Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord - vaše názory a tipy
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
oplik je teď offline  oplik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.7.2010 , 6:45   Citovat  

Bully napsal:
Asi za 3 tydny se budu pohybovat zhruba na Vyskovsku, muzem se domluvit. Moje auto viz garaz.

To by bylo supr dokonce prvni tyden v srpnu mam dovolenou. OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.7.2010 , 6:48   Citovat  

Ben napsal:
A nepřemýšlel jsi o 2.4 benzin a předělat na Lpg.Těch 30tis se ti vrátí zhruba po 23tiskm a pak už budeš jezdit za 14,5kč/l a i když tomu šlapeš jak chceš tak to vezme v průměru 11L.

No taky neni spatny, jeste budu premyslet navic investice do accorda tourera nejspis vyjde az zacatkem pristiho roku, tudiz spousta casu na rozhodovani. Úsměv
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.7.2010 , 17:50   Citovat  

petrous napsal:
To by bylo supr dokonce prvni tyden v srpnu mam dovolenou. OK

Bohuzel az 2. tyden, napis mi treba pres SZ svoje tel. c. na mobil a jak budu v CR tak ti zavolam, 1. a 3. tyden se dovolenkujeme uplne jinde.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 7:44   Citovat  

Bully napsal:
Bohuzel az 2. tyden, napis mi treba pres SZ svoje tel. c. na mobil a jak budu v CR tak ti zavolam, 1. a 3. tyden se dovolenkujeme uplne jinde.

Mas SZ jinak diky a nahodou na Honday nepojedes?
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 8:46   Citovat  

abys to nemel s tim ctdi tak jednoduchy:)
1) Bully ma pomernepozdni verzi, nevim jak ji kupoval novou, predpokladam ze novou nebo mirne jetou?
to samozrejme obnasi nejaky finance, takovy auto koupit.
2) ja mam naopak uz 2004, kupovanou najeto 160tkm a zopakuji zavady, ktere jsem mel tu cest resit Úsměv
vnitrni klouby poloos ( na 2.4ce odchazeji udajne taky)
zadni dalkove otevirani vrat ( 2.4ka taky)
praskly svody ( prodlouzena zaruka, pokud ji trefis)
vymena turba na svolavacku zdarma ( stare slapalo dobre)nicmene sla spotreba po vymene turba asi o litr dolu
vymena rozvodu ( prodlouzena zaruka me minula)
jeden xenon udelal papa
v soucasne dobe, tj. asi 3 mesice, auto chytlo pomerne velikou turbodiru, v otackach cca 2100-2500, nejedna se o nejaky moje pocity, ale o to, ze se turbo roztoci treba po 4 vterinach - coz muze byt (smrtelne) nebezpecny.Budu to teprv resit, pomerne se desim, pokud to budou zatuhly lopatky statoru turba, coz by podle chovani napovidalo.
3) souziti s dieselem ma obecne svoje specifika, od toho ze v zime se pomerne mizerne roztapi, pres to ze v extremech ti muze zamrznout nafta, k hlucnosti. Honda vymyslela vybornej diesel, ale porad je to jen diesel.

Pro me z toho plyne zaver, ze CTdi ano, ale poface a pomerne cerstvy - a to bude stat hodne penez, a vcas, tzn, kolem 200tkm, prodat. Jinak 2.4

S tou spotrebou ma Bully naprostou pravdu - udaje typu " na dovoleny mi to ukazalo 1,3litru na 1000 mil a to jsem jel s klimoskou a plne nalozenej" jsou k prdu. Jedinej objektivni pramen je spritmonitor.de
   Návrat  
karnas je teď offline  karnas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 9:07   Citovat  

Naprosto spuhlasim s Kandikem, kdyz diesel tak cerstvej. Sam jsem si hodne uzil s 10 let starym dieslem sice to nebyla Honda, ale porad jsem neco resil. Ze odeslo turbo, egr ventil, 3 krat vaha vzduchu, to se proste stava, ale nejhorsi bylo ze me furt uziral pocit ze auto nak malo tahne, takze porad dokola diagnostika, podle ktery bylo vse OK, nicmene auto proste nejelo.

Ted mam benzin sice projedu mesicne o cca 2000 vic ale nic neresim a mam klid.

A stou spotrebou po tom co sem to hodil na 17x225 pokazdy tesne pod 10. Za min se mi proste nedari a to jezdim po dalnici 140 tempomat a mesto skoru vubec. I pri ceste na moravu a zpatky to vzalo necelejch 10. Je fakt ze mam tourer coz bude asi litr navic oproti sedanu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 9:20   Citovat  

vy mě teda dáváte Úsměv Budu muset holt došetřit na mladej diesel. Za kolik tak myslíte to bude? 300tis?
   Návrat  
Jirka79 je teď offline  Jirka79
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 10:22  Naposledy upravil Jirka79 dne 14.7.2010 , 10:31, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hele já bych to být tebou udělal takhle: Kup si 2.4 benzín co strašně žere (jak tady nějakej znalec psal 15/100), pak ho předělej na plyn, benzín kupuj jedině v JZD (tam je určitě nejlevnější) anebo u Cornoilu či jiné renomované benzinky (podle front co vídávám tam musí mít super kvalitní benzín a i naftu !!), pak to předělej na hybrid a tím pádem se dostaneš na kombinaci plyn/hybrid/benzín což je super, ne? Budeš mít dojezd min. 2x kolem zeměkoule a sousedům na vesnici vytřeš zrak. Budeš tak jezdit "za babku" a hlavně s pocitem jak moc jsi ušetřil. No nekup to. je to dobrý
ANEBO
Udělej to jako já. Dobře se ožeň. Moje manželka je nechutně bohatá, tak tu mega spotřebu (nemůžu se nějak dostat přes 8.5/100 po městě) u té rozchlastané 2.4 neřeším. Co vydělám je jen moje.
Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 10:31   Citovat  

O.K. nema tva žena sestru pěknou a bohatou? Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 10:32   Citovat  

má bráchu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 10:50   Citovat  

tak to mám smůlu HaHaaa
No každopádně s výběrem jestli 2,2 ictdi nebo 2,4 Vtech má čas tak si to pořádně promyslím.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 10:59   Citovat  

dej si záležet. Taky jsem chtěl diesel, moc. Ale nakonec mám 2.4 a nelituju toho.
A myslím si, že pokud bys chtěl nějakýho mladšího diesela tak 300tis. ti asi nebude stačit. Lidi jsou z nich pořád "hotový" tak si drží cenu a někdy neví co by za to chtěli. Jinak mě tak napadlo, asi málokdo kdo má diesel po delší trase nechává běžet motor kvůli turbu. Taky taková vychytávka.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 17:26  Naposledy upravil Bully dne 14.7.2010 , 18:18, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jirka79 napsal:
dej si záležet. Taky jsem chtěl diesel, moc. Ale nakonec mám 2.4 a nelituju toho.
A myslím si, že pokud bys chtěl nějakýho mladšího diesela tak 300tis. ti asi nebude stačit. Lidi jsou z nich pořád "hotový" tak si drží cenu a někdy neví co by za to chtěli. Jinak mě tak napadlo, asi málokdo kdo má diesel po delší trase nechává běžet motor kvůli turbu. Taky taková vychytávka.

Rozhodoval jsem se taky mezi 2.4i a 2.2i-CTDi. Chtel jsem urcite Tourer, stary okolo 1 roku s minimalnim poctem km (asi si ho necham delsi dobu). Poface a nejlip 30 Years Honda Edition (vychytane zavady ze zacatku vyroby + dalsi vybava navic, vlastne jeden z poslednich mesicu vyroby Acco 7G vubec), coz se povedlo.
1/ vozu co splnovaly moje kriteria jsem na mobile.de, autoscout24.de atd. atd. nasel mraky v dieselu, verzi 2.4i tusim jenom jednu nebo 2, vsechno dost daleko ode me.
2/ cena te jedne nebo dvou 2.4i co splnovala moje pozadavky byla cca o 3-4 tis. € vyssi (muj vuz stal nakonec asi 18000 €, stary presne rok a najeto necelych 22 tkm, puvodni cena asi 31000 €, takze cena dole pres -40%). U ojetych aut obecne padaji ceny dolu nejvic u nejobjemnejsich motorizaci s nejvyssi vybavou, takze prave proto uplne prvni Acco 7G z nejakeho 2003 s motorem 2.4i nakupuje ted hodne lidi, i starsi diesel si cenu podrzi delsi dobu jak tu uz zaznelo. U novejsich ojetin je ale v tomhle pripade situace opacna, jak pisu. Po aute jsem se dival zhruba 3 mesice.
3/ Diesel se k Toureru hodi i svym charakterem, ja jsem si auto neporizoval na nedelni vyhaneni pavouku z vyfuku, takze opravdu usetrim peknych par desitek tisic kc rocne, i kdyz se na spotrebu nijak nekoukam. Kdyz je potreba tak jede auto velmi svizne a vubec je tenhle motor uplne jiny nez nekultivovane brblajici a vibrujici traktory od VW nebo od Fordu. O tomhle ale nemuze mluvit ten co s nim nema osobni zkusenost, nadavat umi kazdy.

Ad turbo- musi se nechat vyjet i u benzinu s turbem a neni na skodu nechat chvili bezet kazdy motor, kdyz dostal sodu. Tech par vterin nebo desitek vterin mi to nedela zadny problem, clovek si na to zvykne a dela to pak automaticky porad. A topeni je u Acco7G v dieselu v zime reseno otocenim okruhu klimatizace (dokud se trochu neohreje motor), topi to skoro tak rychle jak u benzinu.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 18:13   Citovat  

Jirka79 napsal:
Hele já bych to být tebou udělal takhle: Kup si 2.4 benzín co strašně žere (jak tady nějakej znalec psal 15/100), pak ho předělej na plyn, benzín kupuj jedině v JZD (tam je určitě nejlevnější) anebo u Cornoilu či jiné renomované benzinky (podle front co vídávám tam musí mít super kvalitní benzín a i naftu !!), pak to předělej na hybrid a tím pádem se dostaneš na kombinaci plyn/hybrid/benzín což je super, ne? Budeš mít dojezd min. 2x kolem zeměkoule a sousedům na vesnici vytřeš zrak. Budeš tak jezdit "za babku" a hlavně s pocitem jak moc jsi ušetřil. No nekup to. je to dobrý
ANEBO
Udělej to jako já. Dobře se ožeň. Moje manželka je nechutně bohatá, tak tu mega spotřebu (nemůžu se nějak dostat přes 8.5/100 po městě) u té rozchlastané 2.4 neřeším. Co vydělám je jen moje.
Honda

stačí se podívat sem: tudy odkaz
asi jediná myst patrně nejezdí s 2,4 jako důchodce protože má 14,5L/100km Velmi šťastný To že se nemůžeš dostat přes 8,5L znamená že jezdíš s 2,4 jako s dieselem je to dobrý
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 18:47   Citovat  

hopit napsal:
stačí se podívat sem: tudy odkaz
asi jediná myst patrně nejezdí s 2,4 jako důchodce protože má 14,5L/100km Velmi šťastný To že se nemůžeš dostat přes 8,5L znamená že jezdíš s 2,4 jako s dieselem je to dobrý

a to ještě buhví, když jde o město. Jsem s tím svým 2.0 jezdil po Praze jak s dieslem, bez klimy a ještě s hodně lehkou nohou a byl jsem na 9.8l s tím, že se o nějakým jízdním zážitku teda rozhodně mluvit nenechá, spíš pěkná pruda. Možná je ta 2.4 fakt zázračná a když to má o těch 43 koní víc, tak si to ve městě vezme o 2 litry míň Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 18:49   Citovat  

14.5/100 ? To je slušný. Ze zajímavosti bych chtěl zažít ten styl jízdy.
Nicméně nepřipadne mě, že bych jezdil jako "s dieselem". Spíš se divím, že mě ještě nesebrali řidičák. Město a dálnici dodržuju jen sporadicky. S takovým autem to dodržovat ani nejde.
Už jsem jel "dědkovskou" jízdu na spotřebu. Hodnotu tady ani zmiňovat nebudu. Úsměv
Honda Honda Honda
   Návrat  
Horyna je teď offline  Horyna
PříspěvekZaslal: 31.1.2018 , 12:48   Citovat  

Ahoj lidi Honda ,

Potřeboval bych poradit, koupil accorda v automatu, a teď mi začal dělat to, žě při jízdě mi nechce řadit jede jakoby asi na 3ku a nepřeřadí dál, na diagnostice to hází chybu:

p0979 shift solenoid c control circuit low

Poradí mi někdo co s tím? Bueee
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2018 , 13:20   Citovat  

Horyna napsal:
Ahoj lidi Honda ,

Potřeboval bych poradit, koupil accorda v automatu, a teď mi začal dělat to, žě při jízdě mi nechce řadit jede jakoby asi na 3ku a nepřeřadí dál, na diagnostice to hází chybu:

p0979 shift solenoid c control circuit low

Poradí mi někdo co s tím? Bueee
odkaz je to dobrý
   Návrat  
Horyna je teď offline  Horyna
PříspěvekZaslal: 31.1.2018 , 18:18   Citovat  

Kendik napsal:
odkaz je to dobrý

Ahoj,

a mohl bych tě poradit co by to mohlo být když mi to háže:

P0979