Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 231, 232, 233 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 232 z 246
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 6:55   Citovat  

A Exe CVT by byl za kolik?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 7:42   Citovat  

tak napr tady >

tudy odkaz

tmava cervena
- reg poplatek 85.000HUF a - 27% DPH je to 6.693.000HUF = cca 480.000 CZK bez DPH - export cena

tmava seda
- reg polatok 85.000HUF a - 27% DPH je to 6.851.000HUF = cca 491.000 CZK bez DPH - export cena

asi stale lepsi nez u nas
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 8:36   Citovat  

skyline napsal:
wartas: fajn vidět, že vymění motor i na hranici záruky, ale pochopitelně dost šílené, že dnes existuje Honda, u které se to vůbec stane a je riziko, že to není výjimka jednou za 10 let, ale že je to prostě špatně udělaný motor, kde to může být relativně běžné. Mimochodem, docela se divím, že někdo si na takový nájezd koupí 1.0, předpokládám, že si na sebe auto vydělá a spotřeba je stejná s 1.5t, tak proč nejezdit rovnou tím, ale aspoň to pro Hondu otestoval, co to vydrží (moc litrů s takovým nájezdem v Evropě nebude, na to nejspíš Honda hřeší, když to v zásadě nijak neřeší a čeká, co bude a sem-tam prostě vymění motor než by odstranili problém všem - zdaleka ne každý, komu se to stane má osmiletou záruku).

Ono rozdelat kvuli tomu vsechny litry v Evrope by se prodrazilo + menit motory tam kde remen ohoblovany bude. Vetsine lidi se to projevi az po te osmilete a 150tkm garanci. U toho motoru potkaneho kolem 150tkm kde se ted meni motor se meni i turbo, takze tam ten problem celou dobu byl a vymena rozvodu, ktera podle vseho byla dodrzena dle servisniho planu nevyresila nic.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 9:00   Citovat  

wartas:
otazne je jestli vymena rozvodov prebehla aj s tym `upravenym zakrokem` + vycistenim celeho okruhu motora
nechapem preco nespravili zvolavacku na postihnute auta a spravili by servis v podobe vymeny rozvodov + cistenia

skor je asi predpoklad ze tym trpi dost tych motorov a teraz otazka co s tym.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 10:03   Citovat  

tak mam cerstve zpravy ohledne toho potkaneho litru ve 154tkm

Nebyly tam meneny rozvody ve 120tkm.
   Návrat  
porew je teď offline  porew
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 10:30   Citovat  

wartas napsal:

v tom pripade ale klobouk dolu pred Hondou, ze i kdyz predchozi majitel nedodrzel servisni plan dle predpisu, tak stejne mu Honda dala novej motor zadarmo (resp asi jen za praci). Klidne mohli jakykoliv narok na reklamaci smest ze stolu...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 10:41   Citovat  

wartas napsal:

to je divne. neni to tak ze Honda nevymenila rozvody a radsi dala novy motor ako kompenzaci ?
tam su 2 veci veci kdy 2x zanikla zaruka :
- auto po zaruke
- nevymene rozvody ve 120K - timto znova zanika zaruka aj 8rocna premium - tam su podmienky o pravidelnom servise
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 10:53   Citovat  

Ja verim tomu, ze to proste majitel ve 120tkm udelat nechtel a v servise to z dobre vule hodili na zaruku ohledne problemu s rozvody.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 13:26   Citovat  

wartas: jasně, že by se to prodražilo. Ale lidi by doma neměli šmejdy. Donekonečna to měnit nebudou, litry předpokládám budou mít obecně nižší nájezd a pak bude mít Honda pověst krámu, co nic nevydrží. Nakonec my máme 10G nové hlavně proto, abychom nemuseli turbo kupovat ojeté. A to u 1.5 nic zásadního není. Ojetá 1.0 je podle mě vyloženě loterie, kterou nechceš.

omega: to je paráda, rozdíl oproti ČR je 120-140k OK Miškolc trochu z ruky a pro mě naprosto neznámý trh, v HU jsem byl akorát na dovolené Úsměv Ale pro miníka jsem si jel do Mannheimu a to taky nebylo zrovna za rohem plus riziko, že se mi nebude líbit a domů pojedu stopem (platit 2x lůžkáč z Vídně do Frankfurtu by se mi nechtělo). Hmm, hmm... Asi by to chtělo rychlé rozhodnutí, zvažoval jsem Subaru, ale tam mi dnes poslali nabídku a nejsem zrovna nadšen. Současně už do Subaru by to z Lexe byl docela sešup (bez ohledu na to, že je Lex 9 let staré auto, tak materiály, jízdně atd. je to pořád jiná liga) a Civic, no... vím, co má manželka, že. Ale zase dnes jsou ojetá auta tak neskutečně drahá a budoucnost je jen horší (Outback má navýšení u nového modelu 120k, děkujeme šmejdským ekofašounům z EU, proto se na něj dívám, ještě pár skladovek na starou generaci mají), že mi Civic 4D přijde jako až neskutečná nabídka. Ještě by to chtělo světlou kůži Úsměv
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 15:16   Citovat  

Uvidíme coty rozvody . Jako majitel litrů nájedu tak 9tkm HaHaaa
offtopic Jinak kdo potkal v bílé C driftujicí de BMW v Brně? Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 15:49   Citovat  

pitbuell: to je přesně ono, když se to vykaká u 3 roky starého auta, tak to na kulanci opraví. Když se ti to podělá po 10 letech, tak se na tebe vybodnou.
   Návrat  
porew je teď offline  porew
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 16:23   Citovat  

pitbuell napsal:
Uvidíme coty rozvody . Jako majitel litrů nájedu tak 9tkm HaHaaa
offtopic Jinak kdo potkal v bílé C driftujicí de BMW v Brně? Velmi šťastný

Nebyl to driftujici Meda? Ale nicmene bilou CXG jsem taky zaregistroval Úsměv)
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 18:58   Citovat  

NS versus CTR
tudy odkaz
   Návrat  
zed82 je teď offline  zed82
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 19:00   Citovat  

něco pro tebe mám skyline Úsměv

tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2021 , 8:05   Citovat  

zed82: pěkná OK Teď ještě MT a maďarskou cenu Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.4.2021 , 11:00   Citovat  

skyline já myslel že chceš CVT s touhle výbavou/barevnou kombinací a cenou HU Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2021 , 12:27   Citovat  

zed82: ne, radši bych MT. Nicméně i to CVT bych asi snesl, akorát v HU je to pořád o cca 80k levnější než cos poslal.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.4.2021 , 18:57   Citovat  

skyline já bych byl teď při výběru dost na váškách, mám manuál půl roku a dnes bych možná sáhl po CVT, neříkám že je MT převodovka špatná, ale mám takový pocit že je auto koncepčně postavené spíše pro CVT (můj pocit). Ale je možné že stárnu a jsem jenom líný a ještě mě rozmazlují asistenty na které tady trošku házíte špínu ( mě naprosto vyhovují ), takže už mi k té mé lenosti chybí jenom ten automat Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2021 , 8:31   Citovat  

tož Jsem vytlumil zadní podběhy. prime 3 mm + barrier prime SGM Rozebraní lepení OK jen skladaní horší a po poskladaní mi neštymuje roletka Tož to musím zas rozebrat a trosku odebrat izolece at plasty asi líp sedí na kastle Velmi šťastný nevadí spravíme kouř
Živit bych se tím nechtěl Ta hliniková folie je pěkna potvora.
přitlačný valeček je nutnost na alybutyl.

IMG_20210424_082153_495.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20210424_082153_495.jpg, 464.78 kB
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2021 , 11:24   Citovat  

pitbuell: OK
Koukám, že u toho Tvého materiálu je ta hliníková fólie alubutylu nějak míň poddajná, nebo se pletu? S materiály STP i Comfortmat to šlo snadno. To druhá vrstva mě štvala víc, protože se musela stříhat přesně, nesmí se překládat.
Jinak, co se týče skládání, plasty, resp. klipy mi šly "zacvaknout" bezvadně, spíše jsem se trápil s jejich sestavením na straně k posádce, to byl asi největší boj.

Stále mám za to, že nejhorší na čas, je tlumení dveří. Málo prostoru, horší přístup, dodřené ruce. Teď jsem tlumil všechny dveře kolegova TypeR a i když se pak do toho taky zapojil a fakt zdárně, práce na úplně celý den.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2021 , 18:19   Citovat  

Jopeeeno No má 0,12 a 3mm butyl ,oproti 0,1 standartu... a 1,5 ci 2mm butylu jeto o něco tužší. Ale celkem ok váleček to vpohodě vyřešil to na fotce je 1plát.
jen řeže fest rožky/ 7 zaseku z hora asi i kastle/ tam jsou rukavice nechraněné jen tenka bavlna. A ze předu dva jeden pod nehet Ble
druhou vrstvu jsem sem tam přeložil kde jsem se moc nedostal -blatníky u venkovnich plechu a polepil nějakou paskou k tomu ... pristí vikend to rozhodím a popravim a nafotim taky jsem zapomel foti... a zalepím ty kastliky 10mm pěnou... Potřebuju jezdit. Bo školky furt zavřené.
jo u pasu a ty sloupky to moc nešlo dohromaty podlážce jsem trošku pomoh a dobré přeci jen 3+6mm je asi hraniční na podlahu
Type R nějak je potkávam včil asi to vytáhli po zimě jak já pořádnej výtlem

celkem dve tri šichty do toho jěště vyvažení nazutí letních 16... než zalepí díry pro 18ky
Material SGM Onyx Prime 3 a nato Sgm barrier mix prime na svislé a na podlahu ultra prime
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.4.2021 , 7:25   Citovat  

Tož vytlumení zadních podběhu v kufru je super pocitově o dost tišší! Měřením nikoliv skáčeto kolem 70db.Tož uďeláme ještě pevné plato do kufru s držáky z 3d tisku a vytlumime přední koberečky OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2021 , 19:46   Citovat  

pitbuell: OK

Úprava auta, další Velmi šťastný

Jednou ze slabin tohohle auta, je poněkud oldschoolový klakson, jak psal Zdeněk, tůtátko.
Jeden ex člen skupiny, nechával v Hondě montovat klakson /sirénu zn. Stebel. Takže mi vloni hodil brouka do hlavy a dnes jsem se k tomu konečně odhodlal.

Demontáž nárazníku je dobře popsaná třeba zde
tudy odkaz

Doporučuji oblepit papírovou páskou nárazníky i blatníky v okolí manipulačního prostoru, ať se předejdete poškození blatníků a nárazníku.

Montáž sirény je snadná. Součástí balení je relé i návod k zapojení. Veškeré vodiče jsem obalil do "chrániček". Jako držák sirény jsem použil OEM držák klaksonu. Je třeba dokoupit adapér, který se napojí na OEM kabeláž, pak je to plug&play. Je k dostání na alíku.

Zvláštní je, že v Civiku jsou dva klaksony. Mám za to, že to nevychytali a nesestavili je jako dvoutónové. Možná proto to troubí v sérii tak děsně.

S výsledkem tohohle setupu jsem spokojený.

tudy odkaz
   Návrat  
dave.a je teď offline  dave.a
PříspěvekZaslal: 5.5.2021 , 14:53   Citovat  

Ahoj, doporučte mi ověřenou baterku místo dosluhující Varty v mé 1.5. Kdysi zde na foru někdo psal konkrétní model, bohužel vyhledávání tu moc nefunguje. Díky
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2021 , 15:30   Citovat  

Ahoj,
v Háervéčku mi chcípl akumulátor po 3 letech provozu. Byl tam stejný, jako máme teď i v Civiku, tak se děsím...
Mrtvou Vartu jsem nahradil tímhle
tudy odkaz
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2021 , 15:39   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Ahoj,
v Háervéčku mi chcípl akumulátor po 3 letech provozu. Byl tam stejný, jako máme teď i v Civiku, tak se děsím...
Mrtvou Vartu jsem nahradil tímhle
tudy odkaz

Sorry jako...
"Milá Sally. Před šesti lety to bylo poprvé, používám denodenně a baterka pořád drží. Mám začít panikařit, že mě někdy nechá ve štychu?" Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2021 , 16:23   Citovat  

Piškotku...
Musíš svou příhou o nesmrtelném akumulátoru ve Tvém odschoolu, cpát po každý příspěvek o akumulátorech? Velmi šťastný
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.5.2021 , 21:01   Citovat  

Vsiml jsem si ze mi zacala cvrdlikat klimatizace, kdyz vypnu kompresor zvuk zmizi. Nasel jsem i video kde je slyset stejny zvuk.

tudy odkaz

Neresil jste to uz nekdo ?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.5.2021 , 21:41   Citovat  

gregy4 napsal:
Vsiml jsem si ze mi zacala cvrdlikat klimatizace, kdyz vypnu kompresor zvuk zmizi. Nasel jsem i video kde je slyset stejny zvuk.

tudy odkaz

Neresil jste to uz nekdo ?

Dela mi to taky i po tom co mam v zaruce klimu uz resenou. Udajne je tam spatny i kompresor a pry se to meni cele v zaruce a je na to prodlouzena, ale oficialne se o tom nemluvi. Resi te tam i unik kapaliny. Obcas mi i prijde, ze auto dost chladi pruduchama v interieru i kdyz je zaply jen na nohy.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2021 , 2:14   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Piškotku...
Musíš svou příhou o nesmrtelném akumulátoru ve Tvém odschoolu, cpát po každý příspěvek o akumulátorech? Velmi šťastný

Jasně, že váháš... Velmi šťastný
Byla to tuším třetí, čtvrtá zmínka. A pokud taky někdo zase dá k dobrému, jaké jsou ty Varty shity, aniž by seriózně řešil příčiny "odchodu" baterky, tak přibude další.

Jinde se tady brečí nad tím, že je člověku zatěžko dát peníze za originál MTF, a na druhé straně jak že originál baterky jsou naho.no a je potřeba je nahradit něčím jiným. WTF?

A ten "oldscholl"? My jsme v Tourerovi dostali to co od auta značky Honda očekávám. Bezproblémový denní provoz, šest let pravidelně olej a loni filtry (už mi to nedalo...Úsměv). Jo, brzdy, v 60 tis., to přičítám jezdeckému stylu manželky. Že se dá brzdit i motorem, to jaksi neuznává... Velmi šťastný Neřeším průniky oleje, neřeším problémy s rozvodovým řemenem u "warťase". Prostě díky za ten "oldschool". Tourer za 458 tisíc, skvěle a včas utracené peníze. OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 231, 232, 233 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina