Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda civic 5g hb - geometrie , zadní náprava
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Hondar125 je teď offline  Hondar125
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2018 , 16:24   Citovat  

Zdravím Háčka Úsměv Potřeboval bych nutně poradit , před týdnem než jsem nechával měnit horní uložení , tlumiče , pružiny za nové jsem narazil předkem do obrubniku ( v rychlosti cca 40km/h) takže docela randál no a rozhodil jsem si geometrii ale bylo to před výměnou jak už jsem psal tak jsem to neřešil a odvezl jsem to do Nebovid u Brna ( Japan cars servis ) Výměna proběhla v pohodě automechanik kterýmu jsem to říkal mi řekl že není nic vyditelnýho co by mohlo být špatný ( nic nehučí neni na křivo, nebo aspon to není vidět nebo poznat ) Tak jsem si jel nechat udělat geometrii do nejmenovaného servisu o kterým jsem nevěděl nic jen jsem věděl že dělaji geometrii tot bylo vše. Na objednání jsem dojel a po hodině sezení přišel servisák dal mi papír s hodnotama a oznámil mě že předek byl v normě ale že to ještě zlepšily ale že zadek uplná katastrofa a že s tím nic neudělají že mají strach že to je starší auto a zrezlé že si mam prvně koupit nové šrouby atd. , ale k věci hlavní co byla katastrofa tak to že mi utíká odklon cca o 8mm. Vůbec nevím co s tím jsem nováček Hondu mám rok a na podvozku jsem sám nic nedělal a absolutně netuším co by to mohlo být , po geošce furt volant lítá z leva doprava a něco začlo hučet u pravého kola , náraz byl z pravé strany. Potřeboval bych poradit jestli zkusit zajet ještě někam jinam na geometrii nejlépe v Brně za každý tip budu rád popřípadě co vyměnit na zadní nápravě co se týče řízení apod , která věc mohla odejít nebo jestli koupit vše co se týče řízení a nechat si to udělat celé. Díky moc za každou radu a omluva pro zkušené těm tenhle sloh nejspíš bude trhat oči Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2018 , 21:56   Citovat  

Pokud odkon tak kup stavitelná zadní horní ramena za 2200 Kč od Hardrace a máš po problémů. Stejně budeš mít tyhle silenty určitě nakasi Úsměv

Výměnu opět u Mota a na geometrii jim řekni, ať šrouby nedotahuji silou rusaka na konci dvoumetrové tyce, protože jestli všechno přetáhnout což dělají často, ramena se přestanou hýbat

Screenshot_2018-08-24-23-01-03.jpeg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screenshot_2018-08-24-23-01-03.jpeg, 682.21 kB

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2018 , 18:34   Citovat  

Lukas28 napsal:
Pokud odkon tak kup stavitelná zadní horní ramena za 2200 Kč od Hardrace a máš po problémů. Stejně budeš mít tyhle silenty určitě nakasi Úsměv

Výměnu opět u Mota a na geometrii jim řekni, ať šrouby nedotahuji silou rusaka na konci dvoumetrové tyce, protože jestli všechno přetáhnout což dělají často, ramena se přestanou hýbat

Hele tyhle přesně tam mám cca 2 roky staré a před výměnou těch tlumičů atd jsem říkal Motovi jestli se mi nekoukne jak na tom jsou silenty atd že jsem to bouchnul on mi řekl at zajedou na geometrii že to poznat nejde nebo že mu nepříjde že bych tam měl něco špatně spíš mi jde o to že na te geošce mi na ten zadek ani nesahli že "se bojí že to je starší auto a je to narezlé" aby se to nerozpadlo to mi bylo řečeno jinak zadní sbíhavost o 8mm posunuto no nakaždém kole takže nevím nevím jestli kupovat zrovna ty odklony

Alyxxik je teď offline  Alyxxik
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2018 , 22:16   Citovat  

Hardrace má i ramena sbíhavosti...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2018 , 23:41   Citovat  

Dole píšeš odklon a to je horní rameno, proto jsem ti jej poslal. Pokud sbíhavost tak by mělo stačit jen rozchodit originální rameno. Šroub je zaštoubovaný skrz rameno do kastle, ve které je v pouzdře matice, se kterou by mělo jít hýbat do stran a následně utáhnout až se nastaví geometie (neutahovat na hulváta). A pokud to nejde, tak zavařit matku a použít ramena sbíhavosti od Hardrace.

Nebyl by jsi první ani poslední komu se to stalo OK

0
PříspěvekZaslal: 29.8.2018 , 19:30   Citovat  

Lukas28 napsal:
Dole píšeš odklon a to je horní rameno, proto jsem ti jej poslal. Pokud sbíhavost tak by mělo stačit jen rozchodit originální rameno. Šroub je zaštoubovaný skrz rameno do kastle, ve které je v pouzdře matice, se kterou by mělo jít hýbat do stran a následně utáhnout až se nastaví geometie (neutahovat na hulváta). A pokud to nejde, tak zavařit matku a použít ramena sbíhavosti od Hardrace.

Nebyl by jsi první ani poslední komu se to stalo OK

Ano říkali mi že si tohle mám repasovat jako vyměnit šrouby apod. že s tím nemužou hýbat takže s tím se něco bude muset udělat jen mě zajimalo jestli když je to o 8 mm stačí tak málo aniž by bylo něco jinýho Ko

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2018 , 21:17   Citovat  

Hondar125 napsal:
Ano říkali mi že si tohle mám repasovat jako vyměnit šrouby apod. že s tím nemužou hýbat takže s tím se něco bude muset udělat jen mě zajimalo jestli když je to o 8 mm stačí tak málo aniž by bylo něco jinýho Ko

to není málo, tam se hraje i na 1-3 mm.

Zkus se domluvit s MOTem OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda civic 5g hb - geometrie , zadní náprava
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď