Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prvni honda
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Adamerus je teď offline  Adamerus
PříspěvekZaslal: 20.11.2017 , 18:17   Citovat  

Zdravim. Omlouvám se jestli píšu do spatne sekce. Jelikož jsem prodal favorita, tak se mi naskytla možnost koupit bráchovu hondu civic 1.5i 16v 85kw d15z8 mb3 s 150k km, ale je bohužel rok 96 a má komplet zrezlé prahy (díry) a kousky blatníků. Je potřeba odřezat prahy a navařit plech (bude to za plastovym prahem, takze to ani nejde poznat) pak je uz zakladni barva nad zadnim levym a prednim pravym kolem (kousek panelu)(snad do 1 500 kč), dále je potřeba vyměnit výfuk (1 500 kč cca), zrcatko koupené(800 kč), nejde štáva do pravych dveri (snad jen kontakt), spadena stropnice a udělani technické (2 200 kč cca). Auto 2 roky stálo v garáži rozkitované zrezlé. Svody bez děr, jen zrezlé.. motor snad v pořádku. Pneu bude potřeba přístí rok vyměnit asi.

A já se ptám. Má cenu věnovat tomu ten čas? Nevím jak to bude vypadat s jinou dodělavanou barvou a plechovými prahy. Na favoritovi barva vypadala hnusně, ale netrefili jsme odstín, tady uz ma bracha namíchaný specialně. Střelil by ho pry kolem 15k až 13,5k a to je dost dobrá cena, jen si furt nejsem jistý. Přeci jen to stálo dva roky v garáži, nejezdilo se s tím a má to 21 let. Každopádně přesně na tuhle hondu jsem se díval už dlouhou dobu, ve volnem case jsem brouzdal po bazoši atp. Spotřeba malá, výkon velký, pojistka tak akorát, spolehlivost dobrá, náhradní díly průměrné. Jen se bojím, až se to zaveze k mechanikovi, aby nezjistil něco závažného - Třeba takový katalizátor. (15-20k kč)

Co myslíte? Mám rozpočet kolem 20k+. Předem říkám, že felicii nechci a ani punto. (jasný, v této cenové kategorii si nemám co vybírat, ale tak třeba někdo poradí něco rozumného)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
R4YNE8 je teď offline  R4YNE8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.11.2017 , 20:07   Citovat  

To musíš vědět sám, jestli se ti to vyplatí. Ta auta vyžadují určitou péči (i přes vyhlášenou japonskou spolehlivost) a určitě do něho budeš muset něco investovat vzhledem k pořizovací ceně. Stáří je věc pohledu, pokud je o auto dobře postaráno, vydrží toho opravdu dost. Spousta lidí včetně mechaniků ti řekne, že nejpoctivější auta jsou do roku výroby 2003. Za sebe to říkám taky. Ale bez údržby nevydrží ani sebespolehlivější auto HaHaaa
Tudíž by se hodila pro představu alespoň nějaká fotka, abychom ti mohli říci, zda se ti to vyplatí. Fotka prozradí mnohdy poměrně dost.

Hlavní problém bývá koroze (nejčastejší bolest) a potom stav podvozkových dílů včetně výfuku. Dále se zaměřit na úbytek oleje (poznáš časem na měrce) a ideálně vyměnit rozvody a zkontrolovat seřízení ventilů.

Ono pěkné kusy pořídíš klidně i za 50 tisíc, proto se nejspíše bude jednat o vrak. Ale těžko odhadnout jenom z textu OK
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.11.2017 , 20:28   Citovat  

Mno já Ti nevim Ble
Je otázka, zda to chceš jakože na přesun z bodu A do bodu B, tak nějak jako daily/winter car nebo na parádu? Pokud je odpověď "a" tak ještě budiž, ale mám pocit, že Ty bys spíš chtěl odpovědět "b" a to mám obavy, že z toho, co jsi popsal, už bohužel nikdy s Tvým rozpočtem nebude. A pokud je někde vidět skrz, tak za těch pár korun to opravíš provizorně a, dle mého názoru, více méně zbytečně, páč pak budeš jen zklamaný z toho jak to vypadá a že to neni dle Tvých představ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2017 , 20:37   Citovat  

A naskytla se tedy i otázka. Co se stane autu, když stojí dva roky? Třebas řemenům,olejům,jiným naplním, tlumičům,gumám a ja nevím čemu všemu?
(můžu si koupit své firemní auto, ale už rok stojí kvůli insolvenci)
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2017 , 20:40   Citovat  

Já bych do toho nešel. Už jsem si za ty roky koupil (tenkrát s omezeným rozpočtem) hodně aut, mnohdy natěšený a postupem času bych ta auta vzteky nejradši hodil ze skály. Zprvu vidíš chycený lem, práh, blatník. Jak to zacneš rozebírat, zjišťuješ, že je shnilá podlaha, nosníky, podběhy... A jak píšou kluci nahoře, kde más jestě motor.
Sežeň radši lepší kus. Nevysypeš všechen rozpočet do auta a budeš mít z toho větší radost.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.11.2017 , 20:45   Citovat  

R4YNE8 napsal:
To musíš vědět sám, jestli se ti to vyplatí. Ta auta vyžadují určitou péči (i přes vyhlášenou japonskou spolehlivost) a určitě do něho budeš muset něco investovat vzhledem k pořizovací ceně. Stáří je věc pohledu, pokud je o auto dobře postaráno, vydrží toho opravdu dost. Spousta lidí včetně mechaniků ti řekne, že nejpoctivější auta jsou do roku výroby 2003. Za sebe to říkám taky. Ale bez údržby nevydrží ani sebespolehlivější auto HaHaaa
Tudíž by se hodila pro představu alespoň nějaká fotka, abychom ti mohli říci, zda se ti to vyplatí. Fotka prozradí mnohdy poměrně dost.

Hlavní problém bývá koroze (nejčastejší bolest) a potom stav podvozkových dílů včetně výfuku. Dále se zaměřit na úbytek oleje (poznáš časem na měrce) a ideálně vyměnit rozvody a zkontrolovat seřízení ventilů.

Ono pěkné kusy pořídíš klidně i za 50 tisíc, proto se nejspíše bude jednat o vrak. Ale těžko odhadnout jenom z textu OK

Jasný, z telefonu mi nešly poslat fotky. Jen ho nemam vyfocenyho celeho, mám jenom starší fotku z fb. a pár fotek objevu pod pravym plastovým prahem Velmi šťastný Ináč sorry za fotky, nejsou moc dobře nafocené.

tudy odkaz
a celá honda bez narazniku atp (prave okno nema jenom kontakt, proto je zadělané)
tudy odkaz
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2017 , 22:49   Citovat  

To co na tech par fotkach vidim je docela hruza a nedal bych za to ani 10000. Nevis v jakem je po takove dobe stavu motor a ostatni casti. Za me ne KO Muj osobni nazor.
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2017 , 23:59   Citovat  

Brat by ti to mal.dat zadarmo a ked chces sa trap.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2017 , 0:56   Citovat  

rekni brachovy necht si stim vrakem vytre kiss me ,nasetri a kup do 30000kc krasnej kousek .. tudy odkaz tudy odkaz
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2017 , 6:38   Citovat  

Bracha je pekny sejdir...zadarmo drahe.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.11.2017 , 8:34   Citovat  

Koupit bráchovo? Tak to koukám! Podle toho,co je na foto, tak by brácha měl zaplatit Tobě, aby sis to vzal... přátele

Takhle vypadal můj Shuttle za 10tis. Kč,co jsme ho vytáhli ze stodoly... Paní ho prodávala na náhradní díly. Byl špatný altík a přidřený motor (motor 5ti.s i s výměnou), ale třeba vyvaření zadních podběhů, které vypadaly OK, ale jen do prvního rejpnutí, bylo za 11tis. Kč...
   Návrat  
Maťo H je teď offline  Maťo H
PříspěvekZaslal: 21.11.2017 , 10:41   Citovat  

ot...ja len doplnim, ze podla typu motoru aj podla foto je ten "brachuv" civic facelift, takze nemoze byt rocnik 1996, ale najskôr nejaky koniec 1997...(ci este nie je nejaky problem v papieroch?)

...a ako povedali uz pani predo mnou, ani ja by som ho nekupil (ked velmi chce, nech Ti ho daruje)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.11.2017 , 18:33   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
rekni brachovy necht si stim vrakem vytre kiss me ,nasetri a kup do 30000kc krasnej kousek .. tudy odkaz tudy odkaz

Ta druhá honda... Myslíš že se oplatí ? Na ni bych peníze měl, jen je z Prahy (Mám to přes celou republiku Velmi šťastný). Ještě jsem psal na tuto odkaz
Je po paní, za 10 let se dělali standardní udržovací práce - výměna dílů výfuku, tlumič, silentblok, čep, loni starter, klima nefakčí, dovoz z Francie.
Prorezlé to taky není, Trochu kvete tam, kde bylo škrábnuté. A prý "Mechanik byl sám překvapen, že to není zrezlé"
Tak nevím Úsměv Co myslíte ? Mě by třeba zajímalo jak to vypadá za prahy.

//
Jen tak pro ospravedlnění... To ja chtěl hondu po bráchovi. Jen jsem si s tím vším nebyl jistý no. Nakonec ji radši teda brát nebudu i kdyby měla vydržet nějaký ten měsíc. Podívu se na jiné auta, nebo nějakou hondu ve slušnějším stavu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prvni honda
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina