Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 198, 199, 200 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 199 z 246
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.5.2020 , 15:06   Citovat  

Luboun napsal:
Pitbuell
Nerozumím tomu, proč ve specifikaci u sedanu je střešní nosič "nelze", ale Thule nosič normálně na aktuálního 4D nabízí. Je tady na fóru někdo se sedanem?

5D se skleněnou střechou taky údajně nelze, ale druhovýroba se koupit dá. 2bep střešní nosič má... Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.5.2020 , 20:29   Citovat  

Ja mam sedan v eleganci a mam pricniky od thule s patkami primo urcenymi pro sedan. V zime jsem je pouzil na prevoz 4 lyzi i s hulkami do Rakouska a zpet, nebyl zadny problem. Spotreba narostla asi na 6.5l. Myslim si ze honda jen nechtela kvuli malym prodejum sedanu certifikovat nosnost strechy, uz pred casem jsem ale videl nejaky test kde pevnost strechy byla vyborna oproti jinym znackam - pri prevraceni auta se taky nesmi hned zdeformovat Úsměv

Jinak jedina formalni vec je nevyplnena nostnost strechy ve velkem technicaku.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Luboun je teď offline  Luboun
PříspěvekZaslal: 16.5.2020 , 20:39   Citovat  

Gregy4
Díky. Čistě teoreticky, může dělat problém policie nebo STK, pokud uvidí nosič s atestem na střeše, která má oficiálně nosnost 0kg?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.5.2020 , 23:48   Citovat  

Luboun napsal:
Gregy4
Díky. Čistě teoreticky, může dělat problém policie nebo STK, pokud uvidí nosič s atestem na střeše, která má oficiálně nosnost 0kg?

Vzhledem k tomu ze tenhle udaj je jen ve velkem technicaku tak by mohl byt problem u stk (ale kdo tam jezdi s nosicem) a kdyby se stala nejaka nehoda kde se doklada kopie technicaku. Honda CR mi dokonce tvrdila ze podle metodiky MDCR se povolene zatizeni strechy ani nema uvadet i presto ze je tam kolonka. Ale jak by se normalni clovek me dozvedet o zatizeni 0kg ? A proc thule u nas prodava patky pro sedan kdyz to nejde ...

Myslim ze je to o neschopnosti evropske hondy nebo o penezich navic ktere nejsou ochotni zaplatit.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.5.2020 , 5:57   Citovat  

S tím TP a nosičem máte pravdu, uvádět se to už nemusí. Našel jsem tu metodiku. Jen pro zajímavost, máte v TP kolonku proškrtnutou, s 0kg nebo zápisem "nelze"?

Screenshot_2020-05-17-05-51-24-665_com.google.android.apps.docs.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screenshot_2020-05-17-05-51-24-665_com.google.android.apps.docs.jpg, 525.64 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.5.2020 , 9:42   Citovat  

V kolonce maximalni zatizeni strechy nemam nic napsano.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2020 , 10:02   Citovat  

taky tam nic nemám

20171030_143050.jpg

20171030_143050.jpg, 959.83 kB
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2020 , 10:51   Citovat  

Taky tam nic nemám... Velmi šťastný

Pro zajímavost A6G má ve VTP napsáno 65 kg.

Clipboard01.jpg

Clipboard01.jpg, 209.38 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.5.2020 , 11:11   Citovat  

Díky. Nevím proč Honda.cz na webu "škodí" svým tvrzením, že na sedan nosič nelze. Z TP nic takového nevyplývá, evropskou homologací auto projít muselo, Thule vyrábí (atest). V tom případě to, dle mého názoru, nikomu oficiálně vadit nemůže. Ještě včera jsem si myslel, že platí 5D+jen nosič a 4D+jen koule...
Zároveň mě mrzí, a to je z mého pohledu jediná podstatná vada Hondy, že v Praze a blízkém okolí není kvalitní, cenově rozumný servis s osobním přístupem. S obchodním domem a servisem Autojarov jsem v minulosti neměl moc dobré zkušenosti. Mám pocit, že Prahu a okolí Honda v zásadě vypustila....
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2020 , 11:26  Naposledy upravil anunaki dne 17.5.2020 , 11:31, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Civic Tourer MY2014, zatížení střechy 75kg.

2020-05-17-11-30-36.jpg

2020-05-17-11-30-36.jpg, 69.85 kB
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.5.2020 , 11:31   Citovat  

5D Sport Plus má v TP také prázdno, ani proškrtnuto, ani nula. Ufon 5D s pevnou střechou tam měl uvedeno 80kg.
V únoru panorama přežila cca 1.200km výlet na hory do Rakouska s rakví na střeše, včetně cca 170km/h dálniční rychlostní vložky, naprosto bez úhony.

Dobrý a férový přístup v Praze je vytrvalý problém. Ale ono je to dáno spíš velkou spádovkou, cca 1,5Mio potenciálních zákazník. Pražské autorizáky všech značek nepotřebují budovat věrnou klientelu, oni žijí z masy. Vždy se najde někdo kdo tam zajede.

Za mě osobně, se na Jarově vyplatí auto koupit. Zbytek řeším jinde. Kolín nebo Příbram. Případně alternativně přichází v úvahu Dany ve Slaném TypeR.cz Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.5.2020 , 11:54   Citovat  

Luboun napsal:
Díky. Nevím proč Honda.cz na webu "škodí" svým tvrzením, že na sedan nosič nelze. Z TP nic takového nevyplývá, evropskou homologací auto projít muselo, Thule vyrábí (atest). V tom případě to, dle mého názoru, nikomu oficiálně vadit nemůže. Ještě včera jsem si myslel, že platí 5D+jen nosič a 4D+jen koule...

Jen aby bylo jasno, na primy dotaz mi ceska honda potvrdila ze vsechny sedany vyrobene v Turecku maji nosnost strechy = 0kg. Ale jak by se toto zakaznik mel dozvedet uz mi neni jasne - melo by platit co je npasane v tp, pripadne prirucce k autu. Zadnou zminku o nosnosti strechy nebo zakazu neco na ni vozit jsem nevidel.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.5.2020 , 12:43   Citovat  

2bep
Před 7 lety jsem CR-V kupoval na Jarově a přestože bylo o cca 20k Kč levnější než jinde, tak bych tam už asi ani nenakoupil. Předprodejní servis a předání auta dost hrůza. Termín předání se několikrát měnil, nádrž skoro prázdná (klasika, přitom benzinka před salónem), jedna pneu 4atm, na dveřích ochranné lišty křivě nalepené (nakonec je strhli) a přestože pobočka magistrátu je téměř v areálu, tak jsem si tam musel celý dopoledne vysedět sám. Ani za úplatu se nenabídli, přitom tam prodejci byli několikrát. Ale třeba jsme si vzájemně nesedli, ale těch věcí tam bylo až dost a dneska bych už těch 20k asi z principu oželel. Připadal jsem si tam jako blb...
   Návrat  
sofad je teď offline  sofad
PříspěvekZaslal: 21.5.2020 , 13:54  Naposledy upravil sofad dne 21.5.2020 , 15:57, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Už sme tu dlho nemali OIL DILUTION. Dávam údaje po 3 výmenách oleja, 2 analýzach oleja a 1 inštalácii ohrevu motora. Auto som kúpil ako nové v 6/2018, 1.5 Turbo. Servis vždy len autorizovaný na základe palubného PC a olej 0W-20.
1. výmena oleja 12/2018 - 13 102 km, nerobil som analýzu oleja.
2. výmena oleja 7/2019 - 27 580 km, analýza na prchavé látky, t.j. obsah benzínu - 4,6%. Nemal som vzorku nepoužitého oleja a tak nemohli urobiť porovnávací test poklesu viskozity.
Pozn. 10/2019 - inštalácia ohrevu motora.
3. výmena oleja 2/2020 - 39 769 km, analýza na prchavé látky t.j. obsah benzínu - 4,4%. Porovnanie so vzorkou nepoužitého oleja ukázalo pokles viskozity o 25%. Z hodnoty 35 > 26.5.

DOPLNENIE:
Bod vzplanutia sa posunul z 209,8 C na 132,8 C.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.5.2020 , 15:45   Citovat  

sofad: wow, to je docela mazec - stačí tedy docela málo benzínu k tomu, aby motor trpěl.

Kde jsi ty testy dělal? Po 3k km jsem přešel na jiný olej (5W-30), takže bych při příští výměně udělal totéž, ať je jasné, jestli jiný benzín má např. jinou degradaci mazání v závislosti na množství benzínu v něm.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.5.2020 , 15:55   Citovat  

skyline napsal:
sofad: wow, to je docela mazec - stačí tedy docela málo benzínu k tomu, aby motor trpěl.

Kde jsi ty testy dělal? Po 3k km jsem přešel na jiný olej (5W-30), takže bych při příští výměně udělal totéž, ať je jasné, jestli jiný benzín má např. jinou degradaci mazání v závislosti na množství benzínu v něm.

Ja tiez uvazujem, urobit zmenu oleja v dalsom intervale a porovnat vysledky. TEsty som robil v 3w.petrolab.sk
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.5.2020 , 16:06   Citovat  

Na stránkách toho moc nemají - můžeš sem hodit scan protokolu a cenu?

Dle toho, co se vlastně měřilo bych pak poptal odpovídající zkoušku u nás - nic standardizovaného jsem nenašel, jen "napište a my se vám ozvem", takže pomůže, když budu vědět, co po nich vlastně chtít.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.5.2020 , 21:06   Citovat  

skyline:
Pokud si dobře pamatuji, tak první test stál 39 Euro.
Já jen doplním, že hodně záleží na skladbě tras, čímž se logicky zkracuje, či prodlužuje degradace motorového oleje.
Teď obecně, ne adresně. Pokud ty ujeté kilometry (12.000 a 14.000 km) před výměnami byly najety převážně po městě, je to problém, který se měl řešit aplikací tzv. zkráceného servisního intervalu a olej měl být v motoru maximálně 10.000 ujetých km tak, jak stanovuje výrobce. Tohle platí "dvojnásob" u vozidel s GPF, kde je TBN (alkalická rezerva) nižší, než u běžných motorových olejů. Na to pozor.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.5.2020 , 11:07   Citovat  

Testované položky:
Kinematická viskozita pri 40 C, Bod vzplanutia podľa Clevelenda, Prchavé podiely v olejoch
Cena: 119 EUR

Pri teste za 39 bol testovane len prchavé podiely v olejoch. Aj tak mi troška vyskočilo obočie, keď som videl cenu za posledny test. Ale no čo už.

Auto je jazdene na 1/3 okresky/diaľnica/mesto.
   Návrat  
porew je teď offline  porew
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.5.2020 , 12:46   Citovat  

@sofad: konkretne jaky predehrev motoru jsi daval? Ja mam zakoupen tudy odkaz , ale zatim jsem ho nenamontoval.
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2020 , 9:33   Citovat  

DĚCKA, VYPADÁ TO, ŽE NASTAL ČAS ZALOŽIT VLÁKNO CIVIC XI H+ VTEC

tudy odkaz

Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.5.2020 , 10:54   Citovat  

porew napsal:
@sofad: konkretne jaky predehrev motoru jsi daval? Ja mam zakoupen tudy odkaz , ale zatim jsem ho nenamontoval.

Tu mas kompletnu kalkulaciu, nechce sa mi to prekladat Velmi šťastný
ENGINE BLOCK HEATER 08T44-SJA-200A
Base shop price + shipping + duty and tax + insurance 112.78 USD – 103.09 EUR
Clearance services in Slovakia – 24.00 EUR
VAT - 20.41 EUR
Honda dealer installation - 157 EUR
Voltage transformer 220>110, US plugs 2 pcs – 79 EUR
Outside electricity box, digital timer, other accessories – 39.05 EUR
Installation at home – 50 EUR
AC cord plugs outdoor cover 10 EUR

Ordered in US on 7.10.2019 /delivered 10.10.2019 installed 22.10.2019.
Final price 482.55 EUR
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.5.2020 , 10:59   Citovat  

King napsal:

tudy odkaz

No je to dost divne, ze zacinaju Type R. Vo mne to skor evokuje, ze "civilna" verzia uz nebude s jednoduchym benzin/nafta pohonom ale hybrid, alebo nedajboze len e verzia Smutný Z toho dovodu najprv type R, lebo civilna verzia jednoducho nie je vymyslena...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2020 , 12:08   Citovat  

Následující modely Hondy, tak jako ostatně modely jiných výrobců, budou samozřejmě mít různou formu elektrifikace. Dnes už to jsou minimálně mild hybridy, hybridy a plug in hybridy, takže si myslím, resp. mám zato, že i Honda Civic bude ve své 11. generaci hybrid, nebo plug in hybrid.
Takže ano, Civic už v nové generaci s čistě spalovacím motorem, nekoupíme. CTR je 100% hybrid, alespoň dle dosavadních dostupných informací.
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2020 , 12:14   Citovat  

sofad s normalními auty v EU se už asi moc nepočíta a emisní systémy jsou asi na limitu pro konfekci.. Kde to psal u porsche 4x vetší katy atd......
jsem zvjedavý na cenu OD civic XI asi povinne Cvt + baterka...
ale třeba konečně hondaři poznají legendarní zátah odspodu a jizdu za 4 jako s TDI pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2020 , 13:56   Citovat  

sofad napsal:
No je to dost divne, ze zacinaju Type R. Vo mne to skor evokuje, ze "civilna" verzia uz nebude s jednoduchym benzin/nafta pohonom ale hybrid, alebo nedajboze len e verzia Smutný Z toho dovodu najprv type R, lebo civilna verzia jednoducho nie je vymyslena...

Možná by pomohlo, kdyby sis o tom něco přečetl... to mi hlava nebere
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.5.2020 , 17:22   Citovat  

King napsal:
Možná by pomohlo, kdyby sis o tom něco přečetl... to mi hlava nebere

Vyslovil som domnienku. Nic som nehodnotil, nevynasam sudy. Proste nahlas vyslovena myslienka. Nechapem tvoj prispevok.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2020 , 19:12   Citovat  

sofad napsal:
Vyslovil som domnienku. Nic som nehodnotil, nevynasam sudy. Proste nahlas vyslovena myslienka. Nechapem tvoj prispevok.

Tak ještě jednou - kdyby sis ten článek důkladně přečetl, nemusel bys vyslovovat úplně mimózní domněnku. Tak to valím bulvy
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2020 , 20:39   Citovat  

King napsal:

tudy odkaz

Tema detailama bych si nebyl vubec jistej ,ani technologii z NsX ani pohonem atd ...

ja bych to klidne videl na dalsi facelift desitky a testovani Nurburgring edice ktorou chteji pokorit novej rekord ,
tim,ze by civic byl 4kolka se 400konma by spis stratil pac aby prekonal tuhle tridu by musel byt uplen jina liga a trida .
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2020 , 20:43   Citovat  

Ahoj,
informace pro ty, kteří by se případně chtěli seznámit, srazit, pokecat, s dalšími vlastníky 10G na ostravskokarvinsku...
S klukama ze skupiny 10G na FB plánujeme na tuto neděli minisraz Civiků u Trojhalí.
Pro případné zájemce, sraz v 10:00 hodin na parkovišti u Trojhalí vpravo, tj. příjezdovou cestou po ul. Ruská, podjezdem ul. Místecká. Snad bude přát počasí.
Konec hlášení Honda Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 198, 199, 200 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina