojku. To se rozvibruje celé auto. Na ostatní rychlosti to nedělá nebo tak nepatrně, že to nepoznám. Pak zase když jedu na dálnici nad 120 km/h, tak vibruje jen volant a to i z kopce bez plynu. Zkusím se podívat na ramena a kardan, až se mi vrátí mechanik z dovolený, to mi přijde nejednoduší.

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2017 , 5:45   Citovat  

No jestli provozujes diesel na takhle malych otackach, tak se nedivim, ze Ti to vibruje...1100 i 1600 otacek by mel ten motor zazit jenom na prvnim rychlostnim stupni pri rozjezdu. Pokud to bezne provozujes na techto otackach (podtacis ho), tak pujde do kopru dvojhmota...tu v servise kontrolovali take?

Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2017 , 15:34   Citovat  

aha, přesně jak píše Štepa, při těhle otáčkách je to u dieselu normální.... dáváš mu pěkně zabrat. musíš víc točit!

0
PříspěvekZaslal: 6.8.2017 , 17:38   Citovat  

Jasně, že běžně takhle nejezdím, jen jsem to chtěl vyzkoušet, ale jinak nevím jestli jste někdy jezdili s CR-V, ale pokud vyloženě nevytočím jedničku nad 3 tis, tak po zařazení dvojky prostě otáčky motoru klesnou k těmhle hodnotám. Jinak setrvák, jsem zatím nekontroloval.

duchlosko je teď offline  duchlosko
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2017 , 18:38   Citovat  

zdravim vas všetkych.mam hondu cr v 2006 a mam ten isty problem.bernc vyriešil si problem?v čom to bolo?dakujem

0
PříspěvekZaslal: 7.9.2017 , 12:50   Citovat  

Zdravim Duchlosko, bohužel zatím jsem na to nepřišel, čím to je... Smutný

0
PříspěvekZaslal: 8.9.2017 , 19:11   Citovat  

bernc dakujem.ideme s mechanikom skušat čo by to mohlo byť.ak na to prideme dam vedieť.

0
PříspěvekZaslal: 5.11.2017 , 17:17   Citovat  

prišiel si na problem?

0
PříspěvekZaslal: 5.11.2017 , 17:22   Citovat  

bernc ja som vymenil vnutorny homokynetak-ihličkove ložiska rozsypane a vybrovanie prestalo.bola to prava strana.teraz idem menit aj lavy.

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2017 , 14:24   Citovat  

bernc napsal:
Poloosy jsem nedával origo, za ty si v Hondě řekli 21 tis. za kus. Jinak díky všem za rady, podívám se na ty ramena, to by ještě nebyla taková položka co jsem koukal a kdyby ani tím to nebylo, tak asi jedině setrvák Ble

ted sem resil stejnej problem asi na dvou autech... jeden ze zakazniku mel vymenene poloosy za nove neoriginální - resp pouze vnitrni klouby ve kterych je problem... neveril sem tomu dokud to nebylo hotove a projete - NEORIGO vnitrni homoklouby byly horsi nez ty spatne a delalo to stejnej problem... po vymene za original vse v poradnu - zadna vibrace pri akceleraci...
takze - neni nutne menit cele poloosy, nevim kdo to vymyslel a proc si to vsichni mysli, ale problem je v tech vnitrnich kloubech.. vymenis za nove original a je po problemu... bohuzel ani to neni levne...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2017 , 15:48   Citovat  

MattiK napsal:
ted sem resil stejnej problem asi na dvou autech... jeden ze zakazniku mel vymenene poloosy za nove neoriginální - resp pouze vnitrni klouby ve kterych je problem... neveril sem tomu dokud to nebylo hotove a projete - NEORIGO vnitrni homoklouby byly horsi nez ty spatne a delalo to stejnej problem... po vymene za original vse v poradnu - zadna vibrace pri akceleraci...
takze - neni nutne menit cele poloosy, nevim kdo to vymyslel a proc si to vsichni mysli, ale problem je v tech vnitrnich kloubech.. vymenis za nove original a je po problemu... bohuzel ani to neni levne...

Ahoj,

da se ten problém nejak odhalit kontrolou stavu toho kloubu, vizualne? Mel jsem to rozdelane, tam kde jezdi kameny jsou vylestene plosky. Coz mi prijde normalni... Zadne dirky, nebo vice vydrena mista. Nicmene auto klepe od 120km/h vejs. Jedno jestli akceleruji, nebo jedu z kopce bez plynu a vyrazenou rychlosti. Všechny klouby, cepy a ulozeni nova, nebo OK. Kola vyvazena, nazuto několik sad i disku. Hazivost naboje / kotouce zatím nezmerena. To si udelam snad o weekendu. Vibrace ne nejak velke, ale jsou citit ve volantu / spise v celem aute. Na podvozku bude nekde vule, protože to lehce klepne při pomale jizde přes hrbol / zalezi na počasí to mi hlava nebere To se mi ale nepodarilo odhalit, a to jsem to mel cele rozdelane!

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2017 , 15:40   Citovat  

krtekm napsal:
Ahoj,

da se ten problém nejak odhalit kontrolou stavu toho kloubu, vizualne? Mel jsem to rozdelane, tam kde jezdi kameny jsou vylestene plosky. Coz mi prijde normalni... Zadne dirky, nebo vice vydrena mista. Nicmene auto klepe od 120km/h vejs. Jedno jestli akceleruji, nebo jedu z kopce bez plynu a vyrazenou rychlosti. Všechny klouby, cepy a ulozeni nova, nebo OK. Kola vyvazena, nazuto několik sad i disku. Hazivost naboje / kotouce zatím nezmerena. To si udelam snad o weekendu. Vibrace ne nejak velke, ale jsou citit ve volantu / spise v celem aute. Na podvozku bude nekde vule, protože to lehce klepne při pomale jizde přes hrbol / zalezi na počasí to mi hlava nebere To se mi ale nepodarilo odhalit, a to jsem to mel cele rozdelane!

bacha ja se bavim o vibracich pri akceleraci, ne vibraci pri jizde a ustalene rychlosti...

Obsah fóra Honda-club.cz   
CR-V vibrace do volantu + vibrace při zrychlování
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina