Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Strana 30 z 42
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 21:41   Citovat  

Hellborn napsal:
Lemy to chce do barvy u všech, včetně černé... Úsměv

Ne ne je treba kontrast a ty lemy jsou zajimavy prvek lakovat na cerno:) ale je fakt ze civic neni Suv v terenni edici.Tož dle vkusu kazdeho...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 21:45   Citovat  

Kdyby lemy dělaly kontrast, tak možná (na C8g díky prahům i nějaký byl), ale na 9g akorát zvětšují podběh a vzhledem k tomu, že i 17´´ na tom vypadají malé...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 21:58   Citovat  

Hellborn tož se musi zvolit spravny dyzajn kola s paprsky až na okraj rafku v svetlejším odstínu Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 22:03   Citovat  

To nepomůže...

20200518_065916.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20200518_065916.jpg, 3.58 MB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 22:11   Citovat  

to mi hlava nebere to bude tim kombikem Velmi šťastný a bila zvetšuje tu masu plechu. Čece to ch e fakt 18 OK
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2020 , 5:58   Citovat  

Právě. Tourer má už tak dost težkopádnou zadní část a když se dají lemy do barvy, tak se ta masa ještě zvětší...
Mě se to líbí s černými lemy a orig. 17".
Bílá je elegantní, ale je na ní fakt všechno vidět, viz to zastříkaný zrcátko, práh nebo ty vnitřní části lakovaných lemů. Příští barvu bych chtěl odstín stříbrné. HaHaaa
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2020 , 6:12   Citovat  

LeXXiii: volba č. 1: lemy do barvy, byla to první věc, kterou jsem na autě udělal (v Hondě to tehdy lakovali ještě před předáním nového auta, s černými lemy jsem nechtěl jezdit ani kilometr, Civic není SUV Velmi šťastný )

Volba č. 2: na Mini, kde je toho plastu ještě víc než za Civiku jsem použil tohle a je to paráda:
tudy odkaz (do barvy jsem to nedával, nepočítám, že to budu mít tak dlouho, aby mi to za to stálo plus auto je v černé, takže to tak neruší). Auto je z roku 2007, plasty byly vyšisované a místy na okrajích bledé jak na tom zůstal vosk nebo leštěnka (typický problém - jak se to nesetře, tak už to dolů nejde a po letech už vůbec ne). Po aplikaci Revivu vypadalo auto jak nové, kromě pár poškození, se kterými si to neporadí (skvrny nejspíš od ředidla nebo něčeho podobného).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.5.2020 , 8:07   Citovat  

Na zrcátku je hmyz - ten je vidět na jakékoli barvě (některé kusy jsou žluté nebo červené Velmi šťastný ) a ty vnitřní části je podběh... Velmi šťastný

18´´ dávat nabudu, bylo by na úkor komfortu...

Hele, jak ty černý plasty dělají velkou díru... Úsměv A lemy v barvě na krátkém...

garage (1).jpg

garage (1).jpg, 244.91 kB

garage (2).jpg

garage (2).jpg, 394.11 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2020 , 8:59   Citovat  

Hellborn tak jo vyhráls ,Le mě se lemy libi škoda zeje nema 10 Velmi šťastný uvidime jak se rozhodne tazatel.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2020 , 9:04   Citovat  

Vidět to je, ale na bílé to prostě vynikne obecně víc. Proto se tiskne na bílý papír, protože kontrast při použití různých barev je největší než u jiných podkladů.

Vím co je podběh, měl jsem to celý rozebraný, když jsem stříkal podběhy a dutiny. Myslím jen tu část lakovaného lemu, která je zastrčena do černého plastového podběhu. Ty nastříkané nečistoty od kol tam jsou vždycky, ale na tom černém matném lemu si toho ani nevsimnu, u toho tvého lakovaného jsou vidět.

V reálu na denním světle ty černé lemy s dírou mezi koly nesplývají. Ba neopak v mých očích to vypadá zajímavě. On Tourer obecně svoji sportovní, nízkou, protáhlou karoserií s baťůžkem a těmi plastovými lemy se naprosto vymyká běžné konfekci.
   Návrat  
LeXXiii je teď offline  LeXXiii
PříspěvekZaslal: 27.5.2020 , 20:10   Citovat  

skyline napsal:
LeXXiii: volba č. 1: lemy do barvy, byla to první věc, kterou jsem na autě udělal (v Hondě to tehdy lakovali ještě před předáním nového auta, s černými lemy jsem nechtěl jezdit ani kilometr, Civic není SUV Velmi šťastný )

Volba č. 2: na Mini, kde je toho plastu ještě víc než za Civiku jsem použil tohle a je to paráda:
tudy odkaz (do barvy jsem to nedával, nepočítám, že to budu mít tak dlouho, aby mi to za to stálo plus auto je v černé, takže to tak neruší). Auto je z roku 2007, plasty byly vyšisované a místy na okrajích bledé jak na tom zůstal vosk nebo leštěnka (typický problém - jak se to nesetře, tak už to dolů nejde a po letech už vůbec ne). Po aplikaci Revivu vypadalo auto jak nové, kromě pár poškození, se kterými si to neporadí (skvrny nejspíš od ředidla nebo něčeho podobného).

Ahoj, díky za tip. Na ten Auto Finesse Revive Trim Dressing jsem právě koukal vy padalo to dobře, tak to vyzkouším. Ty lemy mi na první prohlídce auta připadaly právě takové vyšisované a byly tam i nějaké fleky asi od vosku nebo možná soli.

Zítra si jedu pro civica v červené matalíze viz foto a ty černé lemy mi tam právě nepřijdou moc rušivé a do laku je pak můžu dát vždycky, ale ten plast mi přijde takový praktický Velmi šťastný

Mám ještě další dotay, nezkoušeli jste dávat černé znaky dopředu a dozadu + ten nápis civic?
Na ebay jsem našel tohle: odkaz a odkaz

nebo hodit ty originály do toho černého plastového spreje. Na videu to vypadá celkem jednoduše: odkaz

civic.jpg

civic.jpg, 100.92 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2020 , 20:49   Citovat  

Lexxiii Paradni barva malo vidana. Ja bych poridil jen cerny napis. Dle me škoda ,,ztracenych znaku,, budou lehce doplnovat kola.
Jinak plasti dipu se neboj jde to celkem snadno. Ale lepsi jeto zamaskovat a pak ,,vyriznout,, ne trhat. A hlavne odmastit lihem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2020 , 21:25   Citovat  

LeXXiii: pěkná barva OK Náš bývalý je ten bílý 5D s Rally Red paketem co sem dal fotku Hellborn (který ho od nás loni vzal, foto jestli se nepletu je ještě moje z inzerátu). Takže černé znaky jsem neřešil, matná by se k tomu navíc nehodila - byl to poface, všechno černé bylo lesklé.

Praktičnost plastu nemohu potvrdit - za 4 roky a 44k km není na lemech nic. Oděrka byla na zadních dveřích na straně řidiče a kousek vyštípnutého červeného insertu v masce. Lemy jako nové. Takže bych se naopak vůbec nebál to mít v barvě. Ale pokud ti to nevadí, tak samozřejmě Revive je 260 Kč a půl hoďky práce oproti cca 10k za lak. Kdybych to tehdy neudělal u nového, tak to neudělám nikdy (u toho miníka se mi do toho nechce částečně i proto, že je to stará vražda a dát 10-15k za lakované plasty zní jako hodně peněz, i když hlavní důvod je jeho nejistá budoucnost v rodinné garáži a černá barva).

Hlavně ať je to v dobrém stavu a spolehlivě slouží OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.5.2020 , 22:02   Citovat  

Já ještě nenašel čas ho nafotit... Se stydím

Lemy jsou stále OK.
   Návrat  
georgino je teď offline  georgino
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.5.2020 , 13:52   Citovat  

LeXXiii napsal:
Ahoj, díky za tip. Na ten Auto Finesse Revive Trim Dressing jsem právě koukal vy padalo to dobře, tak to vyzkouším. Ty lemy mi na první prohlídce auta připadaly právě takové vyšisované a byly tam i nějaké fleky asi od vosku nebo možná soli.

Zítra si jedu pro civica v červené matalíze viz foto a ty černé lemy mi tam právě nepřijdou moc rušivé a do laku je pak můžu dát vždycky, ale ten plast mi přijde takový praktický Velmi šťastný

Mám ještě další dotay, nezkoušeli jste dávat černé znaky dopředu a dozadu + ten nápis civic?
Na ebay jsem našel tohle: odkaz a odkaz

nebo hodit ty originály do toho černého plastového spreje. Na videu to vypadá celkem jednoduše: odkaz

Ten zadní znak ti tam myslím nepujde, a ve předu je větší.

Přední znak hledej s OEM číslem 75700-TA0-A00 a zadní 75701-TV0-E00 a nápis by měl být 75722-TV0-E01
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.5.2020 , 20:07   Citovat  

Diky za ty OEM čísla, ja ty odkazy predtim dával spíše jen pro představu.

Mám další dotaz Velmi šťastný . Měnil někdo už žárovku předního parkovaciho světla na straně řidiče? Sundal jsem víčko, patici/zarovky jsem nahmatal, ale tím jsem zkoncil. Je na to nějaký fígl?

Na té fotce by to měla být ta oranžová patice. Vypadá to, že se s tim asi musí otočit?

V pondělí jdu na STK, tak snad to přes vikend zvládnu Se stydím

IMG_20200529_210113.jpg

IMG_20200529_210113.jpg, 1.28 MB
   Návrat  
georgino je teď offline  georgino
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.5.2020 , 7:58   Citovat  

LeXXiii napsal:
Diky za ty OEM čísla, ja ty odkazy predtim dával spíše jen pro představu.

Mám další dotaz Velmi šťastný . Měnil někdo už žárovku předního parkovaciho světla na straně řidiče? Sundal jsem víčko, patici/zarovky jsem nahmatal, ale tím jsem zkoncil. Je na to nějaký fígl?

Na té fotce by to měla být ta oranžová patice. Vypadá to, že se s tim asi musí otočit?

V pondělí jdu na STK, tak snad to přes vikend zvládnu Se stydím

S tím jsem se taky trochu pral. Ale nakonec jsem zvolil větší sílu a šlo to.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 31.5.2020 , 20:35   Citovat  

Tak žárovka parkovacího světla vyměněna. Nakonec to šlo v pohodě, jen stačilo otočit na spravnou stranu a vytáhnou.

Mám další dotaz. Pri závěrečné kontrole všech světel před zítřejší STK jsem si všiml, že v zadu svítí jen zadní mlhovka na straně řidiče. Je ta druhá jen atrapa, aby to vypadalo souměrně, nebo má také svítit? Je mi jasné, že důležitá je ta na straně řidiče a spousta aut ma jen jednu, ale rád bych měl všechno v pořádku.

Auto nemá nejakou diagnostiku světelných okruhů, že je nějaká zarovka vypalena? Vím, že kamaradovi na 10 let starém puntu to hlásí i spálenou žárovku osvětlení RZ...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.5.2020 , 20:50   Citovat  

Mlhovka je jen jedna.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.6.2020 , 21:42   Citovat  

Tak teď jsem ještě koukal do příručky a ta mlhovka je i na pravé straně. Nicméně přes STK jsem prošel v pohodě.

Měnili jste si nekdo sám svíčky? Nemůžu v žádném e-shopu v ČR najít předepsané svíčky NGK DILZKR7B11GS (95710) místo toho mi e-shopy i konfigurator NGK nabízí SILZKR7C11DS (94742). Tak teď jsem z toho jelen Tak to koukám!

Nebo tam dám ty předepsané Denso, ale ty vycházejí na 600 Kč/ks Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2020 , 6:23   Citovat  

LeXXii: kdybys měl V12, svíčka se měnila co 5000 km a stála 6000 Kč, tak neřeknu. Ale řešit cenu svíček, které se mění jednou za X let? Jasně, že je to víc než nějaké PAL za 150 Kč-ks, ale pokud je servis problém, bylo by lepší mít auto, které ho má levnější než takto šetřit.

PS: díval jsem se na ebay, sada NGK stojí bez dopravy cca 70 EUR, takže i kdyby to tady bylo dostupné, o moc levnější nejsou. S dopravou už jsme kolem 80-90 EUR a to už je to stejné co Denso za 600, takže ani s nimi bys moc neušetřil.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2020 , 7:40   Citovat  

Svíčky jsem preventivně kontroloval v 60tkm (mezera, vizuální kontrola) a jsou tam ty NGK DILZKR7B11GS. Výměna je předepsána tuším ve 120tkm. Jako osobně bych tam dal radši jen typy uvedené v příručce. NGK DILZKR7B11GS se tady v ČR myslím sehnat nedá, jen přes Hondu. Blbý, je, že oslabila koruna, takže i přes ebay to bude dražší.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2020 , 8:23   Citovat  

K zapalovacím svíčkám. V na OF máme jednoho opravdu "blázna", v dobrém slova smyslu, do techniky všeho druhu. Když jsme tam nesčetněkrát probírali zapalovací svíčky, doporučoval, pokud výrobce povoluje, použít jako alternativu k NGK, svíčky Denso, řadu Iridium power.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2020 , 9:58   Citovat  

Jopeeeno: Koukal jsem na denso.com a myslím, že řada Iridium Power není pro R18Zx dostupná. Což teda nechápu, těch motoru jezdí po světě mraky.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2020 , 10:33   Citovat  

anunaki:
Zkoušel jsem na rychlo proletět OF a je tam k tématu "svíčky NGK, Denso vs. Bosch, Brisk vs. jiné", celkem 46 stránek textu a v něm i různé odkazy na online katalogy, v hlavě mi utkvěl pouze globaldenso.com Smutný
Taky se mi to zdá jako nesmysl, že na Civika R18 Densa IP nebudou, když v HR-V jsem je měl jako doporučené Ble
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2020 , 11:36   Citovat  

Jopeeeno: Na tudy odkaz jsem pro Civica 9G 1.8ivtec tyhle:
DXU22HCR-D11S
VFXUHC22FG

Ty druhé jsou IRIDIUM TOUGH a je u nich uvedeno toto:
VFXUHC series
VFXUHC22FG
Corresponding to DXU22HCR-D11S (DENSO)
Corresponding to DILZKR7B11GS (NGK)
Shroud-type
28 mm reach (base length)
For Honda Odyssey RB3/4 (except Absolute)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2020 , 12:23   Citovat  

anunaki:
Tak jsem zkusmo dohledal info k Tvému vozu, přičemž to sedí takto, viz foto. Ale fakt letmo.
Ty VFXU... by měly být na provoz LPG (?) Ble

20200603_132028.jpg

20200603_132028.jpg, 127.08 kB

20200603_131951.jpg

20200603_131951.jpg, 115.85 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2020 , 12:53   Citovat  

Díky. Hmm, divný je ten rozdílný rozměr závitu. No, osobně bych vzal od Densa ten předepsaný Hondou.
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2020 , 14:00   Citovat  

Jestli se nepletu, tak R18A má kratší závit než R18Z.
Jinak mám pocit, že na Denso je (nejen) ve vláknu o svíčkách poměrně dost negativních zkušeností.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2020 , 14:53   Citovat  

anunaki:
Však jo, taky bych nijak zvlášť extrémně nelaboroval. V tom diskusním vlákně z OF, pokud mě paměť neklame, byla snad i koverze (obyčejné svíčky ---> řada Iridium Power, Iridium Tough.

Co se týče kvalit, či nekvalit svíček zn. Denso, píšu jen to, co popisují desítky spokojených řidičů z OF, kteří na ně přešli v sériovových motorech. Nemám načteno, zda a jak je kritizují hondaři, kteří mají povětšinou poskládané motory s různých komponent (sání, spodky, hlavy atp.). V sériových motorech fungují, dle toho, co jsem četl, správně. Já s nimi problém neměl také. Opakuji znovu - v sériovém autě. Toho člověka, kterého zde popisuji, si vážím pro jeho odborné znalosti a zkušenosti. A šírit hovad.ny nemám ve zvyku.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina