Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rada při koupi "Civica"
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
elpe69 je teď offline  elpe69
PříspěvekZaslal: 13.3.2008 , 10:55   Citovat  

Prosím o radu nač a co zkontrolovat a na co si dát pozor při koupi tohohle autíčka : Honda Civic 1,5i r.v. 1994. Je to model s automatickou převodovkou. Hlavně se mi jedná o převodovku. Auti chci koupit pro ženušku a sám s automatem nemám pražádne zkušenosti Tak to valím bulvy
Motor: 1,5i - 1493ccm/66kW, prý najeto 140tisíc, dovoz D
Jinak další výbava: airbag, ABS, el.šíbr, el.okna, central, imobilizer, servo a pár dalších blbosti
Předem dík Mrk

honda5.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
honda5.jpg, 33.65 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 13.3.2008 , 22:48   Citovat  

hmm tak nikdo nic Cooo??? No čekal jsem alespoň nějakou reakci, nebo že by příznivci "japončíku" byli méně sdílní to mi hlava nebere
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.3.2008 , 22:51   Citovat  

sdilni sme dost ale s automatem tady skoro nikdo nejezdi
tak mozna ninja by vedel,Rom.,nevim kdo s takovejma vecma ma zkusenosti
jinak klasika koukam rozkvetly lemy zadni,zadni vrata asi taky budou chyceny jinak obecne ty autana nic netrpi,takze bezna kontrola podvozek,brzdy funkcnost vybavy

a pak doufat ze nekdo poradi ohledne toho automatu
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.3.2008 , 22:53   Citovat  

elpe69 napsal:
Prosím o radu nač a co zkontrolovat a na co si dát pozor při koupi tohohle autíčka : Honda Civic 1,5i r.v. 1994. Je to model s automatickou převodovkou. Hlavně se mi jedná o převodovku. Auti chci koupit pro ženušku a sám s automatem nemám pražádne zkušenosti Tak to valím bulvy
Motor: 1,5i - 1493ccm/66kW, prý najeto 140tisíc, dovoz D
Jinak další výbava: airbag, ABS, el.šíbr, el.okna, central, imobilizer, servo a pár dalších blbosti
Předem dík Mrk

Jeden automechanik, co k němu občas jezdím, že 1.5i s automatek jsou většinou nesmrtelné kombinace, neb ten motor nejde zničit ... ale také záleží, jak se k tomu kdo choval ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 13.3.2008 , 23:00   Citovat  

no s nějakou tou rzi kapku počítám, taky co chtít od auta za 32litrů Tak to valím bulvy Ale přece jenom, jak je na tom r.94 s antikorozní ochranou. Je kastle pozink Cooo??? To asi ne, že Cooo???
Je to dovoz a bylo to kleple na levý blatník.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.3.2008 , 23:03   Citovat  

tak na to kleple pozor,aby to nemelo treba varenou ctvrtku a nebyl to nejakej silenej bastl

krome tech lemu a zadnich vrat to snad nekoroduje takze klid Mrk
   Návrat  
Žemli je teď offline  Žemli
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.3.2008 , 6:26   Citovat  

posero napsal:
tak na to kleple pozor,aby to nemelo treba varenou ctvrtku a nebyl to nejakej silenej bastl

krome tech lemu a zadnich vrat to snad nekoroduje takze klid Mrk

jj hondy jsou jako z papíru pořádnej výtlem
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.3.2008 , 7:42   Citovat  

posero napsal:
sdilni sme dost ale s automatem tady skoro nikdo nejezdi
tak mozna ninja by vedel,Rom.,nevim kdo s takovejma vecma ma zkusenosti
jinak klasika koukam rozkvetly lemy zadni,zadni vrata asi taky budou chyceny jinak obecne ty autana nic netrpi,takze bezna kontrola podvozek,brzdy funkcnost vybavy

a pak doufat ze nekdo poradi ohledne toho automatu

Tak nějak, rád bych poradil,ale nemám s automatem zkušenost Smutný a taky ho bytostně nesnáším - je to děsná nuda to řídit...

Jestli to bylo bouchlý,tak bych se bál i koroze po té opravě...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.3.2008 , 8:15   Citovat  

Hellborn napsal:
Tak nějak, rád bych poradil,ale nemám s automatem zkušenost Smutný a taky ho bytostně nesnáším - je to děsná nuda to řídit...

Jestli to bylo bouchlý,tak bych se bál i koroze po té opravě...

Jj také automat nemusím, ale auti sháním pro ženušku. Sehnat v CZ něco malého s automatem a ještě do 30-ti litrů je dost problém to mi hlava nebere Na klasiku (šajtrpáku) je levá, co přeřazení to pohled na páku a volant vlevo KO
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.3.2008 , 13:00   Citovat  

a nebylo by lepsi naucit ji poradne ridit?aby si nekde neco neudelala
   Návrat  
pelo je teď offline  pelo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.3.2008 , 16:20   Citovat  

automat ma svy kouzlo kup ji to a pak v tom budes litat ty Velmi šťastný na mesto je to mazany a nenahraditelny pozor na olej a jestli to ma tcm muzes si vyblikat zavady jak na motoru Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.3.2008 , 22:19   Citovat  

pelo napsal:
automat ma svy kouzlo kup ji to a pak v tom budes litat ty Velmi šťastný na mesto je to mazany a nenahraditelny pozor na olej a jestli to ma tcm muzes si vyblikat zavady jak na motoru Mrk

prosím přeložit, jsem asi LAMA ale co je " jestli to ma tcm muzes si vyblikat zavady jak na motoru "
olej myšlen asi v převodvce,že? Jak často se mění a jaký oil tam příjde + přibližná cena za litřík?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.3.2008 , 22:21   Citovat  

posero napsal:
a nebylo by lepsi naucit ji poradne ridit?aby si nekde neco neudelala

řízení ji jde, předpisy zná na jedničku s *, ale jak říkám co přeřazení to pohled na ruku Tak to koukám! já už ztratil trpělivost a svého Leoše obětovat dále nehodlám Hihi
   Návrat  
Austin je teď offline  Austin
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2008 , 22:25   Citovat  

elpe69 napsal:
řízení ji jde, předpisy zná na jedničku s *, ale jak říkám co přeřazení to pohled na ruku Tak to koukám! já už ztratil trpělivost a svého Leoše obětovat dále nehodlám Hihi
a tak koupit něco hodně levnýho... aby se to naučila a nebyla do konce života odkázaná na automat...
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.3.2008 , 22:28  Naposledy upravil spoon dne 14.3.2008 , 22:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kdyby se pak vy...la převodovka,vim o jedný,tak by to ve finále nebylo až zas takový zlo Tak to valím bulvy
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.3.2008 , 22:28   Citovat  

Austin napsal:
a tak koupit něco hodně levnýho... aby se to naučila a nebyla do konce života odkázaná na automat...

no to by šlo také, ale to by se mi mohla někde rozsekat a já bych si musel shánět novou ženušku. To lepčí ten automat. Časem vyměníme za další a další.... Mr. Green
   Návrat  
pelo je teď offline  pelo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.3.2008 , 0:28   Citovat  

elpe69 napsal:
prosím přeložit, jsem asi LAMA ale co je " jestli to ma tcm muzes si vyblikat zavady jak na motoru "
olej myšlen asi v převodvce,že? Jak často se mění a jaký oil tam příjde + přibližná cena za litřík?

je to ridici jednotka prevodovky po spojeni servisniho konektoruti vyblika zavady jak ecu ridici jednotka motoru netusim jestli to civic ma ale koukni na net na hondacky stranky a tam je manual je vnem urcite vic nez dost nejlepsi je od texaco ale ja mam za levno titan fuchs atf3000 zacina to na dvou kilech za litr nektery automaty maji i filtr oleje ....... nesmi se automat tahnout vic jak 50km na lane bo ti nemaze prevodovka ....olej se meri pri behu otoru musi byt opravdu cistej
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.3.2008 , 1:18   Citovat  

presne kup ji neco na cem sem nauci
   Návrat  
Fana1 je teď offline  Fana1
PříspěvekZaslal: 16.9.2019 , 7:22  Naposledy upravil Fana1 dne 16.9.2019 , 7:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravím, mám možnost koupit civica 6g předfacelift 1997, 3D, 1.5 econom vtec, všechno originál, 1.majitel (měl ji jako víkendovku děda 80let, celkem fanatik má třeba podložené stěrače korkama ať ta guma není stěřelá a přes zimu aby se nepřimrzli na sklo, nebo si třeba dělal značky křídou na pneumatiky(ještě původní z výroby) na tu část, která je na zemi aby mohl za měsíc popojed a aby se tam neudělali plošky Velmi šťastný Velmi šťastný ) , najeto 17500km v top top stavu. Chtěl bych se zeptat jak jsou na tom tyhle motory a celkově auta se spolehlivosti a ještě kolik tak může stát v tomhle stavu ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.9.2019 , 7:30   Citovat  

No tak pneu budou na vyhození... Pokud neměnil rozvodový řemen, tak taky na výměnu (120tis.km nebo asi 6 let), olej by se měl taky měnit každý rok, protože ztrácí vlastnosti... Na UFU mi díky nepoužívání vytekly tlumiče, když se s tím začalo jezdit normálně... Ale pokud je bez koroze,tak víceméně prkotiny a cenu bych si klidně řekl tak 100tis.

Jinak ty motory zvládají přes 400tis. bez problémů, akorát praskají svody...
   Návrat  
Fana1 je teď offline  Fana1
PříspěvekZaslal: 16.9.2019 , 7:58   Citovat  

Auto nemá vůbec žádné známky koroze, bylo celoročně garažované(nechtěl ho dát do autobazaru, protože by muselo stát venku Velmi šťastný ) , majitel s ním nejezdil za deště, v zimě a ani když byla posolená silnice. Stojí asi 2 roky, pán auto pravidelně startoval a nechával ohřát. Rozvoďak, pneumatiky a ostatní výrobky z gumy bych určitě vyměnil, protože prýž podléhá staří. Olej má najeto cca. 2500km měnil ho v 15000km. Tlumiče ještě zkontroluji. Bylo by to moje první auto a nechci koupit nějakou vraždu. Pokud je pravda jak píšete, že motor vydrží klidně 400 000Km tak to považuji za spolehlivé. Jinak na nic kromě těch svodů netrpí ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.9.2019 , 12:31   Citovat  

Měl jsem ekonoma 3 roky a v pohodě... Zezačátku bych se k tomu choval jako k zajíždění nového auta, aby se to postupně rozjezdilo.
   Návrat  
Ivoč je teď offline  Ivoč
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.9.2019 , 8:21   Citovat  

Mám ekonoma sedan r.97 taky "od novoty", najeto cca 275 tis, svody jsem měnil před 2 lety, takže ani těch svodů bych se nebál.
Takže bych se k tomu autu choval přesně tak jak píše Hellborn a bude sloužit spoustu let, akorát zaplatíš "eko výpalné" 3 tis.
   Návrat  
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.9.2019 , 12:09   Citovat  

Nevím jestli je stejný automat v C4g, který mám, ale za mě spokojenost. Pokud kvalty neklouzou, tak bude převodovka dlouho sloužit. Aspoň Teda u C4g není žádná elektronika. Je to ovládaný lankem. Jezdím s tím hlavně do města a kousek do práce a mě ten automat vyhovuje. A to jsem se jim dlouho vyhýbal a nechtěl
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rada při koupi "Civica"
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina