Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
F1 2022
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
species je teď offline  species
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.11.2022 , 15:57   Citovat  

Spatny je to ze nechali predjet SC jen auta mezi maxem a hamiltonem, to se nejen nikdy v historii sportu nestalo ale navic je to proti pravidlum.

Max je skvelej pilot, to je snad bez debat, predvadi to letos porad. Ale predjet hamiltona na cerstvych soft pneu bych dokazal i ja v civicu xD

Jo jo silverstone byla taky kravina no, kor kdyz to porovnas s tim jak hamiltok vzal zatacku proti maxovi a pak proti ferrari. Ferku tam nechal mnohem vic mista.

Jde to cely do riti ten sport, viz saskarna a NFL helmama v Miami, to nechcci videt jak bude vypadat las vegas Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2022 , 17:55   Citovat  

species: čerstvá kola, "zahřátá" jízdou za SC, v jediném kole? Velmi šťastný V tolika závodech to tolik lidí nedalo, ale zrovna tady to byl ten jedinej důvod a bylo to kvůli tomu nefér? Ale no tak.

Sport jde do háje úměrně tomu, o čem v něm jde. Mergl tam není proto, aby závodil, ale aby vyhrával a dle toho jedná - dokud potřeboval získat náskok, prachy no problemo. Pak mají za miliardy funkční auto, tak je potřeba udělat budget caps. Nevyhráli jsme? Je potřeba s druhejma vydrbat. Že porušují i oni je prakticky jistota, akorát nikdo nemá zájem na to přijít. Jsem si asi tak na 101% jistej, že kdyby loni a letos vyhráli, RB žádnej flast platitr nebude. Prostě je z toho politika se vším všudy, bohužel.

NFL helmy mi unikly, na podobné věci nemám čas a nemám telku, takže závody jedu až na výjimky z hajlajtů na tytrubce, to mi tak časově přijde optimální. Když už nějakej závod vidím, je to většinou nuda (jako Monza).
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.11.2022 , 21:31   Citovat  

Max u mě dneska klesl na samé dno. To jeho gesto bylo velké zklamání. To jsem si o něm vážně nemyslel Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2022 , 22:59   Citovat  

Jo to fact bolelo sledovat Smutný
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2022 , 9:07   Citovat  

Proč vůbec Pérez v Monaku schválně naboural při kvalifikaci?
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.11.2022 , 10:42   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Proč vůbec Pérez v Monaku schválně naboural při kvalifikaci?

Bylo to asi 30s do konce Q3, jezdci za ním měli rozjeté 2.pokusy a tímto přišli o možnost lepšího umístění na startu a Checco si udržel 3.místo za oběma Ferrky.

Může a nemusí to být pravda. Cílem může být možná jen snaha rozhádat RB před příští sezónou.

to FastCivic, species: Mě baví, jak velká část fanoušků kouká na F1 jako na soupeření Mirků Dušínů. Ne, je to souboj arogantním sebestřednejch frajerů, kteří si nic nedarují. Maximálně se někteří více snaží hrát roli slušňáka.
Maxův útok na Hama byl uspěchaný, ale tihle dva si už prostě nic nedarují.
A Checco, bohužel svými výkony se sám deklasoval na klasickou týmovou dvojku. Je nejslabší z jezdců v TOP3. Ano, umí parádně bránit a několikrát Maxovi dost pomohl, ale obávám se, že se od něj očekávalo lepší závodní tempo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2022 , 10:46   Citovat  

Tak tento víkend teda slabší model. Moc jsem nepochopil, proč po failu se žlutýma ve sprintu jeli včera tak, jak jeli, ale život je boj. Plus Maxova amatéřina s fňukalem, muselo mu být jasné, jak to dopadne a netuším, proč zrovna včera se na to nevykašlal. Ale když člověk vidí, co dělají Ricciardo (instant karma) nebo Norris, tak hoši prostě dělají ty blbosti všichni. I v F1 jsou to jen lidi.

HIGHTOWER: proč si myslíš, že je to pravda? Někde to někdo z údajných zúčastněných řekl na kameru?
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2022 , 11:26   Citovat  

skyline napsal:
Tak tento víkend teda slabší model. Moc jsem nepochopil, proč po failu se žlutýma ve sprintu jeli včera tak, jak jeli, ale život je boj. Plus Maxova amatéřina s fňukalem, muselo mu být jasné, jak to dopadne a netuším, proč zrovna včera se na to nevykašlal. Ale když člověk vidí, co dělají Ricciardo (instant karma) nebo Norris, tak hoši prostě dělají ty blbosti všichni. I v F1 jsou to jen lidi.

HIGHTOWER: proč si myslíš, že je to pravda? Někde to někdo z údajných zúčastněných řekl na kameru?

Je to pravda, Pérez to přiznal šéfu stáje a svému technikovi.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2022 , 11:53   Citovat  

HIGHTOWER: a to je důkaz? Jak se to dozvěděli novináři? To jim to Perez poslal mailem? Horner s Markem nevěděli, co říct zajímavého do médií, tak vytáhli tohle?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2022 , 16:45   Citovat  

@skyline Nejakej novinar napojenej na RB to uvedl jako duvod pro ho max nepustil a pak se do toho zaclo ryt a pry meli i nejakou potycku mezi sebou po poslednim RB briefingu.

No a ono se staci podivat na jeho telemetrii.

Edit - sorry za vetsi obrazek, vse z jednoho dne, vsexhny predchozi “pokusy” velice kozistentni a pak tam napali 100% plynu v polovine zatacky.
Redbull je opravdu silena spodina Velmi šťastný

4E436FAB-AC16-40D4-A026-920E00C1F4DF.jpeg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
4E436FAB-AC16-40D4-A026-920E00C1F4DF.jpeg, 43.92 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2022 , 19:11   Citovat  

species: takže se nic neví, ale už se dělají soudy. Klasika dnešního dne KO

Ad co je "jasné" z telemetrie - z toho není "jasné" vůbec nic. Ale kdo to chce vidět, ten tam samozřejmě uvidí i novičok a smrt královny.

Za mě je absolutní spodina mergl, takže je to tady aspoň trochu vyrovnaný. Holt nesnáším lháře a na rozdíl od těchto nepotvrzených fám je fňukal lhářem potvrzeným. Už tehdy ho měli vyrazit.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2022 , 21:46   Citovat  

Je to tak sou to jen spekulace, co jinyho delat mezi zavodama HaHaaa

Ja ted vylozene nefandim nikomu, jen doufam ze to takhle zustane do pristi sezony, sledovat maxe dominovat musi byt nuda i pro tebe ne?
Ten jeho zapas s russlem ve sprintu byl parada!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2022 , 6:37   Citovat  

species: 4 roky neměl šanci a RB makal na autě, loni to byla paráda se skvělým závěrem a letos první půlka sezóny rozhodně nebyla Maxova dominance a nuda. Od Francie sice 5x vyhrál, ale zase Maďarsko a Belgie byly nejlepší závody. Takže ona ta dominance letos rozhodně nebyla o tom, že kroužil každý závod daleko vpředu a bylo to docela dlouho napínavé jak celkově, tak pak jednotlivé závody. A když už bylo jasné, že to dá, tak šlo zase o to, jestli to zvládne v Japonsku (povedlo se, Hondě velmi přeju), kdy dají konstruktérý (povedlo se v USA) a jestli dá nějaký ten rekord (povedlo se v Mexiku). Takže nuda fakt ne.

Co by bylo super, kdyby mělo na vítězství šanci víc týmů, ale bohužel, co do toho vlezl mergl, tak se to celý podělalo. Uvidíme, jestli se s tím někdy podaří něco udělat. Snad aspoň Ferrari vydrží a nebude to jak 2019-2020 - si ještě pamatuju, jak tehdá v půlce 2019 Leclerc mediálně vyletěl nahoru, samej rozhovor, řeči o titulu a pak totální trapas.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2022 , 12:43   Citovat  

Nechapu jak muzes povazovat konec 21 sezony za paradni, ale ono koukam jde hlavne o to ze nevyhral merc kterej muze i za hladomor v africe. Na ostatnich okolnostech moc nezalezi?

Ja teda sleduju F1cky az od devadesatek a vzdycky dominoval jeden dva teamy.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2022 , 15:12   Citovat  

species: loňské Abu Dhabi jsme tu už řešili a není třeba to omílat dokola. Já byl nadšen, okolnosti za mě v pohodě. Nějaký problém s pravidly jsem fakt neměl, protože na začátku sezóny šmejdovi ufňukanýmu prošla hromada věcí, která jiným neprošla, takže netuším, proč vadí, že se to jednou obrátilo proti nim. A když si k tomu přidám svinstva jako Silverstone, tak nerozumím, kde je problém už vůbec. Ale tak každý to máme jinak.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2022 , 15:44   Citovat  

Njn, me vadi kdyz se porusuji pravidla, i kdyby ve prospech myho oblibenyho teamu.

Spousta stupidnich pravidel v F1ckach, ale kdyz se nejen ohybaj, ale naprosto porusujou tak pro me ten sport ztraci integritu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2022 , 17:11   Citovat  

species: tak to bys měl teda děsně řvát v úvodu loňské sezóny, když fňukal neměl s "track limits" žádný problém, ale ostatním vč. Maxe se mazala kola jedno za druhým. Já nadával, ale právě proto mi ten závěr přišel naprosto v pohodě. Prostě se to otočilo jednou proti nim, well done. Navíc nikdo mu nic nesebral, mohl klidně vyhrát, kdyby na to ovšem měl. Nezvládl to, dobře mu tak.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2022 , 17:21   Citovat  

Jasne ze s tim mam problem, i se silverstone kdy hamilton vyradil maxe.
Ja fact nejsem fanousek mercedesu, jen mi ta vyhra prijde takova kysela kdyz kvuli tomu museli obejit dve jasne dana pravidla.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2022 , 18:21   Citovat  

species: takže kdyby to vyhrál fňukal, tak by to "kyselé" nebylo, protože sice několikrát měl výhodu nedodržení pravidel na své straně on a taky vyřadil Maxe ze závodu, ale to je cajk, protože to nebylo v posledním závodu? A pokud by to bylo taky kyselé, tak proč vadí, že vyhrál "kysele" Max? Mě prostě přišlo, že všechny sviňárny za celou sezónu se v jednom momentu obrátily proti Hamiltonovi a bylo hotovo a bylo to tak v pořádku. A pořád vnímám obrovský rozdíl mezi tím, KDYBY Maxovi to vítězství někdo dal (tedy že by si to odkroužil za SC on) a tím, že musel během pár metrů to auto taky předjet - což nebyla žádná dávačka, žádná záruka, že se to povede. Kdyby vyhrál fňukal, budou všichni řvát, jak je úžasnej, nejlepší a Max na to neměl. Když to dopadlo opačně, miliony výmluv, proč za to chudáček nemohl, bla bla. No mercy.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2022 , 22:10   Citovat  

Jak si rikal to se neshodnem.

Za me track limity jsou jedna vec a nechat odlapnout jen auta mezi ham a verst, PLUS ukoncit SC o kolo driv vec druha.
Taky Massiho FIA sama odvolala, nemyslim ze to udelal pro redbull, proste chteli aby posledni zavod neskoncil pod SC, coz podle pravidel mel.

A pak jeste vyjde najevo ze Redbull podvadel v prachama. V takhle tesne sezone kazdej milion narvanej do auta navic udela hodne.

Doufal sem ze max vyhraje pac porad sledovat merc vepredu stalo za prd, ale takhle z toho proste nemuzu mit radost.

No a po minulym zavode fandim 19ti pilotum Hihi
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2022 , 6:39   Citovat  

species: jasně, takže když získám 20 bodů navíc tím, že vyhodím soupeře z trati a dalších několik (nechce se mi v tom hrabat) tím, že mi jde vedení na ruku, tak to je "něco jiného". Ale když mi ani tohle nestačí a prohraju titul kvůli tomu, že soupeř získal 5 bodů tím, že měl výhodu a já ho nedokázal ubránit, to je teda hnus. Máš zajímavé uvažování.

Za posledních pár let RB utratil o asi 200 mega míň, než mergl. Ale samozřejmě, najednou je všechno fuj. Nevěřím, že kdokoliv ze čtyřky RB, mergl, Ferrari a Alpine nepodvádí. Stropy jsou nesmysl, který k tomu přímo vybízí a že se to našlo zrovna RB, no náhodička, že s tím přišel mergl, no náhodička... To je jak doping u cykloušů, dodnes toho šmejda Armstronga vidím, jak v nějakém rozhovoru moralizoval a asi za půl roku na to došlo i na něj a měl z ostudy kabát. Mergl si začal, takže žádnej strach, pokud příští rok vyhraje (nebo třeba Ferrari), bude další "capgate", protože se ukáže, že nějak často cestují technici mezi Brackley a továrnou na vzducholodě o pár km vedle, která zkoumá aerodynamiku pro letectví a tak nějak mimochodem z toho padají zajímavá data pro F1 nebo nějaký podobný scénář. Přinesou to UK noviny, kterým se to šikovně leakne.

Co jsou ty údajné stropy, nemá nikdo jiný šanci, čím to asi je? V roce 2020 skončil 4. Perez s Racing Pointem, kde je Haas dnes, když máme už tři roky ty skvělé stropy?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2022 , 14:06   Citovat  

Zacinam mit pocit ze nemas rad mercedes HaHaaa

Me nevadi ze vyhral ani ze predjel hamiltona, me proste vadi ze kvuli tomu jasne porusili pravidla SC, nejsem jedinej kdo si to mysli kdyz kvuli tomu odvolali Massiho. To je pro me proste neco jinyho nez track limity a bouracky.

Costcap je urcite blbost, ale jako se vsim, podle me kdyz uz ho maj tak by se mel dodrzovat :p

Edit- pristi rok by ale mohl byt opravdu pecka, pokud mergl nepodela auto, max a jeho rodina nepotopi redbull v dramatech a ferrari vymeni strategy. Velmi šťastný
Mozna by se tma mohl objevit i mclaren kdyz sneka riccarda vymeni piastry.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2022 , 16:00   Citovat  

species: nemám a nemám rád ulhanýho fňukala.

Sám jsi napsal, že to "kvůli tomu" nebylo, takže pořád nechápu tu nekonzistenci v uvažování, nehledě na to, že neřešíš to podstatné, tedy k čemu to vede. Je přece úplně jedno, které pravidlo se porušuje, důležité je, k čemu to vede. A pokud to x-krát vede ve prospěch fňukala a jednou Maxe, nevidím na tom nic nespravedlivého a "kyselého".

Jistě, že by se cost caps měly dodržovat. Mezinárodní smlouvy by se taky měly dodržovat. Problém je, že ti, kterých se to týká, se na to vždycky vykašlou, když pro ně bude výhodnější je nedodržovat. Tak to holt, to o tom silnějším psu a souložení jistě znáš.

Příští rok by mohl být určitě zajímavý, srandu očekávám od dua Ocon-Gasly, to si myslím, že z pohledu Alpine nebyla dobrá volba. Ale pro diváky určitě ano. Čekám McLaren zase o kus za "velkou trojkou", to už spíš dávám šanci renckovi. Snad se aspoň zvetí Haas, Aston Martin a Alpha Tauri, aby to ve středu pole byla pořádná řežba. Letos hlavně AT a AM totální provar. Ale podle mě to bohužel souvisí právě s cost caps, odstup týmů, které motory dodávají a těch, kteří je berou je obrovský a jistě to není náhoda. Jeden si akorát říká, že je to baví. Za mě optimální situace by byla "buď motory dodáváš, nebo bereš, obojí ne". To by udělalo pro zvýšení konkurenceschopnosti mnohem víc než nesmyslné cost caps.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2022 , 16:19   Citovat  

To se nedohodnem, pro me osobne je vetsi problem takovyhle okaty podelani SC nez podivny track limity. Nerikam ze mam pravdu, je to jen muj nazor.

A to jo no na Ocon, Gastly sem zapomel Velmi šťastný Ti se fact nesnasej to bude sranda. A chudak Alonzo se zbavi Ocona a dostane Strolla. Jediny ceho mi fact neni lito je odchod Latifiho, ten fact nema v F1 co delat.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2022 , 6:46   Citovat  

To je právě ta nekonzistence. Kdyby Latifi neboural, fňukal by pravděpodobně vyhrál a všechno by bylo cajk, nikomu by to nepřišlo "kyselé", přestože vyhrál velmi nefér. Ne v posledním závodě, ale těmi sviňárnami během sezóny. Mě takový způsob uvažování přijde divný. Proto vnímám Abu Dhabi jako super věc, kdy se karma obrátila. Stává se to málokdy, tady to vyšlo perfektně.

Dva Frantíci, co si oba myslí, že by měli být mistři, akorát na to nemají auto. Jo, to bude veselé Velmi šťastný Alonso si podle mě chce ještě zajezdit - Vettel ztratil motivaci, cílem bylo s Ferrari získat titul, 2019 nezvládl nástup Leclerka a s AM byl tam, kde nechtěl. Oproti tomu Alonso ví, že s tím nic nezajede, ale baví ho to, sem-tam střihne komentář (Spa a fňukal) a je hvězda. Nemá co ztratit. Z mého pohledu je to trochu jako když chlap chodí na ryby, aby měl klid od manželky, tak on si jezdí F1 Úsměv

Latifi byl marnej, ale holt někdo musí být nejhorší a na rozdíl od Strolla nemá taťku, který by mu zaplatil lepší auto. Objektivně vzato - při pohledu na pořadí - má Latifi 2 body a Albon 4, takže je vcelku fuk, kdo za volantem Williamsu sedí. Do Haasu jde Hulkenberg, na toho jsem taky zvědavej (a mladej Šumák si myslím, že je taky správně pryč, holt má taťkovo jméno, ale ne ruce).
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2022 , 11:24   Citovat  

Latifi je taky silene zazobanej, nedivil bych se kdyby naky obalky zmenili majitele ve Williamsu jinak nevim ze tam vydrzel takhle dlouho. Stroll taky zveda zaludek samozrejmne ale obcas ma svetly chvilky, hlavne na mokru.

Ja cekal ze Schumiho podepise Williams, ale koukam ze ani oni si to neliznou HaHaaa . Pokud vim tak i v Haasu byl kvuli sponzorum.

Akorat sleduju FP a jestli Sargeant nerozseka auto a dostane bod do superlicense tak pry jde k Williams.

Edit- sotva sem to dopsal tak to malem poslal do zdi HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2022 , 13:09   Citovat  

Tak je to za náma, poslední závod ukázal, že Perez na to prostě nemá. Max zajel rutinu jako celou sezónu kromě Interlagosu, super a k tomu 15 vítězství v sezóně! OK Leclrec se pochlapil a druhé místo si zasloužil. Fňukala dostihla karma OK Ricciardo doufám jasně ukázal, že to, co mě v týdnu vyděsilo, tedy že by se vracel do RB, si má Horner ještě rozmyslet. Šumák předvedl, proč končí, toho žádná škoda nebude.

Příští sezóna bude zajímavá, mergl zcela jistě bude zpět na špici (co jim zbývá, pokud nechtějí dostat padáka, v centrále bylo asi dusno), Russell s fňukalem si to doufejme podělají navzájem svým přesvědčením, že jsou oba jedničky a snad, snad nebude Ferrari úplně mimo. Zbytek pole tomu bude nejspíš jako obvykle dělat jen křoví, ale moc rád bych se pletl. Uvidíme.
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2023 , 9:04   Citovat  

Vypadá to, že F1 2023 zatím své vlákno nemá, tak alespoň sem:

grafika RB19 a AT04 pro nadcházející sezonu

tudy odkaz

Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.2.2023 , 10:07   Citovat  

Co říkáte na to spojenectví redbull Ford Tak to valím bulvy
Nerozumím jedné věci. Když Honda odcházela tak se řešilo co dál. Redbull se rozhodl postavit fabriku powertrains s tím že jim Honda přenechá knowhow a za jejich spolupráce budou pokračovat v tom co dělali. Dokonce údajně pretahli ty nejlepší inženýry z okolních týmů... Pak najednou že Porsche. S nimi se nakonec vzájemně poslali do háje protože si Porsche myslelo že bude vlastnit celý tým redbull no a nakonec ta kokotina s Fordem.
Tak co teda ten powertrains? Jako zaprisalheho odpůrce Fordu mě to docela s*** to snad ne
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2023 , 11:22   Citovat  

FastCivic: myslím, že RB pochopil, že sám si motory dělat určitě nebude - byla to jen znouzectnost poté, co Honda zase dělala dementní rozhodnutí, že z F1 odejde. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, RBPT je pořád Honda, která se dělá v JP. Co se zdá, že Honda podcenila je otázka roku 2026. Pokud nebyli ochotní RB zaručit, že v tom pojedou s nimi, těžko čekat, že RB bude riskovat, že bude nový motor někde řešit na poslední chvíli.

Nicméně mě jako fanouškovi Hondy je vcelku fuk, co bude dělat RB, jestli chtějí Forda, ať ho mají, podle mě to bude průšvih, ale je to jejich volba. Spíš mě zajímá, komu bude Honda dodávat, jestli teda vůbec v F1 bude (je sice přihlášená jako dodavatel od 2026, ale není to závazné). Takže holt budu dál fandit Hondě, v čem by měl být problém, že bude mít nějaký tým forda?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
F1 2022
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina