Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 8G-domontáž komfortní výbavy
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Georgeb je teď offline  Georgeb
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2018 , 17:23   Citovat  

Zabývám se doděláním některých konfortních funkcí na Hondě Accord 8G 2,0VTEC.
Zatím se mi podařilo dodělat přední mlhová světla a nyní řeším:
1) Lze domontovat originální parkovací asistent-přední a zadní parkovací senzory do stávajícího stavu (z výroby nebyly namontovány), tak aby šel signál z reproduktorů autorádia?
2) Lze dodělat tempomat? Kabelové propojení mezi volentam a sloupkem volantu je, dále už kabely do palubního přístrojového štítu nevedou. El. schéma mám, ale bude fungovat tempomat pokud namontuji volant s tlačítky?
3) Automatické rozsvícení světel-po montáži předních mlhovek mám namontovanou levou páčku pod volantem s polohou světel AUTO. Chtěl bych tuto funkczi rozchodit. Předpokládám,že je třeba domontovat světelný senzor. Světla jsou klasické halogeny. Je třeba ještě něco domontovat?
4) Byla někdy z výroby nainstalována funkce sklápění pravého zrcátka při zařazení zpátečky?

Byl bych rád za jakékoli informace ohledně dodělání vyšších stupňů výbavy a případně informace zda je třeba jednotky nějak dále konfigurovat po namontování potřebných komponentů (zejména úalubní desky).
Děkuji za pomoc.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2018 , 18:09   Citovat  

Georgeb napsal:
Zabývám se doděláním některých konfortních funkcí na Hondě Accord 8G 2,0VTEC.
Zatím se mi podařilo dodělat přední mlhová světla a nyní řeším:
1) Lze domontovat originální parkovací asistent-přední a zadní parkovací senzory do stávajícího stavu (z výroby nebyly namontovány), tak aby šel signál z reproduktorů autorádia?
2) Lze dodělat tempomat? Kabelové propojení mezi volentam a sloupkem volantu je, dále už kabely do palubního přístrojového štítu nevedou. El. schéma mám, ale bude fungovat tempomat pokud namontuji volant s tlačítky?
3) Automatické rozsvícení světel-po montáži předních mlhovek mám namontovanou levou páčku pod volantem s polohou světel AUTO. Chtěl bych tuto funkczi rozchodit. Předpokládám,že je třeba domontovat světelný senzor. Světla jsou klasické halogeny. Je třeba ještě něco domontovat?
4) Byla někdy z výroby nainstalována funkce sklápění pravého zrcátka při zařazení zpátečky?

Byl bych rád za jakékoli informace ohledně dodělání vyšších stupňů výbavy a případně informace zda je třeba jednotky nějak dále konfigurovat po namontování potřebných komponentů (zejména úalubní desky).
Děkuji za pomoc.

4) Ano

To ostatní bych řešil aftermarketem, protože to bude stát nechutně času/peněz, stejně to nebude nikdy tak jak z výroby - např. kvůli světelnýmu senzoru měnit čelní sklo? + světelný senzor má svojí diagnostiku.
Nebo co se týče jednotek komfortu (MICU), jsou dvě pro levou a pravou stranu auta (btw. to by mě zajímalo jak jsi pořešil mlhovky, z výroby jsou spínány z komfort jednotek - levá a pravá zvlášt)
Všechno jede po sběrnici CAN, takže jsou jednotky provázaný do sebe.

Dle mě nejlepší se podívat po univerzálních věcech. Nebo sehnat nějaký třeba bouraný Top executive a přeházet to uplně všechno. Nebo jako například já hledat třičtvte roku auto, který má úplně plnou výbavu z výroby Velmi šťastný

needs je teď offline  needs
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2018 , 20:38   Citovat  

Mám úplně stejný názor,vůbec bych se tím spíše nezabýval.To bude stát balík peněz a vyplatí se ti rovnou sehnat v executive výbavě a prodat to co máš.I když sehnat tohle auto v nějakém stavu a výbavě je opravdu o štěstí a běh na dlouhou trať.
To sklápění zrcátka při couvání je super věc,to se mi moc líbí.Ale řešit kuli to mu nějakou přestavbu,to bych nedělal ani u jedné položky co píšeš.

0
PříspěvekZaslal: 5.9.2018 , 8:02   Citovat  

Dodšlání předních mlhovek bylo bez problému. Ano, jsou dvě jednotky v A-sloupkách a obě již měly v sobě zasunuté relé na spínání předních mlhovek. Kabely vedou až ke chladičové stěně. Ovládací kablík vede až ke spínači světel, ale páčka neměla tuto polohu. Tak jsem ručně nasimuloval signál zapnutí Front mlhovky a relátka sepla a napájení vedlo až k chladičové stěně. Zajásal jsem,sehnal páčku se spínačem mlhovek,dodělal kousky kablíků (cca 60cm s konektory na H11) a namontoval přední mlhovky a kryty s otvorem pro ně.

Světelný senzor jsem se domníval, že má být na palubní desce nahoře, nikoli ve skle. Sklo bych samozřejmě neměnil.
Jsem dost elektrotechnicky zdatný, takže různé zkoušky, emulace signálů, výroba senzoru nebo jednotky s požadovanou funkcí není problém.
Ale ptám se jestli někdo nemá zkušenosti konkrétní,které by mi mohly pomoci.
Jedná se spíš o takový hraní si. Jediná důležitá věc jsou ty couvací senzory kvůli ženě, ale sftermarket bych řešil až na posledním místě.
Zároveň bych tuto debatu rád využil k prezentování výsledků snažení a případně napsat popis a návod pro ostatní, kdo se bude tímto zabývat.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2018 , 17:28   Citovat  

Předem ti můžu říct, že v takovém rozsahu to tu asi nikdo nedělal, takže tuhle cestu porazíš sám. Je fajn, že dokonale poznáš auto Velmi šťastný každopádně já jsem taky takový nadšenec, ale na tohle bych už chut neměl Úsměv

Mlhovky OK

Senzor světla je součástí deštového snímače, senzor co je na palubní desce patří ke klimatizaci a je to snímač slunečního svitu. Každopádně myslím, že by měl jít dodělat i nějak externě, třeba fotorezistorem = ale už to není jako z výroby.

Parkovací asistent - Tlačítko na vypnutí/zapnutí - konektor na připojení tam myslím bude.
Zobrazení překážky na displeji přístrojů - tahle informace se bude přenášet po CAN lince.
Nevím jaký máš zkušenosti s uni systémy, ale v dnešní době se dá koupit přední/zadní park pilot na velice slušné urovni a prakticky lepší než je z výroby.

Každopádně myslím, že nebude problém prodrátovat chybějící vedení spíš by chtělo zjistit jak je to z řídícíma jednotkama (komfort, přístroje, motor) jestli dávali jednu, která umí všechno a nebo se liší od stupně výbav. Což by nemělo být složitý vypátrat podle originálních čísel v katalogu. Porovnat výbavy Comfort, Executive ... tudy odkaz A pokud budou odlišnosti tak se bojím toho, že když seženeš třeba komfortky z Executive tak bude hlásit chyby věcí, který nedoděláč (LCAS, ACC, CMBS) atd... Honda nemá možnost kodování jednotek jako třeba u VW group a taky u 8g ještě nejde přehrávat software v komfortu.

Každopádně hodně štestí

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2018 , 19:09   Citovat  

Ještě bych u montáže volantu zvážil důležitější věc a tím je airbag. Co jsem řešil na starších autech, tak airbag z jiného auta použít nešel. Skoro bych se divil, kdyby to u novějšího auta bylo jednodušší, i když monžné to je. Každopádně bych se aspoň v Hondě zeptal, co a jak, abys pak nezjistil, že tempomat sice jede, ale aby jel airbag, je potřeba vyměnit další ne úplně levné věci.

PS: taky tuhle cestu nechápu. Když chci nějakou výbavu, nejlevnější cesta je vždy koupit auto, které ji má. Koupit Comfort a dělat z toho Exe je nesmysl, ale zase proč ne, když tě to baví.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2018 , 14:15   Citovat  

skyline napsal:
Ještě bych u montáže volantu zvážil důležitější věc a tím je airbag. Co jsem řešil na starších autech, tak airbag z jiného auta použít nešel. Skoro bych se divil, kdyby to u novějšího auta bylo jednodušší, i když monžné to je. Každopádně bych se aspoň v Hondě zeptal, co a jak, abys pak nezjistil, že tempomat sice jede, ale aby jel airbag, je potřeba vyměnit další ne úplně levné věci.

PS: taky tuhle cestu nechápu. Když chci nějakou výbavu, nejlevnější cesta je vždy koupit auto, které ji má. Koupit Comfort a dělat z toho Exe je nesmysl, ale zase proč ne, když tě to baví.

Pokud pořídí volant z lepší výbavy tak mu tam půjde i ten jeho původní a když volant koupí i airbagem z 8g tak mu tam bude fungovat v pohodě.

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2018 , 16:21   Citovat  

Ja tenkrat taky na A6g coupe daval volant z P5g a fungoval,kontrolka bagu nesvitila a ovladani tempomatu fungovalo a to bylo 3 tlacitkovy vs. 2 tlacitkovy

0
PříspěvekZaslal: 6.9.2018 , 18:33   Citovat  

Děkuji za odkaz na katalog dílů rozdělený dle výbav. To jsem přesně potřeboval.
Asi nemá cenu zmiňovat, že sehnat accorda 8G v benzínu dle vlastních požadavků je prostě problém. Není to octávka,abych si vybral ze stovky nabízených ojetých aut.
Dodělání prvků vyšší výbavy jen pro mě zábava a zároveň zdokonalení ve svém oboru.

Ad parkovací senzory: po aftermarket jsem koukal. Doporučíte případně nějaké konkrétní z vlastní zkušenosti?

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2018 , 19:02   Citovat  

Georgeb napsal:
Děkuji za odkaz na katalog dílů rozdělený dle výbav. To jsem přesně potřeboval.
Asi nemá cenu zmiňovat, že sehnat accorda 8G v benzínu dle vlastních požadavků je prostě problém. Není to octávka,abych si vybral ze stovky nabízených ojetých aut.
Dodělání prvků vyšší výbavy jen pro mě zábava a zároveň zdokonalení ve svém oboru.

Ad parkovací senzory: po aftermarket jsem koukal. Doporučíte případně nějaké konkrétní z vlastní zkušenosti?

Zalezi jaky senzory chces,jestli jen zadni nebo i predni,jestli jen pipak nebo display,nebo couvaci kamera.

Ja pritelkyni na c7g kupoval zadni senzory s pipakem asi za 200,- z ciny a ucel plni.Stejny sem kdysi kupoval na cz eshopu 4x drazsi.

0
PříspěvekZaslal: 6.9.2018 , 19:12   Citovat  

Couvací senzory jsem chtěl nejlépe s prostorovým efektem indikace překážky (neboli pípání z reproduktorů rádia). Proto se zatím snažím o řešení domontáže originál senzorů. Ale nebráním se i jinému řešení (co nejjedoduššímu)

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 8G-domontáž komfortní výbavy
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina