Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 208, 209, 210 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 209 z 246
D.a.l.i je teď offline  D.a.l.i
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 9:12   Citovat  

Dovolím si pár myšlenek k výše napsaným příspěvkům:

Benzín - osobně tankuju zejména Vervu 100, občas MOL 100. Důvod je ETBE, tedy biosložka 2. generace, která na rozdíl od biolihu má prakticky samá pozitiva, kromě ceny Úsměv
Jen jsem slyšel, že není vhodné míchat biolíh s ETBE, tzn. na nouzové dotankování OK, ale střídat pravidelně Vervu s klasickým N95 asi nepřinese kýžená pozitiva.

Ohledně vypnutí start - stop - zatím super, větší klid za volantem, kdy u prvního semaforu nehledám tlačítko na vypnutí SS Úsměv A ještě jsem zaregistroval, že adaptivní tempomat mě najednou pustí výrazně blíže k autu přede mnou, není už tak splašený, jako dříve. Možná i to by mohl být pro někoho důvod zkusit vypnout inteligentního dorážeče baterky Úsměv

Ad asistenční systémy - osobně taky mám hlídače pruhu vypnutého, zapnu ho občas, pokud se potřebuji na nějakou neřidičskou akci více soustředit a na pár sekund potřebuji pustit volant.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Luboun je teď offline  Luboun
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 9:40   Citovat  

Velkých stříkaček máme doma dost, ale nedovedu si představit to laborování u pumpy, to spíš to přelití do něčeho s dlouhým hrdlem...
Ti z vás, kteří máte sedan, jak jste vyřešili, aby vám různé drobnosti (třeba zrovna VIF) nebo igelitka s nákupem nelítala po kufru. Někde jsem viděl síťky nebo tašky, které se připnou na sucháč k boku kufru. Plastové přepravky asi na místě nedrží, zvlášť když je v kufru i gumový koberec...
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 9:51   Citovat  

já tu plechovku i stříkačku nechával v garáži, vždycky ráno před tankováním po cestě do práce jsem si nabral jen do stříkačky a pak jí odpoledne zase nechal v garáži

v kufru mám skládací přepravku chycenou pomocí zarážek na suchý zip z octavie + sklopný háček, taky z octavie

garage.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
garage.jpg, 383.61 kB

garage.jpg

garage.jpg, 414.54 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 10:06   Citovat  

Teda v 9g mám v kufru tašku z Lidlu se suchým zipem a protikus suchého zipu nalepený na stěně kufru.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 10:18   Citovat  

Xenon04
Hezká práce, jen škoda, že na tyhle drobnosti nemyslí Honda.... Vlastně včera mi u prodejce ukazovali nějaké háčky do kufru, snad někam na ten horní plech, ale byla to jen fotka, ze které se nedalo nic poznat.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 10:25   Citovat  

Tašky s nákupem cpu spíš za přední sedadla. S tím vysokým středovým tunelem jsou tam parádně zafixované i na hodně dynamický styl jízdy Úsměv
Větší peklo jsou 2 kýble s šampónem a vodou, když jedu mýt na wapku. To příchází na řadu gumicuky chycené do oček v kufru a klidnější jízda.

Co se předstartovní přípravy týče.
- S&S, vypínám při každém startu, stejně jako zapínám Break Hold.
- alert na vybočení z pruhu mám trvale vypnutý.
- systém na udržení v pruhu zapínám jen krátkodobě, když si potřebuju vyštrachat z loketky žvýkačky, brýle apod.
- automatické dálky, zatím jsem s nimi spokojený. Pouze v jednotkách případů bych reagoval dřív než auto samo.
- adaptivní tempomat, zvykl jsem si, že s vyšším rozdílem rychlosti reagují dříve a intenzivněji. Holt člověk začne na dálnici předjíždět dřív a aspoň trochu ochrání čumák od kamínků Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 10:37   Citovat  

Luboun napsal:
Xenon04
Hezká práce, jen škoda, že na tyhle drobnosti nemyslí Honda.... Vlastně včera mi u prodejce ukazovali nějaké háčky do kufru, snad někam na ten horní plech, ale byla to jen fotka, ze které se nedalo nic poznat.

háček i síť má honda pro civic v příšlušenství Úsměv bohužel né v ČR Tak to valím bulvy
háček $13 a síť $52, ani podle kódů dílů mi to tady nedokážou objednat

ten háček mám namontovaný právě v díře pro ten originál

Poznámka 2020-08-19 103338.jpg

Poznámka 2020-08-19 103338.jpg, 66.76 kB

Poznámka 2020-08-19 103311.jpg

Poznámka 2020-08-19 103311.jpg, 77.46 kB
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 10:42  Naposledy upravil pitbuell dne 19.8.2020 , 10:56, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

tudy odkaz

Usijou ci popruhy s a jine firmy.
Ja pouzival i body uchytu zadnich operadel nahore uprostred mam ale HB. Dve ,,kurtny ,,do krize a+ tri metry lana.

ndobky_459.jpg

ndobky_459.jpg, 2 MB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 10:48   Citovat  

U sedanu jsem si žádných oček, ke kterým by se v kufru dalo cokoliv přidělat nevšimnul, ale asi je to u 5D jinak.
Háčky u dealera byly v jejich systému, takže předpokládám originál.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 11:00   Citovat  

xenon04 napsal:
háček i síť má honda pro civic v příšlušenství Úsměv bohužel né v ČR Tak to valím bulvy
háček $13 a síť $52, ani podle kódů dílů mi to tady nedokážou objednat

ten háček mám namontovaný právě v díře pro ten originál

Háček asi fakt ne, ale ta síť 08L96-TEA-600A a vložka s přepážkami 08U45-TGL-600. Je to tedy do 5D.

Ale aby byl Civic auto "DODO"? Smutný U Dacie to chápu...
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 11:10   Citovat  

Hellborn napsal:
Teda v 9g mám v kufru tašku z Lidlu se suchým zipem a protikus suchého zipu nalepený na stěně kufru.

Ona je lepší díra v kufru, pardon, "integrovaný systém Megabox" (viz. marketing Fordu), je fajn věc právě pro přepravku a nákupy nejen z Lidlu... A to, že čas od času dáváme tašky a věci pod zadní sedáky. Že sedáky zvednu a dám tam 24" kolo na stojáka, i 28" kolo (u něj musí přední kolo pryč).

Prostě důvody, proč jsme do CXG nešli.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 11:23   Citovat  

ta síť do sedanu je 08L96-TBA-100 (a není to jen samotná síť), je to včetně "uchycení", který musíš v kufru dodělat (sám nebo v servisu)

Odkaz
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 12:11   Citovat  

Piškot: Já u Tourera mám dojezdový kolo, takže ta možnost akvárka zmizela. Ale i tak se tam něco vejde, např. na dovolenou se tam vešly všechny boty a málo jich nebylo. Jako u pojišťovny mám asistenci na defekt a taky ne všude bych si troufnul vylézt z auta a vyměňovat kolo, ale říkám si, že je to taková jistota. Protože kdyby něco, tak kolo mám vyměněný za 10 minut a odjíždím. Je otázka, jak dlouho bych čekal na tu asistenci, s tím zkušenost nemám.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 12:27   Citovat  

annuaki: Taky tak... Naposled jsem měl šroub v pneu v neděli v Rakousku na škole smyku (opatrná jízda a vylítl před Brnem, 50m na benzinu, dojezdovka a pokračování dál, cestou vytelefonována oprava v Brně)...
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 13:01   Citovat  

Luboun napsal:
Můžete se prosím podělit o zkušenosti s asistenčními systémy u Civica, jak fungují a jestli jsou ve standardních situacích (standardní dálniční provoz - ne D1) použitelné?
Jde mi hlavně o adaptivní tempomat, "front assist" a automatické dálkové. Co všechno po rozjezdu vypínáte a co naopak vypnout nejde?
Diky

Systémy fungují slušně, pokud řidič např. na dálnici reaguje včas tak na brzdy nedojde Velmi šťastný , ono fakt záleží na rozdílech rychlostí. Pěkně pobere (zabrzdí), když ti někdo pomalí vjede do pruhu. Používám ho i v obci, pro kolonu jedoucí 40-60km/h je z hlediska bezpečnosti(soustředěnosti řidiče) OK. Po zajetí vozu a systému se reakce zdá se zlepší.

Udržování v pruhu na dálnici Ok, jinak se dost nečekaně samo bez většího upozornění vypíná, takže jen dálnice ale ty dost slušně. Upozornění na krajnice používám trvale (také trochu samo zatáčí jako pruhy), ale na ostřejší jízdu po horských silničkách lepší vypnout.
Front assist - lze nastavit citlivost, myslím že mám střední(možná)- OK

Automat.dálkové fungují slušně za pěkného počasí, déšť a mlha ne - to ho vypínám.

Star.St - nepoužívám ani nevypínám HaHaaa jeho vypnutí moc neřeší (stačí držet spojku a auto nechcípne) intelig. dobíjení je nutné vypnout odpojením konektoru u baterie, což se mi osvědčilo- baterka je zas v kondici. Pro zkoušku jsem pak testoval S/S systém po dobu týdne a auto zůstávalo mnohem déle nenastartované Hihi - DOPORUČUJI odpojit.

Zapínam brzdový asistent - super věc.

Parkovací senzory bez připomínek super.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 16:18   Citovat  

Díky všem, zítra se jdu podívat k dealerovi na sedan, tak se snažím zjistit co nejvíc info...
Ještě k infotainmentu, vím, že to není výkřik poslední techniky, ale je alespoň stabilní? Teď máme novou Škodovku a máme pořád problémy s bluetooth, uprostřed jízdy přestane poznávat telefon, občas kompletně nejde žádný zvuk (ani rádio) takže restart... Infotainment sice moderní, ale jinak velké zklamání na jinak příjemném autě.
U Hondy bych chtěl stabilní připojení s bluetooth, hudbu přes Spotify a ideálně bezdrátově Android auto (Google mapy). Funguje to? U Škodovky se mi zdá, že zvuk radia je takový plochý, ale Spotify hraje hezky, jak je to u Hondy v eleganci, tj. základní audio?
   Návrat  
Ronny je teď offline  Ronny
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 17:15   Citovat  

xenon04 napsal:
tady ještě ta injekční stříkačka, tuším, že v lékárně stála 40,-
kvůli smradu a zbytkům jsem jí vozil ještě v plastovém krytu od nějakých sheron utěrek Úsměv

a vypískovaný zadní boční na 10g

Moc děkuji....
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 18:18   Citovat  

to Luboun: Apple Car Play a Android Auto jdou ve Cvičce jen přes kabel.
S bluetooth problém nemám a Android Auto ve spolupráci s Waze mi funguje taky stabilně, to spíš občas vytuhne určování pozice v samotném mobilu. Ale to je problém telefonu ne auta.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 18:32   Citovat  

Luboun zvuk no nicmoc ploche toje taky ale vytlumeni predni repro dle vyberu a budes jinde:-) necekej zadny adiofil i zazitek z repraku za deset dolacu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 23:01   Citovat  

Tak nijak zvlášť zmlsaný nejsem. Pokud je zvuk alespoň tak "dobrý" jako ve Fabii nebo Rapidovi, tak mi to v zásadě na moje hity 80. a 90. let stačí...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2020 , 9:26   Citovat  

Luboun Ja mel ex ibizu vlastne 3 fab. Avytlumil jsem dvere sklem s al a pelyetylemem a rozdil veliky i s origo repro jinak to hraje nejak tak steje bych rek ono seto tezko porovnava s odstupem doby spis nemozne. Vem si hudbu sebou a uvidis Úsměva v civicu ne i krom kobercu a kapoty zadna zvukova izolace KO
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.8.2020 , 14:05   Citovat  

Díky všem za odpovědi, dneska jsem vyzkoušel hudbu přes USB u prodejce a přišlo mi to ok. Takže mám do pondělí na rozhodnutí, jestli si s Civicem řekneme ano, ale začíná to být vážné...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2020 , 20:13   Citovat  

Mezi cim se rozhodujes? Ume byl civic trosku nelogicka volba Hihi
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.8.2020 , 21:22   Citovat  

Ano, u mě je to taky částečně nelogická volba. Skoro vylučovací metodou. Nicméně vždycky se mi líbily sedany, případně liftbacky. Dost jsem uvažoval z praktického hlediska i o nové oktávce, ale nějak se mi nelíbí, hlavně díky nefunkčnímu infotainmentu s absenci čudlíků jsem tuhle myšlenku opustil. Navíc sousedi v ulici to všichni fasujou jako služebáky. Focus fajn, ale tříválec dynamicky na hraně, v kombiku nevzhledný (tahá za sebou zadek), Mazda6 2,5 už za mými fin. možnostmi. O Opel a jiné francouze jsem se nikdy nezajímal a naftu nechci.
Takže vlastně přes všechny neduhy a až trestuhodnou nepraktičnost se mi Civic prostě líbí, interiér mi přijde takový příjemně klasický, auto celkově neokoukané. Hlavně rozhodlo i to, že se servisem v Kolíně jsme měli vždy příjemnou zkušenost a služby byly cenově dostupné. Takže přestože to máme ukrutně daleko, tak jsem si prostě sobecky udělal radost a psa bude vozit manželka ve Scale. Snad nebudu litovat.
   Návrat  
CageJ je teď offline  CageJ
PříspěvekZaslal: 20.8.2020 , 22:48   Citovat  

No ja sa priznám, že minule som to skúsil trošku vypáliť - 211kmh na ceste do Prahy Tak to koukám! .. auto ide pekne stable

inak spotreba OK

čo sa týka BT, občas sa mi telefón nepripojí hneď, ale výpadok som nemal žiaden... zrejme je občas zarušené pásmo
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2020 , 1:12   Citovat  

Mugen představil úpravu pro Civic 2020+. Tak kdo to sem dotáhne první? svatoušek

tudy odkaz

Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2020 , 10:01   Citovat  

Luboun tak sedan je klasika ,tak hodne stesti pri rozhodovæni OK
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.8.2020 , 15:22   Citovat  

Dneska vymenen v ramci zaruky chladic klimatizace, ucinnost po vymene a naplneni klimatizace o dost lepsi. Zatim v Evrope meni chladic jen v ramci zaruky, v usa je lhuta 10let. Tak to nepropasnete.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2020 , 0:44   Citovat  

pitbuell:
Dnes jsem dokončil odhlučnění Fáze 1, tedy všechny dveře a k tomu výměnu všech reproduktorů (8ks) ve dveřích. Jak jsem očekával, výrazný nástup basové složky. Trochu jsem utrácel, tak jsem koupil Hertz CK 165, čili slušnou střední třídu. No, není to vůbec marné, konečně slyším i nějaké bassy.
Mám toho, ale plnou prd.l, takže kufr a podběhy si nechám na později Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2020 , 9:57   Citovat  

Jopeeeno tak to je super. je to dobrý
Hertz je asi za cena vykon nej. Ono to lepeni je narocne na prsty a kolena Úsměv
Ja bohuzel setrim mam furt jine vydaje. (Letadylka) A praci na zahrade a v garazi.
Hodis tu foto navod? A věci cos použil.Prosím pěkně.
Me to tahne k Morel max... ja na zadni dveře kucky kuc
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 208, 209, 210 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina