Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jakou vačku na tlačenou D16Y8 ?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2008 , 20:33   Citovat  

O vačce se toho tady ještě moc nenapsalo. Chtěl bych posunout výkon zase o kousek vejš (kdo by nechtěl Úsměv )
mam několik otázek sím Úsměv
1. může mi někdo vysvětlit, co znamenají čisla např. 300/295 ??
2. liší se vačky mezi atmosferickým a přeplňovaným motorem??
3. je výměna jen o vačce nebo se mění i ventily, pružiny, ...??
4. jak zjistit, která by byla ta ideál??
5. musí se k tomu přispůsobovat ECU??

dikec za pomoc je to dobrý
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2008 , 20:50   Citovat  

možná že budu mluvit zbytecne protoze ti nekdo urcite odpovi v kazdem bode lepe ale:

1, to jsou uhle vacek..Urcují tak zvanou ostrost vacky.jestli se nepletu tak kdyz mas ostrejsi vacku tak se rychleji, myslim ze i vic, otevre a zavre ventil.
2,myslím ze v tom rozdíl nebude akorat je rozdelení na Stage1,2,3, nebo nejak Street a tak, a ty maji kazda jinou ostrost a kazda je urcena na urcite upravy,v rozmezí nejakeho výkonu...
3,Určite budeš muset davat jiný pruzinky a podlozky na ventily(my jsme dat museli na Swifta GTi)Podle mého nazoru musejí bejt tvrdsí a proto zaroven i rychlejší.
4,Asi nejlíp u prodejce nebo kdo ma zkusenst s kompresorem na D16:-)
5,Já si myslím ze určite!nemelo by to takovej výkonovej efekt,bylo by to treba na spodku uplne mrtvý nebo zase nahore, protoze by bylo malo štávy z bezné ECU..

Tak to vidím já snad jsem nerekl nejakou blbost pořádnej výtlem a nekdo mi to tady za to nezapali auticko G4G VTEC HaHaaa

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2008 , 21:11   Citovat  

díkes...Jen k té jedničce jsem myslel vysvětlit, co konkrétně ty čísla znamenají..
Esli je to úhel nebo tak, vím, že je to "ostrost" ale nic si pod tim nepředstavim..
Jinak díkec Mrk OK

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 13.7.2008 , 22:00   Citovat  

určin napsal:
díkes...Jen k té jedničce jsem myslel vysvětlit, co konkrétně ty čísla znamenají..
Esli je to úhel nebo tak, vím, že je to "ostrost" ale nic si pod tim nepředstavim..
Jinak díkec Mrk OK

Aha,tak na tom jsem moc nebadal taky bych to rad poradne vedel,myslim si to ale nerad bych mystifikoval Úsměv

monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2008 , 7:32   Citovat  

citace:

1. může mi někdo vysvětlit, co znamenají čisla např. 300/295 ??
2. liší se vačky mezi atmosferickým a přeplňovaným motorem??
3. je výměna jen o vačce nebo se mění i ventily, pružiny, ...??
4. jak zjistit, která by byla ta ideál??
5. musí se k tomu přispůsobovat ECU??

add 1- určují celkový časy otevření ventilů sací/výfuk. je to součet všech úhlů za jednu otáčku kliky.lepší to bude vysvětlit takhle vačka 300/xxx: takže např. sací ventil otevírá 35st před hu+180st = 215 + ventil zavírá 85 st za du = 300 , pro výfuk to bude podobné pouze se začíná před dolní uvratí a končí za horní ,u vačky s časem xxx/295 dojde k uzavření výfukového ventilu o těch 5st dříve . Tyhle uhly jsou jen pro představu ,skutečnost se bude lišit, může otevřít dřív dýl ,ale součet bude vždy dávat tuhle hodnotu. Někde se u jedný vačky udává dvoje časování např 302/300 a třeba 280/280 při 0,5 - to číslo zatím udává ventilovou vůli při které se to časování měří.

add 2 -jen krátce,liší určitě nejsou tak agresivní , tipl bych menší překrytí aby nedocházelo k přefukům ,protože o přeplňovaný motory jsem se moc nezajímal tak bych nerad kecal blbosti. pokud někdo ví ať doplní opraví.

add3- výměna vačky vrs.další díly , tady záleží na vačce na jejím časování a profilech křivek (v přímý souvislosti se setrvačností rozvodů) -pokud se mění časy jen minimálně (různý stage 1 atp ) většinou se ponechával seriový pružiny který mají určitou rezervu. Pokud je vačka ostřejší už by serie nestíhala při otáčkách kopírovat profil vačky a docházelo by k odskakování vahadla a ventilu se všemi důsledky , poškození vahadla ,třecí plochy vačky a je tu i možnost utržení misky ventilu případně zaklepání sedla ventilu do hlavy.Takže každý výrobce při konstrukci vačky musí tohle vzít v potaz a k časování vačky doporučit (většinou dodat včetně misek -zisk a záruka ) odpovídající pružiny. Byl tu názor vezmu vačku stage 2 od jednoho a pružiny pro stage 2 od druhýho ,protože ten první je má 2x dražší -bohužel bylo by to sice hezký, ale protože pružina má přímou souvislost s profilem tj s rychlostí klesání ventilu a vahadla ,tohle prostě udělat nejde ,musely by prostě ty vačky být stejné.Samozřejmě nejen s celkovým časem ale i s profily ! Není stage 2 jako stage 2 to jsou jen obchodní označení , i se stejným časováním můžou být hodně odlišný.
add 4 co je to ideál vačka, ideál k čemu ? jedna je ideál na spotřebu , druhá ideál na výkon ,nic mezi není pak je o otom jakej kompromis ti vyhovuje. Proto vznikl vtec který umožnil spojit oba ideály do jednoho motoru ,ale i tady se dělaj kompromisy.
add 5 pokud šaháš do nastavení motoru (a to vačkou dost podstatně )tak na to ecu musíš upravit 100%

Bez názvu.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Bez názvu.jpg, 7.11 kB

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2008 , 9:46   Citovat  

monty díkec, teď mam celkem jasno. I když jsme si to musel číst vícekrát HaHaaa

jen k těm pružinkám, když jsem koukal na jednotlivý vačky, tam u nich je samozřejmě napsáno stage a časování, ale u pružinek se nic takého nepíše...
A k té "ideál vačce". Nemůžu dát vačici stage 3 na jinak neupravený motor, ne?? Tak jsem myslel, jak podle úprav zvolit ideální vačku Cooo???

a ještě, kde bych našel časování sériové vačky?V manulau to nemaj..

monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2008 , 10:12   Citovat  

určin napsal:
monty díkec, teď mam celkem jasno. I když jsme si to musel číst vícekrát HaHaaa

jen k těm pružinkám, když jsem koukal na jednotlivý vačky, tam u nich je samozřejmě napsáno stage a časování, ale u pružinek se nic takého nepíše...
A k té "ideál vačce". Nemůžu dát vačici stage 3 na jinak neupravený motor, ne?? Tak jsem myslel, jak podle úprav zvolit ideální vačku Cooo???

a ještě, kde bych našel časování sériové vačky?V manulau to nemaj..

pružinky jsou zřejmě (nevím u koho)stanoveny pro st2 a 3 stejný (pokud vyhovujou ) případně se klidně může předpokládat to že při objednávce vačky s pružinama automaticky dostaneš odpovídající charakteristiku , nevím to je spíš záležitost firmy.Možná teprv po objednávce solo pružin by následoval dotaz na stage... netuším.
no jasně ono abys využil stage 3 předpokládá to že budeš točit cca 8t + což na serii půjde chvíli pak něco povolí .
u tvýho kompresoru ti s vačkou neporadím ,opravdu jsem rozdíly v časování atmosfera ,turbo ,kompresor nestudoval , možná ti řekne víc vti , přece jen s turbikama laškujou .
časování seriový i jiný vačky ve smyslu grafu budeš hledat asi těžko , pokud bys je totiž měl není až takový problém si udělat kopii

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2008 , 10:16   Citovat  

Monty:dik za vycerpavajici rosbor koukam ze ze vseho opravdu vim jen mizivou cast Úsměv je to dobrý

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2008 , 10:41   Citovat  

monty: ještě jednou díkes moc, udělal jsi mi v tom krapet jasněji OK
ty seriové hodnoty jsem chtěl spíš pro porovnání jak moc se liší. Jak říkáš, zkusim napsat Vti a uvidim.
rada: offtopic neni to McGyver jak vaři ojnici dolarem?? HaHaaa

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2008 , 10:56   Citovat  

určin napsal:
monty: ještě jednou díkes moc, udělal jsi mi v tom krapet jasněji OK
ty seriové hodnoty jsem chtěl spíš pro porovnání jak moc se liší. Jak říkáš, zkusim napsat Vti a uvidim.
rada: offtopic neni to McGyver jak vaři ojnici dolarem?? HaHaaa

Ty mozna ze jo Velmi šťastný na McGyvera jsem se dival jako kluk ,ale jestli to tam fakt bylo tak bych rekl ze to bude on pořádnej výtlem

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2008 , 18:07   Citovat  

Rada36 napsal:
Ty mozna ze jo Velmi šťastný na McGyvera jsem se dival jako kluk ,ale jestli to tam fakt bylo tak bych rekl ze to bude on pořádnej výtlem

offtopic To je teda pěkný prase ten Mekgajvr, vařit ojnici aji s pístem... pořádnej výtlem

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2008 , 22:37   Citovat  

Ivoss napsal:
offtopic To je teda pěkný prase ten Mekgajvr, vařit ojnici aji s pístem... pořádnej výtlem

offtopic to ma v oku ne?Vzdyt je to McGyver pořádnej výtlem

Obsah fóra Honda-club.cz   
jakou vačku na tlačenou D16Y8 ?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina