Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pojišťovák? Dotaz, totální škoda.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.8.2020 , 7:01   Citovat  

Zdarec, mám auto po bouračce, pojišťovna vyplatila totální škodu. Auto ocenila na 30tis, vyplatila 20 s tím, že 10 je podle odhadu zůstatková hodnota dílů. Zájemce v dražbě nebyl. Stanovená cena dílů byla znalcem.
Když nechám auto ekozlikvidovat, dojdu s dokladem do pojišťovny, vyplatí mi zbytek tedy 10tis pojišťovna?
Dle logiky věci by měla.
Respektive pokud dostanu nějakou kačku od výkupce, tak by mi měla doplatit zbytek do 10tis je tak?
Má někdo osobní zkušenost?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jakub Světlík je teď offline  Jakub Světlík
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.8.2020 , 8:58   Citovat  

Ahoj, já mám osobní zkušenost s totálkou na Ford Focus 1. Měl jsem rozbité přední a zadní dveře, takže totálka, jelikož oprava stála víc jak cena auta. Takže jsem dostal od pojištovny 28,000 plus že vrak má cenu 3000Kč. Vrak jsem prodal přes Bazoš za 9000Kč, týpek co to koupil jen vyměnil dveře ze svého auta s rozbitým motorem.
Vždycky záleží co s tím máš, ale určitě bych se to nebál někde hodit na Bazoš nebo něco podobného s prodejem na náhradní díly.
O ekolikvidaci nevím jak funguje, ale bojím se, že ti nevyplatí nic. Stejně si myslím, že víc ti už pojištovna nedá než těch 20. Ale třeba mě někdo vyvede z omylu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.8.2020 , 9:10   Citovat  

Nejde o opravu, nebo vyplacenou částku.
S částkou jsem v pohodě. Ale opravovat to prostě už nechci. Nemám na to čas, náladu, prostory.
Vím že za eko dostanu prd, jestli vůbec něco.
Jen mne zajímá opravdu osobní zkušenost nekoho kdo si nenechal pokálet hlavu pojišťovnou.

Napíšu to ještě trochu jinak.

Odhad ceny vozu před nehodou

30 000,- ... Odhad zůstatkové ceny dílů 10000,- .... pojišťovna mi tedy vyplatila rozdíl 20tis.
Potud je to cajk nemám s tím problém.
Problém je s tím, že to auto nikdo za ten jejich odhad nechce a já to krájet na díly fakt nemám kde, nvíc bych po tom potřeboval doklad o ekolikvidaci, abych mohl auto nechat vyřadit z evidence.

To znamená nechám li auto zlikvidovat ve výkupu za třeba 1tis korun které mi vyplatí, stále mi pojišťovna dluží 9tis do původní hodnoty auta, kteou odhadla sama pojišťovna.
Přece nebudu -9tis kvůli jejich klientovi.
Auto si nechci nechat, klidně jim ho dovezu před centrálu. Chci se ho právně zbavit a dostat o mi patří.
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 3.8.2020 , 12:27   Citovat  

S ekolikvidaci ti taky neporadím.
Jen můžu přidat zkušenost s pojišťovnou kdy nějaká baba sundala bráchu se swiftem.
Pojišťovna mu dala XY peněz a auto si nechali v "Nabourali vás" alias RPS
Jenže bráchovi se to zdálo málo, jelikož to byl jeden z těch hezcich Swiftu, byl na plyn, měl nové brzdy a pneu atd. Vtip proč to píšu je v tom že ve většině případů se na to dá úspěšně odvolat, což aji brácha udělal. Doložil faktury za těch posledních pár investic a pojišťovna mu snad dalších deset tisíc doposlala. Jelikož oni to vždycky zkouší kdo si tu hlavu nechá pokálet.
Já si myslím že jedinou možnost máš taky na to odvolání, jakože teď to na ně zkusíš pro změnu ty. Pojišťovna ti řekla že zustatkova hodnota je taková a maková, ale že ho hodíš do Eko šrotu je už tvůj problém.
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 3.8.2020 , 12:57   Citovat  

Čus,
Pepo zkus požádat o kontakt přímo od likvidátora (na call centru ti obvykle nedokážou s ničím pomoct), likvidátoři mají povinnost s lidmi komunikovat, jinak může být velký problém u ČNB a zkus se přímo s ním domluvit, zda by to akceptoval či nikoli, případně zda by nezměnil výši zbytků, že je nereálný to za tu cenu prodat a že ty si to auto nechceš a nemůžeš nechávat a rozebírat. Pokud by tě nekontaktoval, tak napiš písemné odvolání s tím, že jim tam zdůvodníš co ti vadí a jak by jsi to byl ochotný řešit. A hlavně slušně, protože pokud by jsi se choval tak, jak ti radili na FB, tak věř, že nikdo ochotný k ničemu nebude Mrk

Bohužel už svoje kontakty v allianz na likvidaci nemám, takže nedokážu lépe pomoct.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 3.8.2020 , 17:49   Citovat  

Z mé zkušenosti:
Měl jsem auto na totálku. Pojišťovna přišla z hodnotou auta 20.000,- (zbytková 5.000,-) a na účet mi poslali 15.000,-
Nechtěli se se mnou bavit, tak jsem je zažaloval a šli k soudu.
Znalecký posudek na auto stál cca 5.000,- a poplatek soudu 1.800,-
Kopali kolem sebe jak mohli a nakonec došlo na smír.
Doplatili mi ještě za auto 26.000,- za soud 1.800,- a za advokáta 10.000,- a že mě po nehodě bolela hlava 8.000,- HaHaaa
Takže z původních 15.000,- jsem dostal celkově 44.000,- Úsměv meetallll
joo a trvalo to 17 měsíců....... Ble
...ale přece to těm zmr šuk nenechám Mrk
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 4.8.2020 , 6:56   Citovat  

RASTA napsal:
Z mé zkušenosti:
Měl jsem auto na totálku. Pojišťovna přišla z hodnotou auta 20.000,- (zbytková 5.000,-) a na účet mi poslali 15.000,-
Nechtěli se se mnou bavit, tak jsem je zažaloval a šli k soudu.
Znalecký posudek na auto stál cca 5.000,- a poplatek soudu 1.800,-
Kopali kolem sebe jak mohli a nakonec došlo na smír.
Doplatili mi ještě za auto 26.000,- za soud 1.800,- a za advokáta 10.000,- a že mě po nehodě bolela hlava 8.000,- HaHaaa
Takže z původních 15.000,- jsem dostal celkově 44.000,- Úsměv meetallll
joo a trvalo to 17 měsíců....... Ble
...ale přece to těm zmr šuk nenechám Mrk

Taky slušný teda Velmi šťastný
Já na tohle ale fakt nemám ani moc energii. cože cože ?
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 4.8.2020 , 6:57   Citovat  

DanTe napsal:
Čus,
Pepo zkus požádat o kontakt přímo od likvidátora (na call centru ti obvykle nedokážou s ničím pomoct), likvidátoři mají povinnost s lidmi komunikovat, jinak může být velký problém u ČNB a zkus se přímo s ním domluvit, zda by to akceptoval či nikoli, případně zda by nezměnil výši zbytků, že je nereálný to za tu cenu prodat a že ty si to auto nechceš a nemůžeš nechávat a rozebírat. Pokud by tě nekontaktoval, tak napiš písemné odvolání s tím, že jim tam zdůvodníš co ti vadí a jak by jsi to byl ochotný řešit. A hlavně slušně, protože pokud by jsi se choval tak, jak ti radili na FB, tak věř, že nikdo ochotný k ničemu nebude Mrk

Bohužel už svoje kontakty v allianz na likvidaci nemám, takže nedokážu lépe pomoct.

zkusím
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pojišťovák? Dotaz, totální škoda.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina