Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Strana 29 z 42
tomas80 je teď offline  tomas80
PříspěvekZaslal: 5.5.2020 , 21:02   Citovat  

chlapy, jakou máte zkušenost se spotřebou oleje u 1,8vtec? dnes se mi na palubním počítači zobrazila oranžová ikona oleje. po koupi jsem hladinu kontroloval a vypadalo to v pohodě. nejsem si ale na 100 péro jistý, protože jsem byl s té měrky mírně v chaosu...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2020 , 21:29   Citovat  

tomas80: Civic Tourer 1.8 ivtec, 2014, 61tkm, olej mám pořád na 3/4 olejové měrky, když měřím pár minut po jízdě - jak uvádí příručka. Do druhého dne olej steče a pak je to na max. rysce. Olej měním co 8-10tkm a nikdy jsem mezi výměnami nedoléval zatím ani kapku. Ťuk ťuk. Ze 4l kanistru mi vždycky zbudou cca 3dcl na dně, už to mám v oku.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 6.5.2020 , 6:47   Citovat  

Budu to sledovat
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2020 , 8:34   Citovat  

tomas80: určitě to sleduj, při tvém nájezdu by problém být neměl. Měnil jsem každých cca 10k a do 44k nedolíval nikdy.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 6.5.2020 , 15:38   Citovat  

snad to bude ok.
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2020 , 16:23   Citovat  

1,8 najeto 16tkm a nedolivam nic Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.5.2020 , 16:26   Citovat  

Po koupi ekonoma mi po první výměně za asi tisíc km zmizela půlka... Docela mě to vyděsilo, ale dolil jsem, hlídal a pak 4 roky nic viditelně nemizelo...
   Návrat  
georgino je teď offline  georgino
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.5.2020 , 8:34   Citovat  

Tak přátelé, konečně mám ověřenou informaci že lze zadní světla FL dát na předface. (osobní zkušenost)
Měl jsem 3 drobné problémy, které nebylo tak složité vyřešit.
1) konektor zadních světel je za bočnicí uchycen do karoserie příchytkou. Takže aby se dal odpojit konektor, tak se musí sundat obě bočnice (nebo aspoň rozebrat tak aby se bočnice dala vyklonit)
2) světla co se montují na víko kufru mají zaváděcí trn na jiném místě, ten stačí vyšroubovat a světla jdou namontovat v pohodě.
3) Při koupi zadních světel s křídlem si nechte poslat i všechny šroubky a matičky. Na křídlo přijde o dvě matičky víc, ale pro jistotu zůstanou dva šroubky. A to nejdůležitější je aby jste měli kryt na vnější světla do meziprostoru karoserie a víka kufru.

Jinak je to celkem na pohodu a výsledek stojí za to Mrk

IMG_6574.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_6574.JPG, 3.11 MB

IMG_6575.JPG

IMG_6575.JPG, 2.37 MB

IMG_6577.JPG

IMG_6577.JPG, 3.69 MB

IMG_6578.JPG

IMG_6578.JPG, 2.46 MB

IMG_6587.JPG

IMG_6587.JPG, 2.5 MB

IMG_6589.JPG

IMG_6589.JPG, 3.53 MB

IMG_6605.JPG

IMG_6605.JPG, 3.89 MB

IMG_6619.JPG

IMG_6619.JPG, 4.08 MB

IMG_6601.JPG

IMG_6601.JPG, 2.98 MB

IMG_6602.JPG

IMG_6602.JPG, 2.41 MB

IMG_6593_1.jpg

IMG_6593_1.jpg, 2.86 MB

IMG_6612_1.jpg

IMG_6612_1.jpg, 2.77 MB
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2020 , 8:30   Citovat  

georgino: je to dobrý o hodně lepší

včera přišlo na poštu čtení od Honda a po 5 letech pojede tourer 1.6 pro nový sw ECU

"existuje možnost snížení účinnosti katalyzátoru vlivem nadměrného množství síry uvnitř katalyzátoru"

kód kampaně 6ER

komplet v příloze

IMG_20200513.jpg

IMG_20200513.jpg, 473.8 kB
   Návrat  
LeXXiii je teď offline  LeXXiii
PříspěvekZaslal: 18.5.2020 , 19:03   Citovat  

Ahoj,

mám dotaz na majitele 9G. Plánuji koupi před face a chci se zeptat, jestli máte někdo problém s nadměrnou spotřebou oleje? Byl jsem se teď podívat na jedno auto a ve výpisu ze servisní historie, tam byl záznam o nadměrné spotřebě oleje. Bylo to cca 2 roky po koupi a cca 55t km. Nebylo tam k tomu žádné další info a současný majitel k tomu také nic nevěděl. Otázkou je co je nadměrná spotřeba oleje? Když jsem měřil hladinu tak na měrce nebylo ani po otření na té plastové měrce prakticky vidět stav hladiny, jen se to dalo cca podle mastnoty odhadnout, že tam asi nějaký olej je. Cca před měsícem dělaná výměna, tak jestli to je normální? Na mé HR-V r.v. 2000 ihned po výměně je olej i bez nastartování viditelný na té kovové měrce a po prvním nastartování je už zase černý jak bota Velmi šťastný . Díky
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.5.2020 , 19:19   Citovat  

Byl jsem se před pár lety podívat na jedno C9g 2012 a ten měl už měněné kroužky... Některé se nepovedly...

Čistota oleje je podle čistoty motoru a podle toho, jak olej rozpouští usazeniny. Samozřejmě starý motor bude olej špinit víc. Plastová měrka se nepovedla no... Nevím, proč s ní po 8g pokračovali...

P.S. Není to bílý z Ostravy za 199tis.? V inzerátu je, že nebouraný, ale na xichtbuku někdo psal, že je to bývalé auto jeho přítelkyně a bylo bourané a je potřeba udělat spojku...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.5.2020 , 19:31   Citovat  

Není, ale na ten jsem se byl dívat taky Velmi šťastný . No na něm mi neseděl odstín laku na zadním nárazníku a pátých dveřích, navíc při brždění kopaly brzdy a spojka se mi zdála trošku jetá... Takže jsem od toho dal rychle ruce pryč. Aspoň vím, že moje intuice zafungovala Úsměv

No tak teď záleží jestli s tím tehdy v Hondě něco dělali když tam ted myslím mají, že spotřeba oleje 1l na 1000km je v normě. Každopádně ted má auto 124t km a jestli to už žralo tehdy olej tak doufám, že to někdo za těch 70t km někdo vyřešil...

Na kolik by vyšla taková výměna pístních kroužků? Předpokládám, že by to nebyla úplně levná sranda.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.5.2020 , 19:42   Citovat  

Ten litr na 1000km máš i u Tvého HR-V... Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.5.2020 , 11:03   Citovat  

No to mám i více, když jdu po dálnici Velmi šťastný . Když se cmrndám po městě tak to je pohoda. Tak právě proto chci "nové" ať to nemusím řešit...
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.5.2020 , 16:11   Citovat  

LeXXiii napsal:
Ahoj,

mám dotaz na majitele 9G. Plánuji koupi před face a chci se zeptat, jestli máte někdo problém s nadměrnou spotřebou oleje? Byl jsem se teď podívat na jedno auto a ve výpisu ze servisní historie, tam byl záznam o nadměrné spotřebě oleje. Bylo to cca 2 roky po koupi a cca 55t km. Nebylo tam k tomu žádné další info a současný majitel k tomu také nic nevěděl. Otázkou je co je nadměrná spotřeba oleje? Když jsem měřil hladinu tak na měrce nebylo ani po otření na té plastové měrce prakticky vidět stav hladiny, jen se to dalo cca podle mastnoty odhadnout, že tam asi nějaký olej je. Cca před měsícem dělaná výměna, tak jestli to je normální? Na mé HR-V r.v. 2000 ihned po výměně je olej i bez nastartování viditelný na té kovové měrce a po prvním nastartování je už zase černý jak bota Velmi šťastný . Díky

Ne, nemam zadny problem.

Mj. zitra delam 100 000. :-/
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.5.2020 , 14:10   Citovat  

Ahoj chlapi. Mám dotaz na klimu. Jezdíte někdo s vyplou klimatizací? Při prodeji auta jsem se v hondě ptal,zda-li je možné mít při jízdě vyplou klimatizaci a spustit ji jen občas. Moc mi to nedoporučovali. S 9G jezdí hlavně manželka a hodně jí to vadí. Na wv polu jsme měli permanetně zapnutý econ. Minulý rok jsme si chtěli jednou klimu pustit a nefunguje (víme proč - dlouhým nepouživáním odešel kompresor a nějaký motorek na ventilátor). Myslíte, že pokud klimu při každé jízdě na pár minut pustíme, je to ok? Já bych řekl, že to hůř než na tom polu dopadnout nemůže.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.5.2020 , 14:35   Citovat  

Ze čtyřletou zkušeností s jiným modelem Hondy (HR-V 2G) jsem klimu zapínal jen občas (mám z toho respirační potíže) a po celou dobu bez jediné závady. Klimu de facto používám jen pro odmlžení oken, snížení teploty v rozpáleném autě, nebo v "pařácích" nad 30 st. C do doby, než je v autě fajn.
Takže ano, občas ji zapnu, ať se mechanismus a chladivo "rozpohybují" a nejpozději cca 10 minut před vypnutím motoru ji zase vypnu, ať se stihne vysušit výparník. To proto, aby se na něm netvořily houby, plísně a podobné "mikroorganismy".
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.5.2020 , 14:39   Citovat  

tomas80 napsal:
Ahoj chlapi. Mám dotaz na klimu. Jezdíte někdo s vyplou klimatizací? Při prodeji auta jsem se v hondě ptal,zda-li je možné mít při jízdě vyplou klimatizaci a spustit ji jen občas. Moc mi to nedoporučovali. S 9G jezdí hlavně manželka a hodně jí to vadí. Na wv polu jsme měli permanetně zapnutý econ. Minulý rok jsme si chtěli jednou klimu pustit a nefunguje (víme proč - dlouhým nepouživáním odešel kompresor a nějaký motorek na ventilátor). Myslíte, že pokud klimu při každé jízdě na pár minut pustíme, je to ok? Já bych řekl, že to hůř než na tom polu dopadnout nemůže.

Ahoj, jezdím s trvale vypnutou klimou už 5 let, zapínám ji jenom v největších vedrech na delší trasy (cca 4x ročně?). Jinak u mě klima chvilkami běží jen při odmlžování skel v zimě. Zatím problém nebyl, ale letos jsem ještě v horku nezkoušel.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.5.2020 , 17:00   Citovat  

Tak trochu offtopic a rýpnutí.
Se divím, že u našeho dvacet let starého A6G, s ročním nájezdem do 3 tis. km, klima funguje vždy, když chci já... Velmi šťastný
A u C9G by se neměla ani vypínat...? Tak to koukám!
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.5.2020 , 18:27   Citovat  

To piskot: tohle neni o stari, ale kompresor kdyz nekolik let stoji, tak se nedivim, ze je KO. Pustit to na chvili jednou za 2-3 mesice nikoho nezabije a nemusi potom resit tyhle problemy Mrk

Jestli se nepletu(alespon drive to tak bylo), tak koncern ma kompresor trvale sepnuty a pomoci ventilu se to prepousti, kdyz to neni potreba. Docela problem, kdyz utece chladivo, tak to zadres a vsechno se musi proplachnout Tak to valím bulvy
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.5.2020 , 19:27   Citovat  

Taky jezdím obvykle bez klimy... I automatickou používám spíš jako manuální... Úsměv Používal jsem jí tak i u Accorda 7g a za 7let bez problémů. C8g 4 roky, C9g Tourer 3 roky v pohodě...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.5.2020 , 20:26   Citovat  

Máte někdo uživatelskou příručku pro 9G? Hledal jsem zde na foru i všudemožně na internetu a nic jsem nenašel Smutný . Potřeboval bych informaci jaká předepsaná udržba kromě výměny oleje v motoru a filtrů se dělá mezi cca 90t - 120t km nebo 4 - 6 roky. Zítra se jedu podívat na jedno auto (5D, 2014, 1,Cool, tak ať vím na co se zeptat. Stačila by klidně i fotka z uživatelského manuálu.

Jestli jako uživatelé máte tipy na co se při prohlídce zaměřit (části se kterými bývají problémy?), tak klidně se podělte.

Díky Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.5.2020 , 7:37   Citovat  

Tady bys to mel dohledat:

tudy odkaz

Pokud ne, dej mail do SZ
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.5.2020 , 17:27   Citovat  

Jo díky, jestli to je stejné i pro 5D, tak ve 100 000 tam je navíc akorát ta výměna svíček.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.5.2020 , 13:47   Citovat  

melo by byt ... je to stejny motor
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 21:12   Citovat  

Čím ošetřujete ty plastové lemy kol? Ve čtvrtek si jedu pro auto, tak bych z něj zase chtěl udělat trošku leštěnku než mě omrzí wow efekt nového oře ve stáji Velmi šťastný . Používali jste někdo lakovou tužku? Auto má pár škrábanců, tak bych to rád překryl. Zajímalo by mě kde jste kupovali, jestli přímo v Hondě, nebo někde jinde?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 21:15   Citovat  

Já mám na obou lemy v laku... Se stydím
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 21:29   Citovat  

Hellborn: ty máš bílého Civica? Já mám červenou metlu a ty černé lemy zrovna u téhle barvy hezky vyniknou. Do barvy bych to nedával.

Na vnější plasty se mi osvědčil Sonax
XTREME. Ale chce to plasty ošetřovat pravidelně. Když jsou dlouhodobě neudržovaný, vyšisovaný do šeda od slunce, tak nejde čekat zázraky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 21:34   Citovat  

Lemy to chce do barvy u všech, včetně černé... Úsměv
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 21:34  Naposledy upravil pitbuell dne 26.5.2020 , 21:54, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ty lemy jestli nebudou vysusovane tak normalne osetrovat jako plasty. Nebo nechat nalakovat. Nove v honde 2300 kus.. Ja pouzival na ex
aute na vse turtle vax jen to se chce pravidelne starat po desti myti,jsou lepsi drahsi pripravky staci si vybrat. Pokut jsou vysusovane do bila tak to neozivis nojeen na chvili. Stech levnejsich a dostupnych turtle sonax Honda
Lakovou tusku mi vzdy michali v micharne barev laku dle stitku kodu barvy na aute tuska 30 ml stavala kolem 200-280 sprejkolem 500 kc zalezi na odstinu plus sem braval ciry sprej za 400.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina