Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 127, 128, 129 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 128 z 137
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.6.2021 , 9:29   Citovat  

S kamerou se mi připomeň zítra k večeru přes SMS... Mrk

Jinak mně se rádio (s tabletem na palubce) přelaďuje normálně... to mi hlava nebere
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 18.6.2021 , 10:32   Citovat  

A má někdo zkušenost s DAB rádiem? Je to použitelné?

V manuálu píšou, že přelaďování je funkce AF, která je zapnutá.
   Návrat  
MesiahCZ je teď offline  MesiahCZ
PříspěvekZaslal: 28.6.2021 , 8:58   Citovat  

Zdravim. Mam celkem nove tourera 1,6 ropu ve vozovem parku. Byl koupeny z nemecka a uz pri koupi hlasil pocitac, ze neni dostupny Start/Stop. Vzhledem k tomu, jak zhasinaly kontrolky pri startovani bylo jasne, ze je baterka KO. Tu jsem ted vymenil 70Ah za 72Ah, kterou jsem mel doma. Je nova, jen se mi par mesicu valela doma, protoze byla do jineho auta, nicmene i po vymene auto hlasi, ze neni Start/Stop dostupny. Ma to auto nejake extra pozadavky na baterku? Nebo co tam mate Vy za baterky? Jen doplnim, ze se starou baterkou po delsi jizde Start/Stop fungoval (kdyz byla baterka asi hodne nabita). Diky
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2021 , 9:54   Citovat  

MesiahCZ napsal:
Jen doplnim, ze se starou baterkou po delsi jizde Start/Stop fungoval (kdyz byla baterka asi hodne nabita). Diky

Sám jsi si odpověděl. Novou baterku už jsi delší jízdou "zajel"?
Nedivil bych se, kdyby inteligentní dobíjení bylo nastaveno na určité ampéry baterky, která je předepsaná v manuálu. Byť dva ampéry navíc se zdá jako málo...
Za dob normálních olovných akumulátorů altík dobíjel vlastně pořád, nehledě na ampéry baterky.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.6.2021 , 12:31   Citovat  

piskot napsal:

Za dob normálních olovných akumulátorů altík dobíjel vlastně pořád, nehledě na ampéry baterky.

A teď nabíjí podle ampér baterky? Já zapomněl jednou vypnout start/stop po tankování a po celkem svižné cestě Praha-Strakonice (bez zapnutých světel, jen denní) mi ve Strakonicích motor nechcípnul, prostě se za celou cestu baterka nedobila... zmatenej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2021 , 13:11   Citovat  

Hellborn napsal:
A teď nabíjí podle ampér baterky?

Vůbec bych se tomu v dnešní eko-době nedivil.
Technicky není problém nabíjet omezeným proudem, který dobije baterku až teprve delší jízdou. Ero kladívko baterka se zbytečně velkou kapacitou se nemusí dobít nikdy.
Je otázka, co vše Start/stop systém vyhodnocuje, aby motor chcípal.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.6.2021 , 19:35   Citovat  

piskot napsal:
Sám jsi si odpověděl. Novou baterku už jsi delší jízdou "zajel"?
Nedivil bych se, kdyby inteligentní dobíjení bylo nastaveno na určité ampéry baterky, která je předepsaná v manuálu. Byť dva ampéry navíc se zdá jako málo...

Ne, dnes jsem ji tam dal a ocekaval odstraneni problemu. To se nestalo. Nechal jsem ji pul dne na nabijecce na 2A a ted, kdyz jsem preparkoval, tak stale to stejne. Zitra jedu cca 30km + 30 zpet, tak uvidim co se stane.

Edit: Neresim to kvuli te funkci, stejne to budu vypinat, jen mi vadi to hlaseni Tak to valím bulvy
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2021 , 20:55   Citovat  

K tomu start stopu. Uz pred lety jsem si zabudoval dig. voltmetr misto zaslepky pro startovaci tlacitko a obcas se na to mrknu pri jizde. Taky hned vidim, jaky je napeti aku pred startovanim. Ten start stop si zije svym vlastnim zivotem. Spolehlive dobiji, kdyz se brzdi motorem nebo jsou zapnuty potkavacky. Kdyz je baterka dobita a zapnu klimu, tak to ze zacatku nedobiji, a zacne, az zase poklesne napeti na aku. Jo, dobiji to jeste chvilku po nastartovani. V ostatnich pripadech dobiji jak se mu zachce, napr. pri nizsim napeti aku, nizke teplote a kdo vi. Tech podminek a kombinaci tam bude asi dost.
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.6.2021 , 20:58   Citovat  

Po nastartovani u studeneho auta se S/S neaktivuje. Takze to preparkovani neni relevantni pokus. Zkus ujet apson tech 10 km a pak nejlepe zastav v krizovatce, to je relevantni. Navic, pokud couvam, a pak zastavim, tak se mi to taky nevypne - ma to v sobe nejakou chytrost.

Kolik ukazuje Voltmetr po par hodinach klidu?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.6.2021 , 7:27   Citovat  

bphot0 napsal:
Po nastartovani u studeneho auta se S/S neaktivuje. Kolik ukazuje Voltmetr po par hodinach klidu?

Kdyz tedy nastartujes, tak ti auto krici, ze S/S neni dostupne? To preci neni normalni. Klidne at ho za studena nepouziva, ale nemuze preci hlasit chybu/upozorneni, ze je NA.
Volty promerim dnes vecer.

Kdo mate origo/nebo od Hondy vymeneno, co mate za baterku, az budete mit prostor? Diky
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2021 , 7:46   Citovat  

Asi jsem to uplne nepochopil. Po nastartovani se nedeje nic, nekrici (nedela zvuk, ani nic neukazuje). Ale kdybys ujel kousek a zastavil jako na krizovatce (asi to chce bud ujet nejakou vzdalenost nebo prekrocit nejakou rychlost), tak se potichu ukaze oranzove preskrtle S/S. Jeste myslim je stejny symbol s obrazkem baterie, ten rika, ze mas vybitou baterii.

EFB Varta L3, 70 Ah, 620 A, byla z vyroby, servis mi dal opet tu samou.

Pokud mas 12.30V a vic, tak si auto na baterku nikdy nestezovalo.

Jo, jen pripominam, ze ja mam po-FL, Ty mas pred-face. Ale treba to nema zadny vliv.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2021 , 7:58   Citovat  

Heled, ta baterka, co tam ted mas, je EFB technologie? Pokud ne, hadam, ze auto to pozna a proto si stezuje. Proto Ti to s tou starou po velke jizde fungovalo. Takze hadam, ze auto je v poradku a jen potrebuje spravnou baterku.
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2021 , 8:04   Citovat  

MesiahCZ napsal:
Zdravim. Mam celkem nove tourera 1,6 ropu ve vozovem parku. Byl koupeny z nemecka a uz pri koupi hlasil pocitac, ze neni dostupny Start/Stop. Vzhledem k tomu, jak zhasinaly kontrolky pri startovani bylo jasne, ze je baterka KO. Tu jsem ted vymenil 70Ah za 72Ah, kterou jsem mel doma. Je nova, jen se mi par mesicu valela doma, protoze byla do jineho auta, nicmene i po vymene auto hlasi, ze neni Start/Stop dostupny. Ma to auto nejake extra pozadavky na baterku? Nebo co tam mate Vy za baterky? Jen doplnim, ze se starou baterkou po delsi jizde Start/Stop fungoval (kdyz byla baterka asi hodne nabita). Diky

Mam 1,6 v 10g - diesel a baterka maji rady delsi jizdy. Taky mi obcas zahlasil, ze SS neni dostupny. Tak sjem nějakou dobu myslel na zapinani potkavacek a ted to je cajk. Jestli se ta baterka nekde nejakou dobu valela, tak to asi taky mze byt duvod horsiho stavu. Nebo nech nekde dobit.

S 1,8 v 9g jsem mel porad svetla na AUTO, po 5 letech SS fungoval naprosto spolehlive.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 29.6.2021 , 8:46   Citovat  

bphot0 napsal:
Heled, ta baterka, co tam ted mas, je EFB technologie? Pokud ne, hadam, ze auto to pozna a proto si stezuje. Proto Ti to s tou starou po velke jizde fungovalo. Takze hadam, ze auto je v poradku a jen potrebuje spravnou baterku.

Oznaceni EFB jsem na puvodni nasel, ale na te nove jsem to nehledal, takze je mozne, ze to EFB, at uz je to cokoliv, tak nema. Zkusim. Diky za to oznaceni baterky.

EDIT: Ano, ta "nova" baterka EFB nema. Kdyz vidim ty ceny EFB, tak to si asi radeji zvyknu na zobrazujici se chybu Velmi šťastný Mel jsem si koupit staryho aerodecka a tohle bych neresil.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2021 , 9:07   Citovat  

EFB je baterka do start/stopu Úsměv

EDIT: Ja jsem v kampani v autorizaku zaplatil 1932,10 bez DPH
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2021 , 20:52   Citovat  

MesiahCZ napsal:
Ne, dnes jsem ji tam dal a ocekaval odstraneni problemu. To se nestalo. Nechal jsem ji pul dne na nabijecce na 2A a ted, kdyz jsem preparkoval, tak stale to stejne. Zitra jedu cca 30km + 30 zpet, tak uvidim co se stane.

Edit: Neresim to kvuli te funkci, stejne to budu vypinat, jen mi vadi to hlaseni Tak to valím bulvy

Hlášení se dá vypnout.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2021 , 20:55   Citovat  

cport napsal:

S 1,8 v 9g jsem mel porad svetla na AUTO, po 5 letech SS fungoval naprosto spolehlive.

V červenci máme šest let a to samé. Baterka OK a SS taky.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2021 , 21:04   Citovat  

MesiahCZ napsal:
Oznaceni EFB jsem na puvodni nasel, ale na te nove jsem to nehledal, takze je mozne, ze to EFB, at uz je to cokoliv, tak nema. Zkusim. Diky za to oznaceni baterky.

EDIT: Ano, ta "nova" baterka EFB nema. Kdyz vidim ty ceny EFB, tak to si asi radeji zvyknu na zobrazujici se chybu Velmi šťastný Mel jsem si koupit staryho aerodecka a tohle bych neresil.

Klasická a EFB baterka jsou jen rozdíly v konstrukci elektrod a EFB má "pevný" elektrolyt. Někde jsem četl, že klasická baterka nezvládá to inteligentní dobíjení (odejde za velmi krátkou dobu), ale EFB je na to stavěná.
Myslím si, že na chování SS nemá EFB či non-EFB baterka vliv.

Připadá mi to, že jsi novou baterku dal do auta nenabitou, tak, jak jsi ji vzal rovnou z krámu. Je v podstatě pak povinnost baterku buď nabít externě, a nebo baterku nabít nějakým výletem Praha-Brno a zpět. A díky inteligentnímu nabíjení se zapnutými světly.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.6.2021 , 9:53   Citovat  

Diky za odpovedi. Vcera, pri odjizdeni z prace, cca 3 hodiny od posledniho pokusu o funkcnost SS to uz chybu nepsalo, takze pri chybovem hlaseni to chce min paniky a vice trpelivosti... Diky za rady OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2021 , 7:52   Citovat  

"Tady je svět ještě v pořádku"...
Šestileté auto bez chybičky...

STK_2107_1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
STK_2107_1.jpg, 505.98 kB

STK_2107_2.jpg

STK_2107_2.jpg, 716.04 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2021 , 17:16   Citovat  

Piškot: tak super. OK Já jsem se pro zajímavost podíval na protokoly z letoška, najeto 71.409km. Rozdílný hodnoty jsem našel v množství CO, které je 0.000 při 709 ot/min i 2470 ot/min. Lambda je 1.000. CO2 je 14.7 a 15.2. Technik od emisí říkal: no jo, no, Honda. Jinak na technické taky nic nenašli. Velmi šťastný
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.7.2021 , 17:19   Citovat  

MesiahCZ napsal:
Diky za odpovedi. Vcera, pri odjizdeni z prace, cca 3 hodiny od posledniho pokusu o funkcnost SS to uz chybu nepsalo, takze pri chybovem hlaseni to chce min paniky a vice trpelivosti... Diky za rady OK

Ta efb baterie je potreba nejen kvuli start/stopu ale i kvuli “inteligentnimu” dobijeni ktery dobiji baterii jen narazove a nechava ji casto podvybitou coz normalni baterie dlouho nevydrzi (pry tak pul roku) a efb baterie i podle tvrzeni servisu tak 3-4 roky. Nefunkcni SS by prave bylo priznakem toho ze jsi baterii nemel od pocatku nabitou nebo auto nema potrebu ji dobijet.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2021 , 17:42   Citovat  

piskot: a co bys čekal za chybičky HaHaaa ?

tady nafta, technická z min. týdne, nájezd v podstatě stejný

IMG.jpg

IMG.jpg, 785.2 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2021 , 19:06   Citovat  

xenon04 napsal:
piskot: a co bys čekal za chybičky HaHaaa ?

tady nafta, technická z min. týdne, nájezd v podstatě stejný

Chybičky?!? Kvůli těm jsme auto nekupovali...Úsměv
Mechoš říkal, že jednu jistotu mám, po dvaceti letech budou plechy vypadat jako teď u Accroda... Velmi šťastný
Ale to už stejně budeme jezdit "baterkama" (ti movitější), a nebo MHD...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2021 , 19:08   Citovat  

anunaki napsal:
Piškot: tak super. OK Já jsem se pro zajímavost podíval na protokoly z letoška, najeto 71.409km. Rozdílný hodnoty jsem našel v množství CO, které je 0.000 při 709 ot/min i 2470 ot/min. Lambda je 1.000. CO2 je 14.7 a 15.2. Technik od emisí říkal: no jo, no, Honda. Jinak na technické taky nic nenašli. Velmi šťastný

Nula a jednička? To je hoooodně podezřelý...Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2021 , 19:41   Citovat  

Piškot: to jo, asi jim to nefunguje. Úsměv Před 2 lety obě CO taky 0.000 a lambda 1.001. Hlavně aby to vydrželo a člověk nemusel nic řešit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2021 , 7:30   Citovat  

anunaki napsal:
Piškot: to jo, asi jim to nefunguje. Úsměv Před 2 lety obě CO taky 0.000 a lambda 1.001. Hlavně aby to vydrželo a člověk nemusel nic řešit.

OK
Řekl bych, že v případě motoru R18Z4 je pravděpodobnost nicneřešení hodně velká, ba doživotní. Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2021 , 20:54   Citovat  

Tak jsem mohl mít nové auto.
Znáte někdo tohle hov, ehm, "profíka"...?
Rozhodl se stihnout zelenou u Baumaxu a vadil mu ten, co jel v levém pruhu a dodržoval padesátku...
Fotky jsou z palubní kamery...

vlcsnap-2021-07-20-21h49m15s476.jpg

vlcsnap-2021-07-20-21h49m15s476.jpg, 48.73 kB

vlcsnap-2021-07-20-21h49m25s792.jpg

vlcsnap-2021-07-20-21h49m25s792.jpg, 50.54 kB

vlcsnap-2021-07-20-21h50m05s185.jpg

vlcsnap-2021-07-20-21h50m05s185.jpg, 51.89 kB
   Návrat  
ovitek je teď offline  ovitek
PříspěvekZaslal: 21.7.2021 , 7:38   Citovat  

Ahoj,
chtěl bych se zeptat jak se nouzově popředu táhne C9GT. V návodu jsem nic nenašel, resp. pouze doporučení na odtahovku s jeřábem. Jediné použitelné oko co jsem našel je na úrovni přední nápravy na podvozku. Neumím si představit to použít ani nanatažení na valník, aby se něco nezničilo.
Odtah momentálně nepotřebuju, ale jsem z toho nervózní.
Díky.
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 23.7.2021 , 7:31   Citovat  

Neměl by někdo na půjčení v půlce srpna dělící síť do kufru? Pojedu na dovolenou a rád bych na cestu zabezpečil bagáž v kufru. Jednalo by se o 14 dnů.
Díky.

Jinak k tažení auta je to jednoduché. Pokud má auto automatickou převodovku, tak se táhnout nesmí. Zničila by se. Ale i tak se nechá auto natáhnout na podvalník. S manuální převodovkou je postup klasický.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 127, 128, 129 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina