Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 102, 103, 104 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 103 z 246
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 23.7.2018 , 13:50   Citovat  

Už xenon04 u C9G psal, jak ho nemile vylekalo, když po PP=0 se mu nafťák hodil do nouzáku. Možná, že podobnou blbuvzdornou fičuru nasadili i u CXG do benzínů.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2018 , 14:10   Citovat  

DusanUsan napsal:
Pani ja mam dotaz. Trochu som bol prevetract civica na trase pretekov do vrchu a pri cca 6000-6500 otackach ked uvolnim plyn mi nieco perfektne rezonuje z motoroveho priestoru. ale nerobilo to celu dobu, len chvilu a potom prestalo. Co to moze byt? nejaka hadicka niekde alebo vylozene mechanicky problem? Bol to zvuk podobny cirkularke a vzdy po uvolneni plynu. Po 10min jazdy to zmizlo. Ale uz som si to vsimol druhy krat. Tak to valím bulvy

staci ,ze jsi vice ohral nakej plech nebo nakej dil a zacal se o neco opirat a rezonuje ,
jak vychladne vrati se do puvodni polohy ,ale sel bych do hondy kdyby se to opakovalo ,pak simulovat stejne podminky a nahrat to na video ..
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.7.2018 , 9:59   Citovat  

10g v benzínu mód želva při dojetí k "nule" nemá Úsměv už několikrát jsem jel za dojezd s 0
možná tu featuru bude mít i-DTEC

zajel bych to nechat zkouknout, jestli není povolený nějaký kryt/dekl/tepelný štít
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 4:18   Citovat  

xenon04 napsal:
10g v benzínu mód želva při dojetí k "nule" nemá Úsměv už několikrát jsem jel za dojezd s 0

To potvrzuji, také jsem několikrát jel za nulu a nic takového jsem nezaznamenal.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 4:40   Citovat  

DusanUsan napsal:
Pani ja mam dotaz. Trochu som bol prevetract civica na trase pretekov do vrchu a pri cca 6000-6500 otackach ked uvolnim plyn mi nieco perfektne rezonuje z motoroveho priestoru. ale nerobilo to celu dobu, len chvilu a potom prestalo. Co to moze byt? nejaka hadicka niekde alebo vylozene mechanicky problem? Bol to zvuk podobny cirkularke a vzdy po uvolneni plynu. Po 10min jazdy to zmizlo. Ale uz som si to vsimol druhy krat. Tak to valím bulvy

Není to jen takové "honění duchů" ? Ble HaHaaa
Když jsme blbli na německé dálnici , tak po opakované maximální akceleraci 3.4.R tj. v rychlostech 100 až 200km/h mě začalo "svištět či pískat" něco z motoru (turbo) - pod plynem, ale po "ukončení" zrychlovacích parádiček to ihned přestalo. A už to , tedy zatím, nikdy neudělalo, což ale může být tím, že takovou "zátěž" tady s autem těžko dám.
Když půjdu s tímto popisem do servisu-nebudou nade mnou kroutit hlavou? co jako s tím mají dělat?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 5:42   Citovat  

Poznatky po 2000 km na německých dálnicích s využíváním neomezené rychlosti.

Únava řidiče minimální, potvrdila se mi spokojenost se sedadlem řidiče a tempomat taky hodně pomůže.
Tempomat lze nastavit jen do 180km/h, Smutný což je škoda chtělo by to tak 200.
Vůz byl plně stabilní do 190km/h, potom se začínala objevovat trošku "nervozita", např. při přejezdu dilatační spáry v zatáčce.A pocitově je nutné se více soustředit na volant, ale to možná bude dané už samotnou vysokou rychlostí. Auto bylo zatížené(plný kufr) tak z 80%. Takže spokojenost.
Maximální rychlost na 5. 230km/h !! VTEC ,omezovač otáček nezasahuje. Na 6. 230km/h - dle tacho.
Maximální rychlost na 4. ve 195km/h zasáhne omezovač.
Dynamika a poskládání převodovky je excelentní. Super spokojenost.

Dojezd na nádrž nic moc. Mírná nespokojenost, zase si člověk dá u benzínky třeba kafíčko Velmi šťastný

Průměrná spotřeba za cestu tam dle PP 7,1L zpět 9,0L/100km.Spokojenost
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 6:19   Citovat  

Udělali jsme si takový duel: Civic 1,5 134kW versus BMW328 2,0i xDrive 180kW
Auta zrychlovali (3.a 4.rychlost) od 100km/h víš stejně Je to tam. , od 200km je BMW rychlejsí Se stydím

328i :180kW 5 800 - 6 000 ot./min
350 Nm 1 250 - 4 800 ot./min
6,1s 0-100/kh, max 249km/h
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 6:24   Citovat  

Lipák napsal:
Není to jen takové "honění duchů" ? Ble HaHaaa
Když jsme blbli na německé dálnici , tak po opakované maximální akceleraci 3.4.R tj. v rychlostech 100 až 200km/h mě začalo "svištět či pískat" něco z motoru (turbo) - pod plynem, ale po "ukončení" zrychlovacích parádiček to ihned přestalo. A už to , tedy zatím, nikdy neudělalo, což ale může být tím, že takovou "zátěž" tady s autem těžko dám.
Když půjdu s tímto popisem do servisu-nebudou nade mnou kroutit hlavou? co jako s tím mají dělat?

Nic nedá za to, že mu v autorizáku zvednou auto na zvedák, oddeklují, prohlédnou, zdiagnostikují... Akorát příjde o trochu času, ale bude mít klid a jistotu. Mě by to zbytečně znervózňovalo Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 6:27   Citovat  

Lipák napsal:
Udělali jsme si takový duel: Civic 1,5 134kW versus BMW328 2,0i xDrive 180kW
Auta zrychlovali (3.a 4.rychlost) od 100km/h víš stejně Je to tam. , od 200km je BMW rychlejsí Se stydím

328i :180kW 5 800 - 6 000 ot./min
350 Nm 1 250 - 4 800 ot./min
6,1s 0-100/kh, max 249km/h

Ještě porovnej pohotovostní (provozní) hmotnost Velmi šťastný Jeho "koně" a krouťák jsou fajn, ale ta hmotnost, navíc s XDrive ho v mnoha ohledech vůči Hondě deklasuje Honda
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 6:57   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Ještě porovnej pohotovostní (provozní) hmotnost Velmi šťastný Jeho "koně" a krouťák jsou fajn, ale ta hmotnost, navíc s XDrive ho v mnoha ohledech vůči Hondě deklasuje Honda

To jistě, ale parametry výrobce nedávají C10 mnoho šancí , 6s proti 8s a 180kW ...., skutečnost je jiná.
Narychlo jsem našel hmotnost zadokolky je 1505kg. Tak předpokládám +50kg xDrive
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 7:09   Citovat  

Lipák napsal:

Tak pardon: kombík váží víc.
Pohotovostní hmotnost (EU): 1 595 kg +50kg xDrive
Délka: 4 624 mm
Šířka: 1 811 mm
Výška: 1 429 mm
Rozvor náprav: 2 810 mm

Užitečná hmotnost: 550 kg

Vnitřní rozměry

Základní objem zavazadlového prostoru: 495 l
Maximální objem zavazadlového prostoru: 1 500 l
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 7:29   Citovat  

Je to hodně proměnné. Ber tak, že u Hondy a jejich pevně daných výbav, není třeba laborovat. Hmotnost auta se až tak diametrálně neliší, kdežto u BMW (a jiných evropských vozidel) může mít i základní motorizace faktickou váhu třeba o 100 kg vyšší, než udává výrobce. Při konfiguraci auta si objednáš spousty výbavy navíc a hmotnost narůstá.

Našel jsem třeba tohle:
BMW 328 XDrive Touring (2012)
Pohotovostní/užitečná hmotnost1665/475 kg, a to už tak optimisticky nevypadá (na kombi segmentu C). Docela by mě zajímala faktická hmotnost, tohle je údaj výrobce (většinou hodně optimistický).
Takhle "nabubřelé" auto s dopovaným motorem bude i tak sice rychlé v přímce, ale vyšší váha v utažených zatáčkách se projeví.
No a s ohledem na výše uvedené, bude mít ten XDrive sice pěkné zrychlení, ale s výbavou a pakety navíc, je realita vs. tovární údaj "trošku odlišná".
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 9:20   Citovat  

Lipák napsal:
To jistě, ale parametry výrobce nedávají C10 mnoho šancí , 6s proti 8s a 180kW ...., skutečnost je jiná.

No jasně, z honění se po dálnici je hned zřejmé, že to BMW jede do 200km/h stejně. To jsou báchorky jak u TDíčkařů kdy auto jelo 200 za 4,5l.
Pobavili jste se, ale o srovnání těch aut nevíš nic.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 14:36   Citovat  

Jopeeeno napsal:

No a s ohledem na výše uvedené, bude mít ten XDrive sice pěkné zrychlení, ale s výbavou a pakety navíc, je realita vs. tovární údaj "trošku odlišná".

Tak to bych asi také viděl jako hlavní důvod proč není nakonec tak rychlé.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 14:47   Citovat  

Lipák: kouknul jsem zběžně na 2 videa na tytrubce:
tudy odkaz
tudy odkaz

Dle hrubého odečtu z tacho u BMW bych to viděl následovně:
BMW 100-200: 0:07-0:25 nebo 0:26, tedy 18 nebo 19 sekund
Civic 100-200: 4:35-4:58, tedy 23 sekund

S přihlédnutím k tomu, že to nejsou srovnatelné podmínky a ta 328i možná není xD ani kombík si nicméně troufám tvrdit, že v běžných podmínkách se ty papírové údaje bohatě potvrzují. Cca 20-25%, to je rozdíl jak blázen. Takže buď ta auta byla úplně jinak naložená nebo jsi řadil o dost líp než ten v BMW. Každopádně ten závěr, který z toho děláš je dle mého mimo mísu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 14:50   Citovat  

JardaBar napsal:
No jasně, z honění se po dálnici je hned zřejmé, že to BMW jede do 200km/h stejně. To jsou báchorky jak u TDíčkařů kdy auto jelo 200 za 4,5l.
Pobavili jste se, ale o srovnání těch aut nevíš nic.

Kecy v kleci, toto vozidlo jsem i řídil,tak prostě poznám rozdíl v autech a tady žádný do 200km nebyl!!! Mimo jiné když jsem blbly tak jsme byli online přes telefon, takže jsme zrychlovali současně.
Prostě dynamika je stejná u těchto aut.

Po ujetí celkem 2300km společnou cestou jsou tyto vozy srovnatelné, nemluvím o okruhu tam jsem nebyl.

Jel jsem např. v P 308 GTi zrychlení za 6s a tam je ten zátah hlavně vytočeného motoru znát o dost víc.
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 16:38   Citovat  

Lipák: Pocitovka, nic víc. Ale samozřejmě si věř čemu chceš.
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 21:48   Citovat  

xenon04 napsal:
Benzínové motory to nemají ale pokud čerpadlo nasaje vzuch jednotka vyhodí závada,pak je težko nastartovat,nutno použit diag. Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 22:58   Citovat  

JardaBar napsal:
Lipák: Pocitovka, nic víc. Ale samozřejmě si věř čemu chceš.

Já tady neházim a ani nechci házet žádnými přesně nameřenými čísly zrychlení. Jen jsem popsal co udává výrobce a co ukázala praxe.
BMW328i mělo také jako moje auto plně naložený kufr, ja je ovšem nepřevažoval. A stejně jako já dával pedál na podlahu, to jako nedokážete pochopit , ze když jsou auta vedle sebe a řekne se Start tak je to normálně objektivní. Hihi
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 23:25   Citovat  

skyline napsal:
Lipák: kouknul jsem zběžně na 2 videa na tytrubce:
tudy odkaz
tudy odkaz

Dle hrubého odečtu z tacho u BMW bych to viděl následovně:
BMW 100-200: 0:07-0:25 nebo 0:26, tedy 18 nebo 19 sekund
Civic 100-200: 4:35-4:58, tedy 23 sekund

Pánové je vidět, že nemáte Civica odzkoušeného, ve videu C10 je model s automatem a navíc dle mého řadí ("převodovka-řidič")moc brzo, tedy zrychlení je tam menší- najděte si nějaká jiná videa -už tady byla. HaHaaa

Video s BMW je správné, kolega má také 8.stupňový automat. Rychlost 200 km/h dosahuje při zařazené 5.rychlosti. U C10 končí 4.rychlost při cca 190, pak přeřadíte na 5. a začnete na 328i ztrácet, jak samotným přeřazením tak i sílou. PROTO JSEM PSAL DO 200 C10 JÍ STAČÍ
Při běžnějším zrychlování například při 170 na 5. jsou si auta ovšem opět rovnocenná, vyzkoušeno.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 23:25   Citovat  

to jsou zase debaty Velmi šťastný chyby uz jen nafta vs benzin a zacnu tim ,
jak jsem drzel v pohode krok se E61 530D se 160kw s mym tourerem 2.4 pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2018 , 23:42   Citovat  

Já zde chtěl jen popsat svoji zkušenost a tím vychválit C10 jak pěkně jezdí Velmi šťastný
a snesla se kritika, že jsou to báchorky jak u TDíčkařů . Tak se trochu bráním, protože si stojím za tím co jsem napsal .

A jen pro upřesnění, nepopírám, že z 0-100 a 0-200 bude 328i lepší. Ovšem už ne při pružném zrychlování, tak jak jsem ho popsal. A to je v provozu užitečnější - kdyby jste to nevěděli HaHaaa Velmi šťastný

PS: kolega, protože byl také docela překvapen to také mimo jiné zkusil s ručním řazením pádly, ale výsledek byl stejný.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2018 , 0:31   Citovat  

Lipák napsal:
Já zde chtěl jen popsat svoji zkušenost a tím vychválit C10 jak pěkně jezdí Velmi šťastný
a snesla se kritika, že jsou to báchorky jak u TDíčkařů . Tak se trochu bráním, protože si stojím za tím co jsem napsal .

A jen pro upřesnění, nepopírám, že z 0-100 a 0-200 bude 328i lepší. Ovšem už ne při pružném zrychlování, tak jak jsem ho popsal. A to je v provozu užitečnější - kdyby jste to nevěděli HaHaaa Velmi šťastný

PS: kolega, protože byl také docela překvapen to také mimo jiné zkusil s ručním řazením pádly, ale výsledek byl stejný.

zaklad je pomer vaha a vykon ,civic je lehci o stovky kil takze BMW muze mit nevim kolik koni kdyz taha sebou dalsi pultunu .. osobne jsem byl prekvapen jak civic X jezdi ono pomer vahy a vykonu ma cca stejny co FN2 cas 0-200km/h taky takze to nebude jen pocitovy ,ale ta 1,5 jede slusne i v realu ,to ,ze ma horsi cas 0-100km to v realu nevyuzijes a mit lepe poskladany prvni kvalty tak se vyrovna FN2ce i v tomhle ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2018 , 7:15   Citovat  

Lipák: uznávám námitku na CVT, toho jsem si nevšiml. Našel jsem dvě videa s manuálem - jedno udělá 100-200 za 22 sekund, druhé za 21. To je o zhuba o 1-2 sekundy lepší než CVT. Stále ovšem horší o 2-3 než 328i.

Takže si stále stojím za tím, že stopky jsou lepší než tvoje pocity a že závěr, který děláš, není správný. Možná jen bylo BMW i díky kombíku podstatně víc naložené a to mohlo negativně ovlivnit jeho čas. Nicméně za takové situace je jakékoliv dělání závěrů o tom, jak Civic bavoráku stačí směšné. Tedy mě aspoň závěr "nějak naloženej Civic je na 100-200 stejně rychlej jako víc naložené BMW" přijde směšný. Ty si s tím klidně operuj dál jak uznáš za vhodné.

Ostatním bych doporučil při spatření 328i na dálnici nezávodit, v bavoráku by mohl sedět jen řidič a mohli byste utrpět citovou újmu způsobenou nečekaným nakopáním zadku. Alternativně hledejte kombíka s rodinkou jedoucí do Chorvatska, tam je šance, že toho frajera s vrtulí na kapotě spráskáte jak psa, zvlášť, když nebude závodit HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2018 , 7:53   Citovat  

Přibližně nějak takto vypadají tvrdá čísla -> tudy odkaz
Aby se to tu nezvrhlo v debatu "co všechno poseká D14..." pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2018 , 9:34   Citovat  

2bep: to bylo od Tebe hnusný HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2018 , 10:14   Citovat  

2bep napsal:
Přibližně nějak takto vypadají tvrdá čísla -> tudy odkaz
Aby se to tu nezvrhlo v debatu "co všechno poseká D14..." pořádnej výtlem

nechci oponovat ,ty auta nejdou moc srovnavat ,ale ty data tam nejsou moc presny ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2018 , 11:05   Citovat  

to skyline: Víš, že mě osobně se 1,5T zamlouvá a do budoucna s ní počítám, ale proč z ní dělat nějakej turbonátornasekátor HaHaaa

to DOHCVTEC: Všechny podobný "databáze" mají problém v přesnosti dat. Jestli máš k dispozici lepší srovnávač, tak sem s tím přátele

p.s. Malé offtopic ochytření, nedávno se někde uvádělo, že znak BMW nepochází z vrtule, ale z historické šachovnicové modrobílé vlajky Bavorska...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2018 , 15:54   Citovat  

2bep napsal:
to skyline: Víš, že mě osobně se 1,5T zamlouvá a do budoucna s ní počítám, ale proč z ní dělat nějakej turbonátornasekátor HaHaaa

to DOHCVTEC: Všechny podobný "databáze" mají problém v přesnosti dat. Jestli máš k dispozici lepší srovnávač, tak sem s tím přátele

p.s. Malé offtopic ochytření, nedávno se někde uvádělo, že znak BMW nepochází z vrtule, ale z historické šachovnicové modrobílé vlajky Bavorska...

mne prijde ,ze tudy odkaz je natom lepe..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2018 , 18:01   Citovat  

Nikdy to nebude přesné, jde pouze o orientační údaj. Jak jsem psal, "nalož" si do baworáku příplatky "až do fullu" a nedivil bych se, kdyby atakoval okamžitou hmotností o třídu větší auto (čili nabušená trojka vs. "základní" pětka).
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 102, 103, 104 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina