Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz 4g e:HEV (2020)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 22, 23, 24  Další 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 24
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2020 , 20:30  Naposledy upravil Jopeeeno dne 16.2.2020 , 1:01, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Krátké videjko. Katalog doplňků Jazz, bude i hezký OEM optipaket, decentní, ale auto hezky ozvláštní OK

tudy odkaz

Plus detailní obhlídka základní verze:
tudy odkaz

Plus detailní obhlídka verze Crosstar Polished metal:
tudy odkaz

Plus frajer s metrem (vnitřní rozměry):
tudy odkaz

Plus rádoby POV, kamera je upevněná na skle, ale záznam z jízdy nic moc:
tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
stani-stani je teď offline  stani-stani
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.2.2020 , 21:34   Citovat  

Hmm dobrý, je tam všechno, spousta věcí. Dokonce i bouda pro psa, jen to tažné tam nevidím... Mám obavu, že (pro e:HEV) žádné nebude.

------

Jinak jako další konkurence je tu i Nissan Note e-POWER, který má zajímavější rozměry, ale dle mě, oproti novému Jazz, příšerný interiér, tedy hlavně palubní deska a okolí.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2020 , 11:25   Citovat  

"Tažné", pokud mi to teda někde neuniklo, jsem neobjevil v nabídce firem, která je dodávají a montujívTZ, ani na Yaris Hybrid. Myslím české firmy.
Sorry, ale ten Note... Jak to říct slušně, působí, jak 5 let staré auto, a ano, interiérem ještě víc. Koukal jsi třeba na diskusní stránky majitelů Nissanu? Nissan může Hondě oprávněně závidět. Např. přístup servisů při řešení reklamací je "super". A že jich je. Ne, Nissan ne. Finanční problémy automobilky taky nejsou "nejrůžovější".

Koukal jsi na tubko? Od včerejška tam přibylo docela dost "POV" testů Fitu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2020 , 12:14   Citovat  

No, právě Toyota nemá u svých hybridů k tažnému nějak moc "kladný vztah". A u menších hybridů všeobecně tažná vůbec nejsou. A nebylo ani u předchozí generaci Jazz hybrid.

Proto jsem doufal, že Honda to konečně u svého nového Fit/Jazz prolomí. I když je pravda, že jsem se nedočetl o tažném ani u nehybridnich 4g Fit, což je dost zvláštní.

Nyní jsem četl nějaké recenze od těch, což absolvovali zkušební jízdu. Myslím asi dva si stěžovali na to, že od motoru téměř žádný hluk není, je větší hluk z jízdy, "ze silnice".
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2020 , 12:30   Citovat  

No, nejsou. Zřejmě předpokládají, že japonci mají ke každému malému hybridu, ještě doma dodávku Úsměv S tažný to tedy vypadá "bledě".

No, já viděl asi 10 videí od včetejšího pozdního večera a v některých je slyšet, že "akustika" od odvalujících se pneu, je slyšitelná. To si nevybereš. U "spalováků" může hluk od kol přerušit právě ten spalovák. Nevíme také nic o tom, jaký tam mají povrch silnic (z videí se mi zdá, že horší, než u nás). Ale musím uznat, že motor mají utlumený solidně, to je z toho zatím patrné.

Viděl jsem teď video s tím optipaketem pro Home a líbí se mi to OK tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2020 , 12:38   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Viděl jsem teď video s tím optipaketem pro Home a líbí se mi to OK tudy odkaz
Jo, docela pěkný. Home je můj favorit. Úsměv Také už jsem nějaká videa zkoukl, ale prakticky u všech absence loketní opěrky a vyhřívání předních sedadel. Asi Japonci vyhřívání moc nepotřebují.
Co mě naopak nyní zaujalo a líbí se mi, je ovládání klimatizace.

Jsem fakt zvědavý, jaké možnosti modifikace budou u Jazz v Evropě.

Ad Nissan: no, ono mělo být "konkurence" v uvozovkách, ale v Japonsku to jako konkurenci berou. Já bych si to určitě nekoupil, ani nového Yarise, prostě nový Fit/Jazz je lepší. Jediné co ještě může zamíchat kartami, je ta ohlašovaná novinka od Toyoty.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2020 , 12:55   Citovat  

stani-stani:
Vím, psal jsi, že s bílým Home, bys byl spokojený. Bílá mu "sekne", špatná není, jak už tu postovali kluci, ani ta hnědá, tam se mi líbí to "hluboké zrno". Pro mě je favorit Premium red, pokud tu v nabídce vůbec bude. A to horní křídlo pátých dveří k tomu Úsměv
Ovládání klimy se mi líbí taky, výhřev sedaček podle mě v Evropě bude už základu, když tak porovnávám výbavu s Jazzem 3G, tedy alespoň Trend ho má.

Myslím, že možnost individualizace bude i zde, když vidím ten jejich katalog. Přeci jen, když budou chtít v Evropě uspět a "dorovnat" konkurenci...

Já si už tak nějak zvykl na Hondu, místní servis a přístup. Pokud se vyloženě něco zásadního nezmění, rád bych zůstal u H.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2020 , 13:03   Citovat  

Nyní mám černou metalízu Avensis. Předtím jsem měl bílého Passata. Barva je při současných klimatických podmínkách dost znát (když je pořád horko a praží slunce). Mám srovnání, opravdu světlejší lak má vliv na teplotu uvnitř. V Avíku se někdy potím i v zimě, když to slunce rozehřeje.

Ta hnědá vypadá opravdu luxusně, ale přesto budou volit jednu z těch bílých (akorát by je asi chtělo vidět naživo vedle sebe, což se asi nepodaří Smutný ). A světlé potahy. Takto už jsem předběžně rozhodnutý.

Jinak jsem se ještě pořád nedočetl, jak má vyřešený 4WD - zda kardanem, anebo další elektromotor na zadní nápravě. Tebe by to jistě mělo zajímat víc, když chceš jít do toho Crosstar.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2020 , 13:16   Citovat  

Taky mám černé auto, už druhé v řadě a tak nějak jsem si už zvykl a nepříjde mi to. Asi si to mozek vytěsnil a převládá radost z elegance černé barvy a teplotu neřeší Velmi šťastný

Pohon 4WD neřeším, ten tu podle mě stejně nebude. Měli elektrifikovaný Vezel (HR-V) 4WD a do Evropy ani "nepáchl". Asi si provedli marketingový průzkum a pro pár jednotek se jim nevyplatí to zde homologovat. Dávám tomu tak 5%, že zde bude 4WD. Ale marné by to nebylo, krabička, co šplhá k zasněžené sjezdovce OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.2.2020 , 22:37   Citovat  

Nějaká první hodnocení zákazníků: 1, 2.
   Návrat  
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.2.2020 , 22:54   Citovat  

Očištěno od vulgarit a přesunuto do HR-V... .
   Návrat  
porew je teď offline  porew
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 0:14   Citovat  

Jen tak pro zajimavost - baterie v 9 letem hybridnim Jazzu 2G po 73tis km ma 75% puvodni maximalni kapacity... to me prijemne prekvapilo, cekal jsem s bidou pulku. Nicmene je tam typ NiMH, zatimco v tom novym Jazzovi ma byt tusim LiPol ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 0:33   Citovat  

porew:
Hezká kapacita OK

Přeloženo od japončíků:
Současné hybridní systémy Hondy používají lithium-iontovou baterii, kterou dřívější modely neměly. Honda začala používat lithium poprvé ve svém modelu Civic v modelovém roce 2012 a CRZ v modelovém roce 2013 a problémy s baterií zmizely.

Starý hydrid s bateriemi niklu a niklu (NiMH) měl během stárnutí mnoho problémů. Lithium má monitorovací obvody pro každou buňku a udržuje každou buňku v rovnováze s ostatními.

Kódy „nevyvážený systém“ - P1446 a P1447 - jsou už pryč. Vzduchem chlazený střídač a konvertor DC-DC jsou nyní kapalinou chlazeny, takže veškeré problémy s ohřevem výkonové elektroniky skončily.

Jednomotorový systém IMA byl vyřazen z provozu na dvoumotorové CVT, jedinečné pro HEV Honda.
   Návrat  
porew je teď offline  porew
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 1:13   Citovat  

A jeste jedna zajimavost - mel jsem dnes rozkuchanej zadek auta kvuli tlumeni a dalsim drobnostem. A baterka ma aktivni chlazeni, vzduch si nabira mrizkou v plastu pod oknem vpravo od zadniho plata, takovym plastovym tubusem to jde do baterky a z ni to vyfukuje za levy zadni podbeh pod naraznik pres takovou mrizku se zpetnymi klapkami (kdyz zrovna nechladi, tak se to samo gravitaci zaklapne). Chlazeni jde extra vyvolat pres diagnostiku a i pres vyndane veskere plasty a koberce to jde slyset jen velice decentne. Takze zakrytovany a v provozu bez sance neco slyset.

IMG_20200217_184457_resized_20200218_120835724.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20200217_184457_resized_20200218_120835724.jpg, 1.11 MB

IMG_20200217_184507_resized_20200218_120835152.jpg

IMG_20200217_184507_resized_20200218_120835152.jpg, 1.1 MB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 7:36   Citovat  

Honda Jazz R 2021
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 13:12   Citovat  

Hmm, X-Tomi umí, kéž by se jeho "kreacemi" Honda v budoucnu inspirovala.
Jsem zvědavý, zda někdy u Hondy uvidíme v třídě Jazze, něco podobného, jako má rival, tedy Toyota (Yaris GR). Toyka teď opravdu válí, bez debat.

Premium red crystal tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 15:07   Citovat  

Jopeeeno napsal:

Premium red crystal tudy odkaz
Také pěkná. Barvičky prostě umí.
Soused má také tmavou červenou na Jazzu, ovšem je to 2g, a lak vypadá jako kdyby byl nový, nebo byl na něm udělán čerstvý detailing. Nechápu..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 15:47   Citovat  

Jj, ta barva se opravdu povedla.
Tak pokud se stará o auto náležitě, proč ne. Ač jsou dnešní laky většinou, až na výjimky, bídné, pokud dodržuješ zásady předmytí aktivní pěnou, dvoubýblíkovou metodu, šetrné mycí rukavice, kvalitní vosky, auto může být i po letech s nádherným leskem. Něco o tom vím, mám doma, jak už jsem psal, "černou perleť" a vady na ní nenajdeš. Je to je o přístupu (síle toho detailingového pacientismu) Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 16:00   Citovat  

Velmi šťastný
No, detailingu se také už nějaký čas věnuji. Mrk

Soused se ale tomu Jazzu 2g nevěnuje skoro vůbec, je to ještě starý vícevrstvý poctivý lak na nevodní bázi (od určitého roku, teď si nevzpomenu odkdy, musí být všechny laky na vodní bázi). Nedrží se na něm nečistoty, je velmi hladký a lesklý.
Naposledy jsem něco podobného viděl před x lety, u veterána Škoda Felicia - původní lak, nádhera. Majitel neměl o detailingu také ani ponětí.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 16:18   Citovat  

No, pročetl jsi ten link (dobrá práce) a vidím, že Doris a její "vlastní přípravky" nepůsobí jen na Mazda, ale i na Toyo fóru Velmi šťastný
S těmi laky souhlasím. Měl jsem 2x Civic 6G a ty nepotřebovaly žádné echt přípravky, abych docílil extra lesku. V podstatě jen šetrné mytí a solidní vosk. Dnes bych bez dekontaminace alespoň IronX, nebo Korrosolem, vůbec vosk na auto nedával. Laky jsou fakt měkké, zabodává se do nich veškerý marast a ten pak člověk přenese do rukavice a sedře celý lak.

Jinak k Jazzu. Asi to neklapne, nebo to bude složité. Drahá polovička poslední dny googlí a googlí, přičemž prvotní nadšení z designu 4G postupně mizí. Auto včera nazvala "levné čínské prdítko". Budu to těžko obhajovat Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 16:34   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Dnes bych bez dekontaminace alespoň IronX, nebo Korrosolem, vůbec vosk na auto nedával. Laky jsou fakt měkké, zabodává se do nich veškerý marast a ten pak člověk přenese do rukavice a sedře celý lak.
No,časté je, že běžný uživatel si koupí vosk nebo "ňákou leštěnku" v supermarketu, zajede na myčku, na na usušený lak to namatlá a rozleští (někdy nemá ani to mikrovlákno), a vůbec netuší, že tímto postupem lak degradoval - nedošlo nejprve k dekontaminaci, a všechnu tu penetrovanou polétavou rez, organické a anorganické zbytky, ještě navíc zaleštil do povrchu toho laku.

Já, jsem pro nového Jazz už předběžně rozhodnut, pokud to nepokazí přemrštěnou cenou nebo, že by Toyota přišla ještě s něčím lepším, tak do toho pravděpodobně půjdu.
Samozřejmě ho budu chtít nejprve vidět (Praha - květen?). Mě se ale design naopak velmi líbí, je to vlastně první Honda, která se mě líbí. Uvidíme, jak bude vypadat ve skutečnosti.
"Levné čínské prdítko".? Ble A co ty ostatní? Vždyť všechny ostatní auta v této kategorii vypadají jak z vietnamské tržnice (můj názor). Velmi šťastný
Podle mě je to naopak po dlouhé době, konečně podařený design.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 16:49   Citovat  

Jj, aneb "pane, auto nebylo nikdy na portálové myčce", dobře a odkud se pak vzal den sedřený lak po celé karoserii? Úsměv Každého boj. My máme v práci chlapa, který ještě donedávna myl své nové auto Jarem, ještě, že né Cifem, to si nevybereš.

No, já bych tomu chtěl dát šanci. Prvotní info z JPN, jak už víme, byly optimistické (výkon a spotřeba) tak člověk uvažoval, že by to vzal. První "sekeru" tomu daly další, upřesňující informace z minulého týdne. Do toho teď žena s "ne příliš oku lahodícím" designem. No, budu to mít těžké si to doma i vnitřně obhájit (hlavně vnitřně). A obávám se, že další "sekerou" bude cena. Takové rozporuplné myšlenky, co se auta týče, jsem už dlouho neměl. Uvidíme.

No, ne každý "překousne" nový designový jazyk Hondy. Honda e se mi líbí moc, mé okolí tenhle názor nesdílí. To samé mám s Jazzem. Zprvu jsem byl unešený, jak je minimalistický, ale dnes se trochu peru s designem zádě. Ten design mi prostě nesedl na 100%. V okolí se nelíbí nikomu. Jasně, jsou to jen fotky a videa, real může být úplně jiný...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 17:16   Citovat  

Jo, na Honda E jsem zapomněl, také pěkný design.
OK, když tě u nového Jazz "design nesedí na 100%", tak u kterého (srovnatelného) tě sedí na těch 100%?.. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 17:44   Citovat  

Vysvětlím. Já to tak měl i s HR-V. První fotky Vezelu, hmmmm, pěkné. Postupem času přišlo více fotek a videí, včetně specifikace pro Evropu a nadšení trochu opadlo, zejména k vůli zádě a motorizací. Na živo jsem názor trochu změnil, přesto mám dodnes trochu potíž s poněkud bachratou zádí, která se alespoň v té černé, trochu ztrácí.

Pokud bych dnes vybíral nějaké "zvýšené" auto mimo Hondu, asi bych neměl problém s designem nového X-Ceedu a toho nového Toyotího crossoveru. Příď i záď, alespoň podle mě, působí vyváženě. Bavím se pouze o designu.
Pokud bych měl zůstat u Hondy, tady jednoznačně vede Civic. Nemůžu si pomoci, ale je to tak, tohle je tak podivné, až se mi to líbí.

Jazz 4G za mě o.k., předek fajn, po C sloupky. Záď, navíc s tím černým plastem místo nárazníku, působí disproporčně. Zadní světla mi ke Crosstaru nějak nesedí. Pokud bych se oprostil od verze Crosstar, tak Lux na mě tak disproporčně tolik nepůsobí. Čím déle se dívám na Crosstar, nemohu se na ty designové "přehmaty" nedívat. Jako by prvotní nadšení vystřídala střízlivost. Tak bych to nazval, vystřízlivěl jsem z nadšení. Uvidíme.

toyota yaris suv 1.jpg

toyota yaris suv 1.jpg, 69.24 kB

toyota yaris suv 111.jpg

toyota yaris suv 111.jpg, 68.77 kB

j2FBIQ7.jpeg.jpg

j2FBIQ7.jpeg.jpg, 140.13 kB

RPWBIRC.jpeg.jpg

RPWBIRC.jpeg.jpg, 137.94 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 19:30   Citovat  

Konečně už to někdo vytáhl i jinde, než jen do města a okolí. Japonská dálnice, kvalita silnic mizerná, asi jak u nás. Kamera snímá i přístrojový panel, takže jde vidět aktuální tok energií. S hlukem od motoru je to o.k., jen od těch kol se první informace moc nemýlí

tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 20:07   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Konečně už to někdo vytáhl i jinde, než jen do města a okolí. Japonská dálnice, kvalita silnic mizerná, asi jak u nás. Kamera snímá i přístrojový panel, takže jde vidět aktuální tok energií. S hlukem od motoru je to o.k., jen od těch kol se první informace moc nemýlí

tudy odkaz

Čas 5:50 - akcelerace, tak nějak to má znít. Všechny ostatní hybridy by tady měly "vysavačový zvuk".
Jinak jak jsem četl ty prvotní postřehy a viděl nějaká ta videa, tak ten hluk (který jinak není nějaký nadprůměrný), nemusí být zrovna jen od kol, ale může to být třeba kombinace (kola, vzduch), např. v důsledku slabších plechů u dveří, nedostatečné izolace tamtéž, nebo v okolí. Ale to jen hádáme, chce to už test od profíků.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 20:28   Citovat  

Jj, hluk od motoru je podle mě, na hybrida téhle kategorie a ne jen v této, na velmi slušné úrovni. Vysavač se nekoná, akceleruje to z té cca stovky taky slušně.
Co se týče hluku v kabině. Jasně, kamera nalepená na skle, nebo někde poblíž, může mít zkreslení, to mě taky napadlo. Ale od kol tam podivnosti jsou, jde to slyšet, jak se na kameře změní povrch silnice. Otázkou zůstává, zda to není takový ten drsný asfalt, či beton. Tohle, jak píšeš bude relevantní až u nás, evropané testy "vyrábí" ve všech ohledech blíže reálu.
Ale co se motoru na high way týče, not bad OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2020 , 21:52   Citovat  

Tak, trocha praxe do té teorie. První testy zrychlení z 0-100 km/h a pružného zrychlení. Jazz Hybrid je "sakra" rychlé auto a výrobce ten oficiální údaj v "brožuře" hodně podhodnotil. Hybrid tomu, uznávám, hodně pomohl Úsměv
Prozradím, že to Jazzík Civiku Sport na čáře natře.
tudy odkaz
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2020 , 1:10   Citovat  

Jopeeeno: Jazz Dynamic 1.5ivtec má stovku za 8.7s, Jazzík e: HEV za 8s. Jenže zatímco u Dynamicu jsou klapky na uších nebo vytočené audio rozumná volba, tady mě to přijde naprosto v pohodě včetně zrychlování až na nějakých 160km/h. Navíc se nekvedlá se šaltrpákou, ale jen přidává plyn. Rozdíl oproti Dynamicu CVT by byl tedy ještě větší. Jako na hybrid teda dost dobrý. OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2020 , 1:57   Citovat  

Jj, tohle jede, na to, jak to "roztomile" vypadá, docela slušně, bez výhrad. I akustika je úplně jinde, než u Tebou zmiňovaného Dynamicu. Nečekal bych, že tohle někdy napíšu, ale tohle poloelektro vozítko může přinést i nějakou tu zábavu. Jsem zvědavý na HR-V 3G hybrid Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz 4g e:HEV (2020)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 22, 23, 24  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina