Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
povinne ruceni?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2009 , 8:42   Citovat  

Ahoj, chci ze zeptat , slysel jsem, ze od noveho roku, pokud nebudu mit na auto zaplacene povinne ruceni, tak mi bude naskakovat denne nejaka dluzna castka?Nebo je to jen pokud nebduu mit vubec povinne ruceni? Pokud ho nebudu mit vubec, a auto mi bude jen stat v garazi, plati pro me tyto dluzne castky taky?Nebo musim odevzdat znacky do depozitu? Tyto dluzne castky platim pojistovne nebo statu? Diky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.2.2009 , 8:47   Citovat  

D15B2 napsal:
Ahoj, chci ze zeptat , slysel jsem, ze od noveho roku, pokud nebudu mit na auto zaplacene povinne ruceni, tak mi bude naskakovat denne nejaka dluzna castka?Nebo je to jen pokud nebduu mit vubec povinne ruceni? Pokud ho nebudu mit vubec, a auto mi bude jen stat v garazi, plati pro me tyto dluzne castky taky?Nebo musim odevzdat znacky do depozitu? Tyto dluzne castky platim pojistovne nebo statu? Diky

Po 1.1. zkontrolovala kancelář pojistitelů databázi aut a databázi pojistek a u aut, která mají RZ (respektive nemají je v depozitu) a není na ně uzavřeno povinné ručení, mají jejich majitelé povinnost hradit za každý den určitou částku - příspěvek ( do 1850 ccm 50kč/den, nad 1850 ccm 70kč/den). Platit by se mělo do garančního fondu České kanceláře pojistitelů, která v případě poškození Tvého auta autem bez povinného hradí škodu na Tvém autě.
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.2.2009 , 9:28   Citovat  

presne tak jeste ze sem zasel pred novym rokem do depozita
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2009 , 22:15   Citovat  

jasne, a co kdyz nestihnu zaplatit castku povinneho ruceni pro dalsi obdobi? napr zpozdim se a zaplatit to az za tyden, naskakaujeme take dluzna castka denne? Jak zjisti jestli mam RZ nebo ne?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.2.2009 , 22:27   Citovat  

D15B2 napsal:
jasne, a co kdyz nestihnu zaplatit castku povinneho ruceni pro dalsi obdobi? napr zpozdim se a zaplatit to az za tyden, naskakaujeme take dluzna castka denne? Jak zjisti jestli mam RZ nebo ne?

Uložení do depozitu se zapisuje do velkého TP a je to zřejmě vidět i v nějké té jejich databázi (to bude vědět MikeT).. Pokud nezaplatíš, tak po Tobě spíš půjde pojišťovna, protože neplníš svůj závazek. Jestli i kancelář pojistielů nevím, protože teoreticky má povinné uzavřené...
   Návrat  
Lucy je teď offline  Lucy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2009 , 23:12   Citovat  

D15B2 napsal:

Když se opozdíš s platbou, ale povinko máš uzavřené, bude po Tobě pojišštovna platbu vymáhat, pokud nezaplatíš, slouvu Ti vypoví. Pak si auto musíš hned pojistit znova, jinak bude bez pojištění a pokutu budeš muset platit.
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 9:33   Citovat  

v evidenci je takovej bordel, že upomínku doostanou i lidi co maji povinný zaplacený...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 10:04   Citovat  

jojo to mate pravdu, jednou jsem tam mel dokonce i 3 pojistky na jedno auto. Zmatek, no proste hruza... Ted uz v tom mam jasno diky.
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 11:52   Citovat  

tady si naťupejte SPZ a datum a vyplivne to jestli auto ma nebo nema pojistku podle SPZ.
Doporučuju všem ověřit zda ma nebo nema zaznam
Ověření povinného ručení
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 16:14   Citovat  

Vyznate se nekdo v nejakych tech zmenach? Googlim ale nic moc jsem nenasel... V utery mi to nekdo docela dost promacknul pred zadnim svetlem a dneska mi nekdo naboural naraznik(a samozrejme dost promacknul) ze cely na jedne strane upadl(a to jsem ho pred mesicem menil :-/), oboji kdyz jsem byl uplne regulerne zaparkovanej... Proste dvakrat za tyden, to uz je fakt moc... Udajne se nejak nove vztahuje povinne ruceni napr. kdyz vas nekdo nabori a ujede od nehody, coz je vpodstate trochu i tenhle pripad... Achjo to mi hlava nebere... To az dam novej lak a vyspravim to, tak si asi koupim jeste nejakou plechovku jen kvuli tomu abych se nemusel bat parkovat...

Nadruhou stranu kdybych to nekde otrel o lampu tak bych to mohl taky takhle uhrat kdyby to slo... Takze se mi tomu nechce nejak moc verit... Asi se to pojisteni vyplati i u 20let staryho auta Ble
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 16:55   Citovat  

Only_one napsal:
tady si naťupejte SPZ a datum a vyplivne to jestli auto ma nebo nema pojistku podle SPZ.
Ověření povinného ručení

když mam starou smlouvu ukončenou ke 14.04 a novou smlouvu mam k 15.04. tak něco dlužim jako za den nebo se to bere normálně, že je to pojištěný do půlnoci toho 14ctýho a minutu po půlnoci tam naběhne to z toho patnáctýho?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 18:11   Citovat  

83427 napsal:
když mam starou smlouvu ukončenou ke 14.04 a novou smlouvu mam k 15.04. tak něco dlužim jako za den nebo se to bere normálně, že je to pojištěný do půlnoci toho 14ctýho a minutu po půlnoci tam naběhne to z toho patnáctýho?

To nic nedlužíš, je to od půlnoci do půlnoci. Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 18:13   Citovat  

maryo napsal:
Vyznate se nekdo v nejakych tech zmenach? Googlim ale nic moc jsem nenasel... V utery mi to nekdo docela dost promacknul pred zadnim svetlem a dneska mi nekdo naboural naraznik(a samozrejme dost promacknul) ze cely na jedne strane upadl(a to jsem ho pred mesicem menil :-/), oboji kdyz jsem byl uplne regulerne zaparkovanej... Proste dvakrat za tyden, to uz je fakt moc... Udajne se nejak nove vztahuje povinne ruceni napr. kdyz vas nekdo nabori a ujede od nehody, coz je vpodstate trochu i tenhle pripad... Achjo to mi hlava nebere... To az dam novej lak a vyspravim to, tak si asi koupim jeste nejakou plechovku jen kvuli tomu abych se nemusel bat parkovat...

Nadruhou stranu kdybych to nekde otrel o lampu tak bych to mohl taky takhle uhrat kdyby to slo... Takze se mi tomu nechce nejak moc verit... Asi se to pojisteni vyplati i u 20let staryho auta Ble

Obávám se, že na tohle se Ti povinný ručení nevztahuje, na to je pouze havárka. Jedině pokud by nějaká pojišťovna nabízela nějakej extra program.
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 19:30   Citovat  

No, taky se obavam no Bueee... Asi to ani nema cenu zkouset, se mi policajti vysmejou... Ale neco na tom asi bude kdyz te nekdo naboura a ujede od nehody ze to ma jit z tveho povinneho to mi hlava nebere... Pry to rikali pritelkyni myho sefa v autoskole... Ale to uz je z treti ruky Ble
   Návrat  
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2009 , 14:12   Citovat  

Only_one napsal:
Ověření povinného ručení

tak sem si to zkoušel ověřit a vyhodilo mi to na moji SPZ 2auta. moje VTI a ještě nějakou Audi. Je to možný že má někdo stejnou SPZ. potom jsem zkoušel ještě motorku a a taky to našlo 2věci. moji mašinu a nějakej přívěs. Je to normální?????????
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2009 , 14:18   Citovat  

Lucy napsal:
To nic nedlužíš, je to od půlnoci do půlnoci. Úsměv

super, díky Úsměv
   Návrat  
azmodan je teď offline  azmodan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2009 , 15:15   Citovat  

tak nevim, ale at zadavam jak zadavam svou SPZ a datum, tak mi to pise ze nenalezeno Velmi šťastný no nic, zelenou kartu mam, tak nevim o co go....
   Návrat  
John1657 je teď offline  John1657
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.5.2016 , 18:44   Citovat  

čau, klubáci Velmi šťastný
chtěl bych se vás zeptat, jak je to když mám dvě auta, ale každé u jiné pojišťovny a nabourám s jedním autem. Navyšuje se mi cena pojistky u obou nebo jenom u té jedné? A jak je to v případě, že jsou obě dvě vozidla u jedné pojišťovny? Díky Honda
   Návrat  
Sobuls je teď offline  Sobuls
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.5.2016 , 18:50   Citovat  

John1657 napsal:
čau, klubáci Velmi šťastný
chtěl bych se vás zeptat, jak je to když mám dvě auta, ale každé u jiné pojišťovny a nabourám s jedním autem. Navyšuje se mi cena pojistky u obou nebo jenom u té jedné? A jak je to v případě, že jsou obě dvě vozidla u jedné pojišťovny? Díky Honda

v pripade nehody se pouze prestupnuje na voze, se kterym bylo bourano, dalsich smluv se to nedotkne, at je to u jedne nebo vice pojistoven
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2016 , 21:22   Citovat  

Nejsem si jistý, ale není náhodou bonus na řidiče a ne na auto? Auto samo nebourá Velmi šťastný
   Návrat  
Sobuls je teď offline  Sobuls
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.5.2016 , 21:52   Citovat  

Joystick napsal:
Nejsem si jistý, ale není náhodou bonus na řidiče a ne na auto? Auto samo nebourá Velmi šťastný

bonusy jsou sice pripsany na rodne cislo, pripadne na ICO, ale clovek muze mit pojisteno vice aut a na vsech muze mit 50%, bonus se pretahuje na novou smlouvu, ale na stare zustava, bonusy se proveruji pouze pri uzavirani smlouvy, po te kazdy bezeskodni rok +5% bonusu, a v pripade nehody je to nejcasteji -15%, mohou byt u ruznych pojistoven rozdilne postupy jak se odecitaji bonusy, jsou produkty, kde se odecita i 25% bonusu v pripade nehody, a pak zase produkty, kde napr. prvni skoda z povinneho ruceni nema vliv na cenu Velmi šťastný Velmi šťastný

navic kdyz clovek pujci auto treba manzelce, tak prijde o bonus on na sve smlouve a ne manzelka Je to tam.
   Návrat  
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 22.5.2018 , 7:00   Citovat  

Ahoj,
Nevite nekdo jak zrusit povinne ruceni kdyz kupujici se nema k tomu aby mi poslal aspon scan velkeho tp?Kupni smlouva je predpokladam pro pojistovnu malo.
   Návrat  
FiLiPsS je teď offline  FiLiPsS
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.5.2018 , 7:05   Citovat  

Teď jsem to řešil taky - přepis auta na bratra - v Kooperativě mi stačila ověřená darovací smlouva.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.5.2018 , 7:08   Citovat  

Jeste me napadlo zkusit se u nas stavit na dopravku jestli by mi nedaly nejaky potvrzeni o tom,ze je auto prepsane na noveho majitele.
Nemate nekdo zkusenost?Ja se tam dostanu nejdriv zitra.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.5.2018 , 7:18   Citovat  

Registr je evidence, přechod vlastnictví (a tím i povinností majitele) je kupní smlouvou.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.5.2018 , 7:43   Citovat  

Hellborn napsal:
Registr je evidence, přechod vlastnictví (a tím i povinností majitele) je kupní smlouvou.

No jo,jenze pojistovna chce jako dukaz prodeje auta aspon kopii tp,smlouva muze bejt fiktivni,driv se to tak delalo kdyz chtel clovek prejit k jiny pojistovne.A kdyz je kupujici neochotny?Prej minuly pondeli auto prepsal a scan tp mi posle na email,2x jsem se mu pripominal a porad nic.Tak nevim.
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.5.2018 , 9:56   Citovat  

Nemaj právo požadovat kopie TP, je to absolutní nesmysl. Kupní smlouva vždy stačila a stačí i teď.
Pokud to někde na pobočce po tobě skutečně chtějí, tak si stěžuj a pošli písemnou výpověď spolu s kopií smlouvy na centrálu pojišťovny.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.5.2018 , 10:09   Citovat  

Jarek napsal:
Nemaj právo požadovat kopie TP, je to absolutní nesmysl. Kupní smlouva vždy stačila a stačí i teď.
Pokud to někde na pobočce po tobě skutečně chtějí, tak si stěžuj a pošli písemnou výpověď spolu s kopií smlouvy na centrálu pojišťovny.

Ok,dobre,diky.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2018 , 8:34   Citovat  

Pov.ruc. me na vsech autech dela financni poradkyne a pres ni i rusim pojistky.Vcera sem ji volal a prej bez kopie tp nelze pojistku zrusit,pojistovna to vyzaduje. Úsměv
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2018 , 9:11   Citovat  

Dříve opravdu kupní smlouva stačila, ale lidi začali fiktivními kupními smlouvami vypovídat pojitné smlouvy když chtěli třeba přejít k jiné pojištovně mimo výpovědní období, takže to pojištovny zatrhly a musí už být VTP. Mimochodem v dnešní době jde zrušit pojistku mimo výpovědním období dátím auta na den do depozitu... ale pšššt je to veřejné tajemství Se stydím
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
povinne ruceni?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina