Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 398, 399, 400 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 399 z 486
koty1989 je teď offline  koty1989
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 11:46   Citovat  

Však na začátku jsem mu psal ať si přečte nějaký US články výhody a nevýhody turba v k24. Nikdo ti to tu neřekne je to super kup to. Začátek místo turba měl řešit to zdá s autem vůbec jel. Pokud mu nestačí výkon tak je tu plno věcí od reflashe, sání a svody, které bych řešil víc než turbokit.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 11:54   Citovat  

koty1989 napsal:
Však na začátku jsem mu psal ať si přečte nějaký US články výhody a nevýhody turba v k24. Nikdo ti to tu neřekne je to super kup to. Začátek místo turba měl řešit to zdá s autem vůbec jel. Pokud mu nestačí výkon tak je tu plno věcí od reflashe, sání a svody, které bych řešil víc než turbokit.

Jenže s atmo R4 (+ sání, výfuk či reflash) se nikdy nedostane na parametry odladěné (sání, výfuk) atmo V6 = zákon fyziky

Nehledě na to, že když dáš sání + výfuk tak to odladit musíš taky, aby to bylo na 100%, takže na ladění se musí stejně Mrk

S tím rozdílem, že u atmo bude mít nárůst 20 koní a u turba/kompresoru třeba 150 Mrk

Výhody/nevýhody jsou u všeho Mrk vše záleží co od toho očekáváš, kolik pěnez v tom chceš utopit a jak moc tě to baví Je to tam.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 12:39   Citovat  

Já třeba skončil u Hondy,protože jsem chtěl atmosférický motor který slušně jede. Takže se trochu divím Jiříkovi,když chce něco výkonného a nevadí mu turbo,proč nekoupí něco od značek které přímo turbomotory nebo V6 nabízí. Na druhou stranu jsem zvědav na jaký výkon a v plynu by dokázal K24 dostat Velmi šťastný
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 12:44   Citovat  

Jiřik napsal:
Vím, že koupí turbokitu to jen začne Úsměv Měl jsem jen otázku, jestli to vydrží mechanika, při nějakém rozumném tlaku- o to mi šlo. Jak píšeš "přiblblym plynem" právě zrovna vyřeším naladění palivových map k tomu turbu, aniž bych musel kupovat Hondata nebo nějaké individuální flashování.
Dnešní LPG jednotky umožňují neuvěřitelné možnosti nastavení, například můžeš naladit v libovolné míře soustřik LPG i benzínu, není tedy problém ukrmit čtyřmi plynovými a čtyřmi benzínovými vstřiky u tohoto motoru klidně 400 koní. Napojí se lambda přes OBD, pak se to projíždí a data se ukládájí na osciloskop. Podle osc záznamu (lambda, otáčky, zátěž- časy vstřiku/MAP) se pak krásně naladí tabulka pro zatížení a otáčky ve všech možných režimech.g
Jednoduchý, levný, účinný.
takze plynovou ecu chces pouzit jako piginu ? Osobne si myslim ze to je zrovna setreni na nespravnym miste,potencialni zdroj problemu,kdyz uz tak hondatu (ac ji nemam rad a za stejny prachy si radsi poridim vems nebo emu) .u takovejhle staveb je potreba co nejspolehlivejsi provedeni ,pokud neprestavis motor tak nema zadnou rezervu pro to aby ustal nejakej fail.nevimak chces v plynovy ecu posunout predstih -ono to nefunguje tak ze bys jen dodal palivo s pretlakem ,turbo tlaci i kdyz jeste nejsi v pretlaku tzn upravujes komplet obe mapy .
Lambdou jsi doufam myslel wb lambdu ... Bueee
K otazce zivotnosti bezne seriove motory zvladaj 0,5 baru ,co vim ta kprevodovky taky (H22 270k/320nm),problemy zacinaj az s vysim tlakem.dulezity ale je spravne zvolene turbo ,velke turbo bude nabihat pozde a agresivne a tudiz bude zatezovat vse daleko vic nez mensi turbo ktere budd nabihat drive a plynuleji .plus samozrejme naladeni,predstihem a smesi se da mirne nabeh ovlivnit taky .
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 12:56   Citovat  

Kmóďa napsal:
Já třeba skončil u Hondy,protože jsem chtěl atmosférický motor který slušně jede. Takže se trochu divím Jiříkovi,když chce něco výkonného a nevadí mu turbo,proč nekoupí něco od značek které přímo turbomotory nebo V6 nabízí. Na druhou stranu jsem zvědav na jaký výkon a v plynu by dokázal K24 dostat Velmi šťastný

Tak koupit něco je jednoduchý, ale nudný.

Ale něco dokázat, naučit se, vyzkoušet je větší sranda ne?
Já to třeba tak mám, je to práce a záliba zároveň = Někdo jde na ryby, někdo sedí u piva a někdo turbí K24 či dělá jiný kraviny na autě Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 13:01   Citovat  

monty napsal:
takze plynovou ecu chces pouzit jako piginu ? Osobne si myslim ze to je zrovna setreni na nespravnym miste,potencialni zdroj problemu,kdyz uz tak hondatu (ac ji nemam rad a za stejny prachy si radsi poridim vems nebo emu) .u takovejhle staveb je potreba co nejspolehlivejsi provedeni ,pokud neprestavis motor tak nema zadnou rezervu pro to aby ustal nejakej fail.nevimak chces v plynovy ecu posunout predstih -ono to nefunguje tak ze bys jen dodal palivo s pretlakem ,turbo tlaci i kdyz jeste nejsi v pretlaku tzn upravujes komplet obe mapy .
Lambdou jsi doufam myslel wb lambdu ... Bueee
K otazce zivotnosti bezne seriove motory zvladaj 0,5 baru ,co vim ta kprevodovky taky (H22 270k/320nm),problemy zacinaj az s vysim tlakem.dulezity ale je spravne zvolene turbo ,velke turbo bude nabihat pozde a agresivne a tudiz bude zatezovat vse daleko vic nez mensi turbo ktere budd nabihat drive a plynuleji .plus samozrejme naladeni,predstihem a smesi se da mirne nabeh ovlivnit taky .

To by neměl být problém dělají se variátory předstihu
   Návrat  
Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 13:32   Citovat  

Díky za radu a podporu. Experimentovat mně opravdu baví. Obzvlášť v dnešní době jsou na to prostředky a možnosti.
Pokud by se to povedlo, byl bylo to neuvěřitelné auto s neuvěřitelně dostupnou úpravou. Když to nebude fungovat, tak se to holt dá do původního stavu (jako Passat).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 16:58   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
To by neměl být problém dělají se variátory předstihu

takže oblbovák na vstřiky , oblbovák na předstih , zajistit aby do mapu nešel přetlak jinak ecu padne do chyby(podle čeho to bude řídit předstih v přetlaku?), no hodně štěstí.
Nechci kazit nadšení ale každy kdo šel touhle cestou bud skončil hluboko pod parametry/nadělal z motoru šrot/vy....na to /šel do programovatelný ecu.případně ruzný kombinace všech možností.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 22:25   Citovat  

monty napsal:
takže oblbovák na vstřiky , oblbovák na předstih , zajistit aby do mapu nešel přetlak jinak ecu padne do chyby(podle čeho to bude řídit předstih v přetlaku?), no hodně štěstí.
Nechci kazit nadšení ale každy kdo šel touhle cestou bud skončil hluboko pod parametry/nadělal z motoru šrot/vy....na to /šel do programovatelný ecu.případně ruzný kombinace všech možností.

MAP by se musel emulovat příslušným odporem..
Mám dojem, že ta novější generace, co má sériově 148kW už má zase místo MAP váhu vzduchu?? To by fungovalo bez úprav..
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2018 , 10:09   Citovat  

Drzim palce.Je to tak,jak pises k24z3 ma maf,ale zase ma sani z plastu.I v motorech k24a je nekolik druhu ojnic,sani,pistu,cerpadel,atd.Chce to poradne projit EPC.Napr. tu tudy odkaz .Nekomu budou vyhovovat lehci ojnice a vyssi pisty na stavbu atmosfery a nekdo si vezme radsi pevnejsi ojnice,cerpadlo s vetsim prutokem,atd.
Ta Kserie je pekne lego jo Dserie OK .Vsechno je u ni mozne Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2018 , 16:36   Citovat  

Jiřik napsal:
MAP by se musel emulovat příslušným odporem..
Mám dojem, že ta novější generace, co má sériově 148kW už má zase místo MAP váhu vzduchu?? To by fungovalo bez úprav..

map je dělič na vystupu má napětí 0-5v dle tlaku .
maf to snad ne wc ,jo už tam ten krám dali,teoreticky to fungovat bude, otázka jak je postavenej program v ecu,jestli tam není stanovený maximální prutok případně prutok/rpm, pak by to zase šlo do nouzáku.ještě jsem si uvědomil , jak upravíš lambda tabulku v ecu ? na turbu potřebuješ jít na bohatší směs než se používá v NA ..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2018 , 22:44   Citovat  

Při režimu "open loop" už jednotka výrazné korekce nedělá,jede to podle nastavené tabulky, takže předpokládám
že to prostě nastavím a pojede to podle toho. Pokud MAP dává 0-5 V tak není problém. A hliníkový sání je taky lepší než plastový Úsměv další věc- emulátor předstihu funguje u starší generace, ale u nové už ne...
To je 3:0 pro starší 140kW variantu Honda
Možná jsem to nezdůraznil- sháním informace, nehodlám dělat žádnou hurá akci. Proto s tím tady vycházím na pranýř.
Prostě mám Hondu radši, než mrňavý WRX se zvukem sekačky na trávu a k turbení R6 3.0 BMW (taky turbokit za zanedbatelnou cenu) mám respekt, protože by se hůř repasoval Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.1.2018 , 9:46   Citovat  

Jak ji udrzis v openloop aniz by ti padla do nouzaku?ja se ti snazim nenapadne naznacit ze ta cesta kterou chces jit nevede k cili.na parametry co chces tipuju plnici tlak pres 0.5 baru a to na benzinu uz neni maly tlak.pigina (a to jeste plnohodnotna)ma smysl v pripade kdy s ecu motoru spolupracuje dalsi ecu napr dsg atp. Jinak je potreba mit veskery rezimy pod primou kontrolou tzn bud uprava stavajici ecu nebo plnohodnotna open ecu.zpetna vazba z sirokopasmovky.knock.safe funkce.
Na zpusob ladeni ala.plyn podle logu a korekci zapomen,staci par detonaci a nemas co ladit,musis jet realtime.ujede egt a nemas lopatky naturbine /nebo nataveny a rozlitne se to po chvili.
Chapu o co ti jde,proc ,ale proste uz jse par staveb "videl",podobnych pokusu "zalevno" kdy po x pokusech a investicich to stejne nebylo ono a skoncilo u ecu.a nebo to dotycny rozebral a rozprodal po dilech.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2018 , 14:53   Citovat  

monty napsal:
Jak ji udrzis v openloop aniz by ti padla do nouzaku?ja se ti snazim nenapadne naznacit ze ta cesta kterou chces jit nevede k cili.na parametry co chces tipuju plnici tlak pres 0.5 baru a to na benzinu uz neni maly tlak.pigina (a to jeste plnohodnotna)ma smysl v pripade kdy s ecu motoru spolupracuje dalsi ecu napr dsg atp. Jinak je potreba mit veskery rezimy pod primou kontrolou tzn bud uprava stavajici ecu nebo plnohodnotna open ecu.zpetna vazba z sirokopasmovky.knock.safe funkce.
Na zpusob ladeni ala.plyn podle logu a korekci zapomen,staci par detonaci a nemas co ladit,musis jet realtime.ujede egt a nemas lopatky naturbine /nebo nataveny a rozlitne se to po chvili.
Chapu o co ti jde,proc ,ale proste uz jse par staveb "videl",podobnych pokusu "zalevno" kdy po x pokusech a investicich to stejne nebylo ono a skoncilo u ecu.a nebo to dotycny rozebral a rozprodal po dilech.

hmm, takhle by se to vyšplhalo už dost vysoko. Zatím to odročuji, mám teď úplně jiné starosti.. Smutný
   Návrat  
Jehla23 je teď offline  Jehla23
PříspěvekZaslal: 20.1.2018 , 23:01   Citovat  

Dokazal by mi prosim nekdo rict, jaky ma davat tlak cerpadlo do rail listy pri prvnim studenem ci mrazivem startu?

Motor 2,2 CTDI
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2018 , 13:32   Citovat  

U Hondy nevím, ale pokud je tlak totožný jako u Nissanu tak na volnobeh bývá 34-36 MPa tlak.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2018 , 14:29   Citovat  

monty napsal:

Hele, openloop je běžně u motorů zhruba od 70% zátěže, moment kdy by začalo tlačit turbo by tam spadal samozřejmě hlavně.
Přemýšlel jsem o tom a mám několik obrovských výhod:
1. Mám svůj MAP senzor pro LPG jednotku, takže v mapě (osa X- tlak, osa Y otáčky) mohu už předem podle předpokládané potřeby paliva hodně přesně doladit poměr A/F pouze v režimu přetlaku.
Jednotka Hondy by si ničeho neměla všimnout, protože pokud bude lambda odpovídat, benzínové časy se nijak nepohnou (může to být klidně přes koeficient X 2,5).
2. mám vestavěný variátor předstihu, který u toho motoru bez problémů funguje
3. mám i univerzální programovatelný emulátor, kterým bych mohl emulovat Honďácký MAP při přetlaku
-------------
nevěřím tomu, že pokud na chvilku přeženu teplotu spalin, tak vytečou lopatky turba, snad to chvíli vydrží???
Tlak přes 0,5 Bar turba bych určitě nepřkračoval.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.1.2018 , 14:43   Citovat  

To mám cca také na volnoběh. Ale pod jakým tlakem jde nafta do motoru při otočení klíčem/při startu. Když dá přes 69 MPa tak to nastartuje a nebo aspoň škytne. Jinak okolo 55 MPa a méně, to stále jen točí... Mohl by mi to někdo změřit nebo má někdo nějáké hodnoty?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2018 , 17:13   Citovat  

To musí chytit. Chyba bude jinde.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.1.2018 , 17:46   Citovat  

Tak zbyva prekontrolovat zhaveni, zmerit komprese, stav napinaku a pak vstriky, zavzdusneny to neni, jinak uz nevim.

V honde mi pri diagnostice rekli, ze se to jevi v poradku. Ale, ze to nemeli s cim porovnat. Jinak se mi na to vyprdli, tak jsem si ho vzal zpet..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2018 , 18:15   Citovat  

Zkus vyzkoušet zhavicky na baterce. Pak dej vědět.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2018 , 18:18   Citovat  

Jinak pokud ti motor běží normálně a chytne když chce bez kuckani tak komprese budou ok, ale zase když budeš mít zhavicky venku tak to můžeš udělat.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.1.2018 , 11:48   Citovat  

Zhavicky jsem vytahl, pripojil, otocil klicem a jedna nezhavila vubec.. Na podruhe uz ano, ale stejne mi prislo, ze to zhavi malo. Odpojil jsem cidlo teploty, necham dozhavit a auto naskocilo, tak nejak se mu nechtelo, ale naskocil, bez chyby vacky ci tak podobne.. Ted babo rad
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2018 , 13:35   Citovat  

Přes HDS jde zkontrolovat žhavičky, jestli to už mají za sebou, tak to zkus...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.1.2018 , 14:22   Citovat  

Zhavicky mam 2 mesice stary/novy. To zas budu muset do Hondy..tam se minule teda moc nepredvedli.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2018 , 15:34   Citovat  

Jestli jsou 2 měsíce staré a je to stejné jako předtím, tak to tím nebude...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.1.2018 , 16:24   Citovat  

No kdyz byli venku, zhavili poprve hrozne kratkou chvili mi prislo, navic jen 3.. Po odpojeni teploty zhavili dele a jeste to potom napoprve chytlo. Zhavice budou ok, mozna i ty minuly byli. Co rele muze byt vadne? Kabelaz? To je jen jeden drat ke kazde ne?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.1.2018 , 20:37   Citovat  

Jehla23 napsal:
No kdyz byli venku, zhavili poprve hrozne kratkou chvili mi prislo, navic jen 3.. Po odpojeni teploty zhavili dele a jeste to potom napoprve chytlo. Zhavice budou ok, mozna i ty minuly byli. Co rele muze byt vadne? Kabelaz? To je jen jeden drat ke kazde ne?

Nevím jak je to u Hondy, ale když odpojis čidlo teploty tak ti tam skočí -40 proto déle žhavý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.1.2018 , 12:53   Citovat  

Dnes rano mi to pri startu vyhodilo chybu P1384 na foru hondacc se psalo o necem ve zhaveni. Muze byt? Kolik stoji rele v Honde?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2018 , 13:05   Citovat  

Není ta chyba od toho, co si se v tom vrtal? Ohledně ceny se podívej na lingshondaparts...nejdřív to relé změř, než ho budeš bezhlavě kupovat. Můžou to být jak žhavičky, relé, nebo kabeláž.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 398, 399, 400 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina