Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kúpa Hondy Civic 10G 1.5T
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
engineer je teď offline  engineer
PříspěvekZaslal: 27.5.2021 , 9:21   Citovat  

Ahojte, plánujem kúpu Hondy Civic 10G 1.5T v cene max cca 550 000 CZK, do ktorej spadajú 2-3 ročné vozidlá (nový kus je s daným motorom a vyššou výbavou už nad finančné možnosti). Preto by som rád poprosil o rady a skúsenosti majiteľov, ako sú s touto generáciou spokojní a na čo sa prípadne zamerať pri kúpe (na motor 1.5T som počul/čítal už viacero pozitívnych, ale aj veľa negatívnych reakcií).
Otázku výberu prevodovky ešte nemám zodpovedanú (CVT vs. manuál), tak aj v tejto oblasti by mi pri rozhodovaní pomohli skúsenosti a pocity (ne)spokojných majiteľov Úsměv
Vopred ďakujem všetkým zainteresovaným.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2021 , 5:54   Citovat  

Z pohledu zaměření se na něco konkrétního nevím - auto je prakticky nové, takže rady jako "zkontrolovat zda to nerezne tam a tam" nebo "zkusit jak vystavuje spojka", případně "jestli něco nemlátí u pravého předního kola" jsou bezpředmětné - jestli bude něco reznout (mimo povrchovou rez na podvozku - bohužel ochrana je z výroby prakticky nulová) nebo špatně fungovat, dál bych ten konkrétní kus vůbec neřešil.

Nevýhoda 1.5t je turbo, přímý vstřik a v případě MT ještě start-stop. K turbu je potřeba se chovat šetrně, DI má sklony ke karbonizaci a start-stop není pro motor a baterku zrovna lázeňská kúra. Nic z toho ale nezjistíš, má-li auto najetých pár desítek tisíc km. Sypat se to v případě, že byl první majitel prase, začne až tak kolem 100k a výš. A i to je jen velmi hrubý odhad - moc aut s velkým nájezdem není, zkušenosti chybí. Rád bych řekl, že bych se toho nebál, ale právě proto, že se toho bojím máme Civika nového (jinak pro mě ideální auto dřív byla 2-3 roky stará ojetina s cca 50k km na tachometru).

Důležitý je interval výměny oleje, to zjistíš ze servisky, rozhodně by neměl být vyšší než 10-12k km. Vyzkoušej funkčnost připojení k mobilu, občas si někdo stěžuje, že to nejede spolehlivě (osobně s tím problém nemám, ať už BT nebo AA). My jsme zažili nejspíš ojedinělý problém s tlačítkem start-stopu, který nešel vypnout (vadné tlačítko, opraveno). Jinak mě nic nenapadá, auto žádné problémy nemá, ale co by taky po 1.5 roce a 16k km mělo být špatně, že.

K rozhodování, jestli MT nebo AT: máme MT, protože to má manželka raději (je to její auto) plus pro mě fakt, že je to nejspíš poslední Honda s MT, kterou kdy budeme mít. Současně mě nevyhovují asistenti (přesněji řečeno, jsou občas k vzteku), ale s MT je ani není možné naplno využít. Adaptivní tempomat umí jezdit v koloně sám, tj. umí auto zastavit i rozjet. Toto pochopitelně s MT k ničemu není, ale může to být příjemná věc s AT. Současně MT není žádný zázrak a kvalit dřívějších Hond nedosahuje, záleží, na co jsi zvyklý (jestli máš např. Accord 8G, budeš asi zděšen, jestli jezdíš pažoutem, budeš si Civika pochvalovat). CVT si s turbem rozumí velmi dobře, takže si to dovedu představit i doma, ale vyhrála MT.

Obecně je Civic v dnešní době to nejlepší, co můžeš v nižší střední koupit, ničím zásadním netrpí a pokud ti nevadí omezení, plynoucí z výfuků uprostřed a nemožnosti dát na střechu s panoramou nosič (resp. lze to, ale ne oficiálně, návod je zde na fóru), pak hurá do něj bez větších obav. Moje obavy o DI a turbo jsou v případě jiných značek ještě větší, takže tím se nenech ovlivnit Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.5.2021 , 9:19   Citovat  

skyline: Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Rád by som kúpil Civic-a nového, ale naozaj je už nad môj rozpočet a zvlášť, ak by ma začal po pár rokoch (4-5) nudiť, tak teda prepad ceny by bol oveľa väčší, preto sa prikláňam k ojetine (cca 50 tkm).

Stále váham či CVT alebo MT. Rezervoval som si jazdu u dílera, tak som zvedavý čo majú k dispozícií (pravdepodobne CVT).

Správne si poznamenal, že v nižšej strednej triede v podstate nič lepšie nie je. Lacnejšie však áno Úsměv Len tak na okraj - vo výbere som mal ešte i30 CW N-Line+/KIA Ceed SW v najvyššej výbave, avšak Honda by mala mať vyššiu kvalitu spracovania interiéru čo je fajn. Čo však fajn nie je sú sedadlá (som zvedavý aký dojem budem mať z nich ja). Priznám sa, že toto ma trochu mrzí, lebo som si povedal, že ďalšie auto, ktoré budem vlastniť už musí mať kvalitné sedadlá (predtým som mal Mazdu 6 Wagon 2009 s koženými sedadlami, ktoré mali veľmi biednu bočnú oporu).

Btw. čo sa týka kvality/odolnosti laku, Honda je na tom podobne ako Mazda, tzn. má extrémne náchylný lak na čokoľvek čo sa ho dotkne alebo sa mýlim? V tomto smere má nemecká konkurencia citeľnú výhodu. Škoda.
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2021 , 10:44   Citovat  

Jinak ve vlákně 10g jsem teď dával odkaz na autobildu.motor turbo i cvt OK...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
HonzaC je teď offline  HonzaC
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.5.2021 , 11:20   Citovat  

citace:
...a zvlášť, ak by ma začal po pár rokoch (4-5) nudiť, tak teda prepad ceny by bol oveľa väčší, preto sa prikláňam k ojetine (cca 50 tkm).

jen drobnost k tomuto, podle mě už tohle právě vůbec nemusí platit (a momentálně rozhodně neplatí), sám píšeš, že uvažuješ o 2-3 letém Civicu do půl mil. a to je cena, za kterou jsi ho mohl koupit právě před těmi 2-3 lety nového (vím to,jelikož jsem se po něm v té době koukal), totéž pozoruju třeba u Mazdy 3, o kterou jsem se taky zajímal, tam mi přijde je ten propad cen i v delším období ještě menší (zřejmě díky čím dál vzácnějším atmosférám), tam i auta 5-6 let starý s původní cenou taky okolo půlmíče se prodávájí stále klidně za cenu okolo 350k, což je vlastně částka, kam se dřív propadla cena téměř hned po zakoupení.. jako je to samozřejmě způsobeno i skokovým růstem cen nových aut v posledním roce, ale tenhle trend může klidně pokračovat dál..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.5.2021 , 12:32   Citovat  

HonzaC: Áno, cena automobilov rastú. Civic zdražel od roku 2018 o 4,5 % tzn. cena sa zvýšila z 25 990 € na 27 190 €, tzn. Civic sa na SR (vo výbave o ktorú mám záujem - Sport Plus) nepredával za cenu môjho rozpočtu (21 000 €). Prepad hodnoty/ceny je teda zrejmý a vždy bude platiť. Ide o (ekonomický) zákon trhu. Na druhej strane výška prepadu hodnoty vozidla sa odvíja od mnohých faktorov a to čo platí u nás v SR nemusí napr. v DE alebo v ČR.

Pre porovnanie prikladám cenník z roku 2018: tudy odkaz

a aktuálny cenník z roku 2021: tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2021 , 15:50   Citovat  

engineer: sedačky jsou "v pohodě" - kvalita materiálu nic moc (oproti 9G, který jsme měli před tím, je to o něco horší), ale sedí se v nich docela dobře.

Lak - to se říká pořád, ale když pak člověk vidí ojetou oktávku, nedá se říct, že by ten lak byl kdovíjak lepší. Z mého pohledu nepodstatné pro rozhodování, co koupit. U mazdy je prý hodně náchylná Soul Red, ale ono hodně záleží, jak se k tomu člověk chová (kartáčová myčka každý týden = lak po pár letech v tahu, jedno jestli je to Dacia nebo S-klasse).

Ceny - je klidně možné, že ceny byly blízko 550k, ale ne za Sport Plus. Když se koncem roku 2019-začátkem 2020 vyprodával předface, Sport byl za 580k (v základní červené) a 590k s metlou. Sport Plus se pod 600k koupit prakticky nedal, myslím, že jeden člověk za něj dal 599, ale většina okolo 630-650. S CVT pochopitelně ještě dražší. Kdo to tehdy koupil, ten se dnes směje, protože díky zvýšení cen poface lze auto prodat s minimální ztrátou. Líp už bylo, doba, kdy jsem 3 roky staré A8G s 40k km na hrbu koupil za půlku původní ceny je dávno pryč. Kvalitních ojetin je málo, benzínových v soukromých rukou ještě míň a nová auta nejen, že jsou stále dražší, ale navíc mezi nimi přestává být co koupit.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2021 , 16:29   Citovat  

K tomu laku ve vlákně 10g tom něco je ale myslím že Honda je stloustou někde uprostřed.Tak že ok nedávno v SM kuga lak dodrbany z myčky. dobo hlubokých lesku a vrstev je pryč jednak vodní báze. Jednak dnes lze nanést tenčí vrstvu a bo peníze... Já se díval na bazar a ztráta po dvou letech 30tKč Tak to koukám! při správné péči je lak ok jen ho mám ostřílený od kamenů předek.a podklikama tam toje dost poznat. Mekotaa ty černé plastiky nato ani nesahat! Je na tom vidět hned rypance to poškrábe snad i rozmazla moucha
   Návrat  
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.5.2021 , 16:38   Citovat  

Mam 1.5t 2019 .. 20tis km .. vybava sport, manual ... Ziadny problém, bez tukanca, havarie apod .. sivá farba.. ak mas zaujem pokecať, prípadne foto .. napis na mail - luk.tak@gmail.com
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.5.2021 , 23:12   Citovat  

citace:
HonzaC: Áno, cena automobilov rastú. Civic zdražel od roku 2018 o 4,5 %

nevím, tohle mi přijde nemožný, ty ceny vylezly imo mnohem víc než o 4,5%, alespoň co se týká reálných cen, jestliže jsem psal, že šlo koupit novýho Civica s 1,5T motorem za půlmilionu (za což teď člověk koupí 2-3 letou ojetinu), nemyslel jsem tím, že to byla ceníková cena, ta tehdy byla tuším někde okolo 600k, ale skladovky šly koupit občas i s výraznou slevou (což už teď nejspíš nejde, nevím, nabídku nových aut už teď vícemeně nesleduju), každopádně tehdy když jsem o tom přemýšlel šlo právě o skladovku a těch cca 500k byla i na tu dobu neobvykle dobrá cena, nicméně šlo normálně o nabídku z inzerce (jestli se dobře pamatuju tak to tehdy nabízela Proresta Příbram pár Civicu v dobrých cenách), nejspíš rok 2018, žiju v Brně, tak jsem se byl projet Civicem s 1,5T v brněnským AM servisu a ti se té ceně nedokázali vůbec přiblížit, výbavu už si nepamatuju, ale byla to nejspíš ta nejnižší (tvůj požadavek na Sport Plus jsem přiznám se přehlídl), každopádně sedan s manuálem.. i když jsem na to peníze tehdy měl, rozhodl jsem se počkat s tím, že si za 2-3 roky koupím něco jetýho s cca 30% slevou, takže mě nemile překvapilo, když jsem se loni koukl do inzerce a zjistil, jak to s těma cenama aktuálně je..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.5.2021 , 5:31   Citovat  

HonzaC: pozor, to jsou jabka a hrušky - sedan měl úplně jinou cenovou politiku a je levnější. 1.5t 5D nikdy za 500k koupit nový nešel. Sedan ano, ale zase je potřeba si uvědomit, že byl mnohem hůř vybavený, levný byl především základní Comfort, který po faceliftu už v nabídce není.

Ceny se udržely až do jara 2020, tos bohužel prováhal. Ceníkové ceny se sice zvedly, ale Honda nabízela 80k slevu, takže reálná cena v inzerci byla prakticky stejná jako 2018. Jakmile se doprodaly 5D předface, projevily se dvě věci:
- Omezení výbav (u 4D vypadl základní Comfort, u 5D vypadl základní Sport i nejvyšší Prestige)
- Ekovýpalné (bude hůř, s nástupem zelených komančů v Bruseli a velmi pravděpodobně i u nás (po volbách dost hrozí, že se toho chopí pirátská sebranka) to bude "jízda").

Aktuálně se dá levně koupit sedan v Maďarsku, kupoval ho tam omega (je to v diskusi o Civiku 10G), cena cca 520k vč. DPH na naše po dovozu za Eleganci s MT. Ale nedivil bych se, kdyby to už bylo vyprodané, protože z Maďarska vozí kvanta aut i velcí hráči.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.5.2021 , 11:59   Citovat  

Jak už se zde psalo, nemá cenu srovnávat ceníkovkou předfacu a pofacu a to právě kvůli ekovýpalnému, které nastoupilo v roce 2020 a Honda to cenově promítla hlavně do motorizací 1,5T a 2,0T.

2019/11 jsem bral končící předface Sport Plus 1,5T manuál v modré, ceníkovka cca 725k a moje 625k a to šlo povětšinou o standardní veřejně nabízenou cenu (Jarov či sauto.cz), žádné velké smlouvání na místě. Tehdejší oficiální akční ceník pracoval se slevou 60k na 5D 1,5T a 80k na 1,0T, dnes je ve stejném akčním ceníku jen sleva 20k na 1,0T.

Když srovnám přesně moji koupi 2019/11 a dnešní nabídku od stejného prodejce (Jarov), tak je to přibližně 725k ceníkovka a 625k prodejka vs. 760k ceníkovka a 705k prodejka. Takže reálně to auto auto podražilo o necelých 13%. Nechce se mi věřit, že by to na SK bylo výrazně odlišné.

to engineer: Každopádně doporučuju si pořádně vyzkoušet jak Civica tak i tu zmíněnou i-30 v N-linu. Nedávno přecházel známej právě ze SportPlusu do kombíkového N-linu a nějak výrazně si nestěžuje.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.5.2021 , 15:26   Citovat  

Ďakujem všetkým za komentáre. Čo sa týka samotných cien, tak bohužiaľ, s tým sa nedá nič robiť, iba ich akceptovať resp. sa s tým nejakým spôsobom vysporiadať. Preto mám vybraté aj dve konkurenčné alternatívy (obe iba v najvyššej výbave s manuálom): Kia Ceed SW 1.5T-GDI (dokážem získať zľavu 11%) a Hyundai i30 CW 1.5T-GDI. Sú to však Kórejci tzn. neprimerane drahý servis a náhradné diely a spracovanie interiéru nič moc. Taktiež sú veľmi "okukané" (u nás v SR, konkrétne Žiline) ich jazdí extrémne veľa. Preto aj z tohto dôvodu preferujem Civic, ktorý naviac ponúka špičkový podvozok a motor. Je to však voľba nové vs. mierne jazdené auto, čiže nie úplne identické parametre, ale rozpočet je rovnaký. Každopádne by bolo fajn poznať pocity niekoho, kto vymenil Hondu za KIU/Hyundai alebo naopak. Ako poslednú alternatívu mám Mazdu 6 2.5i, ale na SR je takmer nemožné zohnať v rozumnej cene/nájazde kus s touto motorizáciou a dobrou výbavou. Nehovoriac o tom, že ceny naozaj išli hore.

Možno len taká otázka na okraj, ako sú na tom cenovo náhradné diely? Pokiaľ viem, tak Honda je v tomto smere takmer na úrovni prémioviek - ja len, že toto je často argument koncernových fanúšikov proti japonským značkám Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.5.2021 , 18:58  Naposledy upravil pitbuell dne 29.5.2021 , 20:15, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jako díly to máš težko Spotřebak se da jinak pojištění odvisle od ceny vozu a nejakych dilu....
kamaradka v práci ma I30 zaty prachy kupa vybavy havarijko stejne jak na wartase prohlidka tak o dva T drahší... a to nevi ze cidla na vyfuku jedno za 20Tkč a podobné špeky... civic ma filtr za pade a dve lambdy jen..
Ale civic neduhy vynahrazuje svezením Velmi šťastný VTEC
   Návrat  
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.5.2021 , 19:39   Citovat  

Honda urcite nema diely za cenu dielov na premiovku..to povie max niekto kto nekupoval diely na hondu.. resp premiovku
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 5:17   Citovat  

engineer: náhradní díly - co to přesně znamená? Tato legenda je stará tak 30 let, z doby, kdy protipólem "Japonce" byla S120, Favorit a následně Filcka, na které stál celý motor jak na Hondu rozdělovač. Když přišla Ochcáfka první generace, s ní TraktorDrnčníInside a váha vzduchu za 15k, realita se změnila, ale legendy zůstaly.

Současně auto bude prakticky nové, takže za relevantní "náhradní díly" lze považovat jen brzdy a filtry. To stojí předpokládám stejně, jako na oktávku, ale doporučuji se zeptat u dealera. Překvapila mě cena adaptivních tlumičů - prý snad jen 4k kus (v Lexu jsem za jeden dal 12k).

Že full led světlo nebude zadarmo a případná bouračka se prodraží neřeším, na to je pojistka. Ale opět, ono to u jiných značek nebude jiné, leda tak Dacia s halogenem. Last but not least, u Hondy je výhoda, že ND člověk obvykle nepotřebuje, takže ho jejich cena moc netrápí. Když to vezmu za posledních 15 let, tak na A7G jsem potřeboval čidlo airbagu v nárazníku (už bylo vadné když jsem auto kupoval, cena cca 3k, s tím jsem počítal) a baterku, jinak jen filtry, svíčky a brzdy. Na A8G jsem potřeboval diody do podsvícení ovládání topení a reprák u řidiče ve dveřích, jinak zase jen filtry, svíčky a brzdy.

To je vše, co se u toho za cca 80k km (cca 50-130k km nájezdu a 3-9 let stáří) pokazilo (obě auta jsem kupoval skoro stejně stará a měl je stejně dlouho). Nepočítám samozřejmě nehody - že jsem dal u A7G za zadní světlo cca 4-5k po té, co to šikovný rodinný příslušník vzal při couvání o popelnici není úplně chyba auta Úsměv

Jo a M6 2.5 - u nás to bylo zpočátku jen s max výbavou, takže ta není problém, ale ceny jsou mimo mísu. Chtěl jsem ji místo A8G, ale místo, aby stála 3 roky stará s 50k na tachometru 400-450k, byla za 600k, vysoké ceny ojetin jsou už dlouho (2017-2018).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 10:15   Citovat  

to skyline: Nedávno se adaptivní tlumiče ze Sport Plusu, Prestige a Executivu řešili ve facebookové skupině a tam se pracovalo s cenovkou 10k/kus to mi hlava nebere

to engineer: Jestli si facebookovej, tak se přidej do této skupiny -> tudy odkaz Je tam jak člověk co nedávno vyměnil CXG Sport plus za i-30 kombi N-line, tak pár členů aktuálně prodávajících svá auta. Navíc na facebook tato skupina funguje velice obstojně.
Jestli hledáš něco neokoukaného, tak tam to bude s Korejci asi špatné všude. Prodejně se jim v posledních letech velice daří.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 13:18   Citovat  

To byl odhad (u C9g Tourer). V servisu pak řekli materiál na výměnu za materiál 10tis. + litr práce (takže výměna adaptivních tlumičů na C9g za cca 11tis), takže těch cca 4tis. za jeden +/- sedí.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 13:30   Citovat  

Tady to máte bez odhadu přední tudy odkaz
zadní tudy odkaz
S uložením , prachovkama atd. to bude krásných 40 jen materiál Velmi šťastný Proti CTR je to stále ještě dobrá cena nesouhlas tudy odkaz
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 14:42   Citovat  

Koukám, Kelly jsou dobří překupníci.
Tady tudy odkaz i s dopravou za, ať nežeru, 100 liber.
Originál tlumiče jsou Kayaba, neznáte někoho ve skladu v Pardubicích...? Velmi šťastný
tudy odkaz
   Návrat  
spurek je teď offline  spurek
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 15:58   Citovat  

to hopit:
Cenu náhradních dílů u AUTO KELLY nemůžeš brát vážně. Stejné položky u jiných prodejců jsou mnohdy i poloviční. Tam kupují pouze servisy, které mají asi velké množstevní slevy. Nic pro drobné zákazníky.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 16:11   Citovat  

skyline napsal:
HonzaC: pozor, to jsou jabka a hrušky - sedan měl úplně jinou cenovou politiku a je levnější. 1.5t 5D nikdy za 500k koupit nový nešel. Sedan ano, ale zase je potřeba si uvědomit, že byl mnohem hůř vybavený, levný byl především základní Comfort, který po faceliftu už v nabídce není.

ok, uznávám, že to jsem ustřelil, já si prostě pamatoval těch cca 500k za 1,5T a přišlo mi, že teď jetý pod tu cenu taky moc nekoupím bez ohledu na sedan/hatchback, já tehdy uvažoval vyloženě o sedanu (ač jsem obecně hatchbackovej a sedany nijak zvlášť nemusím, zrovna u CXG mi ten zadek hatche přijde i s odstupem let tak šílenej (designově), že bych se přes to přenést asi nesvedl.. přimělo mě to kouknout i na mobile.de a tam ty sedany koukám nějaký jsou už od cca 400k czk (u nás klasicky problém, že obecně moc těch 2-3 letých Hond v inzerci není, firmy to skoro nekupují a lidi co to mají na soukromo se jich tak rychle nezbavují), což budou ty Comforty původně za půl mil, takže levnější proti nákupu jsou, ale ten propad ceny není zdaleka takovej jak bývalo zvykem a z těch důvodů co píšeš ty i další se dá myslím předpokládat, že tenhle trend bude pokračovat..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 16:24   Citovat  

spurek napsal:
to hopit:
Cenu náhradních dílů u AUTO KELLY nemůžeš brát vážně. Stejné položky u jiných prodejců jsou mnohdy i poloviční. Tam kupují pouze servisy, které mají asi velké množstevní slevy. Nic pro drobné zákazníky.

Cena je + - stejná jako originál díl v UK. Ukaž mně nějaký odkaz s poloviční cenou . tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 16:28   Citovat  

hopit napsal:
Cena je + - stejná jako originál díl v UK. Ukaž mně nějaký odkaz s poloviční cenou .

tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 16:33  Naposledy upravil hopit dne 30.5.2021 , 16:39, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

piskot napsal:
Koukám, Kelly jsou dobří překupníci.
Tady tudy odkaz i s dopravou za, ať nežeru, 100 liber.
Originál tlumiče jsou Kayaba, neznáte někoho ve skladu v Pardubicích...? Velmi šťastný
tudy odkaz

To v odkazu je adaptivní tlumič?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 16:34   Citovat  

to piskot: Jseš si jistej, že píšeš o adaptivních tlumičích, které mají nebo měly výbavy Sport Plus, Prestige a Executive? Úsměv

Klasické tlumiče na C10G jsou od Sachse a jejich cena se kolem 2,5k pohybuje, ale u adaptivních by mělo jít o Showy Mrk

Edit z odkazu od hopita: Sport Plus -> tudy odkaz (306€) vs. Sport -> tudy odkaz (107€)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 19:12   Citovat  

2bep napsal:
to piskot: Jseš si jistej, že píšeš o adaptivních tlumičích, které mají nebo měly výbavy Sport Plus, Prestige a Executive? Úsměv

Klasické tlumiče na C10G jsou od Sachse a jejich cena se kolem 2,5k pohybuje, ale u adaptivních by mělo jít o Showy Mrk

Edit z odkazu od hopita: Sport Plus -> tudy odkaz (306€) vs. Sport -> tudy odkaz (107€)

Aha, vzal jsem tu diskuzi celou, a to s adapt. tlumiči nadhodil jako příklad skyline. V tom hopit odkazu na Autokelly to není jasné, ale zase dle obj. čísla víme, odkud oni berou tudy odkaz

Je to trochu nefér vůči Hondě dokazovat, že má náhradní díly drahé zrovna na položce, která je jaksi speciální, byť pro daný model, resp. výbavu, nezbytná.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 20:39   Citovat  

to piskot: Ano i ne. Je dobré vědět, že běžné tlumiče jsou za běžnou nákupku jak je ve třídě zvykem. Ale je i dobré zmínit, že ten lepší podvozek s adaptivními tlumiči je mastnější. Obvzláště při koupi ojetiny, jelikož víme jak vypadají naše cesty. A tlumiče, resp. podvozek je spotřebák.
Ale vyšší cenu bych očekával i u adaptivních podvozků konkurence.
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 20:51   Citovat  

Sedacky nic moc, nekomu sedi nekomu ne. Ja to resim extra operkou, a pak je bocni drzeni jeste horsi.

Na muj vkus je docela dost svolavacek - u me cerpadlo a chladic klimatizace. Po 3letech prodlouzene zaruky uz by si nektere sam platil.

Podvozek neni vubec chranen oproti evropske konkurenci, muzes si ho ale nechat nastrikat za castku kolem 10t.

Lak je horsi nez u predchoziho civicu (r.v.2002), ale nejak to odpovida tomu ze je zkratka levnejsi a na druhou stranu novejsi a neco je reseno diky zkusenosti lepe.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2021 , 22:13   Citovat  

Mám skladovku Sport plus, vyrobenou 9/2019, koupenou 3/2020. Jeden z posledních, koupený za 5 minut 12, cena 595.000 Kč.
Tloušťka laku není srovnatelná s Mazdou, na to pozor, pohybuje se "lehce" pod Toyotou Corolla, premiantem mezi asiaty. Zalité lakem je to dostatečně, v rožcích dveří jsou malé slitky. Tady se nešetřilo. Lak je spíše měkký.

Zápory:
Zpracování pokulhává. Ze salonu jsem si dovezl auto nespasované. PP dveře byly neusazené, to samé prahové nádstavce. Takže menší šichta v jedno odpoledne a spasováno svépomocí.
Odhlučnění od podvozku je spíše podprůměrné. Ale dá se řešit (svépomoc - cca 12.000 Kč materiál).
Antikorózní ochrana je slabší, ale taky řešitelná, jako u každého auta (3 dny práce, materiál do 2.000 Kč).
Řazení 6MT je průměrné. Honda mívala i lepší. Taky řešitelné. Stačí těžší hlavice.
Vše "jak na to" jsem tu popisoval v předcházejících postech.
Sedačky jsou podprůměrné. Naštěstí v nich nebolí záda, jen nemají boční vedení.
S infotainemtem nemám zatím zásadní problém. Bez lagů, bez technických vad. Jen mi vadí grafika. AA mi funguje rovněž bez vad.
V autě mi zatím nic nepovrzává. Vloni šel nějaký drobný pazvuk od levého stropního airbagu, stříkl jsem tam teflon a zatím klid.
Nic dalšího negativního mě nenapadá, tedy krom podivně fungujícího senzoru světel a stěračů. Ale tam se "trápí" i koncern.

Klady:
Spotřeba paliva. Ujeto 10.500 km, průměrná spotřeba 6.2 l/100 km. Na to, že auto jezdí spíše trasy mezi 10-30 km, paráda.
Perfektní podvozek, tuhý, ale stále komfortní.
Směrová stabilita.
Brzdy, nevadnou, dobře se dávkují.
Prostornost.
Řidičská pozice, přesně pro mě (178 cm/100 kg)
Honda premium quality - rozšířená záruka.

Ceny aftermarket ND shodné s konkurencí. Tedy až na zmiňované adaptivní tlumiče.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kúpa Hondy Civic 10G 1.5T
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina