Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak přepsat auto v renovaci
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.12.2021 , 10:42   Citovat  

Koupil jsem kastli crx na renovaci. Ta šla ze začátku docela pěkně, pak se to bohužel zastavilo a nedaří se mi to popohnat dál.
Doklady jsou v depozitu, auto je po laku, nenastrojené, viz fotka.
Rád bych měl auto psané na sebe (mělo být dávno hotové), oficiální (původní) majitel je taky nevrlý, že to není vyřízené.
Mechanik, který auto staví, se poptával po okolí a nikde mu prý neudělají evidenčku bez plně nastrojeného auta s nárazníky a podobně. A bez evidenčky nelze auto přepsat na mě.
Psal jsem kvůli tomu kdysi mail na DI, kde je auto vedené, ale bez odpovědi.
Auto je v Berouně.
Pokud máte někdo nějakou radu, jak to vyřešit, sem s ní Úsměv
Děkuji.

crx EE8 červené.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
crx EE8 červené.jpg, 589.94 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Koubelec je teď offline  Koubelec
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2021 , 12:01   Citovat  

Evidenční kontrola má definované co kontroluje. Auto může být klidně bourané, částečně rozebrané, ale musíš mít potřebné věci s sebou. Jestliže se tedy kontroluje kód motoru, může být motor klidně v kufru, ale musí být přítomen ke kontrole. Kontrolují se kola, jak rozměr ráfků a ET, tak pneumatik - to musíš mít taky na autě správně. Chybějící nárazníky rozhodně nevadí, pokud ti to někde řekli, tak jeď jinam.
Mělo by být i v jejich zájmu pomoci k přepisu vozidla, na to je můžeš zkusit nasměrovat. Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2021 , 12:59   Citovat  

Co jsem teď vygůglil.

Evidenční kontrola má za úkol zjistit, zda skutečný stav vozidla souhlasí s údaji uvedenými v originálu velkého technického průkazu a v ORV (resp. malého technického průkazu), popř. v osvědčení o technické způsobilosti vozidla, které nepodléhá registraci. Při této kontrole není prověřován pouze VIN vozidla, jak se mnozí majitelé domnívají, ale provádí se i další úkony (viz. přehled níže). Evidenční kontrola motorového vozidla je kontrola prováděná stanicí technické kontroly (STK). Tuto kontrolu lze absolvovat v rámci celé ČR bez ohledu na místo registrace vozidla.

Evidenční kontrola se nejčastěji zaměřuje na:

VIN (identifikační číslo vozidla),
barvu karoserie,
typ motoru,
rozměry pneumatik a ráfků,
počet míst k sezení,
výrobní štítek s údaji o vozidle,
zápis tažného zařízení.

Zařídit plaťák a odvézt auto na nějakou STK chce trochu víc času a organizace, tak bych pak nerad objížděl různé STK a dohadoval se s nimi, proč tu evidenčku nechtějí udělat.
Radši pojedu někam dál, ale ať je to jisté Úsměv
   Návrat  
Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2021 , 17:48   Citovat  

Mohu zařídit tady v hk ale mas to trochu z ruky..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
civicblack je teď offline  civicblack
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2021 , 21:38   Citovat  

já kdysi přepisoval c4g,kapal mu benzín z hadičky pod auto Velmi šťastný a tak jsem se nejdřív šel zeptat,jestli tam s tim mám vůbec jezdit ... odpověd technika zněla.že auto můžu klidně přinest složené v batohu na zádech,pokud tam budou čitelná čísla Velmi šťastný před pár dny jsme přepisovali manželce jazze a kontrolovali čísla,pneu/ráfky,tažné,jestli má nebo nemá střešní okno a pak ještě koukal do nějaké evidence na kilometry,jestli sedí Úsměv takže nárazníky podle mne mít auto nemusí Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2021 , 20:09   Citovat  

Mas tady reseni ale nevypada to ze bys to chtel prepsat...tak dokdy to vyresis?ja pak necham auto zrusit a bude to taky vyresene... přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.12.2021 , 20:37   Citovat  

Honzax2 napsal:
Mas tady reseni ale nevypada to ze bys to chtel prepsat...tak dokdy to vyresis?ja pak necham auto zrusit a bude to taky vyresene... přátele

Já ti na to bohužel nedokážu upřímně odpovědět. Doufal jsem, že se třeba ozve někdo blíž. Auto mělo být dávno postavené, jenže bohužel není. Jistě, je to můj problém. Akorát neznám dobré řešení. Pokud tě to už hodně štve, tak ano, jistě, můžeš auto nechat zrušit. Možná bych ho pak mohl postavit na veterány. Anebo celý projekt dopadne krachem, taky možné.
Ohledně evidenčky každý tvrdí něco jiného, beru to jako možnost, dovézt to k tobě a využít tvé nabídky, za kterou děkuju.
Není to tak snadné zorganizovat, abych sehnal někoho s plaťákem, abych zorganizoval natažení auto na podval, protože dotyčný mechanik chodí do práce. Já si čas udělám.
Každopádně tě chápu, že tě to nebaví, a omlouvám se, že to takhle dopadá. Nevím, co víc k tomu napsat, chtěl jsem ti zavolat, ale je toho teď před Vánoci nějak hodně a já bych ti stejně nedokázal říct nic jiného, než tady píšu.
Pokud dokážeš mít ještě strpení, budu rád.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2021 , 21:57   Citovat  

Tak ja ho uz taky nejakou dobu mam to strpeni..jen bych byl rad kdyby to bylo z krku...sam jsem auto na evidencku s motorem v kufru vezl...hlavne at sedi aspon kola podle TP...kdybys to privezl do hk tak potrebuju vedet kdy ma termin na stk...taky to neni tak jednoduche..a asi by i pro tebe bylo idealni aby to prijelo a zase rovnou odjelo...
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.12.2021 , 23:55   Citovat  

Minore, ještě ti to prověřím u nás v okolí Litoměřic. Kdyžtak auto můžu do Hradce odvést na podvalu
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2021 , 10:41   Citovat  

To bys byl zlatej, je to přece jen o fous blíž!!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2021 , 19:42   Citovat  

Skvělé zprávy, zdá se, že se to díky Lukasovi28 pohne. Evidenčka snad proběhne v Litoměřicích, takže ani nebude nutný Hradec.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak přepsat auto v renovaci
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina