Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 8G vs 9G vs 10G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 7
willothewisps je teď offline  willothewisps
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.4.2020 , 16:00  Naposledy upravil willothewisps dne 30.6.2021 , 14:19, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravím všechny,
Plánujeme pořídit Civic jako spolehlivé a dobré vypadající rodinné auto.
Potřeboval bych ale pár rad.

Má smysl uvažovat o 9G, kde stojí rozumný 6 let starý kus cca 250 000,-, když jsou k nalezení 12 let staré 8G za poloviční cenu?
Ušetřím někde, pokud vezmu novější model? (Dvakrát novější za dvakrát víc...)
Jsou nějaké výhody, proč zvažovat 9G?

Druhý dotaz je, jaké máte zkušenosti s prostorností 9G u rodiny s dětmi, jestli se může vyplatit spíše 9G tourer u převážení kočárku apod (někde jsem četl, že tourer má o něco pohodlnější jízdu kvůli jinému zadnímu odpružení...).

A poslední dotaz je na filtry pevných částic. Všechny recenze, které jsem četl, varují u bazarovych kusů před DPF, že pokud má najeto přes 150k km, bude nejspíš nutné ho draze měnit. Plus že 8G modely prodané v ČR DPF nemají. Kde je pravda? Opravdu je nemoudré hledat diesel a mám se držet 1.8 VTEC verzi?

Předem moc děkuji za tipy a zkušenosti Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2020 , 18:17   Citovat  

Mám 8G a 9G poface je ďaleko inde čo sa týka spracovania interiéru a kvality. U 8G je nutné kompletne vymeniť tlmiče a ideálne aj pružiny, odchádza kompresor klímy a nejaké pakotiny. Inak to je vcelku OK.

Ale spracovanie vnútra 8G vs 9G, sa nedá ani porovnať.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.4.2020 , 18:55  Naposledy upravil Hellborn dne 19.4.2020 , 18:59, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

9g je dospělejší... Ale předface vzhledově nicmoc, jedno jsem okukoval před koupí C8g a v servisní historii byl záznam o výměně pístních kroužků... Smutný Prý to nějaké serie 1.8 měly... Radši jsem zaplatil o 20tis. víc a vzal C8g s 25tis.km... C8g - poslední rok v super stavu, najeto cca 78560km, mám teď na prodej...

Tourer je pohodlnější, pokud má zadní stavitelné zadní tlumiče (dvě nějvyšší výbavy - Lifestyle a Executive), ale o něco stabilnější je.

1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1.jpg, 188.52 kB

20200410_151415.jpg

20200410_151415.jpg, 563.96 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.4.2020 , 18:57   Citovat  

markos napsal:
Mám 8G a 9G poface je ďaleko inde čo sa týka spracovania interiéru a kvality. U 8G je nutné kompletne vymeniť tlmiče a ideálne aj pružiny, odchádza kompresor klímy a nejaké pakotiny. Inak to je vcelku OK.

Ale spracovanie vnútra 8G vs 9G, sa nedá ani porovnať.

Hmm, právě interiér je jedna z nejpodstatnějších věcí, kterými si mě Honda získala. 8G jsem měl pujcenou krátce par let zpět a i ten interiér mi přišel dobrý.

Nějaká představa, na kolik takové úvodní zprovoznění u staršího modelu vyjde?
A můžu očekávat, že třeba u 9G to potreba nebude?
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2020 , 19:44   Citovat  

Pro bezproblémový provoz určitě volit 1,8! Co se týče srovnání 8G a 9G , já preferuji 8G . Nemá otravný start/stop , inteligentní dobíjení , koberec pod podlahou atd. V 9G mi také trochu vadil středový tunel bez polstrování v místě kontaktu s kolenem , motor R18 je proti 8G trochu přidušený a nutnost častějšího řazení znamená o litr větší spotřebu .
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2020 , 20:00   Citovat  

8g mi přišel pro řidiče o něco vzdušnější/prostornější

9g má vzadu o něco větší dveře/nástupní otvor - to se hodí pro dětskou sedačku

9g je pohodlnější a na materiály má lepší interiér

jakou rodinné bych vzal 9g tourer
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2020 , 5:12   Citovat  

Komplet tlmiče cca 500€, Klima cca 400-500
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 20.4.2020 , 10:49   Citovat  

Ufo mělo vedle již zmíněných ještě 2 docela časté vady.
Po čase se přestala el. sklápět zrcátka, chce to vyzkoušet při koupi. Oprava naštěstí není žádná pakárna a kutil to zvládne sám, viz. -> tudy odkaz
Pak trpí na odcházející displeje, kvůli studeňákům. Opět kutil a viz třeba -> tudy odkaz

Základem je si rozseknout, zda potřebuješ/chceš spíš kombi a nebo se vměstnáte do krátké verze. Ale známej zvládl v C8G i dvojčata Úsměv

p.s. Roman tudy odkaz teď naskladnil pěkné C8G 1,8 výbava GT (mezi Sport a Executive), rok 2010/126tkm za 160.000,-

93930449_2804551779594307_9148212441342017536_o.jpg

93930449_2804551779594307_9148212441342017536_o.jpg, 568.09 kB
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2020 , 10:52   Citovat  

hopit napsal:
V 9G mi také trochu vadil středový tunel bez polstrování v místě kontaktu s kolenem , motor R18 je proti 8G trochu přidušený a nutnost častějšího řazení znamená o litr větší spotřebu .

9G Lifestyle podušku na středovém tunelu měl, možná to bylo dáno výbavou.

O litr vyšší spotřeba bude také velmi individuální záležitost, já najezdil 44k za 6.35 a na to se kamarád s 8G nepodívá ani náhodou, naopak on má spotřebu o litr vyšší. Na spritmonitoru:
- 8G (2005-2011 1.Cool: 7.68
- 9G (2012-2016 1.Cool: 7.13

Největší výhoda 9G je kvalita interiéru, největší nevýhoda prostor. Kdybych si měl vybrat, rozhodně radši za 250k 9G než za půlku 8G (já tehdy zvažoval podobnou otázku, raději než zachovalé 8G jsem koupil 9G nové), protože je dobré se ptát, co bude s autem za dalších 6 let. A tady bude 8G už nebezpečně blízko veteránům se vším, co k tomu patří, zatímco 9G ve 12 letech bude stále ještě slušně použitelné auto. A pak je možné si ho nechat další 6 let, pokud ti to nevadí.

Jestli je potřeba brát Tourera - kufr je samozřejmě obrovský, do hatche se ale kočárek vešel bez problému taky (měli jsme to jako druhé auto). Záleží, kolik krámů "potřebujete" vozit (já se vždy v pohodě sbalil do sedanu, "potřebu" kombíku jsem nikdy nechápal a nechápu ani dnes).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.4.2020 , 10:57   Citovat  

Já mám spotřebu se všemi třemi R18 stejnou - obvykle 7.3/100 podle PP (+/- 1dcl). Velmi šťastný
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.4.2020 , 11:49   Citovat  

skyline napsal:

Jestli je potřeba brát Tourera - kufr je samozřejmě obrovský, do hatche se ale kočárek vešel bez problému taky (měli jsme to jako druhé auto). Záleží, kolik krámů "potřebujete" vozit (já se vždy v pohodě sbalil do sedanu, "potřebu" kombíku jsem nikdy nechápal a nechápu ani dnes).

Ja Tourera potreboval... Vzhledem k tomu, ze jich je celkem malo, tak bych se na to neupinal. Protoze dokud si ho neprolezes a nesvezes se s nim, tak ti bude hatch krasne stacit Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2020 , 13:19  Naposledy upravil hopit dne 26.4.2020 , 21:17, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

skyline napsal:
9G Lifestyle podušku na středovém tunelu měl, možná to bylo dáno výbavou.

O litr vyšší spotřeba bude také velmi individuální záležitost, já najezdil 44k za 6.35 a na to se kamarád s 8G nepodívá ani náhodou, naopak on má spotřebu o litr vyšší. Na spritmonitoru:
- 8G (2005-2011 1.Cool: 7.68
- 9G (2012-2016 1.Cool: 7.13

Spotřeba je vždy individuální záležitost , nikdy jsem nebral ohledy na spotřebu a horší dynamika 9G vyžadovala trochu těžší nohu na plynu Velmi šťastný Econ režim ani start/stop jsem nevyužíval. S 8G 1,8 není problém zajet průměr pod 6L nebo naopak jezdit za dvojnásobek .
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2020 , 13:47   Citovat  

bphot0: asi nechápu, co bych na Toureru mohl "prolézt" a "svézt", abych došel k názoru, že potřebuju právě kombi? Designem je to po zadní sedačky stejné, takže jedině, že bych "prolezl" kufr (nevím, co si pod tím představit) a jízdně je hatch lepší.

hopit: z 541 8G 1.8 na spritmonitoru jezdí v průměru pod 6 jen 5 aut. Tedy bych rozhodně neřekl, že "není problém" jezdit pod 6, naopak je to problém docela velký. Sám jsem i při tom průměru 6.35 neměl pod 6 nikdy, nejnižší za celou dobu 6.08. Startstop jsem nepoužíval, econ jsem jednou zkusil, vydržel jsem sotva pár km. Taky co jsem 8G viděl, tak palubák ukazuje klidně o 0.5 litru míň než je realita, zatímco 9G ukazoval naprosto přesně, největší rozdíl jednou tuším 0.2, jinak vždy buď přesně a když už o 0.1 blbě, tak spíš ukazoval víc než míň. V tomto mimochodem 10G zase krok zpátky, ukazuje stále o 0.2-0.3 méně.

Takže za mě prostě 9G mnohem kvalitnější auto, navíc míň žere a do budoucna menší investice než na hranici běžné životnosti 12 let starý 8G, kde (pokud už to není udělané) bude čekat spojka, tlumiče atd.
   Návrat  
renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.4.2020 , 14:09  Naposledy upravil renda4 dne 20.4.2020 , 18:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Poslední dobou jsem viděl i dost 2,2 9G na to že to má dlouhé převody tak to i celkem jede a cena 190-250000,- a spotřeba tudy odkaz nevím proč ,ale palubák ukazuje o 1/2 litru více , ale zas na okolokomína to není na to mám FR-V 2,0 dokud ho neprodám ...

edit:Ta 9-ka od Rom.a stojí za zamýšlení... kouř
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2020 , 18:04   Citovat  

skyline: Já to chápu , oba příklady co jsem uvedl ,jsou extrémní hodnoty . Já jsem jezdil s 9G v průměru o litr více , auto mi nesedlo tak jako 8G a časem jsem se vrátil zpět k 8G. Dnes už bych 9G volil pouze v případě CTR. přátele
   Návrat  
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.4.2020 , 19:35   Citovat  

este je rozdiel u 9G aj v odladeni motora a tym padom aj v spotrebe
2012 - 2014 - euro 5
2015 - 2017 - euro 6
motor po FL je o neco slabsi , rocniky pred FL mali viac koni ale sa "nezpriznali" do technicke specifikacie kvoli emisiam
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.4.2020 , 20:14   Citovat  

Pořád se píše, že 9g má těžší kvalty atd., ale i Aldovi se exSkylinovo 9g líbilo tím, jak je živé... Měl tam 8g (ne moje) na srovnání a motor v 9g se mu líbil víc, připomínal mu starší Hondy i tím, že se "radostněji" vytáčel... Můj táta se divil, že Tourer má stejný motor jako 8g - myslel, že je silnější (aspoň 2.0)...

Ale to mi k prodeji 8g asi moc nepomůže,co? Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2020 , 21:32   Citovat  

Hellborn napsal:
Pořád se píše, že 9g má těžší kvalty atd., ale i Aldovi se exSkylinovo 9g líbilo tím, jak je živé... Měl tam 8g (ne moje) na srovnání a motor v 9g se mu líbil víc, připomínal mu starší Hondy i tím, že se "radostněji" vytáčel... Můj táta se divil, že Tourer má stejný motor jako 8g - myslel, že je silnější (aspoň 2.0)...

Ale to mi k prodeji 8g asi moc nepomůže,co? Velmi šťastný

9G má o téměř vteřinu horší zrychlení 0-100 , tak to byl opravdu jen pocit Velmi šťastný

Odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.4.2020 , 11:51   Citovat  

Díky moc všem.
Tak to vypadá, že nejrozumnější je nějaká ta 9G 1.8. Začnu pomalu číhat po dobrých nabídkách Úsměv

Edit: Koukám se taky na tu 9G od Rom.a, jak je to s tím motorem 1.4? Je to jen trochu zmenšená 1.8, nebo jde o něco zcela jiného?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2020 , 13:24   Citovat  

willothewisps napsal:
Díky moc všem.
Tak to vypadá, že nejrozumnější je nějaká ta 9G 1.8. Začnu pomalu číhat po dobrých nabídkách Úsměv
Edit: Koukám se taky na tu 9G od Rom.a, jak je to s tím motorem 1.4? Je to jen trochu zmenšená 1.8, nebo jde o něco zcela jiného?

1,4 je jiný motor , na pomalé ježdění kolem komína je OK .
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.4.2020 , 13:41   Citovat  

hopit napsal:
1,4 je jiný motor , na pomalé ježdění kolem komína je OK .

Pokud pominu charakterní jízdní vlastnosti, mám na mysli spíš spolehlivost, chod a spotřebu Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2020 , 13:54   Citovat  

Můj názor na 1.4 v 9G (v 8G jsem ji nejel) je asi takový, že je to katastrofa. Doporučuji se svézt a udělat si vlastní názor. Svezení kdysi stačilo k tomu, aby si tehdejší švagr-aspirant koupil 1.8, protože uznal, že 1.4 je sice levnější, ale jezdit se s tím nedá.

Koupil bych to maximálně na ježdění po městě, ale tam bych zase zvážil, jestli nejít do Jazze.

Nicmémě mě je potřeba brát s rezervou, spoustě lidí stačí to, co mě ne (kdysi Civika jsem měl VTi, Accordy pouze s 2.4, Coopera pochopitelně eSko, 9G byl 1.8 a 10G je 1.5t apod. - jediné auto, kde jsem se "spokojil s málem" byla targa, kupovaná s obyč 1.6 jako auto pro manželku na naučení).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2020 , 14:51   Citovat  

willothewisps napsal:
Pokud pominu charakterní jízdní vlastnosti, mám na mysli spíš spolehlivost, chod a spotřebu Úsměv

Spolehlivost a spotřeba je stejná jako 1,8 Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.4.2020 , 17:31   Citovat  

1.4 nebrat... To je fakt jen do města... Jak to trochu naložíš (a to miminem naložíš), tak to nejede... Smutný
   Návrat  
pilot7 je teď offline  pilot7
PříspěvekZaslal: 21.4.2020 , 17:52   Citovat  

Nějak marně hledám tu 1,4 od Rom.a Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.4.2020 , 18:35   Citovat  

pilot7 napsal:
Nějak marně hledám tu 1,4 od Rom.a Smutný

Tam je 9g 1.6 nafta...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 11:58   Citovat  

Hellborn napsal:
Tam je 9g 1.6 nafta...

Aha, to je moje přisleplost, pardon
   Návrat  
devil4 je teď offline  devil4
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 17:31   Citovat  

1.4 9G má na spritmonitor o liter lepšiu spotrebu...Určite to nie je len auto do mesta, to ale záleží na tvojich požiadavkach a na čom si jazdil pred tým. Keď nepotrebuješ rýchle auto a tá 1.4 je výrazne lacnejšia, tak aspoň za vyskúšanie to stojí.
Ja som na nej nešiel, ale mám 7G 1.4. Má to síce o 9 koní menej, ale asi je to stále o trošku lepšie ako 9G 1.4
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 8:35   Citovat  

to devil4: C7G 1,4 je odladěné na Euro3, C9G 1,4/1,8 už na Euro 5 resp. 6. Tzn. el. plyn, těžší kvalty a to všechno se Ti projeví. Navíc to roztáčí 205/55R16 resp. 225/45R17 oproti R14/15 u C7G.
Při asi srovnatelné hmotnosti má sice C9G 1,4 o 9k víc jak Tvoje C7G 1,4 ale taky má 3Nm míň a na zrychlení 0-100 je C9G o 1s línější.

Pro toho kdo plánuje auto nakládat či to chce používat i na delší dálniční přesuny a nejde o vysloveně o defenzivního řidiče to chce 1,8 benál nebo 1,6/2,2 ropu. I u té 1,8 je cítít každej naloženej metrák...
   Návrat  
devil4 je teď offline  devil4
PříspěvekZaslal: 24.4.2020 , 16:25   Citovat  

Hej veď píšem že 7G je na tom lepšie. Okrem toho čo si spomenul by som k tomu zarátal to že moja 7G má už 400 000km,tak počítam že to stádo koní už nie je v plnej sile Velmi šťastný
Ja tiež rozmýšľal nad 9G,do 1.4 by som nešiel, nakoľko dosť veľa už jazdím po diaľnici na ceste do práce... Keby som ale jazdil mesto a okresy a tým že občas ísť aj na diaľnicu, nevidel by som v 1.4 problém. Samozrejme keď je niekto zvyknutý na 150-200PS autá, tak 1.4 nebude asi nebude pre neho.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 8G vs 9G vs 10G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina