Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Strana 33 z 42
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.1.2021 , 22:29   Citovat  

Dik Úsměv

A proto ji neprodam!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
LeXXiii je teď offline  LeXXiii
PříspěvekZaslal: 11.1.2021 , 0:16   Citovat  

Ahoj, pravděpodobně mě čeká na mé 1.8l výměna baterie asi pujdu do Exide EB EL600. Někde jsem čel, že u novějších aut je po výměně nutné připojit na diagnostiku a s novou baterií auto "naučit", týká se to i nás, nebo stačí výměna kus za kus? Přecházel někdo na baterie AGM? Má to smysl? Měla by to být nějaká novější technologie s delší životností...
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2021 , 0:33   Citovat  

Ahoj,
měnil jsem po 3,5 letech provozu akumulátor v HR-V za tuhle Exide, je dobrá. Co se týče výměny samotné, je v tomhle Honda poctivé analogové auto, takže "spárovat" nový akumulátor s autem, nemusíš. Civic není (naštěstí) Superb.
Kup opět EFB, AGM nemá v našich autech co dělat. Tohle dilema jsem řešil také, oslovili jsme prodejce aku, servis. A AGM fakt ne.
   Návrat  
tomas80 je teď offline  tomas80
PříspěvekZaslal: 13.1.2021 , 22:09   Citovat  

ahojte, nevíte, kde bych našel předepsané servisní intervaly k 1,8 9g? Jde mi o seřízení ventilů, výměnu svíček...??? díky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 14.1.2021 , 10:23   Citovat  

Ahoj servisní intervaly pro evropské modely si hlídá palubní počítač, ale můžeš se řídit i servisními intervaly pro vozy bez této funkce, je to bud v Manuálu nebo servisní knížce, z hlavy už nevím. Svíčky se mění ve 100 t km. Já měnil teď ve 120 t a vypadaly pořád v pohodě a když jsem se díval na stránky NGK, coý by měly být svíčky z prvovýroby, tak tam mají výměnu po 100 t ale mil takže cca 160 t km, ale asi bych je zbytečně nepřejížděl. Ve 120 t km by se měl ještě měnit palivový filtr a olej v převodovce. já auto kupoval ve 112 t km, takže jsem měnil zatím jen svíčky a olej v převodovce mě čeká na jaře a pořád uvažuji jestli dělat ten palivový filtr, který je umístěný v nádrži a už není za 200 jak u starých Hond ale za 2000 HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2021 , 10:53   Citovat  

Interval výměny zapalovacích svíček bych "nepřejížděl", ze dvou zásadních důvodů. Prvním je možnost "upálení" části jiskřiště, což je méně pravděpodobné, ale už jsem to viděl a ten druhý, mnohem pravděpodobnější je, že hrozí poškození zapalovacích cívek.

Jinak, co se týče servisního plánu. Ano, Hondy i-VTEC mají plán na výměnu zapalovacích svíček co 100.000 km, brzdové kapaliny co 3 roky, vzduchového filtru co 30.000 km a kontrola vůle ventilů by se měla provádět po 120.000 km, s tím i palivový filtr a olej v manuální převodovce, jak je tu už správně zmíněno výše.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2021 , 11:31   Citovat  

Kdysi jsem se ptal u šmuclerů, odpověď byla, auto si samo řekne...Úsměv
Palivový filtr bych měnil, po jeho výměně u A6G jsem starý podrobil forenznímu auditu a pohled dovnitř nebyl pěkný.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2021 , 12:50   Citovat  

Jenže u A6g je ještě klasický filtr... Tady je v nádrži plastový bazmek...

jo, byla "sranda" když jsem měnil filtr v A7g a Jazzíkovi (oba v nádrži) a na Acco stál asi 1.100, na Jazze 2tis...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2021 , 14:09   Citovat  

Jj, i C6G byl taky klasický palivový filtr, zdálo se mi to takové "komfortnější" řešení. Ten "bazmek v kombu palivového čerpadla v nádrži, mi nepříjde jako úplně dobrý nápad. Sice je pod zadní sedačkou otvor v podlaze ke snazšímu přístupu, ale i tak.
Ptal jsem se v Hondě na cenu a převrátily se mi panenky. Rád bych totiž zkrátil interval výměny "paliváku" o polovinu, s ohledem na biosložky, které sem tam čkověk v benzínu může nedopatřením posbírat.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.1.2021 , 14:54   Citovat  

No a právě jak 9G má nádrž pod předními sedadly, tak člověk aby se k tomu filtru dostal tak musí rozebrat středovou konzoli mezi předními sedačkami, takže vzhledem i k tomu přístupu se mi do toho moc nechce, ale asi mě to stejně čeká, než riskovat ucpané potrubí nebo něco horšího...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2021 , 15:07   Citovat  

Jj, koukal jsem na to na youtube jako vrána Smutný
To samé i HR-V, Jazz 3G. Asi vědí, proč to natahují na takovou kilometráž.
U Háerva jsem zvažoval, že radši povolím kabeláž a přívodní potrubí a nádrž si sundám, než abych tam něco shora bastlil. Nakonec jsem ho ale prodal (mělo jen 42.000 km) Úsměv
Snažím se tankovat palivo bez biosložek, ale nevěřím, že po každé zavážce dodavatel PHM vyčistí cisternu a nové palivo nebude kontaminované, proto bych tu výměnu paliváku asi "trochu" zkrátil.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2021 , 1:38   Citovat  

Zajímavé video o CTR motoru Nápad je tu!

Odkaz
   Návrat  
renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.1.2021 , 13:35   Citovat  

Tak jsem zjistil, že moje auto je mediální hvězda.

tudy odkaz
   Návrat  
MesiahCZ je teď offline  MesiahCZ
PříspěvekZaslal: 24.1.2021 , 21:33   Citovat  

Ahoj. Zvazuji nakup C9G tourera. Laka me ta 1,6 v rope. Jsou zname nejake nejcastejsi zavady/problemy? Nevite nekdo interval vymeny DPF? Kdyztak diky.
   Návrat  
honzdonz je teď offline  honzdonz
PříspěvekZaslal: 30.1.2021 , 12:16   Citovat  

MesiahCZ napsal:
Ahoj. Zvazuji nakup C9G tourera. Laka me ta 1,6 v rope. Jsou zname nejake nejcastejsi zavady/problemy? Nevite nekdo interval vymeny DPF? Kdyztak diky.

Mam cca 130tis najeto a zatim jsem neresil vubec nic. Co tak vim od autickaru a majitelu tak to maji podobne. Jeden muj zakaznik ma dokonce najeto dost pres 300tis a porad je nadsenej. Jinak mam par dni po emisich a DPF vypada ze se v nem da svacit Úsměv O intervalu nevim jestli je vubec stanoveny, kazdopadne v porovnani neni zase tak drahej myslim. A az (jestli) na nej dojde tak dojde...
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2021 , 16:53   Citovat  

Nema nekdo zajem o originalni raminka steracu pro 9g? Gumicky tam jsou taky origo, ale jsou uz stare.
   Návrat  
engine je teď offline  engine
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2021 , 0:09   Citovat  

Zdravím, lze nějak na horním displeji přepínat mezi průměrnou spotřebou, dojezdem a časem jízdy, nebo tam můžu mít vždy jenom jeden údaj, který si vyberu v nastavení?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2021 , 16:11   Citovat  

engine napsal:
Zdravím, lze nějak na horním displeji přepínat mezi průměrnou spotřebou, dojezdem a časem jízdy, nebo tam můžu mít vždy jenom jeden údaj, který si vyberu v nastavení?

Šalamounská odpověď je, že tam můžeš mít vždy jen jeden údaj, který si vybereš v nastavení, a mezi těmi údaji se můžeš přepínat poměrně jednoduše (na poměry Hondy) i za jízdy.
To platí pro FL, před FL tuším vyžadoval zastavení auta, to už si ale moc nepamatuji.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2021 , 17:16   Citovat  

piskot napsal:
Šalamounská odpověď je, že tam můžeš mít vždy jen jeden údaj, který si vybereš v nastavení, a mezi těmi údaji se můžeš přepínat poměrně jednoduše (na poměry Hondy) i za jízdy.
To platí pro FL, před FL tuším vyžadoval zastavení auta, to už si ale moc nepamatuji.

Jde mi právě o před FL, z 8g jsem byl zvyklej, že jsem si jedním tlačítkem na volantu přepínal mezi těmi údaji. Tady jsem právě akorát našel v nastavení palubáku výběr jednoho údaje, který tam pak je pořád a zatím se mi nepodařilo ho za jízdy ani při zastavení přepnout.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2021 , 17:23   Citovat  

engine napsal:
Jde mi právě o před FL, z 8g jsem byl zvyklej, že jsem si jedním tlačítkem na volantu přepínal mezi těmi údaji. Tady jsem právě akorát našel v nastavení palubáku výběr jednoho údaje, který tam pak je pořád a zatím se mi nepodařilo ho za jízdy ani při zastavení přepnout.

U před FL snad pomůže jedině aktualizace SW pro i-Mid, jestli to jde. Maně si vybavuji, že se tenkrát psalo o nutnosti zatažené ruční brzdy v kombinaci s vypnutým motorem a minimálním výskytem slunečních skvrn, aby se člověk do i-Midu dostal... Velmi šťastný

Pro FL platí, že i za jízdy stačí zmáčknout tlačítko Menu, hned se objeví volba pro zobrazení údaje, Enter, šipkou vybrat údaj, co chceš vidět, Enter, a vyskočit z Menu. Na poměry Hondy až příliš snadné... Úsměv
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2021 , 19:18   Citovat  

Piškot: to by bylo teda pěkně nepohodlný. Dlouhým stlačením tlačítka "i" se rozbliká aktuální údaj palubního počítače a každým dalším stiskem si vybereš co chceš zobrazit (průměrná spotřeba, rychlost, dojezd,...). papa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2021 , 19:37   Citovat  

anunaki napsal:
Piškot: to by bylo teda pěkně nepohodlný. Dlouhým stlačením tlačítka "i" se rozbliká aktuální údaj palubního počítače a každým dalším stiskem si vybereš co chceš zobrazit (průměrná spotřeba, rychlost, dojezd,...). papa

Že by až tak se Honda co se ovládání palubáku zlepšila...?
Auto máme takovou dobu a o tomhle jsem nevěděl, dík. OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2021 , 17:31   Citovat  

anunaki napsal:

To bude asi fungovat jenom na faceliftu, zkoušel jsem na před FL, ale nepovedlo se. Pořád se mi nechce věřit, že by šlo přepínat údaje jenom složitě v nastavení, to by byl od Hondy docela fail. cože cože ?
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2021 , 22:27   Citovat  

Mám předFL Tourera a tam to funguje. Asi nejlepší by bylo kouknout se do manuálu k autu. Pokud to jde jednodušeji, muselo by to tam být uvedeno. Nebo se stavit v Hondě a zeptat se na to. Třeba byl nějaký SW upgrade...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2021 , 3:07   Citovat  

anunaki napsal:
Mám předFL Tourera a tam to funguje. Asi nejlepší by bylo kouknout se do manuálu k autu. Pokud to jde jednodušeji, muselo by to tam být uvedeno. Nebo se stavit v Hondě a zeptat se na to. Třeba byl nějaký SW upgrade...

Tourer přišel tuším rok po krátké verzi, zřejmě se někdo zamyslel a ovládání palubáku už pro něj upravili. Taky si myslím, že přehrání SW by pomohlo.
Pamatuji si, že ten náš krátkej měl např. jen angličtinu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2021 , 3:13   Citovat  

engine napsal:
To bude asi fungovat jenom na faceliftu, zkoušel jsem na před FL, ale nepovedlo se. Pořád se mi nechce věřit, že by šlo přepínat údaje jenom složitě v nastavení, to by byl od Hondy docela fail. cože cože ?

Škoda, že se tu někdo neozve, kdo má krátkýho po FL...

Proč fail? Např. u koncernu jsem velmi rád, že lze jednoduše přepínat mezi těmi údaji, protože velice záhy při jízdě nemám co jiného dělat, jak jsou emoce z řízení nulové. Kdežto u Civica tam máme dojezd, a šmytec. A řídím... Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.2.2021 , 10:01   Citovat  

Já bych se i ozval, když mám krátkýho i dlouhýho (tam to jde, jak píše anunaki) poface, ale obvykle tam mám (stejně jako u 8g) průměrnou spotřebu a víc na to nehrabu... A když jedu, tak si na tohle téma nevzpomenu... VTEC sopťa sopťa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.2.2021 , 18:13   Citovat  

anunaki: Našel jsem manuál na tourera a tam je to popsaný přesně, jak říkáš ty. V našem manuálu to vůbec není, takže to asi fakt nepůjde.

piskot: Mně by to asi i bylo jedno, ale auto jsme pořídili mamce, která by si ráda přepínala mezi průměrnou spotřebou a dojezdem. HaHaaa A proč fail? Protože to prostě má jít jedním čudlíkem jako skoro u všech aut. Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2021 , 2:25   Citovat  

engine napsal:

piskot: Mně by to asi i bylo jedno, ale auto jsme pořídili mamce, která by si ráda přepínala mezi průměrnou spotřebou a dojezdem. HaHaaa A proč fail? Protože to prostě má jít jedním čudlíkem jako skoro u všech aut. Velmi šťastný

Honda je co se týče ergonomie ovládání hodně svá. Nevím ale, jak je na tom CXG, tam, soudě z doslechu, už se to velmi blíží mainstreamu.
Pořád je to ale fajn, než když máš na vše pod volantem jen jednu páčku a na středovém panelu ošmatlaný displej.

Uvidíš, že tvoje mami nakonec fixne jen jeden údaj, víc řešit nebude.... Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.2.2021 , 8:44   Citovat  

Tak jsem si dnes vzpomněl a ovládání přepínání je u 5D stejné jako u Tourera přes dlouhý stisk "I" na volantu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina