Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 226, 227, 228 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 227 z 246
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2021 , 20:57   Citovat  

Luboun ja uvažuji že tam dam bosh aero twin na jare jako má cely wag a pak kupovat dale nahradni gumicky u vw 400 kc jeto jako dil na dodavky..Mese osvedcily neskacou stiraji vydrzi i dva roky zkousel jsem i jine anakonec ten bos vlastne nevyjde draho a vzdy stirali.
.Bosh raminka vydrží tak pet sezon pak se ztech planzet oloupe barva a malo pruzi ,ale kupodivu funguji.
menit ty gumicky je tez porod.pomuze je maznout- ale jde to jen se nesmi zlomit koncovka listy boty nahradni v sacku u gumicek nepasuji Smutný
PP vim že kdyz to stoji pred garazi tak mito neukazuje nic až se vymanevruji z dvorku a rozjedu tak tam neco skocí..vesmes vysoka cifra... Prosim omluvte cestinu mobil
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2021 , 21:45   Citovat  

Už je mám koupené. Ty originály "vržou" snad už od novoty.

FB_IMG_1611089124205.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
FB_IMG_1611089124205.jpg, 101.76 kB
   Návrat  
zed82 je teď offline  zed82
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.1.2021 , 21:57   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Už je mám koupené. Ty originály "vržou" snad už od novoty.

Jopeeeno ty budeš měnit olej v převodovce?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2021 , 22:04   Citovat  

Jj, vždy po cca 10.000 km, čili po úplném záběhu olej v převodovce vyměním. Stojí mě to 1.000 Kč a hoďku práce. Ty obrobky (kovovou kaši) tam do až 120.000 km nechci.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.1.2021 , 22:21   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Jj, vždy po cca 10.000 km, čili po úplném záběhu olej v převodovce vyměním. Stojí mě to 1.000 Kč a hoďku práce. Ty obrobky (kovovou kaši) tam do až 120.000 km nechci.

Hm, dost brzo na můj vkus, ale proč se ptám. Přijde mi že převodovku v minulých mrazivých dnech trošku slyším, trvá cca. 2km než se asi zahřeje olej a poté už nic neslyším. Je to možné???
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2021 , 22:31   Citovat  

Jak se to vezme, brzo. Mikroskopické částečky otěru cestují celou skříní, i do synchronizace, nač tohle dopustit? Kdyby tam byl filtr, nechal bych ten olej možná chvíli déle, ale tak... Vyměním teď a pak v souladu se servisním plánem.

Moje převodovka řadí první kilometry trochu ztuha a malinko hůř se podřazuje z 3. na 2. převodový stupeň. Sázím tam proto meziplyny. Jakmile se trochu zahřeje, řadí jak má, excelentně. Co vím, tak na řazení si stéžuje více lidí z našeho klubu. Honda měla kdysi lepší převodovky. O zvýšené hlučnosti jsem nic zatím nepodchytil.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.1.2021 , 22:42   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Jak se to vezme, brzo. Mikroskopické částečky otěru cestují celou skříní, i do synchronizace, nač tohle dopustit? Kdyby tam byl filtr, nechal bych ten olej možná chvíli déle, ale tak... Vyměním teď a pak v souladu se servisním plánem.

Moje převodovka řadí první kilometry trochu ztuha a malinko hůř se podřazuje z 3. na 2. převodový stupeň. Sázím tam proto meziplyny. Jakmile se trochu zahřeje, řadí jak má, excelentně. Co vím, tak na řazení si stéžuje více lidí z našeho klubu. Honda měla kdysi lepší převodovky. O zvýšené hlučnosti jsem nic zatím nepodchytil.

Nevím, nějaký jiný zvuk tam prostě první km je (nejvíce mi přišlo na trojku, nebo vypozoroval jsem to hlavně na ní), ale nějaké hvízdání, jako když jsou ložiska KO to ne, jinak řazení mi přijde úplně v pohodě,jak za studena tak za tepla.
No tak asi taky radši olej vyměním Úsměv , ale až bude mít 20 000km
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2021 , 5:45   Citovat  

Jopeeeno ty jsi ve všem nejrychlejší OK píšusi bosh Ar813s Velmi šťastný
Ten olej budeš menit doma?
Japonci maji napsanou alespoň Nějakou výměnu narozdíl od většiny.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2021 , 7:20   Citovat  

zed82:
Těžko říct, takhle od stolu. Klidně to může dělat řemen, ložisko, kladka, spojka klimatizace, než se zahřejí... Sleduj, v případě zhoršení návštěva autorizáku, jinak bych se o tom zmínil při garančce. Jak jsem psal, tohle jsem u sebe nezaznamenal, kluci se o něčem podobném také nezmiňovali Ble
Předčasnou výměnou oleje nic nezkazíš. Mám poslední zkušenost právě s Hondou HR-V, kde jsem ten otěr zaznamenal také. Kdysi byly na výpustných šroubech magnety, dnes už se na to kašle.

pitbuell:
Ve všem určitě ne pořádnej výtlem
Jj, olej budu řešit doma, přípravek už mám vyrobený (ale pasuje i 3/8 čtvercový bit/nádstavec), když jsem měnil v HR-V. Mám teď najeto necelých 8.000 km, takže metu 10.000 km vidím ke konci března, začátkem dubna. Bude teplo, kávička u toho...
Ano, Honda si naštěstí nedělá iluze, jak jiní výrobci a neuvádí olejovou náplň v manuálních skříních, jako doživotní. Je to zřejmě poslední čistě benzínová Honda v Evropě, vyjma CTR, takže tu si budu opečovávat, jako druhé dítě Úsměv

20210120_071834.jpg

20210120_071834.jpg, 287.64 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2021 , 8:51   Citovat  

Jopeeeno no vidím to podobně 750 na eu hybrida mit hnet tak nebudem...
Ted mě tak napadá adat na šrouby zvenku neomydove magnety.
V chladnu de huř řadit 2 a R na wartasu.
Z tojky u seatu méně je výměna oleje v převodovce hodně znát OKu dsg ne ale tam je zase zasadni adaptace spojek.
Ale i 120 tkm je moc ideal tak co 60tkm menit.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2021 , 9:16   Citovat  

Jopeeno: V převodovce je integrovaná magnetická destička, ta něco pochytá. Proto vypouštěcí magn. šroub není potřeba. Každopádně výměnou převodového oleje se nic nezkazí, ba naopak. Ten olej taky časem ztrácí svoje vlastnosti, oxiduje. Měním po třech letech, což vychází kolem 40tkm. Olej už čeká v regálu na léto Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2021 , 12:44   Citovat  

pitbuell/anunaki:
No, nežijeme jen autem, že. Navíc, žádný hybrid nebude tak charakterní, jak auto se slušným spalovacím motorem. Já jsem trochu "pedantický", tak mi každá sebemenší "nedokonalost" vrtá hlavou a leze na nervy. Ono to řazení v Civiku není špatné, ale určitě ne takové, abych si z toho sedl na zadek. 6G prostě řadilo líp. Na druhou stranu, je lepší, než v Octavii 3. Na US webech originál MTF-3 zaměňují za Amsoil a chválí zlepšení. Já zase nechci experimentovat.

Neviděl jsem převodovku z Civiku vykuchanou, ale měl jsem doposud za to, že ta magnetická deska je spíše u automatu, ne? Alespoň jsem si toho všiml na FB, jak tam lítají sponzorované články, na "proplachy" automatických převodovek. Vydedukoval jsem to i z toho, že jsem z HR-V, společně s olejem, vylil i "otěr" Ble No, nevím, uvidím, co vyteče z Civiku.

Můj roční nájezd už není takový, jak býval, takže se může stát, že olej z převodovky nebudu řešit dle ujetých km, ale dle počtu let/měsíců.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2021 , 13:21   Citovat  

Jopeeeno: Když zabredneš hloubš a hloubš do Civic diskuzí o převodovém oleji a problémech s řazením, tak se dozvíš, že v zimě řadí Amsoil Synchromesh hůř a hlavně podle rozborů způsoboval vyšší opotřebení než MTF3. Takže jsem změnu oleje pustil rychle z hlavy. V tomhle věřím Hondě a včasné výměně.

O tom magnetu mi říkali v servisu. Tady je magnet uvedený pod číslem 7: tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2021 , 13:54   Citovat  

anunaki: OK
Jj, však píšu, že nechci experimentovat. Na auto je 3+5 let záruka, a měnit jakoukoli lubrikaci za jinou, než předepsanou, je vysoké riziko.
Tak magnet je i v obalu převodovky 10G (položka č. 5), jak mi tohle mohlo uniknout...
Přemýšlím teď, jak se člověk zbaví těch "pilin" z magnetu, aniž by půlil převodovku. Když vyměním olej za nový, stále mi tam nějaký otěr, který ulpěl na magnetu, zůstane Smutný Leda před vypuštěním oleje vzít silný magnet a párkrát s ním přejet po spodní části obalu převodovky, směrem k výpustnému šroubu. Ale to je asi blbost. Možná to moc hrotím, ale za zkoušku nic nedám Úsměv Z HR-V se (teď tedy nevím jaká) část otěru vyloučila s olejem, tu by měla také. Tvl, Ty mi dáváš brouky do hlavy pořádnej výtlem

20210120_133855.jpg

20210120_133855.jpg, 93.22 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2021 , 17:33   Citovat  

Jopeeeno to bych asi stim magnetem nedělal bo rozneseš možna binec pokut neni ten magnet hned u vypouštáku ideal odsat třeba hadickou natvarovanou dratem.
Mam rád techniku ,ale někdy je tež zřeba trošku věřit ing a být salamista svět není dokonalý. kouř
mě třeba víc trápi hromadění šterku v prazích asi zalepím ty díry na zvedaky duck /power/ paskou v predu to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2021 , 10:49   Citovat  

pitbuell:
Uvidíme, co s tím ještě vymyslím, dva měsíce ještě čas na dumání Úsměv Kdysi bych to vzal dvojitým proplachem Úsměv
Ty prahy mám uvnitř vylité voskem, tak snad to kvést nebude, i kdyby se tam občas držel humus, než to vyčistím.
Edit: tak teď jsem tam koukal a nemám tam nic.
   Návrat  
Ronny je teď offline  Ronny
PříspěvekZaslal: 29.1.2021 , 22:38   Citovat  

Zdravím kluci,
vím,že to sem nepatří,ale chtěl bych poprosit o radu.Chodím jen na civic X.Kdyžtak,at to admin vymaže.
Už 3 měsíce čtu recenze a fora na sekačky na trávu,mám v hledáčku Hondu,nebo Stihl....Pozemek cca 800m2.Bez pojezdu.

Děkuji za každou radu a zkušenost
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.1.2021 , 0:25   Citovat  

čau,
před dvěma lety jsem také řešil sekačku a byl jsem rozhodnut pro Hondu, nakonec jsem zjistil že origo sekačky Honda jsou 2xdražší než běžná konkurence, ale zjistil jsem že ostatní výrobci v určitých modelech používají motor od H+
Takže jsem sjížděl internet s recenzema a opravdu jakákoliv značka sekačky která měla zastavěný motor od H+ měla jenom kladné recenze. Nevím jak je to dnes, ale dle prodejce sekaček dobíhal doprodej sekaček s motorem HONDA GCV 160 s rozvodem OHC a snad největším výkonem v dané třídě 4,4HP a H+ přecházela na rozvod OHV jak používá konkurence např. briggs & stratton apod. Samozřejmě vše se děje kvůli emisím... Smutný

Zkus se na netu podívat jestli ještě někdo nenabízí sekačku s motorem HONDA GCV 160. Já koupil nakonec sekačku značky AL-KO s motorem o kterém zde píšu, sekačky od tohoto výrobce mají ocelové šasi a plastový koš, který bez problému vyčistíš tlakem vody. Sekám zahradu o velikosti 1500m2 a nemám s ní sebemenší problém, ten motor má velkou výkonovou rezervu, takže ho skoro nelze udusit vysokou trávou... Jediný problém který jsem měl byl vadný bimetalový sytič(špatně startovalo za studena už od nova), objednal jsem v H+ inovovaný dle videi z USA za 600,- Kč a vše je OK, chytá na první dobrou Mrk

tak hodně zdaru s výběrem
   Návrat  
Ronny je teď offline  Ronny
PříspěvekZaslal: 4.2.2021 , 18:43   Citovat  

zed82 napsal:
čau,
před dvěma lety jsem také řešil sekačku a byl jsem rozhodnut pro Hondu, nakonec jsem zjistil že origo sekačky Honda jsou 2xdražší než běžná konkurence, ale zjistil jsem že ostatní výrobci v určitých modelech používají motor od H+
Takže jsem sjížděl internet s recenzema a opravdu jakákoliv značka sekačky která měla zastavěný motor od H+ měla jenom kladné recenze. Nevím jak je to dnes, ale dle prodejce sekaček dobíhal doprodej sekaček s motorem HONDA GCV 160 s rozvodem OHC a snad největším výkonem v dané třídě 4,4HP a H+ přecházela na rozvod OHV jak používá konkurence např. briggs & stratton apod. Samozřejmě vše se děje kvůli emisím... Smutný

Zkus se na netu podívat jestli ještě někdo nenabízí sekačku s motorem HONDA GCV 160. Já koupil nakonec sekačku značky AL-KO s motorem o kterém zde píšu, sekačky od tohoto výrobce mají ocelové šasi a plastový koš, který bez problému vyčistíš tlakem vody. Sekám zahradu o velikosti 1500m2 a nemám s ní sebemenší problém, ten motor má velkou výkonovou rezervu, takže ho skoro nelze udusit vysokou trávou... Jediný problém který jsem měl byl vadný bimetalový sytič(špatně startovalo za studena už od nova), objednal jsem v H+ inovovaný dle videi z USA za 600,- Kč a vše je OK, chytá na první dobrou Mrk

tak hodně zdaru s výběrem

Moc děkuji za radu.....
   Návrat  
Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2021 , 9:58   Citovat  

Já se k tomu trochu přidám. Taky řeším teď sekačku a chtěl jsem jedině s motorem Honda. Obecně jsou Hondy dražší než BS. Hledal jsem asi týden a vyšla mi z toho nejlíp MTD Optima 53 sph. Dobrý poměr výkon/cena, a je tam gcv 170tka od Hondy meetallll na jaro ji budu kupovat

12C-PHKQ600.jpg

12C-PHKQ600.jpg, 202.26 kB
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2021 , 18:25  Naposledy upravil HIGHTOWER dne 10.2.2021 , 18:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tož se tu mějte papa , užívejte si grafy pořádnej výtlem o wc , tedy vlastně o neprodejnosti H+ a hlavně o neprodejnosti a zrůdnosti Civica. Já jsem přešel na jiného japonce.
PS: JardaBar - snad nebudeš dávat nějaké grafy i na nějakém webu o Lexusech kiss me
PSS: Mého bruntálního oře můžete nyní potkávat na Bruntálsku

Screenshot_20210210_182155_com.android.chrome~01.jpg

Screenshot_20210210_182155_com.android.chrome~01.jpg, 70.77 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2021 , 19:43   Citovat  

HIGHTOWER:
Ať slouží Úsměv OK
A co se týče tapetáře JardaBara, tak ten, viz text: JardaBar: Příspěvky: 1187 Zakázán vstup Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2021 , 8:03   Citovat  

\psal sem obsahlejší SZ Ronnymu ve skratce
Honda izy 2x ročně olej jetam 0,5 L,
1x filtr a nabrousit vyvažit nuž pak to beží bez vibrací,
co dva roky vysroubovat namazat kola
a asi co 3 roky svíce
díly origo honda neni to zas takovy ranec
sekačka jede 10 let asi
zavady: remen pojezdu už není uplne v kondici ale pojezd moc nepouzivame jdu rychleji..... a rezne tělo no parkrat jsem to neumyl na zimu a v ,,malé ,, garaží je vlhko moje blbost telo je zespod ,,bez barvy,, na zimu to poumyti striknu voskem...
a jeste reznul kryt vyfuky zevnitr natreno a OK
,,platený koš drží,, dosedací plochy na nej jsou malé nutno očistit pred opětovným vložením..
jinak pohoda ale ta cena tenkrat skoro dvacet....
nepouživat 100 benzin mato pak divne asi vysoké otacky na zimu vyjedu do sucha naliju trosku stovky do sucha a sup
jinak jeto dělo schopno sekat i skoro pulmetrovou trávu....
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2021 , 13:23   Citovat  

HIGHTOWER: čím jezdíš? Vypadá to, žes vložil fotku, ale vidět ji není...?
   Návrat  
Luboun je teď offline  Luboun
PříspěvekZaslal: 12.2.2021 , 7:11   Citovat  

Jak vám funguje infotainment s mobilem s Android Auto přes USB kabel? U mě se zdá na první pohled vše ok, sice hlasová navigace trošku "koktá", ale po přijetí telefonu se mi zvuk audia (Spotify) přepne z repro do mobilu. Pomůže jen vytažení a znovupřipojení kabelu. Dneska ráno se mi nedařilo propojit spárovaný telefon s autem přes BT. Pomohl až restart audia. Ale je pravda, že hlavní zdrojem problémů může být Google Android v mobilu, u manželky Scaly se to chová taky poněkud nepředvídatelně, zejména v kombinací s "kvalitním" sw Škoda.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2021 , 7:38   Citovat  

Luboun:
Co se týče připojení smartphonu a Connectu, prostřednictvím AA, zaznamenal jsem ve FCB skupince u dvou chlapů, že se jim to minulý týden "sesypalo".
Pokud máš podezření na AA, nainstalované v MT, klukům pomohla odinstalace a opětovné stažení aplikace z webu apkmirror. Tak zkus, třeba to pomůže Ble
Mě to zatím funguje bez vad. Nedávno jsem aktualizoval mapové podklady a při tom jsem testnul i AA a "jede".

Zde je link na stažení aplikace
tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.2.2021 , 7:54   Citovat  

Luboun napsal:
Jak vám funguje infotainment s mobilem s Android Auto přes USB kabel? U mě se zdá na první pohled vše ok, sice hlasová navigace trošku "koktá", ale po přijetí telefonu se mi zvuk audia (Spotify) přepne z repro do mobilu. Pomůže jen vytažení a znovupřipojení kabelu. Dneska ráno se mi nedařilo propojit spárovaný telefon s autem přes BT. Pomohl až restart audia. Ale je pravda, že hlavní zdrojem problémů může být Google Android v mobilu, u manželky Scaly se to chová taky poněkud nepředvídatelně, zejména v kombinací s "kvalitním" sw Škoda.

Teď už v pohodě, ale měl jsem tři roky starý samsung a nešlo to, takže jsem si koupil nový telefon a vše ok, takže si myslím že bývá hlavně problém obecně v telefonech, optimálně si koupit co nejnovější model...
Jinak mám vyzkoušeno že je lepší telefon připojit až se infotainment probudí a odklikáš výstrahy Velmi šťastný
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.2.2021 , 11:24   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Luboun:
Co se týče připojení smartphonu a Connectu, prostřednictvím AA, zaznamenal jsem ve FCB skupince u dvou chlapů, že se jim to minulý týden "sesypalo".
Pokud máš podezření na AA, nainstalované v MT, klukům pomohla odinstalace a opětovné stažení aplikace z webu apkmirror. Tak zkus, třeba to pomůže Ble
Mě to zatím funguje bez vad. Nedávno jsem aktualizoval mapové podklady a při tom jsem testnul i AA a "jede".

Zde je link na stažení aplikace
tudy odkaz

Také mě minulý týden přestalo jít AA. Používám ho tedy občas, rozhodně né denně.
Po aktualizaci v telefonu funguje, ale bohužel dost pomaleji. Aplikace Waze se několikrát sekla naštvanej , hlavně při prvním zapínání. I Spotifi se zasekne. Hlasové ovládání taky, ale to zlobilo i dřív. to snad ne to snad ne
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2021 , 12:14   Citovat  

zed82:
Mám už dnes poněkud obstarožní Samsung Galaxy S9 Plus a musím zaťukat, s AA si stále rozumí. No a jelikož spolu s Connectem zatím fungují, tak jsem doposud nepovolil žádnou aktualizaci. Uvidíme, jak dlouho mu to vydrží Úsměv

Lipák:
viz výše. Kluci kritizovali nekorektní jednání apky po aktualizaci. Proto se do toho nechci zatím pouštět. Mám v telefonu verzi 5.7.603954.
   Návrat  
Despre je teď offline  Despre
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.2.2021 , 14:56   Citovat  

Ahoj,
inak, chcem sa opytat ako Vam AA po prijati spravy a po jej odkliknuti PRECITAT SPRAVU tuto spravu precita? Lebo mne strasne nezrozumitelne. Neviem ci to mam zle nadstavene, ale co si pamatam, bolo to celkom OK.
Dik.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 226, 227, 228 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina