Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz 4g e:HEV (2020)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 22, 23, 24  Další 
Zaslat odpověď

Strana 16 z 24
stani-stani je teď offline  stani-stani
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 11:24   Citovat  

Jopeeeno: "vodou omyvatelné potahy" jsou pouze u Crosstaru, u Jazze ani u Executive je vůbec nenabízejí.
Jinak světlejší potahy krásně prosvětlí prostor uvnitř, určitě je to lepší volba než ty černé. Zajímavé je, že u Executive jdou kombinovat s Perleťově bílou Platinum, ale ne s Perleťová Premium Sunlight White, tak to je buď chyba, anebo vrchol neumětelství.

Jasně, je to o preferencích, co třeba nevadí tobě, může vadit někomu jinému. Někdo třeba zkousne více (pro něj) negativních věcí, někdo má určitou mez.
A někdo prostě za hodně peněz očekává hodně muziky.

No, zítra uvidím... Mr. Green
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 11:56   Citovat  

stani-stani:
Proto jsem psal, ideální auto neexistuje. U Civiku bych také kontruktéry za některá řešení nejradši odstřelil Úsměv Základ je, aby výrazně převládala pozitiva, což se podařilo Mr. Green
No, zítra uvidíš. Třeba se ty současné negativní pocity, po půlhodině jízdy Jazzem, rozplynou Mr. Green
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 14:28   Citovat  

Jopeeeno: zrovna u Tebe bych předpokládal, že ze zbytečného startování nebudeš nadšen. Pro mě je to prostě o tom, že se bude zbytečně ničit spalovák ve chvíli, kdy jedu s dětmi do školky (800 metrů) a pak dál. Toyota by to dala čistě na elektřinu, nevidím nic dobrého na tom, že se hned nakopne spalovák dvakrát po sobě. Nejsem z toho nadšený ani dnes, když tak někdy jedu a u hybridu by mě to vyloženě štvalo, když to není nutné.

Jinak bohužel ty barvy mě štvou taky, když jsem svého času zvažoval Civic sedan v Exe, tak samozřejmě kombinace modrá-béžový interiér nejde. Vzal bych asi nakonec tu černo-bordeaux s béžovou, ale proč zrovna k modré béžová nejde je mi záhadou (přitom ta kombinace by byla parádní). Nakonec při koupi 5D to bylo fuk, ten jsem v Exe nechtěl kvůli AT.

Ale na Jazze jsem zvědav, určitě se tím časem svezu, jen nechápu ta nesmyslná omezení v praktičnosti a vlastně i v technice, Toyota je prostě napřed.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 15:37   Citovat  

skyline:
V lecčem s Tebou souhlasím, proč ne. Dívám se na to ze svého úhlu pohledu a skladeb tras. Tak velmi krátké nemám Ble Nejblíž bych to měl do nákupáku - cca 2.5 km, a to snad "nedá" čistě na elektřinu ani hybridní Yaris. Škola, družina - 3.5 km, práce cca 10 km. Takže na tohle už spíše PHEV, než HEV, pokud bych chtěl obrazně "šetřit".
Co se týče techniky e:hev, nemyslím si, že by Honda riskovala svým řešením "ničení" spalováku, řádně vyzkoušené by to hoši mít měli. Ale to ukáže až čas. Záruky hoši od H Mrk začínají zvedat... Úsměv
Na Tvůj názor, týkající se Jazze, jsem opravdu zvědavý OK
   Návrat  
porew je teď offline  porew
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 16:32   Citovat  

skyline: na takovy kratky cukance je ciste EV mod samozrejme super. Ale totalne vymlati baterku, takze ji pak Yaris stejne bude muset dobit. Dojedes do skolky a zpet (2x800m) a jak nastartujes priste (treba na odpoledni vyzvednuti), tak uz EV mod utrum a stejne pojedes na benzin at chces nebo ne. A navic auto bude zrat vic nez obvykle, aby to stihlo rozumne dobit (+ bezna jizda). Taky jde vubec u Yarise Hybrid vypnout start-stop? Pokud ne, tak na semaforech motor zhasne za zivot toho auta mnohem vickrat nez na kratkych trasach. Takze zalezi no... zas tak kriticky bych to nevidel. Mame doma Jazz Hybrid 2011 - motor se startuje vzdy a start-stop (ktery nejde vypnout) zacne fungovat teprve az je motor zahratej (resp az zmizi ta modra ikona teplomeru). EV mod se da v pohode vyvolat lehkou nohou na plynu na rovince nebo z kopce (EV tlacitko to taky nema). A samozrejme me obcas stve, ze i na minimalni par metrovy pocuknuti ten motor proste nahodi, ale tak da se s tim nejak zit Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 18:12   Citovat  

porew: píšu "do školky a pak dál" - vozím je cestou do práce, tak línej, že bych je vozil jen tam a pak jel domů nejsem Úsměv Většinou chodí pěšky, ale když je vezu, je to hlavně v zimě zbytečně náročné na motor. Tohle je jediná věc, kdy by se mi líbil hybrid nebo elektro. Že to nemá 10 let starý Jazz chápu, ale nechápu, proč by to neměl být ten nový, technika pokročila (aktuální hybrid je jiná liga než býval IMA).

Jopeeeno: myslíš tak řádně vyzkoušené jako mají řádně vyzkoušený indikátor řazení? Mrk Motoru nebude tohle startování dělat dobře nikdy, jako jakémukoliv jinému. Rozumím, že pokud krátké pojížďky vůbec nemáš, tak je to jedno. Mě by zrovna tohle štvalo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 19:08   Citovat  

skyline:
Proto píšu, že s Tebou v ledasčem souhlasím. Chápu, že by Tě to štvalo. Máš jiný denní "šoférský" režim, to je celé. Vsadím se, že bych s Jazzem jezdil bez sebezapření za 3.5-3.8 litru, když náš Civic "konzumuje" reálně pod 6.1 l/100 km Úsměv Snad konstruktéři veděli, co činí, měli by, mohli Velmi šťastný
Tenhle indikátor je ještě relativně v klidu. V HR-V mě poslal zařadit vyšší rychlostní stupeň už při 1.400 ot./min, a to by bylo pro uctívače ekolimitů, papáníčko. Chudák motor, newtonmetry nijde.... Na druhou stranu, "nedovolil" motor podtáčet v kopcích.
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 20:18   Citovat  

skyline napsal:
radši na elektřinu a benzín potom než benzín hned v garáži a pak nic. Toyotí přístup je lepší ať si Honda kecá co chce. naštvanej

Tvoje příspěvky ve stylu "všechno špatně" jsou fakt roztomilé, připomíná mi to toho-o-kom-se-nemluví. A nemyslím Voldemorta. svatoušek

Neobhajuju absenci tažného, jen mi jeho smysl uniká, pro mě by to asi nebyl dealbreaker.

Když odhlédnu od toho, že o technickém pozadí konkrétního řešení víš kulové, selským rozumem mi přijde toto řešení lepší. Určitě má smysl motor prohřát trochu, než vůbec. Navíc se nenahodí, když to není potřeba, vždycky to je potřeba, ještě se mi nestalo, že bych přijel domů s baterkou nacpanou do plna. Jestli zrovna ty po 800 m auto vypneš, je při stovkách tisíc a milionech cyklů vypnutí, zapnutí, vytočení polo/studeného motoru do 6000 naprosto zanedbatelný faktor. Daleko větší riziko je pro mě vytočení studeného motoru, než vypnutí a zapnutí studeného, zvlášť při dnešních viskozitích třídách olejů.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 20:25   Citovat  

Jopeeeno napsal:
By mě zajímalo, co vedlo Hondu k tomu, že rozlišili (omezili) zatížení střechy u standardní verze. Chápu to tak, že na tovární "hagusy" u Crosstaru se se dá zřejmě rozložit hmotnost lépe, než na dodatečné příčníky, kotvené u běžné verze, jiným způsobem Ble

Počítám, že to přesně bude ten důvod. Ale všichni víme, že váhové limity u střechy jsou hodně vágní. Když ti neuletí střecha při jízdě po dálnici 150-160 s rakvé, když je doporučená 120, teoretizovat, jestli odvezeš dvě nebo tři kola, je úplně zbytečné. Ale mám špatné zkušenosti s hagusy do dveří, na FR-V nám thule rozdrbaly gumy na dveřích. Ideál by stejně byl napevno nějaký do střechy, i u normálního Jazzu.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 20:32   Citovat  

Dneska jsem zvenku okouknul Jazze na Jarově, jsem příjemně překvapený, jak to naživo vypadá. Působí to lépe, než na fotkách, symetrie, jednoduchost linií a proporce auta se mi fakt zamlouvají, i ta sedadla asi budou super. A to místo na zadních sedadlech už je snad až moc, mohli možná spíš zvětšit kufr. Velmi šťastný Ve čtvrtek je prezentace, jsem zvědavý na svezení. Lucy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 12:16   Citovat  

King: tak jistě, nelíbí se mi konkrétní věc a tak je hned "všechno špatně", ses blbě vyspal, ne?

Klidně si mysli, že opakované studené starty jsou v poho. Já si to myslet s dovolením nebudu. Teď už ti snad smysl tažného neuniká.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 17:09   Citovat  

Takže jdem na to. Mrk
Je to můj pohled, zdůrazňuji slovo „můj“. Úsměv

Byl jsem zde v Č. Budějovicích u Honda Bartyzal. Dealer velmi vstřícný a sympatický chlapík.

Měli Jazz Executive Perleťová Premium Sunlight White , Jazz Elegance Premium Crystal Red Metalic a Crosstar Surf Blue s černou střechou (vystavený v nákupním centru).

Crosstar vypadá opravdu lépe a robustněji, než Jazz. Ale bohužel, já nejsem na plasty.
Velké překvapení, které se mnou sdílel i dealer, je to, že Perleťová Premium Sunlight White je nic moc. Asi každý od toho očekával hodně, ale opravdu není moc hezká. Hraje to všemi barvami. Doslova. Od nádechů modré, růžové, žluté, platinové, atd., podle toho jak na to svítí světlo. Ale nejedná se o nějaký zajímavý efekt, ale prostě nic moc.
Tudíž nejlepší je ta červená a po ní asi (viděl jsem na jiném autě) ta Platinum White Pearl.
Červená má čtyři vrstvy laku, Platinum tři.

Exteriér: pěkný, jednoduchý, vše lícuje, ale žádný „wow efekt“. Prostě nové auto. Interiér: také pěkný, jednoduchý design, až možná pro někoho strohý, určitě ale nečekejte nějaký luxus. Ale první co okamžitě překvapí je dost vepředu a nízko umístěné zpětné zrcátko, takže docela brání (řidiči) ve výhledu.. Sedadla – tolik chvály, tolik superlativ. Ano, jsou pohodlná, ale ne nějaká extra bomba.
Vzadu dost prostoru pro nohy, ale pro vyššího člověka tam může být problém, opěrky hlavy jsou jen kousek od stropu.

Jízda: nejel jsem tak daleko jako Jopeeeno, prostě dealer jel se mnou, vybral trasu (cca 10km), navíc půlku odřídil on, půlku já zpět.
Ale teď pozor. Po zmáčknutí tlačítka Start, nenaskočil žádný spalovák, normálně jsme dojeli na křižovatku (cca 200m) na elektřinu! Hned jsem se ptal jak je to možné, že na internetu se píše, že spalovák se má spustit hned po tlačítku Start. Při tom stání na semafioru mě řekl, že se spalovák se automaticky spustí jen když je třeba. Demonstroval to zapnutím klimatizace – v tu chvíli naskočil spalovák. Samotná jízda je opravdu perfektní, téměř žádný hluk, akcelerace vynikající, ani se člověk nenaděje a během chvilky tam má osmdesátku, devadesátku. Brzdění velmi účinné. Zpět jsem vyzkoušel funkci udržování v jízdním pruhu, zažil jsme to poprvé, a je to docela příjemné překvapení, jak volant začne jemně opakovaně trkat k navrácení do pruhu.

Spotřebu nevím, na to jsem se nekoukal. Dealer, co má velmi lehkou nohu, prý když s Jazzem jezdil po Praze 60 km, tak mu to ukázalo spotřebu 1,8!

Dealer také narovinu říkal, jak je to s prodejem Jazzu – pro ně naprosto okrajová záležitost, vloni prý prodali jen 2 ks, nevíce vydělávají na HR-V (které mimochodem stojí stejně jako Jazz). Nepředpokládá, že by to s prodejem Jazzu letos bylo lepší, snad s Crosstarem, na který se prý ozvalo pár lidí. Nejnižší verzi Jazzu (Comfort) prý ani neplánují prodávat, rozdíl 20t, je naprosto zanedbatelný. Prý ale plánují na příští rok levnější verzi Crosstaru (zřejmě odpověď na Yaris Cross).
Objednávají prý přímo z Japonska , a přisvědčil, že je velký problém třeba jen změnit kola, vlastně problém to není, je to prostě nemožné, i když je to ve stejné fabrice na stejné lince.

Nyní mají akční cenu: Elegance 499.800Kč, Executive 529.800 Kč a Crosstar 555.500 Kč, vše vč DPH.

executive-premium.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
executive-premium.jpg, 102.88 kB

predek.jpg

predek.jpg, 69.39 kB

sterace.jpg

sterace.jpg, 31.15 kB

detail1.jpg

detail1.jpg, 68.62 kB

detail2.jpg

detail2.jpg, 66.05 kB

zrcatko.jpg

zrcatko.jpg, 22.15 kB

zpetne.jpg

zpetne.jpg, 63.42 kB

zpetne2.jpg

zpetne2.jpg, 45.57 kB

sedacka.jpg

sedacka.jpg, 89.81 kB

zadni-sedacka.jpg

zadni-sedacka.jpg, 41.08 kB

jizda.jpg

jizda.jpg, 101.39 kB

cervena.jpg

cervena.jpg, 158.01 kB

cervena2.jpg

cervena2.jpg, 170.36 kB

cenik-executive.jpg

cenik-executive.jpg, 150 kB

crosstar.jpg

crosstar.jpg, 638.7 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 18:24   Citovat  

stani-stani napsal:
Takže jdem na to. Mrk
Je to můj pohled, zdůrazňuji slovo „můj“. Úsměv

Ta bílá na fotkách je bílá nebo ten chamelelon? Nic to nehází. Ble

S tím zrcátkem zajímavý poznatek, zaměřím se na to.

K tomu benziňáku - možná to má Jazz jinak, než CR-V. to mi hlava nebere Nebo bylo auto zahřáté?

Na dynamiku jsem zvědavý, mělo by to jezdit lépe, než Civic 1.0 a ten podle mě jede slušně.

Nojo, HR-V teď stojí jako Jazz, ale to skončí s novou generací, pak bude Jazz nejlevnější Honda, což je mimochodem strašidelný výhled do budoucna. Jediný problém v celé koncepci auta (design, variabilita, pohon, ekonomika provozu, cena) vidím jediný zásadní problém - že velikost kufru je průměr B segmentu. To se bude v CZ hodně blbě obhajovat.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 18:29   Citovat  

King: Ten chameleon. No právě, ono to "hází" tak nějak divně, někde více, někde méně. Ale prostě není o co stát.
Nevím zda bylo zahřáté, ale když jsem přijel, stálo u dílny, až když dealer řekl, že pojedem na zkušební jízdu, tak ho přistavili.
Kufr je opravdu malý.

Jo, ještě jsem zapomněl: na pohonné ústrojí je opravdu prodloužená záruka 8 let, ovšem za předpokladu každoročních servisních prohlídek (á 4000 Kč).

Jo a u Executive, u zadních dveří je takový lesklý plast.

plast.jpg

plast.jpg, 77.97 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 18:55   Citovat  

stani-stani napsal:
King: Ten chameleon. No právě, ono to "hází" tak nějak divně, někde více, někde méně. Ale prostě není o co stát.
Nevím zda bylo zahřáté, ale když jsem přijel, stálo u dílny, až když dealer řekl, že pojedem na zkušební jízdu, tak ho přistavili.
Kufr je opravdu malý.

Jo, ještě jsem zapomněl: na pohonné ústrojí je opravdu prodloužená záruka 8 let, ovšem za předpokladu každoročních servisních prohlídek (á 4000 Kč).

Jo a u Executive, u zadních dveří je takový lesklý plast.

Tak asi je to opravdu perleťový efekt, většina těch laků, označených Pearl, je spíš jemnější metla. Na tyhle měňavé typy laků musí být vyloženě vkus, já to na těch aftermarketových lacích nebo fóliích taky nemusím, na druhou stranu pokud by to někdo chtěl, nemusí to oblepovat. Velmi šťastný Když je k tomu ještě klasická bílá metla, houby zle.

Uvidíme ve čtvrtek. VTEC
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 19:00   Citovat  

Nene, ta jiná perleťová - Platinum White Pearl, co jsem viděl na jiném autě (myslím CR-V) byla taková konstantní. Tato "Sunlight" u Jazze, je prostě jiná.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 19:28   Citovat  

stani-stani napsal:
Nene, ta jiná perleťová - Platinum White Pearl, co jsem viděl na jiném autě (myslím CR-V) byla taková konstantní. Tato "Sunlight" u Jazze, je prostě jiná.

Aha, takže jiná bílá není? Já ho právě viděl v bílé, ale bylo pod mrakem, tak byla bílá.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 19:30   Citovat  

Ještě je obyč bílá - "Taffeta White". ostatně si to vyzkoušej v konfiguráku.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 19:33   Citovat  

stani-stani:
Až Bartyzal?
No, koukám, že "chameleon" Tě nechytl. Je pravda, že takové glitrové barvy jsou spíše pro metrosexuály, nebo kadeřníky Úsměv
Brzdy, na ty jsem zapomněl, dle mého, "jedovatější", než v Civiku. Zrcátko v zorném poli jsem měl i v HR-V, tak mi to nepřišlo. V Civiku musím také stát na křižovatkách dál od hranice, aby viděl semafor, takže mi to ani nepřišlo. Je to zřejmě daň za kameru, nebo i radar (?) za čelním sklem a toho obrovského plastu kolem toho.
S tím (ne)startem spalováku, mohlo to být fakt vlažné a plně nabitý akumulátror, kdo ví. Mé auto stálo dlouho a venku 9 st. C. Klimu jsem měl vyplou i výhřev sedaček. Pohon je fakt slušný, že?
Co bude, zvažuješ? Mr. Green
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 19:49   Citovat  

Jopeeeno: jasně, já jsem z Budějc. Mr. Green
No, než jsme vyjížděli, tak jsem si v showroomu prohlížel a fotil ten vystavený kus. To trvalo asi 20 minut. Jedině, že by někdo krátce předtím měl také zkušební jízdu. Ale auto stálo vzadu u dílny, ne vepředu připravené k jízdě. No pro mě to bylo velké překvapení - my jedeme čistě na elektřinu. Velmi šťastný

Asi takto: já potřebuji momentálně každou korunu, dal jsem si vloni na případnou koupi tohoto Jazze max limit 450t (to jsme ještě neznali ceny). Nyní, jsem to zvýšil na max 500t. vč příplatku za lak (samozřejmě Executive). Nedám ani o tisícovku víc, opravdu je to maximum. Nemusím mít za každou cenu vše. Třeba se to podaří, už teď je sleva, která se k tomu pomalu přibližuje, třeba nějaký dealer "povolí", anebo bude v budoucnu nějaká větší akce. Nejsem mladý janek, který se hned pro něco zapálí a musí to mít hned a za každou cenu. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 20:04   Citovat  

stani-stani:
Já myslel, že jsi moravan Úsměv Do Budějic jsem v 90. rukoval.
No, ať už je to, jak je, jsou situace, kdy po startu dokáže e:hev jet ekonomicky, to je fajn. Za pár týdnů budou další testy, tak se na to další snad zaměří, třeba King Mr. Green
Tak jasně, vycinkat se téměř z peněz, nebo se zbytečně zadlužit jen k vůli nového auta, je spíše známkou mileniálů, resp. negramotů, to Ti kvituji. Jezdit máš čím, Toyota nějakou dobu ještě vydrží a jednou se snad zadaří. Na opravdu výraznou slevu, přinejmenším letos, podle mého zapomeň. Tak nějak mi to vyplynulo z rozhovoru s dealerem...
Škoda, být to tak o 50.000 levnější, byl by to na "baterkoauťák", zajímavý kauf.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 20:14   Citovat  

Jopeeeno: no zadlužovat se kvůli auťáku by bylo to poslední (i když takových lidí je spousta).
Já bych si ho mohl v pohodě koupit hned, ale jsem prostě šetřílek, a víš kolik je za 50t stavebního materiálu?! Mr. Green Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 20:30   Citovat  

stani-stani:
Vím, v podstatě "za pochodu" pořád v baráku i kolem něj, něco přestavujeme, "vylepšujeme" Mr. Green
Já zase nechci sahat na své hotové peníze, takže jsem 2x využil Honda finance, u HR-V to bylo s 0% navýšením, Civika přeplatím za 4 roky cca o dvacku. Taky mám rád na účtu větší rezervu, co kdyby.
K tématu. Co říkáš na hluk od pneu, motoru? Moc jsi se nerozepsal. K sedadlům, jak jsi vysoký, rozložitý, těžký? Já 177 cm a 100 kg, ne tlustý, a dle mého, fakt pohodlíčko, lepší, než v Civiku. Prostě jsem tam zaplul a v zatáčkách i podržely.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 20:44   Citovat  

Jopeeeno: mám 177/87, sedělo se mě vcelku pohodlně, jsem zvyklý z Toyoty, takže žádné velké překvápko.
No jízda byla parádní, skoro žádný hluk, jen trochu pneu a vzduch.
Každé auto má své pro a proti. Těžko fundovaně hodnotit po jedné hodině, to bych ho musel používat několik měsíců.
Být o 100t levnější, prodávalo by se určitě dobře.

Ze začátku, jen podle fotek a podle designu, bych řekl, že je to auto pro starší. Ale dealer mě řekl, tohle moc starší kupovat nebudou, ty raději šáhnou po HR-V, které vypadá, hlavně uvnitř, mnohem luxusněji, než Jazz. No a mladí, i když to má výborný infotainment, odradí zase ta cena.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 21:11   Citovat  

stani-stani:
No jo, auto Ti nikdo nedá na 14 dní, vždy je to hop, nebo trop. S HR-V jsem najezdil před koupí čistého času 1.5 hodiny, s Civikem 3.5 dne, ale to byla "náhoda", protože Sport plus mi dali jako náhradní vozidlo.
Já mám s designem Jazzu problém. 3G se mi líbí prostě zvenčí víc a ani Crosstar to nezachránil. Takže upřímně, nelituji, že jsem nepočkal. Ano, sedí se v tom dobře, pohon je lepší, než jsem čekal, akustika a spotřeba taky o.k... Jak řekla žena - jsme na to ještě mladí Mr. Green
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 21:50   Citovat  

Jopeeeno napsal:
stani-stani:
No jo, auto Ti nikdo nedá na 14 dní, vždy je to hop, nebo trop. S HR-V jsem najezdil před koupí čistého času 1.5 hodiny, s Civikem 3.5 dne, ale to byla "náhoda", protože Sport plus mi dali jako náhradní vozidlo.
Já mám s designem Jazzu problém. 3G se mi líbí prostě zvenčí víc a ani Crosstar to nezachránil. Takže upřímně, nelituji, že jsem nepočkal. Ano, sedí se v tom dobře, pohon je lepší, než jsem čekal, akustika a spotřeba taky o.k... Jak řekla žena - jsme na to ještě mladí Mr. Green

Ono je to těžké s tím autem. To je spíš záliba nás starších. Mileniálovi stačí každý rok japkofoun za 30, značkové hadry a kadeřník, s nímž si už tyká. HaHaaa Těšení a užívání nového auta, to je droga. Mrk

Co se designu týče, je sice opravdu konzervativní, ale přitom moderní a svěží, spolu s tím interiérem ve stylu éčka to opravdu může zaujmout mladší, ale současně to asi stávající klientelu neztratí, pokud nepůjde kvůli kyčlím do HR-V. Mr. Green S maskou Mugenu bych proti vzhledu neměl vůbec nic. je to dobrý Původně jsem si taky myslel, že je trojka hezčí, ale shodou okolností cestou z Jarova zrovna kolem jedna jela a ...asi není, když vidíš obojí live krátce po sobě. 4G má mnohem lepší proporce, je vizuálně nižší a širší - a to i přes ty akvárka vepředu. to mi hlava nebere Ale na fotkách mu z nějakého důvodu nesluší předoboční pohled. Tys psal, že ti vadí primárně zadek, to mě vůbec.

Stani: na ta sedadla jsem opravdu zvědavý. Mimochodem - už jsem psal o autě i článek po jednom kole na okruhu v Mostě. To je asi můj rekord. Je to tam. Jinak mi stačí tak 20-30 minut za volantem dojem je z 80-85 % správný. Ale když jezdíš déle (týdenní zápůjčky), některé věci si utvrdíš a jiné třeba i přehodnotíš, některá auta chtějí více zvyku, aby ukázala potenciál. To třeba dost uškodilo Civicu 8G - málokdo šel tak do hloubky, aby zjistil, že podvozek nebyl ani zdaleka tak špatný, jak se zdál zpočátku.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2020 , 7:59   Citovat  

stani-stani: moc pěkné summary. Já viděl Crosstara (asi) v Surf Blue s černou střechou, moc se mi to nelíbilo, barva teda vůbec, takový laciný. Nicméně jsem fakt zvědav na jízdu, protože na víkend jsem měl Mini Cooper SE a po přesednutí do Civika jsem zase dostal depku že to budu muset vytlumit, kravál od kol a aerodynamický hluk je fakt hrůza. Jestli je Jazz tichoučký, tak to snad ani není možný Úsměv

King: jestli se ti to rozjede v testu jen na elektřinu, doufám, že si tady pak přečtu, že je to stejnej krám jako toyota co ničí motor tím, že není prohřátý HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2020 , 13:22   Citovat  

King:
Ne, ta záď se mi opravdu líbí ze všeho nejmíň. Měl jsem to tak i s HR-V, tam se mi designéři také moc netrefili do gusta. Jako kupec, bych opravdu musel
odvrátit pohled od těch podivně (ne)navazujících svítilen tím příplatkovým střešním "křidélkem". Nebo prostě nechodit k autu zezadu Úsměv Chodil jsem Jazzu i Crosstaru asi 10 minut, koukal na ně ze všech stran a ta záď mi tam prostě neladí. V té červené se to ale trochu ztratilo, tu bych vzal zřejmě na milost. I původně, na obrázcích, se mi líbila nejvíc.
Civic je sice designová šílenost, ale jeho vzhled mi z žádného úhlu nevadí. Vím, zvláštní. Taktéž nemám problém s CR-V 5G, to samé s Hondou E. Asi jsem jiný, no Mr. Green

skyline:
Jazze si radši nepůjčuj. Budeš zažívat stejný shock, jak my, když jsme přesedli z předváděčky Civika FL do našeho HR-V Velmi šťastný
   Návrat  
rmack je teď offline  rmack
PříspěvekZaslal: 10.6.2020 , 15:45   Citovat  

Zde jsou anglické testy hybridního jazzu:

tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Klasický přístup testerů, když se tomu šlape na krk, nic moc (pedál na podlahu), a prý to dostatečně nežehlí nerovnosti. To, na čem spoustě lidí záleží, je ok (prostor, spolehlivost). Ale celkově to jsou stěží čtyři hvězdy. Že Crosstar nemá vyhřívání volantu a detekci mrtvého úhlu nezmiňují nikde.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.6.2020 , 15:49   Citovat  

Když to tak (předběžně) shrnu, plusy a mínusy (dle mě):

+ pěkný jednoduchý design, jak exteriér, tak interiér
+ LED světla
+ výborná pohonná soustava, svižná a přitom tichá jízda
+ spotřeba
+ pohodlné sedačky
+ dobrá výbava

- cena
- přímovstřik s filtrem pevných částic (městské auto)
- malý kufr
- žádné tažné
- vnitřní zpětné zrcátko brání ve výhledu řidiči
- prakticky žádné zatížení střechy
- vzadu malý prostor nad hlavou
- uvnitř žádný luxus, levnější a tenčí materiály
- zřejmě se šetřilo i na síle plechů
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz 4g e:HEV (2020)
Fórum: Pokec o autech