Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
F1 2021
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 5
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2021 , 7:46   Citovat  

piskot napsal:
Já jsem to psal v uvozovkách, tudíž za mě bych Ham vyloučil z fleku.
Za mě to incident nebyl, Ham tohle dělá mistrovsky.
Ham měli vyhodit, minimálně z toho závodu. Ver měl štěstí, že naboural bokem.

Popravde, bral jsem to taky tak. Pak zacal zjistovat informace a hned druhy den si uvedomil, za vlastne ani nevim kdo sakra byl v te zatacce prvni! Vy to dokazete tak jednoznacne rict? Ja si nejsem vubec jistej! Dalsi a velmi dulezita vec... Pravidla jsou poskaldany tak, ze se neresi nasledek, ale ten konretni akt. Lze s tim nesouhlasit, coz me osobne se to take nelibi! Ale to je asi tak vsechno co s tim muzem udelat Úsměv Je potreba to posuzovat dle aktualnich pravidel. Logicky, pokud nekoho vyradis ze zavodu, kor z prvniho mista, nemel bys dostat moznost ten zavod vyhrat/mozna ani dojet. Takto si to maluju v idealnim a spravedlivem svete, ale realne to tak neni.

Nekde jsem videl simualaci, co by se stalo, kdyby uhnul/dal vice mista MAX nebo HAM. Vyslo to tak, ze vzdy ten co vymekl v te zatacce ztratil pozici... Za me tam nejeli oba jak bejci, a takto to dopadlo... Nekde jsem cetl, ze HAMova chyba je tak 70% k 30ti na VER strane. Ja osobne s tim vice mene souhlasim... Samozrejme na to muzem mit kazdy jiny nazor, a o tom to je. F1 se to moc hodi, protoze se ted diskutuje vsude mozne a ceri to vody. A to F1 potrebuje, kontroverze nekontroverze.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2021 , 8:45   Citovat  

krtekm napsal:

Nekde jsem videl simualaci, co by se stalo, kdyby uhnul/dal vice mista MAX nebo HAM. Vyslo to tak, ze vzdy ten co vymekl v te zatacce ztratil pozici... Za me tam nejeli oba jak bejci, a takto to dopadlo... Nekde jsem cetl, ze HAMova chyba je tak 70% k 30ti na VER strane. Ja osobne s tim vice mene souhlasim... Samozrejme na to muzem mit kazdy jiny nazor, a o tom to je. F1 se to moc hodi, protoze se ted diskutuje vsude mozne a ceri to vody. A to F1 potrebuje, kontroverze nekontroverze.

By mě zajímalo, jak by se diskutovalo, kdyby Ver skončil na vozejku...

HAM je tak dokonalej profík (v dobrém slova smyslu), že moc dobře ví, jak do soupeře "tuknout", aby z toho on, Ham, vyšel dobře.
Bylo mu jasné, že když vyměkne, bude dalších 50 kol se snažit Ver předjet. Raději naprosto vědomě jel tak, jak jel, naprosto přesně věděl, že Ver musí zatočit, aby neztratil rychlost a náskok jedné délky auta. V průběhu kola bylo vidět, že má Ver co dělat, aby se před Ham udržel. Takže to vede k závěru, že kdyby Ver byl chytřejší, spolehl se na to, že má lepší auto, strategii, atp., tudíž zvolnil, aby nebyla taková divočina, nechal se předjet, tak měl také on dalších 50 kol na to, aby Ham předjel.

To nic nemění na faktu, že od Ham to byla naprosto perfektně plánovaná pras.á.rna, a Ver mu na to skočil.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2021 , 9:09   Citovat  

piskot napsal:

Diskutovalo by se úplně stejně , všichni do toho jdou s rizikem. Když loni hořel Grosjean, také se uklidil vrak a jelo se dál . Nikdo nechce vidět 100% bezpečné a předvídatelné závody.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2021 , 9:11   Citovat  

piskot napsal:

HAM je tak dokonalej profík (v dobrém slova smyslu), že moc dobře ví, jak do soupeře "tuknout", aby z toho on, Ham, vyšel dobře.
Bylo mu jasné, že když vyměkne, bude dalších 50 kol se snažit Ver předjet. Raději naprosto vědomě jel tak, jak jel, naprosto přesně věděl, že Ver musí zatočit, aby neztratil rychlost a náskok jedné délky auta. V průběhu kola bylo vidět, že má Ver co dělat, aby se před Ham udržel. Takže to vede k závěru, že kdyby Ver byl chytřejší, spolehl se na to, že má lepší auto, strategii, atp., tudíž zvolnil, aby nebyla taková divočina, nechal se předjet, tak měl také on dalších 50 kol na to, aby Ham předjel.

To nic nemění na faktu, že od Ham to byla naprosto perfektně plánovaná pras.á.rna, a Ver mu na to skočil.

Ver, ze me to taky pekne sejri... Jestli nekoho dlouhodobe nemuzu vystat, tak je to prave HAM. Mistr volantu, sedici v jednom z nejlepsich monopostu, ale tim vycet pro me znamych dobrych vlastnosti jednoduse konci. Fakt ho proste nemusim!!! To, jestli to mel tak naplanovane si netroufam tvrdit. Pravdou je ze, jak jsem jiz psal, udelal to jiz nekolikrat. I pres to bych se spise priklanel k tomu, ze to nebylo schvalne, a mohlo to dopadnout spatne i pro nej. Cert vi... Snazim se k tomu pristupovat tak nejak nestrane, a hlave bez nesympatie, kterou k nemu mam Velmi šťastný

Proste to tak dopadlo Smutný Snad bude VER v poho a posili ho to. Uvidime, alespon se neco deje a kdo vi jakou dohru to jeste cele bude mit. Maji na to vyhrat, Mergl obecne dela chyby, a je potreba toho vyuzit. Ted uz jen aby se znovu chytl PER!
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2021 , 10:57   Citovat  

hopit: nějaká animačka vycucaná z prstu něco mění na tom, co se stalo?

krtekm: jakože do zadního kola se předkem trefuje ten první druhému?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2021 , 11:08   Citovat  

skyline napsal:

Stalo se přesně to co v animaci. Tvoje teorie o úmyslném sestřelení Verstappena ve 300km/h je dost mimo. Ble
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2021 , 11:25   Citovat  

hopit napsal:
Diskutovalo by se úplně stejně , všichni do toho jdou s rizikem. Když loni hořel Grosjean, také se uklidil vrak a jelo se dál . Nikdo nechce vidět 100% bezpečné a předvídatelné závody.

Předvídatelné závody... Ještě pár změn v pravidlech a přesně toho budeme svědky. On už i ten vláček dnes je k nekoukání...

Jo, A Gro tuším v tom byl sám, ne? Proto diskuse nula-nula-nic...

S rizikem... Když kouknu na auta z před deseti dvaceti lety, tak do nich tenkrát lezli nejspíš naprostí šílenci...
Teď jen řidiči mačkají čudlíky, někteří k tomu loni tahali za volant, a elektronika zařídí vše ostatní.

Když si vzpomenu na komentář pana Pecháčka k Monaku, že tam piloti řadí 140x za kolo, a někteří měli krvavé dlaně. Teď je vzrůšo, že Ham zmáčkne špatné tlačítko...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2021 , 9:20   Citovat  

skyline napsal:

Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný Ale prdku... Celou dobu rikam, ze muj nazor je ten, ze do VER nalitl HAM, a majoritne, za to co se stalo, nese vinu prave on, prtoze tam mel dostatek mista, a nejel adekvatne vudci sve najezdove pozici/rychlosti/souperi vedle sebe. Ty mluvis o momentu stretu, kdy HAM byl zanim. Ale kdyz se podivas na to, co se delo pred tim, tak z meho uhlu pohledu ja osobne nedokazu posoudit, ze kdo byl v te zatacce prvni. Protoze pred samotnou zatackou byli v zasade uplne vedle sebe, VER mel ale lepe najeto a tudis vetsi najezdouvou rychlost, a proto se dostal pred nej. Pak se teprve stalo co se stalo. Nekdo rika ze VER ho zavrel, nekdo zase ze HAM do nej narval, treba i schvalne. To uz je na kazdem... Jak toto vykladaji pravidla, a od jakeho momentu se prideluje status: prvni v zatacce ja nevim...

EDIT: tady je to pekne videt. I to, jak VER dava snad i o fous vice mista nez LEC, a ze v uplnem zacatku zatacky jsou proste vedle sebe...

tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2021 , 8:32   Citovat  

hopit: stalo se přesně to, co v záznamu reality, ne kde animačka (která už tam není) motá nesmysly dohromady s ideální stopou.

krtekm: jasně, že to bylo těsně, jenže protekčňák tam prostě nebyl první, je jedno, jestli o metr nebo deset. Ubral, tak měl ubrat ještě víc. To je celé. Jak říkám, jsem zvědav, jestli si to Verstappen dobře zapamatuje, ještě by se to mohlo hodit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2021 , 10:11   Citovat  

skyline napsal:
hopit: stalo se přesně to, co v záznamu reality, ne kde animačka (která už tam není) motá nesmysly dohromady s ideální stopou.

krtekm: jasně, že to bylo těsně, jenže protekčňák tam prostě nebyl první, je jedno, jestli o metr nebo deset. Ubral, tak měl ubrat ještě víc. To je celé. Jak říkám, jsem zvědav, jestli si to Verstappen dobře zapamatuje, ještě by se to mohlo hodit.

Animace stop byla dost zásadní , protože ani Verstappen nebyl v době kolize v ideální stopě . Podívej se na druhé video které jsem vložil . Ukaž mně nějaký záznam , který ukazuje Hamiltona ,jak najíždí zezadu do Verstappena Tak to valím bulvy Pokud nemáš žádne rozumné argumenty , je tahle diskuze úplně zbytečná přátele

Odkaz
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.8.2021 , 11:35   Citovat  

Verstappen mení pohonnú jednotku, Honda objavila na tej silverstonskej prasklinu...

tudy odkaz

Doufám že mu tam prisudlali nějaké kouzelné součástky HaHaaa
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.8.2021 , 21:31   Citovat  

No, a dneska to pojistil Bottas, aby nebylo už žádných pochyb. A trest 5 míst dolů v následujícím závodě? Zlikvidoval tolik závodníků a hlavně monopostů, ale, škoda slov...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2021 , 5:18   Citovat  

hopit: že nebyl Verstappen v ideální stopě je úplně irelevantní, protože to při souboji není nikdy nikdo. Proto je motání ideální stopy do diskuse nesmyslné, což ví každý, kdo někdy viděl aspoň jeden závod čehokoliv.

HIGHTOWER: zrovna tohle teda nevím, jestli dává smysl. Jasně, že to Bottas podělal, ale není to tak dávno, co s sebou ostatní brali i jiní a žádné zásadní tresty se nerozdávaly. Mě to přijde už úplně na hlavu, zrušíš největšího soupeře a sám jedeš dál - 10 sekund, nic se neděje. Zrušíš ostatní i sebe - 5 míst. Loterie, bohužel tak nějak jasně ukazující, kdo je preferovaný. Odraz doby, bohužel.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 2.8.2021 , 7:47  Naposledy upravil 2bep dne 2.8.2021 , 8:35, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Ono se spíš již několik sezón ukazuje jaká je ptákovina v omezeních typu finanční stropů či maximální možný počet použitých komponent PU na sezónu, jejichž porušení se trestá penalizacemi. Pokud se nebere v potaz škoda způsobené nezaviněnými nehodami či závodními incidenty.

V dřívějších dobách, na které všichni tak rádi vzpomínáme, byla hlavní starost o pilota a kdy se bude moct vrátit do šampionátu. Auto se zpátky poskládalo z nových komponent a frčelo se dál (případně čekalo záložní auto).

V dnešní superregulované době to i přes "závodní incidenty" byla opět zatracená klika na straně Hama a Mercedesu. Jak těch 10s a +2b či -5 pozic na příštím startu, když bodově v šampionátu to bylo jasné + a za cenu minimálních škod na vlastních autech velké škody (v řádech jednotek % z finančních stropů) na autech přímých konkurentů...
Prostě stále platí, že ať se současné vedení F1 snaží sebevíc, tak svým přístupem spíš ničí jak samotné závody, tak celý šampionát KO
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2021 , 8:32   Citovat  

skyline napsal:
hopit: že nebyl Verstappen v ideální stopě je úplně irelevantní, protože to při souboji není nikdy nikdo. Proto je motání ideální stopy do diskuse nesmyslné, což ví každý, kdo někdy viděl aspoň jeden závod čehokoliv.

Pusť si včerejší předzávodní studio na Sport2, ale závodníci asi ničemu nerozumí a řeší nesmyslné stopy že? Tak to valím bulvy Celé to tam rozebrali vteřinu po vteřině , o nějakém setřelení zezadu nemůže být vůbec řeč. Na svůj blábol relevantní argumenty nenajdeš offtopic
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2021 , 11:41   Citovat  

2bep napsal:
Ono se spíš již několik sezón ukazuje jaká je ptákovina v omezeních typu finanční stropů či maximální možný počet použitých komponent PU na sezónu, jejichž porušení se trestá penalizacemi. Pokud se nebere v potaz škoda způsobené nezaviněnými nehodami či závodními incidenty.

V dřívějších dobách, na které všichni tak rádi vzpomínáme, byla hlavní starost o pilota a kdy se bude moct vrátit do šampionátu. Auto se zpátky poskládalo z nových komponent a frčelo se dál (případně čekalo záložní auto).

V dnešní superregulované době to i přes "závodní incidenty" byla opět zatracená klika na straně Hama a Mercedesu. Jak těch 10s a +2b či -5 pozic na příštím startu, když bodově v šampionátu to bylo jasné + a za cenu minimálních škod na vlastních autech velké škody (v řádech jednotek % z finančních stropů) na autech přímých konkurentů...
Prostě stále platí, že ať se současné vedení F1 snaží sebevíc, tak svým přístupem spíš ničí jak samotné závody, tak celý šampionát KO

Vedení F1 se snaží z prominentní soutěže udělat závodění šlapacích autíček. Naštěstí ty kroky k tomu jsou tak diletantské, že to ještě chvíli potrvá.
Všechna omezení jen zvyšují náklady na vývoj pohonných jednotek, aut jako takových, a pak zavedou finanční stropy. Tohle by nevymysleli ani chovanci v Bohnicích... Změny pravidel co každou sezónu tomu dávají korunu navrch.

Za mě bych viděl recept ve snížení prize money, protože pořád jsou Mercedes i Redbull za sezónu v plusu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.8.2021 , 12:14   Citovat  

Hej opravdu tady už celé dvě stránky řešíte incident starý dva týdny? Nebavite mě. Už i verstappen říkal že to je trapné!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.8.2021 , 12:15   Citovat  

2bep napsal:

100% souhlas
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2021 , 16:49   Citovat  

hopit: jsem zvyklý používat svůj mozek a vidím, co vidím. Pokud místo diskuse jen hážeš nějaké názory jiných a motáš přitom páté přes 9, nikam se nedostanem, takže za mě tuto "diskusi" končím.

2bep: je potřeba si uvědomit, že cílem majitelů F1 je primárně vydělat peníze. V dnešní době sr.čů je potřeba se zabývat "férovostí", "rovnými podmínkami" a podobnými hloupostmi, které generují jen další hlouposti (jak to zařídit, aby preferovaný tým moc neutrpěl a zdání férovosti a rovných podmínek bylo zachováno atd.). Taky je potřeba řešit neustále bezpečnost, protože co kdyby nějaký femoid došel k názoru, že by si někdo mohl udělat bebí, tak se místo kačírku dělají "únikové zóny" velikosti ranveje a buzeruje s přejetím "limitů trati". Když už někde zůstal obrubník, fňuká zase tým, že mu agresivní obrubník zaútočil na auto a způsobil milionové škody. Čím dál tím víc absurdity, která je ale úplně všude kolem nás.

piskot: snížení prize money? Ale vždyť o ty prachy jde až v první řadě! Jen je nutné si uvědomit, že jejich rozdělení mezi ty správné kluky je potřeba udělat způsobem, který přiláká dost komparsu na start a tím pádem dost diváků k telce. A tak jako kdysi, že někdo bude vyhrávat, protože dal zjevně nejvíc peněz, to už dnes nejde, protože to peníze nevydělá (stačí se podívat, jak dopadlo Le Mans - tam se na to prakticky všichni vybodli po té, co si Audi prolobbovalo vítězství skrze pravidla a sledovanost šla do kytek). Ale přesto je nutné, aby tam ty peníze napadaly, jen je třeba na to jít oklikou. Stropy můžou být jaké chtějí, stejně kompars nikdy nevyhraje. Lepší efektivitou řízení týmu to fakt není.

FastCivic: někdo ti drží kvér u hlavy a hrozí stisknout kohoutek když sem nepolezeš nám to říct? HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2021 , 21:33  Naposledy upravil hopit dne 29.8.2022 , 16:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

skyline napsal:
hopit: jsem zvyklý používat svůj mozek a vidím, co vidím. Pokud místo diskuse jen hážeš nějaké názory jiných a motáš přitom páté přes 9, nikam se nedostanem, takže za mě tuto "diskusi" končím.

Díky za další věcný argument pořádnej výtlem tudy odkaz !ZGV2LGR2Awp3LmtjBQD0AQExZ2Z4L21hDyMYrKR5EQyiMmL4At==
Já tu zatáčku v F1 nikdy neprojížděl , tak se musím spolehnout na názory závodníků , ale pro klid zdejších členů : Máš pravdu , Hamilton cíleně najel zezadu do Verstappena v plné rychlosti a zasloužil by doživotní zákaz startu. Tímto příspěvkem končím sopťa sopťa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2021 , 10:39   Citovat  

Tak jsem neodolal a okouknul hoodně z blízka, byť za sklem...
Neuvěřitelné kde jsou všechny ty vířivé klapky, záhyby, křidélka, vidět, v čem vlastně "sedí" piloti, volant coby Playstation. Ještě tak kdyby byl vidět motor...

Nevadí, že je to Alfa Romeo, 4 roky stará...

IMG_20210812_153006.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20210812_153006.jpg, 3.58 MB

IMG_20210812_153024.jpg

IMG_20210812_153024.jpg, 2.95 MB

IMG_20210812_153059.jpg

IMG_20210812_153059.jpg, 2.66 MB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.8.2021 , 15:58   Citovat  

Co ta Belgie Tak to valím bulvy
Chudáci fanoušci... Ble
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.8.2021 , 16:05   Citovat  

And a Winner of GP SPA 2021 is… Medical Car pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.8.2021 , 16:16   Citovat  

2bep napsal:
And a Winner of GP SPA 2021 is… Medical Car pořádnej výtlem

Na něho se ale dobře dívá jak to tam solí Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2021 , 10:49   Citovat  

Obvykle bývá sestřih o dost kratší než závod, tentokrát to bylo naopak pořádnej výtlem Každopádně skvělá práce hlavně Perez, když už jsou ty body zadara, tak proč je nenechat soupeřům... Ale tak stane se, no.
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.9.2021 , 21:39   Citovat  

Dneska super, Max
zase nejlepší...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.9.2021 , 7:41   Citovat  

MaFIA a pentle pro VER, 3 mista dolu v Rusku pořádnej výtlem

Monza byla tento rok obzvlaste vyzivna. Novy format ze sprintem, to teda vymyslel genius! Alespon se ukazalo, jak moc je to stupidni, viz napriklad rozdil v naladeni motoru BOT vs zbytek sveta.

A pak sledovat jak se da vyhrat zavod stylem spunt od startu do cile. Moc jsem si to "uzil", chram rychlosti jak se patri to snad ne
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.9.2021 , 10:59   Citovat  

Já jsem se bavil. Držel jsem palce McLarenum a taky aby Perez za sebou udržel Botu. A jako fanda Verstappena jsem byl rád že když nedojel on tak ani opičák. Za mě dobrá podívaná.
A nejsem vůbec zastánce kvalifikačního sprintu ale musíte uznat že v obou případech dobře zamíchal kartama
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.9.2021 , 11:11   Citovat  

Ne ze bych to MCL nepral, RIC i NOR jsou pro me velci sympataci, a byl bych rad i za zlepseni MCL na tu miru, aby mohli bojovat s temi nejlepsimi kazdy jeden zavod OK Ale ten format to tak rozkopal, ze ze zavodu udelal z meho pohledu nekoukatelnou vec... Je az s podivem jak moc, kdyz si vemete v uvahu jaky naskok byli schopny BOT s VER najet je sprintu, a jak jejich vykon eliminovalo zaspuntovani o cosi pomalejsim MCL. Cekal bych to vsude mozne, ale ne v Monze Bueee
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.9.2021 , 13:30   Citovat  

Já nechápu proč se každý těší na to že v Monze se bude předjíždět jedna radost a pak nic. Však je to jasné. Za prvé přítlak je nastavený tak nízký že otevření DRS není v podstatě žádný plus a za druhé i ten koho chceš předjet tam většinou taky jede za někým v aeropytli takže se táhne za ním. A tobě nepomůže ani silný Mercedes motor. Fakt jediný Botas tam ukazoval jak se to dělá OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
F1 2021
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina