Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
F1 2022
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2023 , 14:07   Citovat  

skyline napsal:
FastCivic: myslím, že RB pochopil, že sám si motory dělat určitě nebude - byla to jen znouzectnost poté, co Honda zase dělala dementní rozhodnutí, že z F1 odejde. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, RBPT je pořád Honda, která se dělá v JP. Co se zdá, že Honda podcenila je otázka roku 2026. Pokud nebyli ochotní RB zaručit, že v tom pojedou s nimi, těžko čekat, že RB bude riskovat, že bude nový motor někde řešit na poslední chvíli.

Nicméně mě jako fanouškovi Hondy je vcelku fuk, co bude dělat RB, jestli chtějí Forda, ať ho mají, podle mě to bude průšvih, ale je to jejich volba. Spíš mě zajímá, komu bude Honda dodávat, jestli teda vůbec v F1 bude (je sice přihlášená jako dodavatel od 2026, ale není to závazné). Takže holt budu dál fandit Hondě, v čem by měl být problém, že bude mít nějaký tým forda?

Chlapci forďácký, tady máte motor od Hondy a koukejte ho zkopírovat. Máte na to dva roky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2023 , 19:50   Citovat  

piskot: ale no tak. Od 2026 budou motory jiné, proto do toho lezou Audi s Fordem. Takže okopírovat to klidně můžou, ale bude jim to houby platné. Naopak ty dva roky budou pánové z RB stále k dispozici, aby se současně s motorem ladilo šasi, tedy aktivity, které se právě Hondě s McLarenem nedařilo sladit ani trochu, nehledě na nepodařený design motoru (který pak vyměnili za "obyč", který dostalo Torro Rosso a na něm se jede dodnes).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2023 , 22:04   Citovat  

skyline: Ale no tak. Motory od roku 26 budou zelenější, nebe bude víc modré... Velmi šťastný
Stejně tak v útrobách monopostů F1 nové generace zůstanou zážehové vidlicové šestiválce o objemu 1,6 litru. Spalovací motor přitom bude rozdělen na dvě části. Vývoj té spodní (blok motoru, klikový hřídel, ojnice nebo čerpadla) bude i v rámci snižování nákladů omezen. Naopak vývoj horní části (samotný spalovací motor) bude uvolněn, v reakci na příchod nového syntetického paliva. Cílem je zhruba výkon 400 kW poskytovaný šestiválcem.Dodám ještě, že bude platit ještě větší restrickce na dodávku paliva.Průtok paliva přitom bude omezen energií, ne objemem nebo hmotností.
Odkaz třeba tudy odkaz
Řekl bych, že největší motorovou změnou bude spalování ekosrajdy místo neekosrajdy dnes.
Co jsem četl, Honda u McLarenu doplatila na požadavek zero-size, tam nejspíš nebyl problém v motoru, ale v tom "harampádí" všude okolo a jak ho vměstnat do auta tak, aby to vše dohromady fungovalo v minimálním prostoru.

Takže ergo kladívko, ty motory pro 2026 a výš budou vycházet ze stávajících, jak se kdo popere se spalováním ekosrajdy, uvidíme. Ostatní komponentny pohonné jednotky výkladní skříně motorsportu jsou standardizované, tam se moc kouzlit nedá.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2023 , 10:26   Citovat  

piskot: hmm, tak to jsem myslel, že změny budou větší, pořád se o tom píše jako o velké věci... Tím míň chápu, co Honda pořád řeší ohledně svého dalšího působení a proč rovnou s RB nezůstala na dalších aspoň 5 let? Prostě Honda...

Nakonec jestli se to Fordu podaří dobře okopírovat, můžem si kdyžtak říct, že Honda vítězí i dál. Letos taky RB jezdil s RBPT, takže je skoro jedno, jak se Hondě pod kapotou RB říká - Honda, RBPT, Ford, furt to stejný. Velmi šťastný
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.2.2023 , 11:59   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2023 , 19:52   Citovat  

Není to sice téma F1, ale vlákno IndyCar tady nemáme - a formule jako formule. Hihi Tohle CR-V dostalo novou techniku pro IndyCar 2023 - V6 2.2 twin-turbo hybrid s výkonem přes 800 koní. šuk

tudy odkaz

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2023 , 13:04   Citovat  

skyline napsal:
piskot: hmm, tak to jsem myslel, že změny budou větší, pořád se o tom píše jako o velké věci... Tím míň chápu, co Honda pořád řeší ohledně svého dalšího působení a proč rovnou s RB nezůstala na dalších aspoň 5 let? Prostě Honda...

Nakonec jestli se to Fordu podaří dobře okopírovat, můžem si kdyžtak říct, že Honda vítězí i dál. Letos taky RB jezdil s RBPT, takže je skoro jedno, jak se Hondě pod kapotou RB říká - Honda, RBPT, Ford, furt to stejný. Velmi šťastný

Prostě Japonci. Dokázali, že to dokážou, a jdou dál...

Poslední roky každá změna v pravidlech byla VELKÁ VĚC. Že závodění bude zajímavější, férovější rozdíly mezi auty, míň nákladnější, málem unifikované tratě (čest výjimkám), a já nevím co ještě.

Řekěnte mi, která novinka za poslední roky skutečně něco do F1 přinesla. Aby stálo za to čučet 2 hodiny na obrazovku, a mít potom pocit jako po několiknásobném (no, alespoň jednom) vyvrcholení, samozřejmě sportovním... Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2023 , 13:15   Citovat  

piskot: sleduju sestřihy, ty mají typicky 7 minut a napínavé jsou dost. Jestli to ale schované v hodinu a půl trvajícím obalu stačí na (aspoň) jedno (sportovní) vyvrcholení neposoudímÚsměv Respektive kdybych to měl vzít podle toho nesportovního, tak 7 minut sem-tam doteků, rozházených na hoďku a půl... spíš asi ne, no Úsměv I když některé závody byly fajn a člověk by se při nich nenudil, ani kdyby je sledoval celé (Spa, kupodivu Hungaroring). Oproti tomu Monza, kterou jsem jako jedinou loni viděl, byla nuda a nejnapínavější byl konec, kdy se řešilo, jestli se to dojede pod SC nebo ne.

Napadá mě pozvat ke sledování drahou polovičku a když to nebude na vyvrcholení sportovní, bude dost času na běžné, člověk aspoň nebude mít dojem ztraceného času, ale může to považovat za čas příjemně pro..ný Úsměv
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.3.2023 , 22:45   Citovat  

Je to věc vkusu. Já sleduju poctivě všechny tréninky, kvaldy a celý závod a baví mě to kouř
Jestli vas nebaví F1 tak sledujte třeba ženský tenis. Tam každá vyvrcholí při každém odpalu šuk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2023 , 9:09   Citovat  

FastCivic: věc "vkusu" to určitě není, když, tak zájmu. Nicméně já neměním sledování F1 za sledování něčeho jiného, ale za dělání něčeho jiného (když sleduješ životy jiných, měníš svůj za cizí iluze). Ne, že bych nesledoval vůbec nic nebo neztrácel čas blbinami různého druhu, ale je dobré si toho základního faktu být vědom.
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.3.2023 , 21:08   Citovat  

V Bahrajnu neměly Red Bully konkurenci, pouze Ferror chvíli hrozil Pérezovi. Velmi šťastný

tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2024 , 13:05   Citovat  

Velká hádanka s malou nápovědou. Nebo naopak? Malá hádanka s velkou nápovědou?
Kde to je...?
Všichni to známe z pohledu TV kamer, ale takkhe to má taky svoje kouzlo...Úsměv

20240204_145347.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20240204_145347.jpg, 1.07 MB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2024 , 14:19   Citovat  

Nápovědu, ať už velkou nebo malou, si pořád představuju trochu jinak než mít název přímo na obrázku...

Ale už se to blíží, jsem zvědav, jak si RB povede letos a těším se na Sainze, který určitě nebude trpět zbytečnými ohledy na Leclercka Úsměv Plus mergl nemá důvod podporovat fňukala, takže uvidíme, jak se arogant zmátoří, loni se moc nepředvedl.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2024 , 6:49   Citovat  

Nápovědu, ať už velkou nebo malou, si pořád představuju trochu jinak než mít název přímo na obrázku... Velmi šťastný OK
Když já si toho všiml, až když jsem to vyfotil, a s Photoshopem neumím, abych to z těch sedaček vyretušoval.

Popravdě mi tady chybějí hejty na Hondu a RB. Od dob, kdy jim to šlape, je tady mrtvo...
Co Horner, ustojí to...?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2024 , 10:38   Citovat  

No jo, JardaBar přecejen ani přes svou velkou vynalézavost poslední dvě sezóny nenašel úhel, kterým by bylo možné říct, že Honda je křáp a že Rencek je výrazně lepší Velmi šťastný Kde je ta doba skvělých analýz, podle kterých vítězství Maxe bylo o dost horší než páte místo Rencka Velmi šťastný Jenže když je těch vítězství už moc a tituly jsou jezdecké i konstruktérské, nedokáže nic vyšpekulovat ani on.

Ale k Hornerovi - vůbec to nesleduju, tyhle mítů kravky a jejich využívání v politickém boji (ať už skutečně politickém nebo jen v rámci firemní politiky) považuju za dost ubohé. Co konkrétně z toho vzejde a co to udělá s RB vlastně až tak neřeším a letos jim ještě věřím. Pokud případný interní boj nedopadne odchodem Neweyho, tak si myslím, že můžeme vesele fandit i 2025. A potom přijdou temné časy F1 jako před 15 lety (není větší zlo pro F1 než když do toho vleze větší množství automobilek, zvlášť známých svými machinacemi, že Audi a de facto zničení Le Mans pro vlastní propěch). Takže pak se uvidí, jaká bude situace a zda bude mít smysl to stále sledovat - fandím víc Hondě než RB a jestli bude pohánět AM, pak se teprve ukáže, kam se v poli zařadí a jestli to nebude ztráta času.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.3.2024 , 8:40   Citovat  

Dva závody, resp. velké ceny, páč se moc nezávodilo, a když trochu, tak někde v hloubi pole, jasná dominance RB.
Je jen otázka času, kdy FIA vymyslí anti-Red Bull pravidla...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.3.2024 , 14:05   Citovat  

piskot: 7 let vyhrával mergl, to se RB nepodaří, mají před sebou už jen jednu sezónu. Od 2026 s novým motorem nečekám, že by vše pokračovalo, pokud se to u nich nerozpadne kvůli politickým bojům dřív. Mě se třeba myšlenka, že by AM měl nejen Alonsa, ale taky Hondu a Neweyho docela líbí Úsměv

Nicméně zatím se zdá, že Max by klidně vyhrál všechno, chtělo by to trochu zlepšit Ferrari. Z fňukala vzadu mám škodolibou radost, takže mergl by se nijak zlepšovat nemusel, to už spíš McLaren, ať je sranda (fandím Piastrimu víc než Norrisovi).

Co je zajímavé je neschopnost RB2, Tsunoda udělal pár chyb, ale stejně mu to moc nejelo a Ricci ukazuje to, co jsem říkal od začátku, že patří do důchodu a ne do Alpha Tauri, natož do Red Bullu. Je tady hrozně vidět, že motor v F1 auto ani zdaleka nedělá - přestože na čele je Honda a Ferrari, střed pole patří plně mercedesu a až pak jsou "netovární" Ferrari a Honda.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.3.2024 , 14:03   Citovat  

tudy odkaz

Nevěděl jsem, že za ty peníze, co šunka bere, bude ze sebe dělat i šaška, vizionáře a málem tiskového mluvčího...
Oni postaví auto, a vlastně nevědí, co postavili... Velmi šťastný
Všichni se na to ale soustředí a snaží se porozumět autu.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.3.2024 , 9:21   Citovat  

Už se připravuje na příští rok, až bude u Ferrari řešit "we are checking" Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.3.2024 , 8:42   Citovat  

tudy odkaz

Fakt by měli v marketingu někoho zaměstnat a nenechat to dělat nejspíš uklízečku.
„Kdybychom se pokusili tento vzorek nakreslit dohromady, pak pravděpodobně nejsilnější korelací, kterou můžeme v tuto chvíli udělat, je to, že naše konkurenceschopnost klesá, když je trať teplá, když je den nejteplejší, a teploty pneumatik rostou s teplotami tratě.“
Zakázal bych jim testovat v aerodynamickém tunelu, v klimatizované místntnosti (motor), a hybaj na vzduch...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
F1 2022
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina