Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 136, 137, 138 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 137 z 246
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.10.2019 , 14:24   Citovat  

S novým HRV-SPORT turbo se taky skoro nikde nesvezete.
A to má tento model jiný podvozek, takže kupujete zajíce v pytli. Prostě Honda v ČR má mizerný marketing, zastoupení si musejí auta "kupovat" a mají strach že jim zůstanou.

Když jsem kupoval CXG 1,5 taky to nebylo s předváděcíma autama kdoví jaké.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sofad je teď offline  sofad
PříspěvekZaslal: 5.10.2019 , 16:51   Citovat  

Lipák napsal:
S novým HRV-SPORT turbo se taky skoro nikde nesvezete.
A to má tento model jiný podvozek, takže kupujete zajíce v pytli. Prostě Honda v ČR má mizerný marketing, zastoupení si musejí auta "kupovat" a mají strach že jim zůstanou.

Když jsem kupoval CXG 1,5 taky to nebylo s předváděcíma autama kdoví jaké.

No auta k dispozícii na skúšobnú jazdu, ak su čo i len trochu nie bežné, tak je problém aj u predajcov iných značiek na SVK. Než som sa rozhodol pre Civic tak v záverečnom finále bol ešte Renault Megane Grandtour 205HP. Na celom Slovensku boli dve hatchback verzie, Grandtour ani jeden. Nakoniec predajca po asi 3-4 mesačnom dohadovaní požičal jeden kus, ktoré mal ako služobné tuším finančný riaditeľ Renault Slovensko. Btw...nebolo to zlé zvezenie sopťa sopťa
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2019 , 23:51   Citovat  

No je to mizernej přístup a opravdu špatný marketing. U Hyundai nebylo problém svézt se v i30N.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.10.2019 , 23:59   Citovat  

Harnet napsal:

Ja bych se teda chtel pozeptat, mate zkušenosti i s jinyma dealerama podobneho jednani, kterej dealer je svolnej, normalni, ktereho by stalo zato navštivit a možna treba ze kterym se da mluvit dal o cene auta, mate-li nejake zkušenosti, sem s tim, protože tohle me hodne zajima a auto bych šel koupit tam, kde se bude slušne a ferove jednat a kde si prodejce zaslouži penize.

Na webu Hondy u Type-R je Zkušebníjízda, ovšem po kliknutí na to už v nabídce zkušební jízdy model Type-R není, taky dobré.

Type-R mají v Příbrami, 2 nový modrý a černý, v Kosmonosech mají nový modrý, v Brně černý, takže nejen Šmucler, ovšem jsou to nové auta, a předváděčku ti s tím nikdo neudělá... [url=https://www.sauto.cz/osobni/hledani#!category=1&condition=1&condition=2&condition=4&powerMin=175&manufacturer=28&model=226]odkaz[/url]

Já se měl projet 1.5 T v Ústí někdy v roce 2017, když jsem tam byl Accordem na servisu, ale auto mezitím někdo koupil a tak jsem jel jen 1.0 T. Navedl mě někam za Ústí a tam jsem jel na pohodu, za jednou vesničkou jsem se rozjel na 90 a na menším horizontu za malou zatáčkou najednou stálo auto, bez ničeho, bez označení, no šel jsem tvrdě na brzdy a měl jsi vidět toho prodejce z Hondy, jak byl vyjukanej a jak mi děkoval, že jsem to ubrzdil a nevletěl do toho blba, což by tak 90% řidičů udělalo, ale holt jsem trénovaný. No ptostě neskutečný. Na běžné silnici bych ani snad Type-R nechtěl zkoušet Velmi šťastný, člověku to moc nedá a letí, na letišti by to bylo asi jiné a nebál bych se tolik. Ono sem tam stačí i ta 1.5 T, když jen šlápnu na plyn a najednou koukám Tak to koukám! , kolik tam mám.

Holt, jedině zkusit někoho, kdo CTR má a nebo jestli je nějaký web, kde auta půjčují za nějaký love tak jako jiné sporťáky...

Jinak souhlas, Honda nic moc neřeší...
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2019 , 13:28   Citovat  

na výměnu masky je servisní informace Mrk

předtím ji měnili, pokud na tom člověk trval, ale pořád za tu stejné konstrukce, takže to nepomáhalo...

už snad mají novou verzi, viz.co píše Aviaczek

Aviaczek napsal:
Uz ji mam asi necele dva mesice. Muzu potvrdit, ze je po problemu. Jedinou nevyhodou je horsi vzhled, je na ni pomeranc, tak jako na laku Úsměv

maska.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
maska.jpg, 426.95 kB
   Návrat  
nogap je teď offline  nogap
PříspěvekZaslal: 6.10.2019 , 16:39   Citovat  

Ahojte.Premyslam nad CXG 1.0 Vtec.Ako je zatial so spolahlivostou tento motor ? Koncernove a fordacke trojvalce toho moc nevydrzia.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2019 , 21:34   Citovat  

nogap napsal:
Ahojte.Premyslam nad CXG 1.0 Vtec.Ako je zatial so spolahlivostou tento motor ? Koncernove a fordacke trojvalce toho moc nevydrzia.

ale vydrzi ty novy ,jen musis vedet jak snimi zachazet .. litr od hondy je zatim bezproblemovej oproti 1.5T co je paradox jak vsichni spolehaj nato od zacatku ,ze objem je vse HaHaaa
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2019 , 22:01   Citovat  

nogap napsal:

Jo, vem jedině 1.0 T, 1.5 T jsou šrot, už po 10.000 km na GO či výměnu celého motoru OK
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2019 , 22:15   Citovat  

nogap napsal:

Už jen z důvodu rychlé ztráty hodnoty bych volil určitě 1,5T. Ojetý litr bude za pár let neprodejný .
   Návrat  
nogap je teď offline  nogap
PříspěvekZaslal: 6.10.2019 , 23:00   Citovat  

Ten problem 1.5 co som cital tak je iba pri neustalych kratkych jazdach so studenym motorom,no bohuzial na tu motorizaciu uz nie su prachy .Musi stacit 1.0 Úsměv
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2019 , 9:06  Naposledy upravil piskot dne 7.10.2019 , 9:15, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

No jo no, 1,5T? Proč? Na ježdění do školky, k doktoru, na hřbitov? Na dálky? Vlastně nevím, jaká je cílová skupina pro tento motor, a to neplatí jen pro Hondu.
Kolem komína stačí 1.0T, na dálky zase je lepší diesel. To ta dieselgate (a EU) vygenerovala poptávku po turbových benzínových přímovstřikách slušnějšího výkonu a krouťáku.

Našel jsem tudy odkaz é+pístní+kroužky&source=bl&ots=hQ7r0CfcXp&sig=ACfU3U2OmILCms92pCOA9-kzCP4fHlYT_A&hl=cs&sa=X&ved=2ahUKEwiOsPXSyInlAhWW6nMBHRXpAUoQ6AEwAnoECAkQAg#v=onepage&q=bimetalické%20pístní%20kroužky&f=false

kde je pro třecí ztráty pístních skupiny uvedeno 45 % až 65 % z celkových třecích ztrát.
Tak se nedivte, že za studena ten motor "žere" benzín jak prokopnutej, když mají snahu to číslo nějak redukovat:-)

A že je to docela věda, ten píst... tudy odkaz řednáška_3_PJ-II.pdf

Nebo tudy odkaz
   Návrat  
Harnet je teď offline  Harnet
PříspěvekZaslal: 7.10.2019 , 9:07   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Na webu Hondy u Type-R je Zkušebníjízda, ovšem po kliknutí na to už v nabídce zkušební jízdy model Type-R není, taky dobré.

Type-R mají v Příbrami, 2 nový modrý a černý, v Kosmonosech mají nový modrý, v Brně černý, takže nejen Šmucler, ovšem jsou to nové auta, a předváděčku ti s tím nikdo neudělá... [url=https://www.sauto.cz/osobni/hledani#!category=1&condition=1&condition=2&condition=4&powerMin=175&manufacturer=28&model=226]odkaz[/url]

Já se měl projet 1.5 T v Ústí někdy v roce 2017, když jsem tam byl Accordem na servisu, ale auto mezitím někdo koupil a tak jsem jel jen 1.0 T. Navedl mě někam za Ústí a tam jsem jel na pohodu, za jednou vesničkou jsem se rozjel na 90 a na menším horizontu za malou zatáčkou najednou stálo auto, bez ničeho, bez označení, no šel jsem tvrdě na brzdy a měl jsi vidět toho prodejce z Hondy, jak byl vyjukanej a jak mi děkoval, že jsem to ubrzdil a nevletěl do toho blba, což by tak 90% řidičů udělalo, ale holt jsem trénovaný. No ptostě neskutečný. Na běžné silnici bych ani snad Type-R nechtěl zkoušet Velmi šťastný, člověku to moc nedá a letí, na letišti by to bylo asi jiné a nebál bych se tolik. Ono sem tam stačí i ta 1.5 T, když jen šlápnu na plyn a najednou koukám Tak to koukám! , kolik tam mám.

Holt, jedině zkusit někoho, kdo CTR má a nebo jestli je nějaký web, kde auta půjčují za nějaký love tak jako jiné sporťáky...

Jinak souhlas, Honda nic moc neřeší...

Jasny, nikdo ti neda kus na predvadečku, kterej je na prodej, ale proč treba nedaj jedno auto do Brna a druhy do Prahy a proste když chceš, tak maš možnost jak z jedne strany Moravy, tak z druhe strany od Plzne a byl by klid. Takhle si to auto prehazujou dealeri mezi sebou jako horkej brambor, nikdo nechce platit za pripadnou opravu, no ale každej chce vydelat Ble A kupovat neco a nevedet, jak to jezdi, asi neni uplne košer i když ´´možna´´ u CTR to asi neni nutny VTEC

sofad: Tak taky dobra zkušenost tvl, to neni normalni, že Renault na SVK nema jedinej predvadeci vuz a pujčit se muselo od reditele Tak to koukám! pořádnej výtlem

Klidne pište dal sve zkušenosti jak negativni, tak pozitivni, kde to stalo za nic a prodejce se choval špatne nebo s nim nebyla žadna domluva, kde naopak prodejce jednal ferove a slušne. Do budoucna to muže pomoct dalšim lidem se rozhodnout jit ke konkretnimu prodejci nebo vedet, kam se chodit nema, pripadne i co se tyče servisu Úsměv
   Návrat  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2019 , 14:07   Citovat  

Tak moje zkušenosti:
Auto Jarov (prodej) - totalní nezájem p. Peroutka prodat auto (p. Pichl ale je uplně v pohodě) - nekomunikuje aktivně(chtěl jsem řešit financování - zájem 0, zapomněl mi zavolat, aby mi dal vědět že financování mám schválené(dozvěděl jsem se 14 dny po schvalení, když jsem kontaktoval vedoucího prodeje Honda Jarov), behem předvaděcí jizdy s CXG vůbec nevěděl odpovědět na moji otazku ohledně motoru a výbavy (prý to bylo po premieře, nevěděl ještě úplně všechno o autě - fail)
Auto Jarov (servis) - ochota paní na recepci nic moc, když potřebuji rezervovat termín dříve něž na 10h ráno, tak dostaval jsem info že to nejde, že jen od 10 můžou. Na můj dotaz, co dělaji od 8 do 10, nechtěla mi odpovědět. S přijimacím technikem - dohoda 50/50, někdy to bylo OK někdy moc ne. Rezervujete termín na 10:00 a stejně tam budete čekat 20-30min než se vám začnou věnovat. Jinak do aut davaji 5w30 od Shell ale za neskutečně vysokou cenou (v obchodě si to můžete koupit za 1/3 cenu). Nějaké extra věci typu vody, kavy přip. půjčení vozu na zkušební jizdu (v době čekání na auto) - ani nahodou. Už tam nejezdím.
Pele.si Liberec (prodej) - p. Motyčková - dohoda super, velice přijemná a ochotná paní, nebyl žádný problém se domluvit na předaní auta mimo běžné pracovní doby, dokonce jsem dostal i slevu (i bez slevy auto bylo levnejší o 10 tis kč než to měli na Jarově) - můžu doporučit prodejce! Velká spokojenost!
Honda Příbram (prodej) - nepamatuji si jméno pana, ale byl taky velice ochotný a přijemný, komunikoval aktivně ale cenově pele.si mělo levnejší, tak jsem jel do Liberce.
Honda Příbram (servis) - velice ochotný pan (Janota), domluvili jsme se, že přívezu auto brzo ráno v 7 (i když oteviraji v 8.30). Domluvili jsme se, že si počkám na auto, jinak byla možnost si půjčit nahradní vůz. Vzhledem k tomu, že to byl pracovní den a nechtělo se mi vzít volno , tak mi pan nabidnul jednu mistnost, kde jsem mohl úplně v pohodě a klídu pracovat, navíc mi pár krat nabízel vodu/čaj/kavu a co ještě mě přijemné překvapilo - dostal jsem klíče od nového CR-V Hybrid a říkal mi, že se můžu s CRVčkem projet po okoli, že pojedu sam a že je to na mě, na jak dlouho s tím autem budu prýč (20,30,60min) - přijemný bonus, co? Úsměv Jinak předaní auta v ten čas, na který jsme se domluvili ten den ráno a cenově mi přišlo že bylo to levnejší něž na jarově.

Kdyžtak sorry za češtinu a gramatiku, ještě na tom pracuji Úsměv Se stydím
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.10.2019 , 14:39   Citovat  

Bohužel z toho co mám vypozorováno a vyslechnuto se dá usuzovat, že čím menší dealerství, tím lepší přístup k zákazníkům. Na Jarově to aspoň zachraňuje šéf Honda prodejců p.Pichl. Vždy ochotný a kommunikativní. Ale věřím, že jinak je tam přístup "Něco se Ti nelíbí? Tak nepřekážej a vypadni, za Tebou stojí dalších 10"
V Příbrami i v Kolíně mám velice dobré zkušenosti se servisem i celkovou ochotou se věnovat každému zákazníkovi.

Ale toto není problém jen Hondy. Před lety jsou chtěl vyzkoušet C'eeda GT. U Freye na Praze 5, hroznej problém, auto nemaj a kdo ví kdy by bylo volné předváděcí importéra. Zkusil jsem stejný dotaz nedaleko v Auto Jeremiašova, prodejce mrknul do diáře a na vyhovující termín cca za 10 dní mi ono předváděcí auto rezervoval. Tak to valím bulvy

p.s. U CTR9/10G po předchozích zkušenostech věřím, že jsem opatrnější. Obvzláště u člověka, co si od nich bere první auto.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2019 , 14:49   Citovat  

Když už tu zazněl Šmucler v Plzni:
prodej :
- vždy vstřícní, jak s probíráním aut, tak s jejich dohledáním, kde by byly na skladě ke stáhnutí do Plzně (vždycky jsme to vyřešili skladovkou, co měli v salonu
- vždy vstřícné a ochotné (Úsměv) probrání možností financování, takříkajíc na míru možnostem
- ochota předvést auto (nezapomenutelné, jak paní/slečna Jirkovská v krátké sukni lezla do kufru Tourera, aby mi to ukázala, ehm, jak se dává pryč těleso roletky...)
- vždycky ochota k požadavku na projetí aut, co mě zajímala (ano, Type-R to nebyl, ale asi bych taky ostrouhal...)

servis :
- jmenovitě pan Paukner v pohodě, co bylo domluveno, vždy platilo
- prostory k čekání na možnosti dnes už pidistánku Hondy dobrý, možnost zapůjčení auta jasná
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 7.10.2019 , 21:36   Citovat  

nogap napsal:

V pohodě, olej ven max. v 10tkm, kvalitní benzín a najede klidně 200tkm bez problémů. Velmi šťastný

Zatím nejsou žádné porodní bolesti, ale většína jich nemá nakroucených ani 50tkm, čas ukáže. Tříválcům se podle mě zbytečně křivdí, přitom nikdo není schopný slušně argumentovat, proč by měly mít do budoucna problém. Ten forďácký je prý taky fajn a koncern rozebírali po 100tkm a vše bylo v pořádku.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2019 , 21:47   Citovat  

nogap napsal:
Ten problem 1.5 co som cital tak je iba pri neustalych kratkych jazdach so studenym motorom,no bohuzial na tu motorizaciu uz nie su prachy .Musi stacit 1.0 Úsměv

a urcite nikdo stema 1.5kama nejezdi kratky trasy po meste ,vsichni jezdi jen dalky pořádnej výtlem
prognoza nizke hodne nizke ceny litru jsou nesmysl jako mela cena starych CTR stoupat ,aby nakonec ty problemove 1.5 nemely vetsi pokles hodnoty kdyz se ten problem z olejem dostane k hranici kde uz to bude naprt ..ted jsou to novy auta ,ale jsem zvedavej co po 100 a 200tkm jezdenim po mestech ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2019 , 21:50   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
a urcite nikdo stema 1.5kama nejezdi kratky trasy po meste ,vsichni jezdi jen dalky pořádnej výtlem
prognoza nizke hodne nizke ceny litru jsou nesmysl jako mela cena starych CTR stoupat ,aby nakonec ty problemove 1.5 nemely vetsi pokles hodnoty kdyz se ten problem z olejem dostane k hranici kde uz to bude naprt ..ted jsou to novy auta ,ale jsem zvedavej co po 100 a 200tkm jezdenim po mestech ..

Cena starých 7G CTR samozřejmě stoupá , nesmíš koukat jen na nejlevnější prohnilé vraky Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2019 , 21:53   Citovat  

wartas napsal:
V pohodě, olej ven max. v 10tkm, kvalitní benzín a najede klidně 200tkm bez problémů. Velmi šťastný

Zatím nejsou žádné porodní bolesti, ale většína jich nemá nakroucených ani 50tkm, čas ukáže. Tříválcům se podle mě zbytečně křivdí, přitom nikdo není schopný slušně argumentovat, proč by měly mít do budoucna problém. Ten forďácký je prý taky fajn a koncern rozebírali po 100tkm a vše bylo v pořádku.

mozna to srovnavaj s HTP jeste pořádnej výtlem ja se tesim az za 5-7 let tu bude plno dotazu co delat z 1.5kou pac neco stim je a litriky pofrci bez problemu pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2019 , 21:54   Citovat  

hopit napsal:
Cena starých 7G CTR samozřejmě stoupá , nesmíš koukat jen na nejlevnější prohnilé vraky Mrk

jo jasne stoupa a nikdo to zato nekupuje HaHaaa i osmicky stoupaj pac je to posledni atmosfera od hondy ,jojo zname HaHaaa
   Návrat  
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2019 , 21:55   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

tie tvoje hejty sa uz nedaju citat .. nemas s tym ziadnu skusennost .. predpovedať buducnost nevieme nikto .. Úsměv tym miesanim oleja a paliva trpia aj ine zna šuk cky a ine modely.. nie je to len o honde... tak to uz prosim ta nechaj tak
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.10.2019 , 21:58   Citovat  

Mé zkušenosti s prodejci:

Olomouc, pan Vitoul, velice v pořádku, okamžitě bez řečí dlouhá testovací jízda a pokec s litrem, nejdřív mi pan Vitoul ukázal, že ten tříválec fakt jede slušně, já už jsem v podstatě jen dochladil turbo a během pár sekund se rozhodl, že už jiné auto nehledám. Už to skoro klaplo, ale cena v Budějovicích byla lepší a comfort byl s kamerou a zatmavenými zadními skly skladem ihned.

Praha Jarov, pan Pichl, přišel jsem zhruba necelou hodinu před zavíračkou s přítelkýní a z přístupu jsem nebyl vůbec nadšený, absolutní nezájem, žádná nabídka testovací jízdy. Poptával jsem comforta a bylo mi řečeno, že se dá objednat, ale že to nikdo nekupuje, že mám vzít eleganci. Otočka, díky nechci. Taky nemám někdy v práci zrovna svůj den, chápu Velmi šťastný

Budějovice, pan Hlavín a Kadlec, vše proběhlo naprosto v pořádku, auto jsem už neprojížděl, jen jsem tam byl kouknout na comforta, auto jsem si rezervoval a pak si pro něj o víkendu přijel, vše bylo připraveno, předání bez problémů, komunikace na jedničku, spokojenost.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2019 , 8:53   Citovat  

DOHCVTEC: já bych si teda ojetý litr rozmýšlel tuplem oroti 1.5 Mrk
hlavně kvůli nově vyvinutému rozvodovému řemenu… a výměn oleje, když se v něm koupe...

"Když opomeneme stavbu bloku motoru, zásadní rozdíl z pohledu kupujícího mezi motory 1.0 VTEC Turbo a 1.5 VTEC Turbo tkví v pohonu rozvodů.
Větší motor používá řetěz, menší agregát ozubený řemen v olejové lázni. Výměna je stanovena po ujetí 120.000 km."

Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.10.2019 , 9:08   Citovat  

xenon04 napsal:
hlavně kvůli nově vyvinutému rozvodovému řemenu… a výměn oleje, když se v něm koupe...

A v čem je problém? Řemen se po každých 100tkm udělaá jako běžná spotřebka a tuplem preventivně po koupi ojetého. BTW zeptej se koncerňáků a bimmer headů na řetězy Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2019 , 9:37   Citovat  

wartas napsal:
A v čem je problém? Řemen se po každých 100tkm udělaá jako běžná spotřebka a tuplem preventivně po koupi ojetého. BTW zeptej se koncerňáků a bimmer headů na řetězy Velmi šťastný

Řetězy na benzínových Honda jsou zatím velmi spolehlivé. Nebýt nesmyslných emisních norem , nikdy by 1,0T nevznikl.
Z mého pohledu koupě takového motoru nedává žádný smysl. Jediný argument pro volbu tříválce je nízká cena.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2019 , 9:39   Citovat  

problém není nikde, když to máš od novoty a víš jak se starat... měn včas olej/řemen a pohoda kouř

já psal o ojetině, nedej bože po kovbojovi co to má třeba na operák a je mu všechno fuk, protože to za dva/tři roky vrátí

zkus hádat, co se stane tomu řemenu v přejetym oleji...

třeba ve Finsku nemají rozšířenou záruku, mají 3roky/100tis.km a doporučená výměna toho řemenu je po 5letech/100tis, km - stojí 1000 euro

"The problem is, here in Finland, there is no extended warranty. So all you get is 3 years/100000km. What if the timing belt breaks after the warranty, but before its scheduled replacement date?"
"For the Civic 1.0, recommended changing interval in Finland is 5 years/100000km and according to the dealer it will cost around 1000Eur."
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.10.2019 , 9:59   Citovat  

hopit napsal:
Řetězy na benzínových Honda jsou zatím velmi spolehlivé. Nebýt nesmyslných emisních norem , nikdy by 1,0T nevznikl.
Z mého pohledu koupě takového motoru nedává žádný smysl. Jediný argument pro volbu tříválce je nízká cena.

Z tvého pohledu nedává smysl, respektuju to. Z pohledu lidí, co chtějí pěkné, dostatečně vybavené auto od Hondy na každý den a nepotřebují 200hp to smysl dává. Samozřejmě, že jediný argument je nízká cena nového auta, ale to je dostatečně silný argument pro volbu tříválce, který se může ukázat jako spolehlivé auto. A když už jsme u toho bazarového prodeje, tak ceny 1.4 a 1.8 se nějak zásadně neliší. Někomu ta 1.4 prostě stačí a smysl dává. To samé bude platit v případě 10g. A copak 1.5 nepodlehla emisním normám? Vždyť do má skoro 200 koní a 240nm a je to jen 1.5 obsah. Tady se downsizovalo úplně stejně jako v případě tříválce.
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2019 , 10:51   Citovat  

xenon04 napsal:

"Když opomeneme stavbu bloku motoru, zásadní rozdíl z pohledu kupujícího mezi motory 1.0 VTEC Turbo a 1.5 VTEC Turbo tkví v pohonu rozvodů.
Větší motor používá řetěz, menší agregát ozubený řemen v olejové lázni. Výměna je stanovena po ujetí 120.000 km."

Este jeden "dodatok" k tej výmene rozvodového remeňa.
Nikde sa o tom nehovorí - osobne si myslím, že predajca by mal potencionálnych kupcov upozorniť na to, že výmena toho remeňa nie je lacný špás - len samotný remeň 1000€ + celodenná práca (celý motor musí von) pri normohodine okolo 40€, + výmena oleja, filtrov...cena bude cca niekde na 1300-1400€ Tak to koukám! Ble Ble
Takže osobne by som bral radsej 1.5
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2019 , 10:59   Citovat  

Teraz som zvedavý na reakciu ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2019 , 11:59   Citovat  

já jsem tu nechtěl vyvolávat nějaký vášně... Smutný jen jsem chtěl ukázat, že koupit ten litr z druhý ruky taky nemusí být výhra...

už nějak začínám mít alergii na to ředění benzínem u 1.5 Tak to valím bulvy
u dealera, kam jezdím neřešili ani jedno auto, z těch desítek co znám po republice vím o dvou, překvapivě obě CVT
mám najeto 34tis. bude to teď třetí zima, olej mi nepřibývá ani neubývá
auto si o výměnu oleje řekne samo, dřív než rok nebo 20tis km, vychází mi to cca 9-10 měsíců a 11-12 tis km Mrk

k litru
tam bych si zvlášť zajel na první výměnu oleje předčasně... vyměnit tu první náplň, kde bude obrus těch dílů které si na sebe musí "sednout"
cena kolem 1000 euro bude myšlena komplet i s prací

díl 3 stojí 70 euro
dvojka a osmička dohromady 20 euro
olejová pumpa se předpokládám nemění, ta stojí 350 euro

díl 6 stojí 55 euro
díl 7 pak 90 euro
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích: