Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 144, 145, 146 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 145 z 246
barakus je teď offline  barakus
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 23:13   Citovat  

pitbuell napsal:
Tak po dvou dnech staní na dešti zamlžene celá pravá zadní lampa nad tím černym plastem Smutný toje japonska kvalita zkřižená s britským strojirenstvím Velmi šťastný

Mám stejný problém....budeš nějak řešit?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2019 , 8:34   Citovat  

Barakus zeptam se v servisu ale pochybuji žemi to vymeni 15 tkc. Řeknou beztak zeto je normálni sem fakt zvjědavy. Vlhkost tam nema co delat. Co. Ty?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.11.2019 , 9:49   Citovat  

Mlžily se světla i na A7g - made in Japan...

A co jsem viděl pár akvárek u olympiád a brambor...
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 15.11.2019 , 10:06   Citovat  

sandu: 1.6vti jako vrcholny model stal skoro 700 tisic, v roce 98, 1.5 te stala 630, spocitej si, jak malo te stal top model z nabidky dnes

Jako rozumim co tim chces rict a ze nejsi uplne spokojeny, v tom pripade nezbyva nic jineho nez sahnout po necem lepsim.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2019 , 10:15   Citovat  

wartas napsal:
sandu: 1.6vti jako vrcholny model stal skoro 700 tisic, v roce 98, 1.5 te stala 630, spocitej si, jak malo te stal top model z nabidky dnes

jen poznámka - top model z nabídky Civic je TypeR, za necelý milion korun, ne Sport Plus...
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2019 , 10:31   Citovat  

trocha pátrání k těm vačkám u 1.5...
ten bulletin tudy odkaz patřil k CR-V, takže jsem hledal podle obj.č. - liší se, otázka v čem
CR-V má stejný jako us 4D Si

2019
CR-V 2WD 14110-5PA-A00
CR-V AWD 14110-5PA-A00

2017
CR-V AWD 14110-5PA-A00

2019
Civic 2D 14110-5AA-A00
Civic 4D 14110-5AA-A00
Civic 4D 14110-59B-000
Civic 5D 14110-59B-000

2018
Civic 4D 14110-59B-000
Civic 5D 14110-59B-000

a pro zajímavost 2017
Civic 4D Si 14110-5PA-A00
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2019 , 10:48   Citovat  

sandu_cz: rozumím, že lze za cenu nového Civika koupit jetou M6, nakonec tak to dělám taky (za 700k mám jetého Lexe, zvažoval jsem nový Civic sedan v Exe). Ale pro porovnání kvality je nutné brát výchozí podmínky, tedy fakt, že se jedná o auta různých tříd.

Nicméně to neznamená, že tím lze omlouvat šlendrián, to v žádném případě. Vrzání pevně doufám u 10G nebude. Nevrzal A7G, nevrzal A8G a nevrže ani C9G. Jestli to nejdražší z nich (Accordy jsem kupoval ojeté, C9G nový, ale ve velmi dobré akci) bude vrzat, nas.aný budu teda hodně. Přesně z toho důvodu, z jakého říkáš, tedy že za ty peníze to fakt není akceptovatelné a že základní model s litrem stojí 400k není omluva pro to, aby vrzal Sport Plus za 640.

U Mazdy je (byla?) ještě jedna věc, která stála za houby a to sedačky. Nevím, co jsi měl v té G165, ale kožené Revolution Top jsou hodně průměr, kilometr za sedačkami z A8G. Teda teď mluvím o původním předface a první poface, kde se nic nezměnilo. Jak moc je to špatné člověk nepozná cestou do práce, ale po 8 hodinách směrem snb v Itálii jsem toho měl dost a nevěděl, jak si sednout.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.11.2019 , 10:50   Citovat  

sandu_cz napsal:
jen poznámka - top model z nabídky Civic je TypeR, za necelý milion korun, ne Sport Plus...

Nepřesné. C6G mělo také provedení TypeR, jen se snad mimo Japonsko nevozilo. Takže ani tehdy nebylo VTi nejdražším provedením. Navíc ani dnes není Sport Plus stropem neTypeR verzí. Tím je Prestige.
p.s. Průměrná mzda 1998 = 11.693,- vs. 2018 = 31.885,-
   Návrat  
Despre je teď offline  Despre
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2019 , 13:32   Citovat  

pitbuell napsal:
Tak po dvou dnech staní na dešti zamlžene celá pravá zadní lampa nad tím černym plastem Smutný toje japonska kvalita zkřižená s britským strojirenstvím Velmi šťastný

K tomuto problemu som sa docital:

v určitém počasí je to normální a nevyhnutelné. Za jízdy se to relativně rychle odmlží. Typicky tohle lze pozorovat, pokud po dnech chladna vysvitne sluníčko a ohřeje světlo: vlhkost se začne odpařovat, a poté kondezuje na chladném skle, jak sluníčko zaleze (zbytek světla je ještě stále prohřátý, protože je krytý k karoserii). Molierův zákon stále platí a platit bude, fyzika nejde ošulit.

Alebo:

Pri umyvani sa zvysi vlhkost za svetlom a nakolko ma otvory pre odvod vlhkosti tak tadial sa ti ta vlhkost dostane dovnutra a ak sa svetlo vnutri zahreje tak sa vlhkost vyzraza na najchladnejsom mieste, ktorym je sklo. Staci to nechat vonku a strati sa to.. moje sa rosia uplne presne tak isto, dokonca na rovnakom mieste.

Tak neviem.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2019 , 15:44   Citovat  

Opakované mlžení světlometů není standard a nepovažoval bych to za věc, kterou bych osobně přehlížel. Vzpomínám na příchod Škody Yeti na trh, tehdy ještě první model, ten, který měl ta kulatá světla v náraznících (ač to tak nevypadá, je to jeden kus s hlavním světlometem). A vyvstalo docela dost případů, kdy se světlomety mlžily, dokonce až tak, že dole bylo akvárko. Co jsem se dočetl, tak to tenkrát Škoda v mnoha případech měnila v rámci záruky (nevím ale, zda na to pak byla dílenská akce, svolávačka, tuším, že ne).
Tenhle jev bych určitě sledoval a pokud by to "mlžení" stékalo až na spodní obal světlometu, tedy tvořila se tam louže, určitě bych řešil nápravu. Občas se mi taky zarosí přední mlhovky (také jemné mléko), ale pak to zase zmizí a je klid. Nemusí být ani po dešti, či po silných mrazech. Světlomety, alespoň ty hlavní mívají zezadu paraboly takové tenké výduchy zahnuté dospodu, spojuji si to s odvodem té vlhkosti. Nevím, jak to mají LED světlomety. To jemné "mléko" je, jak už bylo psáno, v pohodě (změny teplot neočůráme), ale jak už to zajde dál, řešil bych to. Na to se příští týden taky zeptám.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2019 , 16:18   Citovat  

Jopeeeno:

dakujeme za ochotu opytania sa.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2019 , 18:04   Citovat  

dneska důkladný čištění a tuhý vosk OK
+ ta vyměněná čínská baterka v ovladači mi nedala spát Velmi šťastný musela jsem jí vystřídat japonská Velmi šťastný

IMG_20191115_165517.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20191115_165517.jpg, 502.04 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2019 , 18:46   Citovat  

Paradicka.
Úsměv
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 16.11.2019 , 1:48   Citovat  

to Despre: Zatím mám doma z desítky jen příručku HaHaaa Ale k Tvému problému, je tam přímo bod na str.675
Běžné mlžení je normální a konstrukční vlastnost. Není to závada. Tou je až hromadění vody ve světlometech.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.11.2019 , 10:13   Citovat  

2bep napsal:
to Despre: Zatím mám doma z desítky jen příručku HaHaaa Ale k Tvému problému, je tam přímo bod na str.675
Běžné mlžení je normální a konstrukční vlastnost. Není to závada. Tou je až hromadění vody ve světlometech.

Na mojom aute sa mi to stalo jeden krat, ale to pripisujem tomu, ze som bol na samoobsluznej autoumyvarke a pouzival som wapku.
Predsa je tam dost velky tlak.
Od vtedy som to nespozoroval.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2019 , 12:46   Citovat  

xenon04:
I na "zimáčcích" mu to sluší Úsměv Shodou okolností jsem měnil baterku v "dálkači" tento týden také. V pondělí jsem se nedostal přes "dálkáč" do auta, tak otvírám klasicky, po staru - klíčkem, otevřu dveře a hned se spustil alarm (alespoň vím, že funguje). Doma jsem nastěstí našel stejný typ baterky (ale no name) a ve čtvrtek ji nahradil značkovou. Původní vydržela 43 měsíců, to vcelku jde.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2019 , 20:21   Citovat  

Xenon to má elegantni a štylové.
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.11.2019 , 20:43   Citovat  

Zkusil jsem zjistit vice o instalaci vnitrniho automatickeho zpetneho zrcatka, a je potreba
76400-SZA-A22 vlastni zpetne zrcatko
08V03-TBA-100 instalacni kit prodavany v Americe, je to hlavne pripojovaci kabel

cena kolem 150$, jeden clovek v Anglii si to nainstaloval do hatchbacku a fungovalo to i kdyz mu honda uk tvrdila ze to nepujde. sam prodava komplet za temer 300 liber na ebay.co.uk

ja mam ale sedan, netusite se jak moc se lisi od americkeho sedanu a evropskeho hatchbacku ? pripadne jestli neni treba pribuzny asijskeho sedanu Úsměv jde mi o to jestli sedi treba part number.

mimochodem muzete doporucit evropsky obchod kde se muze clovek kouknout na soucastky pro sedana ? pouzival jsem lingshondaparts ale ten konci u roku 2010.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2019 , 20:54   Citovat  

Ja mám folie na oknech a clona v zrcátku není třeba.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2019 , 21:11   Citovat  

gregy4: koukám sem
www.hondapartsnetwork.com
www.hondapartsnow.com

když jsem ale na servisu ptal na díly podle us kodů (háček do kufru, kryt na hrdlo nádrže) tak jim to nic nenašlo Tak to valím bulvy

pro eu sedan jsem taky nedopátral

kod toho zrcátka co máš odpovídá 2D, 4D, 5D us s eu 5D tudy odkaz vs tudy odkaz
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.11.2019 , 0:01   Citovat  

diky Úsměv objednani obojiho z Ameriky vypada jako o dost levnejsi varianta i kdyz zapocitam dane, clo i dopravu

jinak jsem koukal ze se sedan nabizi i v Anglii, to vynechavani evropskeho sedanu v eshopech zacina byt dost divne
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2019 , 12:11   Citovat  

Dnes jsem byl na "kukačku a výzvědy" v H+.
Co se týče ředění oleje benzínem u 1.5T, tak zde opravdu žádné technické řešení u již prodaných aut, formou svolávací či dílenské akce, neprobíhá. Před prodejem "funlovky" jsou kupující upozorněni na nutnost občasného "protáhnutí" auta delší jízdou. Zarážející, ale je to tak. (Možný) Následek naředěného oleje, tj. vydřené vačky, neevidují.

K informacím o zadřeném 1.0T, nejsou žádná data. S těmito motory zatím žádný zásadní problém nemají (snad jen zapalovací cívky a dílenské zpracování). Rozvody také bez dat, zatím nemají prodaná auta takový kilometrový průběh, aby se měnily.

K mlžení zadních svítilen rovněž bez dat. Na to konto jsem ještě schválně prolezl auta, zaparkovaná venku (silně tu prší celou noc) a žádný náznak mlžení.

Nevypadá to na nějaký další průs.r, snad to tak zůstane.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2019 , 14:23   Citovat  

Japeeeno Dík ja se chystam do FM kvuli ,,oleje,,
ale nejak mito nevycházi.
Snad to tak zůstane ( 1,0 )

-Jinak přidám vrzani spodní části palubní desky /3°C/
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.11.2019 , 14:45   Citovat  

Jopeeeno,
dik za info.Dufam ze to bude celkom OK.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2019 , 14:53   Citovat  

Není vůbec zač. Nebylo moc času, jinak bych se tam zdržel déle a zjistil třeba i tu cenu za kompletní rozvody, včetně práce. To, proč jsem tam původně jel, jsem vubec nestíhal pořešit Velmi šťastný

Edit:
Litr chválil. Používají ho jako služebák (auto na "poskakování", prostě auto na všechno), kdy má najeto k dnešnímu dni cca 50.000 km a sám říkal - nikdo ho nějak zvlášť nešetří. "Žere" to prý dlouhodobě kolem velmi slušných 7 litrů/100 km. Bez závad. Takže spolehlivost litru vypadá dobře, služebák s 50.000 km je jak osobák se 150.000 km, ne-li víc. Jasně, je to jen jeden kus, ale i tak. Na olejový servis si prý litr "pozývá" auto mezi 10.000 a 12.000 km, což je dobře vypočítaný algoritmus, bravo Hondo.
Jediné, co bude pro mechaniky vcelku oříšek, jsou ty rozvody, no. Jednak to ještě nikdo z nich nedělal a také (jak už tu padlo), má to být práce na dlouhou dobu (hodně rozebírání). Jak už jsem psal, nebyl čas propočítávat materiál i práci na tento úkon.
Tož tak, pánové.
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2019 , 9:35   Citovat  

Jopeeeno napsal:
K informacím o zadřeném 1.0T, nejsou žádná data. S těmito motory zatím žádný zásadní problém nemají (snad jen zapalovací cívky a dílenské zpracování). Rozvody také bez dat, zatím nemají prodaná auta takový kilometrový průběh, aby se měnily.

Chtěl bych vidět, který z prodejců by takové info ventiloval mezi zákazníky Velmi šťastný .
Ptát se prodejců na spolehlivost pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2019 , 10:02   Citovat  

Chlape, bez urážky, pokud bys četl pozorně celé vlákno, tak bys věděl, že jsem se nebavil "jen s podejcem", ale s člověkem, se kterým mám za tu dobu, tj. od r. 1997, nadstandardní vztahy (je spolumajitel firmy) a o tom jsem tu už psal několikrát.
Nemůžeš, resp. neměl bys, paušalizovat jednotlivé lidské přístupy, protože neznáš okolnosti. Za tu dobu tomu člověku věřím, pokud mohl, pomohl, poradil, prostě vyšel vstříc. Ne každý lže, vymýšlí si a podvádí. Jsou i rovní lidé, věř mi Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2019 , 10:05   Citovat  

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Tak až přijde s nějakou takovou informací, prosím o jeho vyjádření na kameru. Velmi šťastný Abych toho rovného člověka poznal. Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2019 , 10:15   Citovat  

Nečekal jsem, že se prodeje M3 zvednou, auto moc krásy nepobralo (5D), přesto šly prodeje nahoru (otázka jestli to vydrží). U Civicu už to asi lepší nebude.

EU: tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2019 , 11:31   Citovat  

v celkový sumě jí to ale moc nejde...

Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g