Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 29, 30, 31  Další 
Zaslat odpověď

Strana 8 z 31
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 13:24   Citovat  

1.8 má delší 2.RS. Reálnou spotřebu 1.8 čistě s 6MT a z většího vzorku se člověk nedozví, nenarazil jsem na vypojídající US ekvivalent sprintmonitoru. A ty jejich mile per galón, miluji Velmi šťastný Mě stačí, že jezdím za 6.04 l/100 km a C9G u třech známých v okolí nejmíň o +- 6 dcl na 100 km více. Na vyšší auto, které provozuji převázně na trasách 10km tam a zpět je to o.k.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 17:27   Citovat  

Jopeeeno: Já se s tím tvým vytlumeným HR-V budu muset svézt nebo co. Mr. Green Nejde ale o to, že by byl až tak pomalý, ale je pomalý v tom jízdním režimu, ve kterém se s SUV běžně jezdí. Takové auto potřebuje prostě točivý moment dole. Spotřebu máš ale parádní, o tom žádná.

To, že je R18 v C9G udušený ještě neznamená, že ta jeho evoluce v HR-V je taky. Nápad je tu! Ale máš pravdu, že tady asi půjde o využití motoru - L15 se vyrábí v obrovských sériích pro Jazz a řadu JDM modelů, R18 by měl využití menší a úprava americké a čínské verze na evropskou by asi byla příliš drahá.

Anunaki: Mě se C-HR líbí hrozně moc. Se stydím

Hopit: Na to jsi přišel proboha jak? Ve své třídě má 1.0 VT nejlepší parametry a současně i reálnou spotřebu. Ten motor nemá žádnou objektivní slabinu. Že ho zákazníci (zřejmě) nepřijali, s jeho kvalitami nemá co dělat.
1.5 atmo je naprosto skvělý motor v Jazzu, dal bych ti link na článek, ale stejně bys na něj neklikl, jenže do HR-V se nehodí, ačkoli jsem si původně myslel opak. A s automatem, což by mohla být oblíbená kombinace u řady řidiček, je to už doslova k uzoufání. Jak bys chtěl ale porovnávat kvality 1.5 i-VTEC, 1.5 Turbo a 2.0 VT je mi trošku záhadou. Všechny tři (vlastně čtyři, vč 1.0VT) motory jsou v rámci své koncepce špičkové, jak je u Hondy dobrým zvykem. Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 18:01   Citovat  

King:
Není problém Velmi šťastný Cca 20 kg tlumících materiálů se projeví, věř mi... Odbočím. Když jsem koukal nedávno na do sekce "montáže" na stránkách ahifi.cz, odkud jsem bral materiál, prišlo mi, že realizovali docela dost vytlumení u novodobých Mazd. Taky nejsou zřejmě akusticky ideální.

Tak si to shrňme. Honda vyrábí do obsahu 2.0 l, včetně, 6 vynikajících motorů, + jejich ekvivalenty, tak jen doufejme, že je bude v budoucnu dávat do vhodných aut Úsměv
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 18:43   Citovat  

King napsal:

Hopit: Na to jsi přišel proboha jak? Ve své třídě má 1.0 VT nejlepší parametry a současně i reálnou spotřebu. Ten motor nemá žádnou objektivní slabinu. Že ho zákazníci (zřejmě) nepřijali, s jeho kvalitami nemá co dělat.

Přeplňovaný litrový tříválec je naprostý nesmysl, možná je špička ve třídě ekologických zmetků , ale to není důvod ho tolerovat.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 19:54   Citovat  

Ke spotrebe. Podle spritmonitoru ma 1.5 v HRV prumer 6.84 l. Joppenova spotreba je nadprumerne nizka, byl by defacto treti. Nicmene na naudavanou komb. spotrebu vyrobce tam nedosahl nikdo. Civic 1.8 od roku 2012 vcetne kombiku ma prumer 7.10. To mi jako nejak extra velky rozdil neprijde.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2018 , 20:06   Citovat  

Celosvětově si vede HR-V docela dobře (i s těmi motory) Velmi šťastný

tudy odkaz
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2018 , 21:37   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Celosvětově si vede HR-V docela dobře (i s těmi motory) Velmi šťastný

tudy odkaz

Tak nějak se mi vybavil blbej vtip : "Víš, že kondomy mají na konci napsaný výrobní číslo? Ne. Aha, další, co ho nedotočí celej..."

Na konci v tabulce je meziroční pokles 4 %. Možná málo, ale když kolem sebe to auto má plusů hafo, až na Tucsona a nějakého Great, už by měl v hlavách managerů Hondy blikat vykřičník...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2018 , 21:49   Citovat  

Neboj, čtu vždy až do konce. Jde mi o kontext. Propírá se, jak je HR-V zdechlé a ono to je 5. nejprodávanější vozidlo v segmentu. I s těmi zdechlými motory. Divné, že?
Uvidíme co po FL a mj. se silnějšimi motory.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.2.2018 , 23:55   Citovat  

Pořád to samé...

Kdyby HR-V "jelo", a to nemyslím jen motoricky, proč by mělo jako jedno ze dvou aut loni HORŠÍ prodeje, než v roce 2016? Byť jen o 4 %...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2018 , 0:05   Citovat  

piskot:
Nevím, nejsem Sybila, nikdo z nás není. Výběr místo HR-V k CR-V 5G? K jiné značce? Je mi to šumák.

anunaki:
Nejsem 3. s nejnižší spotřebou PHM na spiritmonitoru (ale až 4., leze to v té kose nahoru) Úsměv
tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2018 , 0:16   Citovat  

Uvidíme, jestli se změní prodeje po faceliftu HRV, kde by měl být dostupný 1.5 VTEC Turbo. Ten myslím uspokojí i trochu náročnější klientelu. Ten 1.5 iVTEC je určitě dobrý a hlavně spolehlivý motor, ale bral bych ho jako takový základ, prostě dostatečnou motorizaci. Bohužel Honda už nic výkonnějšího nenabízí a zbytečně přichází o náročnější zákazníky, kteří chtějí něco víc. Čert ví, jak by ta statistika vypadala, kdyby tu výkonnější motorizaci už od minulého roku nabízela.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2018 , 1:02   Citovat  

No, špatně jsem to napsal, těžko říci, proč prodeje HR-V klesly.
Je sice páté nejprodávanější, ale že prodeje HR-V jdou dolů, je přinejmenším na zamyšlení, a ne si říkat, že si celosvětově vede docela dobře...

To King: Proč R18 Honda pro Evropu zařízla, nevíme. Kvůli emisím to být nemůže, resp. uváděný důvod, že EURO 6c, je nesmysl.
Celá Asie jezdí zejména na R18, v Americe možná také, oproti L15 si myslím vede.

Aby celá tahle éra malorážkovejch turbomotorů nedopadla jako éra (vnucených) dieselů. Mají k tomu slušně našlápnuto.
Nakonec v Evropě budeme rádi za elektrická vozítka, ti mén movitější za MHD či kola, a celej svět kolem nás dál bude vonět po benzínu...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2018 , 14:37   Citovat  

Občas by neuškodilo, kdyby Honda použila stylistické řešení u evropských modelů z těch mimoevropských. U-RV nevypadá špatně a kdyby byly některé prvky použity v HR-V (Vezel), bylo by to snad ku prospěchu věci

tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2018 , 17:33   Citovat  

Dnes byly po dlouhé době plusové teploty, tak jsem se konečně dokopal vyměnit sériovou koncovku výfuku, která mimochodem docela rezaví a musí se často leštit silichromem. Nedávno mi došla z aliku karbon-nerez koncovka Akrapovic (na HR-V pasuje vnitřní rozměr 54mm, venkovní jsem bral 89 mm). Montáž je snadná, jen doporučuji dokoupit výfukovou pastu, kterou jsem vymazal styčné plochy.

20180304_162216.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20180304_162216.jpg, 780.93 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.3.2018 , 22:25   Citovat  

Jopeeno: Máš to pěkný. Já ani nevím, jestli u Civicu nějakou koncovku mám a v jakém je stavu. pořádnej výtlem Musím se někdy mrknout.
Jinak dneska ráno napětí 12.5V a po návratu z HK to samé. Takže to vypadá, že CTEK dal baterku trochu do pořádku.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.3.2018 , 18:40   Citovat  

anunaki:
jen taková drobnost, co potěší (mé) oko. Nesnáším na autě vady a rez už vůbec ne. A nejsem otrok, abych musel chodit se silichromem k zadku auta každý měsíc Úsměv Nějakou koncovku tam mít budeš, to jen u Jazze Dynamic na ni zapomněli. Nechápu, za tu cenu už alespoň tohle mohli přidat. Výrobní cena nula, nula nic, hhh.
Co se týče voltů v baterce, dnes mi to vyskočilo na závratných 12.2V, kua. Ne, že by to nestartovalo, ale k optimálu to má daleko. No nic, hledám v tom alespoň malinké pozitivum - už od prosince mi nefunguje SS systém Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2018 , 19:09   Citovat  

Info pro potencionální zájemce o HR-V. S oteplením a přibývajícími kilometry (motor už je zajetý) docela padá i spotřeba PHM. Zkusil jsem jet podle předpisů (+10 km/h) a předvídavě. Trasa TAM z periferie přes město, slabý provoz, 3x světelná křižovatka (celkem 18 km) - 5.6 l/100 km.
Cesta ZPĚT přes město, 2x světelná křizovatka, pak jinudy, přes obchvat, tacho do 100 km/h (rozbitá dálnice u Ostravy (celkem 20 km) - 4.4 l/100 km.
Na zvýšenou krabici to jde.

IMG_20180315_174442.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20180315_174442.jpg, 263.63 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2018 , 13:46   Citovat  

Něco málo o provozních nákladech HR-V. Dnes proběhl záruční Honda servis po 24 měsících provozu auta (24.000 ujetých km). Olej mi měnit zprvu nechtěli. Algoritmus v ŘJ si o to údajně neřekl, ale já ano. Přece tam nebudu jezdit za pár měsíců znovu, jen k vůli výměně oleje. A navíc, mám své auto rád.

Materiál:
-olej vlastní (Ravenol HCL 5W30 A3, 724 Kč),
-olejový filtr - 358 Kč,
-kabinový filtr - 496 Kč,
-čistič klimatizace - 350 Kč.

Práce:
-diagnostika (včetně testu akumulátoru), prohlídka auta, klimaservis - 1.750 Kč (po slevě 24%). 
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2018 , 13:56   Citovat  

Ahoj, cena je myslím OK. Já to měl kolem 1300Kč za vše, ale nic jsem navíc nechtěl. Olej vlastní, palubní filtr jsem měnil těsně před prohlídkou. Vzal jsem MANN. Máš s aktivním uhlím? Klimu jsem čistil sám sprejem Liqui Molly v plechovce. Asi to funguje... Velmi šťastný

A jak JAZZ???
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2018 , 14:06   Citovat  

anunaki:
ano, s aktivním uhlím. Na podzim jsem si měnil sám za obyčejný MANN. Na filtru nešetřím, tak proto 2x ročně ex.
První prohlídka mě vyšla (bez oleje) na necelých 1.500 Kč.
Ad Jazz. Na salonu ve F-M byla jen 1.3 s CVT Ble Takže o tenhle zážitek jsem se nechal připravit. Vedle na pobočce mají 1.5, ale není demo, tudíž mi nabídl mini test pouze na 8-10 km. Nezbyl ale čas, je to od sebe celkem daleko.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2018 , 16:08   Citovat  

Dnes jsem zkusil poprvé "hrábnout" do Connectu a aktualizovat mapové podklady navigační jednotky pro rok 2018.
Je to práce tak na tři hodiny, ale zvládne to každý.
1. Nejprve je nutno vložit prázdný flash disk do USB portu pod řadící pákou. Podmínka je mít alespoň 16GB kapacity a FAT32 formát.
2. Poté stačí otočit klíčkem do polohy StandBy (1. poloha, kdy se "rozstvití" Connect).
3. Kliknout v Connectu na pozici "navigace" -> nastavení -> zařízeni -> aktualizovat mapu. Poté si přístroj sám načte údaje z Connectu na vložený flash disk (číslo přístroje). Je ideální počkat asi jednu minutu.
4. Vyjměte flash disk.
5. Na notebooku zadejte tudy odkaz
6. Vložte flash disk do USB portu notebooku
7. Pod nápisem Honda Navigation Updates jsou modře vyobrazeny ročníky, zvolte požadovaný rok, rozklikněte model (HR-V).
8. Rozbalí se návod k instalaci, celkem 3 kroky.
9. Bod 1 jste už provedli vložením flash disku do USB pod řadící pákou a automatickým zkopírováním čísla přístroje na disk.
10. Bod 2 Vás odkáže na stažení apk Garmin express.
11. Po stažení uvedené apk se na vložený flash disk v USB notebooku automaticky stáhnou mapové podklady. Tento krok mi trval asi 2.5 hodiny. Mám nyní verzi 3.38 Europe 2018.0.
12. Po stažení dat vyjměte flash disk z notebooku a zpět vložte do USB pod řadící pákou v autě.
13. Na Connectu zvolte v nabidce navigace nastavení -> zařízení -> aktualizujte mapu. Před tímto krokem se doporučuje ověřit stav akumulátoru, musí být zcela nabitý, v opačném případě jej dobijte, nebo nechte nastartovaný motor.
14. Aktualizace proběhne automaticky a trvá asi 20 minut.

Aktualizaci mapových podkladů neprovádějí v Hondě automaticky při servisu, pouze na požádání. Je to však časově náročné. Z toho důvodu jsem se poptal v našem servisu jak na to a dnes to vyzkoušel. Nic složitého, klidně se do toho pusťte Honda
   Návrat  
kolda je teď offline  kolda
PříspěvekZaslal: 10.5.2018 , 8:48   Citovat  

Ahoj všem,
omlouvám se, že ruším, ale mám prosbu. Naši si koupili HR-V r.v.2017 no a jelikož moje auto je v servisu, tak jsem si ho půjčil. A první věc, která mě na tomto autě hrozně štve je to upozornění (že jsem si vědom, že zodpovídám za provoz auta), které na mě vyběhne, když nastartuju motor. Nemůžu nikde najít, jak tuto hlášku zrušit, aby se pořád neukazovala.

Předem děkuji za pomoc

Jarda
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2018 , 11:21   Citovat  

Ahoj,
obávám se, že běžným vstupem do menu Connectu tuto "uvítací hlášku" nezrušíš, bojuji s tím taky. Vlezl jsem do všech možností nastavení a bezúspěšně. Leda nějaký "root", ale do toho bych se nepouštěl.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.5.2018 , 11:31   Citovat  

Tak to je teda velkej opruz. Kdyby to aspoň po nějaké době zmizelo, ale je to tam furt Úsměv
Jinak děkuji za odpověď.

Jarda
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2018 , 13:02   Citovat  

HRV, CXG a nový Jazz opravdu mají tuhle volovinu v základní výbavě. Velmi šťastný Holt Hondí infotainment... Nebo to je zase nějaký příkaz EU, potvrdit, že bereš na vědomí, že se můžeš zabít?

Co se zeptat v servisu nebo přímo dotaz na Hondu? Naštěstí podobný kraviny s dotykáčem v autě nemám... Zatím... pořádnej výtlem
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.5.2018 , 13:11   Citovat  

Našim to nevadí, já jejich auto používám sporadicky a holt to budu muset zkousnout Úsměv Úsměv
Ale určitě jim to řeknu, až pojedou do servisu, aby se zeptali
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2018 , 13:14   Citovat  

kolda:
není zač, moc jsem ti nepomohl.

anunaki:
neřekl bych ani k vůli EU, ale spíše k vůli amíkům. Tam jsou schopni žalovat za cokoli. Kliknutím na "rozumím" se prokazatelně každý řidič seznámí s upozorněním a basta. Amík by se vysekal a ještě je schopen podat žalobu, že za jeho blbost může Honda, protože má nebezpečný "infotájment", který se dá ovládat dotyky za jízdy, což třeba výrobek od Mazdy neumí.

Na vyrušení téhle fíčury jsem se už ptal v Hondě, nelze, alespoň ne u nás. Hele, je to opruz, SOUHLASÍM, ale zvykl jsem si (co mi zbývá). nejezdím zase takové couračky, abych to musel odpalovat 20x denně. Nastartuji, potvrdím a automaticky ještě odliknu vyrušení SS systému.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.5.2018 , 13:23   Citovat  

Ale jo, pomohl. Dá se na to zvyknout, jen mě to zajímalo.

A pak mě taky zajímá to tlačítko ECO. Já se v manuálu dočetl, že to nastaví převedy, otáčky, atd, aby spotřeba byla co nejlepčí.
Jezdíš na to? Vyplatí se to? Já jen, že to auto samo o sobě vůbec nejede (mají tu 1.5 atmošku) a do toho ještě tohle.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2018 , 13:33   Citovat  

kolda:

Tlačítko EKO je v 1.5 HR-V zbytečná věc. Zkusil jsem to zapnout jen jednou, a to na delší trase, která probíhala jak dálnicí, tak městem i okreskami. Neznamenal jsem měřitelný pokles ve spotřebě paliva, jen lehký pokles výkonu klimatizace, o čemž i píšou v manuálu. Nedokážu si představit, že by se změnilo mapování v ŘJ až tak, že by poklesl už tak nízký točivý moment. Možná to nějakou tisícinu litru paliva ušetří, ale moc v to nevěřím. Spíše v tom vidím marketing, zapadající do sloganu "Honda earth dreams techlology".
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.5.2018 , 14:37   Citovat  

Jopeeeno:

hmm. Takže další zbytečná ele. kravina. Už takhle jich tam je spousta, ale hlavně, že jsme EKO Úsměv Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 29, 30, 31  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina