Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak sundat volant
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
josefosmy je teď offline  josefosmy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 19:35   Citovat  

Zdravim, mam Civic 5G 3 dver. Mam volant s Airbagem a silene se mi volant klepe, jako kdyby nebyl dotahnutej nebo co. Zkousel jsem ho sundavat, abych se podival co a jak, ale nepodarilo se mi to. Jeste bych se jen pro jistotu zeptal, kdyz odpojim baterku, tak airbag nevystreli, ze??? Dik za rady. Popripadne kdyby mel nekdo fotky nebo nejaky jednoduchy nakres bych uvital. Dekuju moc.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 19:44   Citovat  

Pytel určitě nevystřelí když by jsi odpojil baterku. To by pak bylo blby kdyby se ti vybila nebo by jsi ji potřeboval vyměnit Velmi šťastný Měnil jsem volant teda u c6g ale to by melo být podobný. Odpojit baterku, ten přední plast na volantu odloupnout a dál už uvidíš. Odpojit drátky, vyndat pytel a pod ním je šroub. Ale už je to doba co jsem ho měnil ale myslím že tak to bylo Úsměv

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 19:54   Citovat  

Dik, zejtra to zkusim a dam vedet. Jinak to je mi taky jasny, ze kdyz odpojim bat. tak ze to nevystreli kuli tomu. HaHaaa Ale myslel sem jako, kdyzbych se nechtic dotknul nakyho kontaktu nebo tak, aby to nevystrelilo. Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

Raven je teď offline  Raven
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 20:00   Citovat  

takže pokud máš tříramenný volant tak šroubováčkem vyloupni uprostřed Honda áčko pak odpoj kontakt na bagu vyndej ho a pod ním uvidíš velkou matici kterou je dotažený volant tuším že bude potřeba ráčna s ořechem o velikosti 22, pokud máš čtyřramenný volant tak je to trochu jiné na boku jsou takové plastové záslepky nebo krytky z každé strany myslím dvě a pod nima se ukrývají šroubky ty povolíš a pak ti půjde vytáhnout nebo sundat celý střed volantu to je vlastně bag a pak následuje to samé jako před tím sundat kontakt a vytáhnout bag a pod ním se skrývá matice. voalá je to dobrý

ale když si to tak po sobě čtu tak sem asi napsal blbost nevím přesně jestli ty tříramenné volanty mají bagy myslím že ne že jsou jen na těch čtyřramenných v c5g. Úsměv

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 21:23   Citovat  

Raven napsal:
takže pokud máš tříramenný volant tak šroubováčkem vyloupni uprostřed Honda áčko pak odpoj kontakt na bagu vyndej ho a pod ním uvidíš velkou matici kterou je dotažený volant tuším že bude potřeba ráčna s ořechem o velikosti 22, pokud máš čtyřramenný volant tak je to trochu jiné na boku jsou takové plastové záslepky nebo krytky z každé strany myslím dvě a pod nima se ukrývají šroubky ty povolíš a pak ti půjde vytáhnout nebo sundat celý střed volantu to je vlastně bag a pak následuje to samé jako před tím sundat kontakt a vytáhnout bag a pod ním se skrývá matice. voalá je to dobrý

ale když si to tak po sobě čtu tak sem asi napsal blbost nevím přesně jestli ty tříramenné volanty mají bagy myslím že ne že jsou jen na těch čtyřramenných v c5g. Úsměv

Jo přesně tak, pytle mají pouze čtyřramenné volanty. Jak u C5G tak u C6G.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2009 , 17:10   Citovat  

Tak uz to mam hotovy, zaslepky sem videl uz predtim, ale bal sem se zabrat, abych je neulomil...... HaHaaa HaHaaa HaHaaa ...Jinak mel jsem normalne trosku povolenou tu hlavni matku co drzi volant..... Tak to koukám! ...Dotah sem ji a volant uz neklepe..........Pri sundavani dvou sroubku z boku (pod zaslepkama) jsem potreboval Hvezdicku (Torx), kterou jsem v garazi nemel. Zkousel jsem to imbusem, plochym sroubovakem, atd....a neslo to. Bylo to dost utahly, tak jsem musel zajet do Baumaxxu pro nastavce..... Úsměv ......Staly 180 korun a vypadaj jako imbus, ale na koncich mas ty Hvezdicky.... Úsměv

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2009 , 17:59   Citovat  

josefosmy napsal:
Tak uz to mam hotovy, zaslepky sem videl uz predtim, ale bal sem se zabrat, abych je neulomil...... HaHaaa HaHaaa HaHaaa ...Jinak mel jsem normalne trosku povolenou tu hlavni matku co drzi volant..... Tak to koukám! ...Dotah sem ji a volant uz neklepe..........Pri sundavani dvou sroubku z boku (pod zaslepkama) jsem potreboval Hvezdicku (Torx), kterou jsem v garazi nemel. Zkousel jsem to imbusem, plochym sroubovakem, atd....a neslo to. Bylo to dost utahly, tak jsem musel zajet do Baumaxxu pro nastavce..... Úsměv ......Staly 180 korun a vypadaj jako imbus, ale na koncich mas ty Hvezdicky.... Úsměv

jo takový vydrb jsem zažil s rozdělovačem. rozeberu to a vidím nějaké divné šroubky Velmi šťastný valil jsem do železářství Mr. Green

Raven je teď offline  Raven
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2009 , 18:19   Citovat  

josefosmy napsal:

jo no to jsem zapoměl dodat, jsou tam torxy ale teď už to víš tak sorry Se stydím

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2009 , 18:23   Citovat  

Pohoda.....dik.....Stejne se vzdycky budou hodit....... Úsměv

SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2017 , 11:51   Citovat  

Čaues borci a borkyně,
chtěl jsem dneska sundat volant na své delSolce (1997), tz. poface čtyřramenný s airbagem, ale skončil jsem na té "záslepce" vpravo. Na takové té vypouklé či jak to nazvat. Záslepka vlevo jde krásně vyloupnout a ta dole uprostřed, kde je konektor airbagu, má šroubek zvenku.
Má někdo nějaký tip jak a kde konkrétně zabrat abych to někde neulomil? Z nějakých videí jsem vykoukal, že je to tam pouze nasazené na takovém plastovém čepu, ale ať jsem za to tahal nahoru či někam do stran, tak se to ani nehlo, tak vlastně nevim jestli to nemůže držet ještě někde za něco jiného? Trochu jsem páčil i šroubovákem, ale vzhledem k tomu, že teplota v garáži není úplně příznivá, tak jsem toho radši nechal...
Díky za odpovědi...

001 +20171231_111609+.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
001 +20171231_111609+.jpg, 1.04 MB

002 +20171231_111336+.jpg

002 +20171231_111336+.jpg, 401.25 kB

003 +20171231_111355+.jpg

003 +20171231_111355+.jpg, 263.06 kB

_Marty_ je teď offline  _Marty_
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2017 , 12:05   Citovat  

Neboj se toho a snaz se to tahnout cele, taky mi to neslo vubec dolu a bylo to jak rikas pouze na tom cepu, ale drzi to jak zid Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2017 , 12:15   Citovat  

Diky za odpoved. Predpokladam, ze kdyz se to jednou sunda, tak uz to tak nejak potom pujde lepe. Jeste me napadlo pod to dostat nejakej provazek a zatahnout jakoze "vocpoda"...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2017 , 14:08   Citovat  

Tak teď jsem se vrátil a zase bez úspěchu naštvanej Rvu za to, zatáh jsem pod to takovej kaloun a tahám za to a furt nic, sakrrra Smutný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2017 , 14:36   Citovat  

Předpokládám, že bych to měl tahat ve směru jakože ke spolujezdci, ne? Samozřejmě za předpokladu, že je volant i kola rovně...
Dyk to tam drží snad jenom v tomhle bazmeku (viz foto), ne?
Tady v tomhle návodu z Honda-Tech tudy odkaz tam zase píše (esli to tedy dobře chápu), že by se to mělo tlačit směrem ku předku auta...

wheel_swap_02.JPG

wheel_swap_02.JPG, 57.61 kB

plastic cap.jpg

plastic cap.jpg, 219.13 kB

_Marty_ je teď offline  _Marty_
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2017 , 16:18   Citovat  

Jak rikas, jenom ten bazmek a smerem taky jak rikas, tahej a tlac a tlac Úsměv
Ja to rval a kroutil vsema smerama a pak to najednou bum a bylo to.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2018 , 19:33   Citovat  

Tak po dnešním třetím pokusu s plastovejma montpákama na rozebírání interiéru to vzdávám. Jediného čeho jsem docílil je prasklina toho plastu, někde uprostřed pod airbagem. Nechám to až bude teplo, třeba to půjde líp

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2018 , 19:48   Citovat  

To je divný, stejně to má i A5g a tam mi za to stačí prostě vzít - už si nepamatuji jakým směrem, ale jde to to mi hlava nebere Není možný, že už to před tebou někdo sundaval, ulámal a pak to tam prostě nějak přilepil? Cooo???

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2018 , 20:06   Citovat  

Tak možný je všechno, viď, ale nepřijde mi to nějakym způsobem poničený či nějak jinak "osoustružený". Nicméně dovnitř nevidim Smutný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2018 , 14:44   Citovat  

Kdyby náhodou měl někdo tu plastovou krytku (nádor Úsměv nebo jak to jinak nazvat) v černé barvě, tak bych ji bral. Další pokus už vidim jako nevratný Úsměv což bez toho, aniž bych měl v záloze další kus, dělat nebudu...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak sundat volant
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina