Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 131, 132, 133 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 132 z 137
willothewisps je teď offline  willothewisps
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.11.2022 , 16:34   Citovat  

Díky. Mám taky 2016ku, tím spíš mě to překvapuje. Ale podle všeho to jsou hlavně ty gumy... Silikon jakýkoliv na těsnění, nebo je nějaká doporučovaná značka?

Ty stěrače mě taky zaskočily, nasucho nestírám. Ani mě nenapadlo, že jsou nějaké origo - hledal jsem Bosch a když nebyl můj rozměr, vzal jsem Continental, s tím, že to bude kvalita. Teď můžu jít měnit celé sklo Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.11.2022 , 7:00   Citovat  

willothewisps: a nebylo to poškrábané už kdyžs to kupoval? I když nevím, jestli se toho dalo nevšimnout, nejpozději chvíli po koupi (při ní není těžké něco přehlédnout, takhle jsem na ťukanec přišel v pojišťovně, když mě poslali do háje s pojistkou, že už je rozbité...).

Silikonový olej - na čištění používám myslím tohle:
tudy odkaz

Pokud na tom bylo něco nastříkané, určitě bych to použil jako první. Taky jsem na kabrio před zimním spánkem používal nějaký silikonový olej, nevím, jak velký rozdíl je mezi tímhle a jestli má smysl to kombinovat. Značku ale nevím, mělo to nějaké "sili" v názvu, ale silkal od Coyota to není. Kdyby tě to moc zajímalo, mrknu do garáže Úsměv
   Návrat  
Matěj Krupař je teď offline  Matěj Krupař
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.11.2022 , 8:29   Citovat  

Off topic: rika se, ze silikon na neco, co prichazi do kontaktu s lakem nedavat? Takze treba tesneni kolem dveri jsem osetroval glycerinem.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 4.11.2022 , 11:55   Citovat  

@skyline Díky, zkusím Úsměv Určitě nebylo, respektive neznatelně. Až když jsem vyměnil stěrače, došlo k extrémně rychlému zhoršení. Co používáte ostatní, že vám to neškrábe? Velmi šťastný Jinak hádám, že to mi pojištění skel nepokryje...

@Matěj To určitě OT není, těsnění dveří chci taky ošetřit.

Jinak poznámka bokem, celkově s tím autem spokojenost, mám ho asi 6 měsíců. Po předchozích dost negativních zkušenostech a spoustě smůly s jinými ojetinami jsem to vzal hlavně kvůli spolehlivosti a motoru bez turba, přímých vstřiků a podobných legrácek.
Jediná frustrující věc je, že podle všeho vzadu prorezavěl svár tlumiče výfuku (horní strana), což mi po šesti letech přijde divné. Hlučí to maličko, ale jako někdo, kdo nesnáší všechny tyhle zvuky "navíc", mi to vadí dost... Ve SPEI servisu si myslí, že to prostě muselo ve Švédsku žít někde blízko moře, kde se postupně nasbíralo solné bláto v těchhle místech - jinak tam zespoda žádná koroze vidět není, proto mě to tak překvapilo. To bude asi hádám taky něco totálně neobvyklého u C9G a součást mého smolného trendu...
Možná je to blbost, ale zkusím pak SPEI u nového tlumiče poprosit, aby ten svár nastříkali nějakým vysokoteplotním ochranným lakem, pokud je to nějaký "point of failure" - prý jim tam takhle těch Civiců měli víc.

Edit: ne že bych rozuměl chování plastů, ale napadlo mě, jestli ta vybedlost povrchu mezi kapotou a sklem není právě taky indikátor zimy a slaného ovzduší.

832085E8-3791-4DAC-82E1-4740DD612050_1_201_a.jpeg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
832085E8-3791-4DAC-82E1-4740DD612050_1_201_a.jpeg, 4.06 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.11.2022 , 15:21   Citovat  

willothewisps: pojištění skel tohle určitě nepokryje, to byste musel někde cestou chytit kamínek...

Nevím, jestli vybledlost plastu může být následkem soli a zimy, možné to je, můžete zkusit najít švédské honda forum a tam se zeptat, co si o tom našinci myslí. Z mé zkušenosti podobně dopadne plast, pokud na něj například napatláte vosk, leštěnku nebo nějaký podobný přípravek, určený na lak. Můžete zkusit oživovač plastů, mám dobré zkušenosti s tímto:
tudy odkaz
Měl jsem Mini Coopera S, první (novou) generaci. Plastů je kolem celého auta hromada a taky to nebylo nic moc. Vzal jsem to tímhle a plasty krásně černé, jak nové. Ale třeba na okopané dveře to tak dobře nefungovalo (zrovna u 9G), nejspíš kvůli tomu, že na těch dveřích je to poničené i mechanicky, nejen "chemicky" (či jak říct působení vody, šampónů, slunce a podobně).
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.11.2022 , 9:09   Citovat  

willothewisps: A co zkusit to sklo vyleštit např. diamantovou pastou? Bývalému kolegovi nasypal nějaký vykuk za stěrače písek (zřejmě pomsta za parkování na "jeho" fleku), kolega si toho nevšiml a s prvním spuštěním stěračů bylo hotovo. Pochvaloval si pak, že se mu ty škrábance povedly odstranit leštící pastou (značku bohužel neznám). Nevím, jak moc to máš poškrábané Ty, ale pokud ty škrábance nebudou hlubší než ty kolegovy rýhy od písku, tak by možná stálo za to risknout to, zainvestovat do nějaké pasty a zkusit to.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.11.2022 , 14:30   Citovat  

@skyline no, to možná zkusím ten silikon všude.. vybledlý plast mě naštěstí netrápí, já jsem na ty zvuky Tak to valím bulvy

@michal.t napadlo mě to, no. Co jsem googlil, spíš to vypadá, že to nefunguje, ale za pokus by to mohlo stát - pár stovek za leštidlo a kartáč na vrtačku vs. 5-7k za sklo. Přinejhorším stejně vyměním - nebo můžu chvíli jezdit schválně za náklaďáky, dokud mi z nějakého na to sklo ten kamínek neodstřelí Velmi šťastný
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2022 , 11:41   Citovat  

Jednoho "krásného dne", jsem při detailním mytí auta po zimě, objevil na čelním skle několik vodorovných rýh. Vydedukoval jsem, že to způsobila škrabka na led, kterou mi přinesl Ježíšek, tak letěla do koše.
Zajel jsem s autem ke kamarádovi detailerovi a ten si s tím věděl tady. Asi po 2.5 hodinách opatrného leštění mě těch rých zbavil.
Nechtěl prozradit výrobce pasty, ale chápu, je to jeho know how.
Na netu jsem vyčetl, že se k tomu účelu používají pasty s příměsí Ceria, ale ověřené to nemám.

FB_IMG_1668076411096.jpg

FB_IMG_1668076411096.jpg, 30.02 kB

FB_IMG_1668076415371.jpg

FB_IMG_1668076415371.jpg, 16.28 kB
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2022 , 9:08   Citovat  

Jeden KO tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2022 , 10:50   Citovat  

Jo jo, "neznámé příčiny" a řidička za volantem. Pokud nebyla námraza (článek nezmiňuje), tak nejspíš paní zachraňovala kočku. Ještě to dobře dopadlo, hřbitovy jsou plné mrtvých, kteří měli tu smůlu, že jel někdo podobně šikovný proti nim.
   Návrat  
Tomika je teď offline  Tomika
PříspěvekZaslal: 21.11.2022 , 17:30   Citovat  

willothewisps napsal:

Jediná frustrující věc je, že podle všeho vzadu prorezavěl svár tlumiče výfuku (horní strana), což mi po šesti letech přijde divné. Hlučí to maličko, ale jako někdo, kdo nesnáší všechny tyhle zvuky "navíc", mi to vadí dost... Ve SPEI servisu si myslí, že to prostě muselo ve Švédsku žít někde blízko moře, kde se postupně nasbíralo solné bláto v těchhle místech - jinak tam zespoda žádná koroze vidět není, proto mě to tak překvapilo. To bude asi hádám taky něco totálně neobvyklého u C9G a součást mého smolného trendu...
Možná je to blbost, ale zkusím pak SPEI u nového tlumiče poprosit, aby ten svár nastříkali nějakým vysokoteplotním ochranným lakem, pokud je to nějaký "point of failure" - prý jim tam takhle těch Civiců měli víc.

Minimalne me na podzim ve Spei servisu na Proseku meli, resil jsem to same a mam ten samy bily Tourer 2015 Úsměv. Tlumic totalne prorezly na hornim svaru, dole nikde nic. Duvod taky netusim. Nechal jsem si objednat original novy a vypada o dost kvalitnejsi (jakoby nerez) nez ten puvodni plechac, ale stoji to dost (11tis).
   Návrat  
willothewisps2 je teď offline  willothewisps2
PříspěvekZaslal: 27.11.2022 , 23:25   Citovat  

Tomika napsal:
Minimalne me na podzim ve Spei servisu na Proseku meli, resil jsem to same a mam ten samy bily Tourer 2015 Úsměv. Tlumic totalne prorezly na hornim svaru, dole nikde nic. Duvod taky netusim. Nechal jsem si objednat original novy a vypada o dost kvalitnejsi (jakoby nerez) nez ten puvodni plechac, ale stoji to dost (11tis).

Mám nějaké problémy s účtem, tak píšu z náhradního..
Ha, tos byl ty, kdo mi vyfoukl ten poslední? Velmi šťastný

Mezitím totiž sága výfuku nabrala hrůzné rozměry.
Před týdnem jsem byl ve Spei, že si to objednám.
Cituji:
"Ták, a jste v pr... Výfuky došly, v EU žádný není a už ani nebude. Prý tyhle Civicy se výráběly jen ve Swindonu, kde to zavřeli. Zkuste objednat jedině z vrakáče nebo počkat pár měsíců." Zkoušeli českého distributora a nějaké další kontakty, já zkoušel Hondu Příbram, britské Hodna Parts.
Bueee

Víte někdo prosím s určitostí, jak je to s povinností výrobců dodávat ještě 10-15 let po ukončení výroby náhradní díly? Přijde mi naprosto absurdní, aby 6 let staré auto nešlo opravit. Hledal jsem podle katalogového čísla, pak podle všeho ostatního, nic není.
Co je horší, druhovýroba také není (a až bude, nejspíš jen Polomostrow, což opravdu nepovažuji za alternativu).

Z otrávenosti mě už napadlo i dívat se na Foxe, ale tipuji, že výfuk pro TypeR se na tourera rozhodně fyzicky nevejde nesouhlas (To je momentálně jediný dostupný tlumič pro FK2 dle všeho, nebo už opravdu neumím googlit.)

Update: Honda Příbram mi přeposlali vyjádření za evropské zastoupení Hondy:
citace:
Skutečně musím potvrdit, že 18307TB8G01 se již nedodává a nemá ani žádnou adekvátní náhradu.
Od nás tedy již nejde tlumič dodat ani ze světových skladů, ani nevyužitých zásob jiných dealerů a musím Vás tedy odkázat na druhovýrobu.

Ach jo...

Pokud není zákon, který by šlo Hondě omlátit o hlavu, víte o nějakém skvělém výrobci tlumičů na míru, který dodá minimálně stejně dobře tlumící díl, který nebude stát 30k?
Btw jsem relativně zánovní Hondu pořídil právě proto, abych neměl tyhle problémy - tohle mě dost štve, jestli se automobilka může takhle na udržitelnost vykašlat.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2022 , 20:44   Citovat  

No, on to možná nebude problém jen Tourera, hatchback 1.4/1.8 ivtec mají taky uvedeno u tlumiče výfuku, že není dostupný.

Každopádně to bude muset Honda řešit, těch Civiců 9G není v Evropě úplně málo a jsou to auta se stařím do 11 let. to mi hlava nebere
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.11.2022 , 20:52   Citovat  

anunaki napsal:
No, on to možná nebude problém jen Tourera, hatchback 1.4/1.8 ivtec mají taky uvedeno u tlumiče výfuku, že není dostupný.

Každopádně to bude muset Honda řešit, těch Civiců 9G není v Evropě úplně málo a jsou to auta se stařím do 11 let. to mi hlava nebere

No to je ta velká otázka: opravdu budou muset? Já nemám potvrzené informace, že by je k tomu něco nutilo. Právě doufám že to tu někdo znalejší ví..
Ve Spei mi nabízejí "custom" výfuk, o něco levnější než origo, za 7k, ale rovnou píšou, že tak dobře jako OEM to tlumit prostě nemůže. A to je pro moje přecitlivělé uši problém.
Sms pokud nebude jiné řešení tak to vezmu.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.11.2022 , 22:45   Citovat  

No ještě, že jsem ho koupil už před půl rokem...

Ale teda mimo jiné mám Tourera po lehkém ťukanci a měsíc jsem čekal na pravé přední světlo...
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2022 , 23:12   Citovat  

Hellborn: to jsi dostal echo, že tlumiče končí a koupil do zásoby nebo ti taky zreznul?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2022 , 7:18   Citovat  

willothewisps2: trochu jsem googlil a bohužel si myslím (nevím, ale myslím, nic definitivního jsem nenašel), že pokud někdy povinnost ND dodávat byla, tak teď už není. Tipuji klasický lobbing evropských automobilek, protože stránka, na které to dřív dle odkazů Škodapeněz měla, už má obsah jiný.

U Hondy mi to ale přijde dost fail, schválně se na to na servise příště zeptám (když nezapomenu). Nečekal bych, že C9G nebude mít 5 let po ukončení výroby ND tak zásadní, jako výfuk. To abych C10G buď prodal, nebo se předzásobil, 5 let už běží... Nejde zdaleka jen o triviální opravy, ale hlavně o větší problém - po bouračce bude prakticky každé auto do šrotu, protože hromada dílů se v druhovýrobě vůbec nevyrábí.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.11.2022 , 8:58   Citovat  

anunaki napsal:
Hellborn: to jsi dostal echo, že tlumiče končí a koupil do zásoby nebo ti taky zreznul?

Ne, nebyla vidět odvodňovací strouha a škrtnul jsem s ním...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.11.2022 , 10:58   Citovat  

skyline napsal:
willothewisps2: trochu jsem googlil a bohužel si myslím (nevím, ale myslím, nic definitivního jsem nenašel), že pokud někdy povinnost ND dodávat byla, tak teď už není. Tipuji klasický lobbing evropských automobilek, protože stránka, na které to dřív dle odkazů Škodapeněz měla, už má obsah jiný.

U Hondy mi to ale přijde dost fail, schválně se na to na servise příště zeptám (když nezapomenu). Nečekal bych, že C9G nebude mít 5 let po ukončení výroby ND tak zásadní, jako výfuk. To abych C10G buď prodal, nebo se předzásobil, 5 let už běží... Nejde zdaleka jen o triviální opravy, ale hlavně o větší problém - po bouračce bude prakticky každé auto do šrotu, protože hromada dílů se v druhovýrobě vůbec nevyrábí.

No a to je přesně moje obava.
Měl jsem s autama kombinaci smůly a více chyb z mé strany.
Nejdřív mi umřel na korozi 2005 Outback (složitý příběh, není to úplně černobílé - prodejce zatajil, ale já jsem měl vědět, že staré Subaru musí okamžitě na prohlídku a shodit plasty), pak jsem měl CX-7čku, která byla super, ale strašně drahé konstantní opravy. Pointa Hondy bylo něco, co je spolehlivé, opravitelné a levné na provoz.
Ale teď k nim nemám vůbec důvěru. Jasně, různé krize posledních let zatřásly řetězci, i Škodovka má problémy s díly, ale tohle je něco jiného. Nic nám nezaručí, co se Honda rozhodne nevyrábět příště. Výfuk si může člověk vyrobit custom, ale díly karoserie? Světla?

Velmi vážně přemýšlím o tom Tourera opravit, zbavit se ho, něco si pronajmout a peníze v autě nedržet.
(Byť mě pořád strašně lákají novější Subaru Outbacky, slint nesouhlas to je aspoň globální model, na který díly bývají velmi dlouho).
Nebo jen zbytečně plaším a výfuk beru nesprávně jako důvod k obavám?

Podle mě je tam velký faktor, že Honda až do 10-11G měla naprosto odlišné modely a motorizace napříč světem. A tím, že EU Civicy vyráběli v tom Swindonu, kde jim to Japonci zavřeli, jde to celé do háje. A EU modelů není dost na to, aby druhovýrobcům stálo za to něco vyrábět. Mají ty 1.8čky i v JAP?
Přemýšlím, jestli třeba 10G, který přece jen existuje i za oceány, a zvlášť 11G, který je konečně globální, nebude úplně v pohodě.
(ok, motorizace v EU je ale zase jiná, než v Asii/USA - ten 1.0 3válec tuším původně od Peugotu s tlakem hvězdného jádra je afaik jen naše záležitost Velmi šťastný )

Zatím jsem tak na 65% nakloněný se Tourera v následujícím roce zbavit, pokud nejsem jen mimo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2022 , 15:19   Citovat  

willothewisps: já se s tím zatím vůbec nesetkal, když jsem potřeboval vyměnit tlumiče na Lexu (2012), tak to nebyl problém a na všem, co jsem doteď měl jsem měnil jen spotřebák. Teda s výjimkou veteránů z doby mládí, ovšem kdyby se k tomu tehdá Honda stavěla jak dnes, tak bych byl asi pěkně v háji (např. před cca 20 lety jsem měl C5G VTi a odešel mi na něm alternátor, auto bylo cca 10 let staré).

Takže vůbec nezkouším radit, co dělat, dodnes by mě nenapadlo, že (zánovní) auto může být problém kvůli ND. Outback je moc pěkný, mě na něm vadí akorát CVT. Ale málem jsem jeden z posledních koupil, krásná hnědá metalíza s béžovou kůží, k sežrání. Nakonec vyhrála kombinace 6AT a větrané sedačky (Subaru neumí) v mazdě 6.

Prodat auto určitě můžeš, pokud máš lepší využití peněz a nepotřebuješ se vozit. Jestli je to lepší nápad než si ho nechat ale v tuto chvíli netuším.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.11.2022 , 15:26   Citovat  

skyline napsal:
willothewisps: já se s tím zatím vůbec nesetkal, když jsem potřeboval vyměnit tlumiče na Lexu (2012), tak to nebyl problém a na všem, co jsem doteď měl jsem měnil jen spotřebák. Teda s výjimkou veteránů z doby mládí, ovšem kdyby se k tomu tehdá Honda stavěla jak dnes, tak bych byl asi pěkně v háji (např. před cca 20 lety jsem měl C5G VTi a odešel mi na něm alternátor, auto bylo cca 10 let staré).

Takže vůbec nezkouším radit, co dělat, dodnes by mě nenapadlo, že (zánovní) auto může být problém kvůli ND. Outback je moc pěkný, mě na něm vadí akorát CVT. Ale málem jsem jeden z posledních koupil, krásná hnědá metalíza s béžovou kůží, k sežrání. Nakonec vyhrála kombinace 6AT a větrané sedačky (Subaru neumí) v mazdě 6.

Prodat auto určitě můžeš, pokud máš lepší využití peněz a nepotřebuješ se vozit. Jestli je to lepší nápad než si ho nechat ale v tuto chvíli netuším.

joo přesně nad metalízou (zelenohnědá) a hnědou kůží Outbacku tu slintám, já mám ty jejich CVT rád Velmi šťastný Ale ta cena... Mám ale pocit, že ta generace do roku 2019 snad měla i atmosféry s port-side injection, což je pro mě důležité, turba a přímé vstřiky mě děsí, když to mám vlastnit Ble
Vozit se potřebuju, skoro denně, ale tím spíš je možná dobrý nápad si to prostě užívat, nebo naopak si pronajímat něco k obouchání. Ale Civica jsem chtěl snad od studentských dob (nejdřív 8G, pak 9G, když jsem se tomu designu přestal smát), bylo by mi to i tak líto Honda

Zkusím to ještě dovyzkumat a jak mi Honda EU oficiálně odpoví, zeptám se, jestli se to ukončení výroby může týkat právě i dalších dílů, jako je ta karoserie, nebo je to jen specifický random bullshit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2022 , 18:00   Citovat  

Zelenohnědá ne, jmenovalo se to Cinnamon Brown Pearl. Interiér pak vyloženě světlý (Ivory Nappa Leather). Ty asi myslíš spíš hnědý Nappa interiér, ale nevím, kterou barvu vidíš jako "zelenohnědou", Autumn Green je vyloženě zelená...?

Minulá generace pokud se nepletu dokonce neměla ani GPF, to mě dost překvapilo, protože v autech to musí být od tuším 2017 nebo 2018.

Však žádný spěch, myslím, že ještě chvíli si auta - zvlášť ceněná a nepříliš častá, jako je zrovna Tourer - cenu podrží, takže bych hned neházel Hondu na sauto:-)
   Návrat  
spurek je teď offline  spurek
PříspěvekZaslal: 29.11.2022 , 20:27   Citovat  

Letos do mě nacouvala slečna u Lidlu a odnesl to přední nárazník, ocelová výztuha pod ním, pravý světlomet a také denní LED svícení. Jedná se o Civic 9G 1,8 HB. Všechny jmenované díly mi v Hondě Chomutov vyměnili za nové. Nárazník dorazil dokonce v barvě vozu, takže se ani nemusel stříkat. Informace o potížích s náhr. díly mě docela zarazila. Mám ho 9 let a ten výfuk mě může potkat kdykoliv. To je teda vyhlídka.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.11.2022 , 22:24   Citovat  

Díly v laku chodí, ale třeba díry na ostřikovače musí mechanik vyřezat... Ještě že je Alda pečlivý... Ale lemy jsem musel nechat lakovat...
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2022 , 15:36  Naposledy upravil piskot dne 30.11.2022 , 16:28, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

willothewisps2 napsal:
Mají ty 1.8čky i v JAP?

R18Z4 je globální motor, v Asii toho jezdí hafo.
Tourer i HB je jen evropský model, je otázka, zda např. z amerického nebo takového indonéského C9G sedan bude tlumič pasovat do Tourer kastle, resp. podvozku... Obávám se, že příčné uložení tlumiče je specialita práve HB a Tourera.

Edit: Možná tihle přímo na ostrově mají tlumič v sortimentu. tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.11.2022 , 15:56   Citovat  

piskot napsal:
R18Z4 je globální motor, v Asii toho jezdí hafo.
Tourer i HB je jen evropský model, je otázka, zda např. z amerického nebo takového indonéského C9G sedan bude tlumič pasovat do Tourer kastle, resp. podvozku...

Zkoumal jsem, nebude, aspoň co jsem viděl fotky zespoda. V US mají ty motory ale myslím jiné, často nějaké dvoulitry? Viz wiki.
Počkat, a co jezdí v Asii? To co v US nebo ještě něco jiného?
   Návrat  
Tomika je teď offline  Tomika
PříspěvekZaslal: 30.11.2022 , 16:11   Citovat  

willothewisps2 napsal:
Ach jo...

Pokud není zákon, který by šlo Hondě omlátit o hlavu, víte o nějakém skvělém výrobci tlumičů na míru, který dodá minimálně stejně dobře tlumící díl, který nebude stát 30k?
Btw jsem relativně zánovní Hondu pořídil právě proto, abych neměl tyhle problémy - tohle mě dost štve, jestli se automobilka může takhle na udržitelnost vykašlat.

Jestli to chápu správně, vykoupil jsem poslední dostupný tlumič výfuku pro Tourer v celé Evropě ? Úsměv) Ne to asi ne, ale bylo by to vtipné a smutné zároveň.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2022 , 16:29   Citovat  

willothewisps2 napsal:
Zkoumal jsem, nebude, aspoň co jsem viděl fotky zespoda.

Jo, to mě napadlo dodatečně...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2022 , 16:35   Citovat  

willothewisps2 napsal:
Zkoumal jsem, nebude, aspoň co jsem viděl fotky zespoda. V US mají ty motory ale myslím jiné, často nějaké dvoulitry? Viz wiki.
Počkat, a co jezdí v Asii? To co v US nebo ještě něco jiného?

Co jsem tak viděl, tak C9G je globální model, takže jediné, čím se budou lišit asijské a americké verze je asi tak řízení vlevo/vpravo...Úsměv
Jak jsem ale dopsal k předchozímu příspěvku, hádám, že příčné uložení tlumiče je specialita evropských modelů.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.11.2022 , 19:27   Citovat  

piskot napsal:
Co jsem tak viděl, tak C9G je globální model, takže jediné, čím se budou lišit asijské a americké verze je asi tak řízení vlevo/vpravo...Úsměv
Jak jsem ale dopsal k předchozímu příspěvku, hádám, že příčné uložení tlumiče je specialita evropských modelů.

Přesně tak.

Taková blbá otázka, ale když měla Honda celou dobu "=global-EU" model, proč se obtěžovali s evropskými? Když se léta prodeje stejně propadaly?
To si byli tak jistí, že by ten globální Evropani nechtěli?

@Tomika když jsem byl v servisu před dvěma měsíci poptat, říkali, že v celé EU už je jich jen asi 8. Takže je to dost možné. Měl bys to prodat na eBay jako sběratelskou raritu HaHaaa
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 131, 132, 133 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina