Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda electric (2020)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Zaslat odpověď

Strana 8 z 8
marab je teď offline  marab
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 10:59   Citovat  

skyline: díky za názor. Nicméně opakuju....mě do toho nikdo nenutil, bylo to mé svobodné rozhodnutí a ježdění v EV autě si užívám pokaždé, když do něj sednu. Mě osobně to rozhodně něco lepšího přineslo. Větší požitek z jízdy, lehkost, komfort, zábavu. Kdybych se dnes rozhodoval znovu a měl stejné možnosti, asi by to dopadlo úplně stejně Úsměv
A rozhodně se neřadím mezi ekofanatiky, protože tolik komplikovaný pohled ekologie vs. EV mi je tak nějak jedno a nerozhodl jsem se pro EV kvůli tomu, že budou zelenější stromy nebo čistší vzduch, ale proto, že se mi to líbí a baví mě to.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 11:07   Citovat  

hopit napsal:

To mně připomíná nedávný článek o tesle s vlekem Velmi šťastný : na 1 000 km s naloženým přívěsem strávím 6 hodin čerpáním elektrické energie.“

No jasně...ale to je přesně ono, pokud potřebuju tahat vlek, tak si na to nebudu asi pořizovat elektromobil. V dnešní době je to prostě nesmysl a obecně známá věc, že EV se zatím na tahání těžkých vleků rozhodně nehodí.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 11:40   Citovat  

to skyline: netrpí dotyčný schizofrenií? pořádnej výtlem

to marab: my ostatní aspoň kvitujeme, že tu nesmrdíš naftou Mrk
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 11:40   Citovat  

Daver: četl sis ten odkazovaný článek? Vždyť potvrzuje to, co jsem napsal:
- Zaprvé, pán mluví o "přenosech". To nemá vůbec nic společného s tím, kolik aut je možné současně nabíjet za trafem, které máte v ulici! Je krásné, že po VVN může běhat hromada elektřiny, když to nezvládne poslední míle. Kapacita pro byty je ještě výrazně horší, protože se předpokládá mnohem nižší souběžné zatížení. Aby bylo možné nabíjet auta v celé ulici, bude nárůst kapacit obrovský.
Současně doporučuji zapátrat v paměti nad pár let starou - pro brutální odpor veřejnosti shozenou - novelou plateb za rezervovaný výkon a důvod, proč to chtěl ČEZ protlačit. Hint: protože chybí kapacity a jejich rozšiřování je drahé. Takže kecy co vede ten pán jsou polopravdy, nad kterými je nutné se zamyslet a ne si jen říct "je to v pohodě". Není a naopak to bude horší. Jednou z cest bude omezování možností nabíjet doma za současného nemalého zdražení za přípojky, zvláště ty s vyšší kapacitou
- Zadruhé, jasně tam hned v dalším odstavci píše i o tom, že se prostě počítá s tím, že ti z auta energii seberou, to ti nepřijde tak trochu v rozporu s tím, jak v pohodě ta soustava je? Na co by "kvůli stabilitě" potřeboval využít tvoje auto jako úložiště energie? Nota bene s obrovskými ztrátami do toho auta nacpané?

Argument, že když síť stále více zatěžujeme elektrickými kotli tak další zatížení elektromobily bude v pohodě je přinejmenším zvláštní.

Schválně si spočítej, jakou máš doma maximální zatížitelnost - pro 3x25 je to cca 16 kW. To vypadá krásně, jenže pro agregaci 1:4-5 už je to jen něco mezi 3-4 kW. Tepelné čerpadlo žere zhruba 3. Samozřejmě je tu pračka, myčka, sporák (400V), rychlovarka (2 kW)... Takže reálně běžně "jedeme" v zimě klidně na 8 kW (čerpadlo, pračka, sporák). Už kdyby toto udělal každý (většina lidí topí kotli na tuhá paliva), tak to bude problém (ale třeba máme v obci agregaci nižší, zatím jsem to nezjišťoval, to 1:4-5 je běžné pro nové výstavby v satelitech). Kdybych k tomu přihodil 10 kW wallbox, tak stačí pár dalších v ulici a máme kolaps. Přestože "kapacita přenosové soustavy je v pohodě". Haha.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 11:46   Citovat  

2bep: to není schizofrenie, to umíme každý, obhájit si svou volbu, i kdyby byla sebeblbější. Je to akorát elektrofanatik a tak podobně jako marab "hledá způsoby" a dívá se na to "jiným úhlem pohledu". Akorát když to člověk dá do kontextu s chováním v jiných situacích, vynikne komičnost.

marab: holt máme každý diametrálně odlišné představy o tom, co je to zábava, jak vypadá "lehkost" a požitek z jízdy, o komfortu nemluvě.
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 11:51   Citovat  

skyline: Ty pořád mluvíš o stávajícím stavu, máš nějaké informace o tom, že se ta koncová distribuční místa nebudou upgradovat? Co tomu fakticky chybí? Vedení je asi dimenzované v pořádku, takže trafostanice a jištění?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 11:53   Citovat  

skyline napsal:

marab: holt máme každý diametrálně odlišné představy o tom, co je to zábava, jak vypadá "lehkost" a požitek z jízdy, o komfortu nemluvě.

A to je přeci svkělé OK Potom nejzdíme všichni ve stejných autech, na stejných motorkách, nevyhledáváme všichni stejnou zábavu, ale máme tady takovou různorodost a takové moře možností výběru Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 11:58   Citovat  

Daver napsal:
skyline: Ty pořád mluvíš o stávajícím stavu, máš nějaké informace o tom, že se ta koncová distribuční místa nebudou upgradovat? Co tomu fakticky chybí? Vedení je asi dimenzované v pořádku, takže trafostanice a jištění?

V Praze přišli před lety s nápadem chytrých lamp, ze kterých bude možné nabíjet. Bohužel se to nepotkalo se stávající kabeláží. No tak se to holt o pár let posunulo a postupně, když se vyměnuje kabeláž, tak se počítá s kapacitou pro zásuvky v lampách a ejhle, postupně těch míst přibývá. V letošním roce by jich mělo přibýt přes 300. Než to stačili připravit, byť to trvalo několik let, tak se zatím žádný kolaps v nabíjení aut nebo obávané fronty u nabíječek nekonají. Takže za mě OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 12:08   Citovat  

Niicméně chlapci....zpátky k tématu...což je tuším Honda e Velmi šťastný
Po menších peripetiích se mi podařilo rozchodit aplikaci My Honda +, díky které je možné některé funkce auta monitorovat a ovládat na dálku pomocí mobilu. Honda tady má ohledně SW podpory ještě co dohánět....nicméně po 2 týdnech testování můžu říct, že jsem nezaznamenal jediný výpadek nebo nějaké extra dlouhé odezvy. Používám zejména spuštění topení, občas mrkknu na stav nabíjení. Pak mám ještě nahozený balíček geolokace, kde to pošle upozornění, pokud se auto vzdálí s nastavené oblasti, kde parkuje.
Ještě se chystá spuštění NFC klíče. Ten půjde nasdílet i jinému uživateli, mělo by s ním jít odemknout a nastartovat auto.

My Honda +.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
My Honda +.jpg, 181.76 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 12:10   Citovat  

Daver: když to nechceš slyšet, tak klidně dělej blbého. V minulosti se ČEZ chtěl vyzout ze stávajícího stavu, který pro ně přestává být udržitelný. A ty tady vykládáš něco o tom, jak se to upgradne a není problém. Myslíš, že k tomu satelitu vedou předimenzované sítě a tak se "jen vymění trafo"? Myslíš, že se "jen tak" vymění vedení k bytovkám? Vždyť ještě dnes mají mnohá sídliště dráty staré 50 let. Proč asi?

Všechno "jde". Otázka jsou náklady a kdo je zaplatí. Žiješ de facto minulostí, jezdíš skoro sám 150 po 50 let staré dálnici a říkáš "však to nevadí, že tady bude jezdit 50x víc aut, prostě se to zmodernizuje". Nebo se holt omezí kapacita i rychlost, že. Ale to riziko odmítáš, proč?

marab: jasný, 300 nabíječek je důkazem, že je to v pohodě a že se nic hroutit nebude... Tak jistě, já před chvíli dělal čaj, konvice pojistky nevyrazila, takže zítra do zásuvky zapnu 50 kW kompresor a bude to v pohodě... Tak to valím bulvy
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 12:31   Citovat  

skyline: OK, díky za tvé názory. Ale mohl bych tě poprosit, jestli bysme se v tomhle vláknu alespoň trochu mohli přiblížit tématu a vzájemě se nenapadat? Díky přátele
offtopic
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 12:40   Citovat  

to marab: Je super, že Honda s novým Jazzem či "éčkem" dohání v infotainmentu ty lepší na trhu. To co je v C10G Tě každou chvíli vypeče při konektivitě přes Android Auto až skončíš radši u Apple Car HaHaaa

Tohle "předpřipravení auta" před cestou beru jako jednu velkou výhodu EV aut OK Já to částečně supluju autama v garáži Úsměv
Jak to má Honda s poplatkováním těchto služeb? Má to zdarma nebo nějaké roční/měsíční poplatky?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 12:50   Citovat  

marab: když budu psát úplné blbosti, budu tak nějak počítat s tím, že se proti tomu někdo vymezí. Nemám nic proti tobě osobně, ale proti některým tvým názorům, to je bych řekl dost rozdíl.

Nicméně souhlasím, že jsem mimo téma a tedy (prozatím Velmi šťastný ) končím. offtopic
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 13:03   Citovat  

2bep napsal:
to marab: Je super, že Honda s novým Jazzem či "éčkem" dohání v infotainmentu ty lepší na trhu. To co je v C10G Tě každou chvíli vypeče při konektivitě přes Android Auto až skončíš radši u Apple Car HaHaaa

Tohle "předpřipravení auta" před cestou beru jako jednu velkou výhodu EV aut OK Já to částečně supluju autama v garáži Úsměv
Jak to má Honda s poplatkováním těchto služeb? Má to zdarma nebo nějaké roční/měsíční poplatky?

Bezdrátové Car Play mě zatím spíš pije kref, než že by mi sloužilo. Odpojuje se, totálně zasekává celý infotaiment a někdy nejde vůbec znovu připojit a je nutné zařízení odebrat jak z auta, tak z telefonu. Trochu to podezírám, že tomu bylo prostě zima. Zkusím to znovu teď při vyšších teplotách.
U navigace z telefonu přes Carplay se to taky zasekává a někdy jde jen zvuk a přestane jít obraz, což je u navigace trochu omezující HaHaaa
Teď používám spíš Carplay přes USB, tam to funguje dobře.

Palubní wifi se mi zatím nepodařilo aktivovat. V nastavení auta se k info ohledně e-SIM nikde nedá dostat, pouze to odkazuje na operátora AT/T a dealerství Honda zatím neví a mlčí Úsměv Vznesli dotaz k matce Tak to valím bulvy

Ty online služby jsou zpoplatněné.

Screenshot 2021-02-18 12.02.03.png

Screenshot 2021-02-18 12.02.03.png, 46.43 kB
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 20:07   Citovat  

skyline napsal:
marab: to si skutečně nemyslím a ani o tom nemluvím. Mluvím o tom, že auto velmi rychle předvedlo, proč a v čem má nad koněm převahu a bylo rozhodnuto. Elektroauto nic takového nemá.

A jistě, inteligentní člověk si obhájí i Dachau, když bude mít motivaci (a že ji spousta inteligentních Němců měla, vraždit lidi přecejen není pro každého "v pohodě"). Takže lze i obhájit myšlenku, že "se to nesnažím srovnávat s fosilem". To je myšlenka vskutku pitomá, něco jako to bydlení v jeskyni, které se "nebudu snažit srovnávat s domem", to je taky pak o "úhlu pohledu".

Reálně člověk řeší, co mu nabídne auto, které chce koupit, bez ohledu na pohon. Nejsem fanatik, který potřebuje sebehloupějším argumentem obhájit svou volbu nesmyslu a zaklíná se "jiným úhlem pohledu". Dokonce jsem elektro zvažoval, dost toho v nich najel a zkusil to i pro své potřeby (tedy měl jsem to půjčené a zkusil si s tím žít). Možná, kdybych použil "jiný úhel pohledu", tak bych si následně i obhájil, proč nevadí, že to stojí jak dvě auta a nikam to nedojede, ale k tomu nemám důvod.

Tím neříkám, že to někomu pro jeho potřeby vyhovovat nebude - kdybych bydlel ve městě a můj aktivní život se omezoval na okruh pár km, neviděl bych v tom problém. Pak by to bylo jen o ochotě dát za to takový balík, když to vlastně nic nepřináší (protože pro účely ježdění kolem komína je sice OK nemít dojezd, ale už poněkud ztrácí smysl dát za auto tolik peněz).

"Hledat způsoby" by hlavně měly automobilky, ať to má aspoň stejné užitné vlastnosti jako benzín (dojezd, cena), pak nebude nutné aplikovat "jiný úhel pohledu", aby to dávalo smysl.

OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2021 , 9:42  Naposledy upravil marab dne 29.4.2021 , 10:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Víkendový tuning u Ninjy Velmi šťastný
Eibach Pro-Kit 30/25 a rozšiřovací podložky 25mm.
Ten měkký, někdy až houpavý podvozek, který při ostřejší jízdě už šel za svůj limit a auto se tak zvláštně prohupovalo a jakoby vlnilo...je pryč. Je to teď daleko přesnější, jistější a dá se s tím jezdit mnohem ostřeji. Teď si říkám, že by auto mohlo mít o 50 koní větší výkon Velmi šťastný
Samozřejmě se s tím trochu peru po městě na horších silnicích, protože to prostě ztvrdlo....takže ukáže čas, jestli to byla správná cesta Úsměv

IMG_5792.jpg

IMG_5792.jpg, 487.06 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2021 , 9:57   Citovat  

Ještě proběhla montáž loketní opěrky. Škoda, že tam tohle není už z výroby... Ale aspoň, že to Honda dodává jako originální díl.

IMG_5786.jpg

IMG_5786.jpg, 1.06 MB

IMG_5787.jpg

IMG_5787.jpg, 1.2 MB
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2021 , 13:23   Citovat  

marab máš to moc hezké ted´OK tak snad to nebude obité od šutrů... Tam není loketka? to je běs to ždímání peněz ze zákazníku.
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.10.2023 , 6:42   Citovat  

Tak tu máme další zajímavou Hondu na baterky VTEC

tudy odkaz

Návrat  
lahoo je teď offline  lahoo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.11.2023 , 9:20   Citovat  

Ahoj, vlastnite nekdo dalsi éčko? Jake s nim mate zkusenosti?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda electric (2020)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina