Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 134, 135, 136 
Zaslat odpověď

Strana 136 z 136
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.9.2023 , 22:21   Citovat  

Ano, max 10tis.km... Pokud se správně pamatuju, tak Dany kdysi měřil tlak oleje (ne u filtru) a kolem 7tis. začal tlak klesat - filtr se začal zanášet... Sice to do těch 15tis.km neklesne na kritickou hranici, ale stojí těch pár korun za to? Já měním po 7tis. u obou aut (tj. celkem 4x ročně)... Dělal jsem to i u K24 a při 170tis.km nic viditelného nebrala - teď jí táhne na cca 350tis.km a po 10tis. ubyde jen pár deci...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
trichopter je teď offline  trichopter
PříspěvekZaslal: 20.9.2023 , 22:33   Citovat  

Prečo upredsnostňujete práve tu 5w-30?

origo olej je 0w-20 to mi radil aj známi čo robí v Honda žilina, kôl iinému tipu motora vraj ,aj že maju svoje vivinuté oleje ....

Kde by som mohol upnúť ten sken čo som spominal vyššie ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2023 , 23:04   Citovat  

Protože 0w20 je "eko voda" kvůli spotřebě a emisím - s ním prošel motor homologací. Např. síla mazací vrstvy je tenčí (tím je nižší odpor a spotřeba) a při zátěží se může (byť nemusí) narušit. 5w30 je pro R18 dovolen a těch pár deci navíc na spotřebě mě fakt nezabije...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.9.2023 , 18:26   Citovat  

Chápem , a čo na to Honda , ktorá si stojí za svojim že by to mal byť 0-W20, nechec sa mi citovať tieto veci z manuálu ani si nepamätám čo rozpraval ten známi z Hondy Žilina, o tomto oleji, ktorý akože majú špeciálne vivinutý na tento ich motor ,Oni si vraj oleje robia sami , namiesto iných značiek ktoré maju oleje všetko z jednej rafinérie

už som kúpil ten ravenol tak skusime...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2023 , 19:11   Citovat  

Co na to Honda, nevím, ale v Denaru (autorizák v Mladé Boleslavi) neměli problém, když jsem si přivezl svůj 5w30 (kouknul na parametry - jo, ten tam může být). Používám ho v Toureru asi 89tis.km (od 2tis.km), v 5D je, myslím, taky od první výměny (musel bych se zeptat minulého majitele) a mnou používaný cca 55tis.km. V obou autech bez problémů.

A Honda si své oleje nevyvíjí - např. jako první náplň používala olej do CR-Z Eneos...

A ještě Ti tady odcituju Jopeena, který technické listy olejů hodně studuje:

Jopeeeno napsal:
Výrobce stanoví SAE 0W20, ACEA A5. S tímto olejem je motor i "homologován. Vzikl ale pouze proto, jak správně píše Hellborn, aby zajistil co nejnižší "odpory" v pohyblivých částech motoru a měl co nejtenší olejový film, čili k vůli co nejmenším emisím. Nic víc.

Teď to zásadní. Výrobce ovšem v uživatelské příručce POVOLUJE i oleje jiných výkonnostních tříd, tj. ACEA A3 a jiných viskosit, např. SAE 0W30, 5W30 (píšou tam něco v tomto smyslu: Není-li k dispozici olej Honda ENG 1.0, Honda Green nebo 0W20, použijte olej 0W30 nebo 5W30).

No a naše autorizované servisy k tomu přistupují různě. Jedny striktně dodržují SAE 0W20, o 50 km dál zase SAE 0W30, 0W30, 5W40... Jednotně nastavené to URČITĚ není. Jendna technická. Motory 1.8-iVTEC nejsou žádné hi-tech stroje, které potřebují oleje se speciální aditivací a výkonnostními normami (jako třeba Opely, nebo VW), aby bezvadně fungovaly.
O tom, co zvolíš je na Tobě, ale s klidným svědomím Ti mohu doporučit výše uvedený postup. O oleje se "tak trochu" zajímám a pídím se, co je pro MOTOR TO NEJLEPŠÍ.
Na úplný závěr. Internetové diskuse jsou rozděleny na dva tábory. Strikně dodržující tovární náplň, zde SAE 0W20, a ti druzí, kteří se drží tribologických poznatků. Mě hodně stav osvětlily tribologické poučky a studie, třeba "mazivářské mýty" Ing. Černého... Vytvoř si názor sám. Řídím se tím a stále jezdím, bez vůlí, spotřeby ojeje atp.
Good luck OK

Jopeeeno napsal:
Ahoj. Viskosita oleje v motoru se odvíjí od toho, v jakém (teplotním) prostředí se pohybuješ a jaká skladba tras u Tebe převládá. U Tebe to bude takto. Specifikace - výkonnostní třída ACEA A3, vždy.
Viskosita. Jezdíš-li stále "pilu" po dálnici, pak vem olej SAE 5W40. Bydlíš-li na Šumavě a "motáš" se jen kolem komína, tak SAE 0W30. Máš-li skladbu tras mix (město, okresky, dálnice) a bydlíš v "normálním" klimatu, odpovídajícímu běžným teplotám ČR, vezmi olej SAE 5W30.
To jakou značku vezmeš, je na Tobě, nebo si načti předchozí příspěvky, je tu dost podnětů. Nejlepší pro motor je "obyčejný" olej a měnit ho včas, než "přejíždět" super truper olej OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.9.2023 , 22:01   Citovat  

ok ,špekulovať už nebudem ,kde by bolo bezpečne upnúť tie dáta na manual tourer ?
   Návrat  
peterrrpn je teď offline  peterrrpn
PříspěvekZaslal: 29.9.2023 , 19:13   Citovat  

Nemate niekto servisny manual na 9g po face.
Potrebujem vymenit v automate olej a potrebujem zistiť množstvo oleja a co vsetko treba ci si to urobim sam alebo to treba dat na stroj co to preplachne.
Je to 5AT 1.8 benzin
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.10.2023 , 22:30   Citovat  

mám otázku na majstrov, ťažné odnimatelne origo Honda ,niekto poznaá? nechce mi ho uzamknuť ked ho nahodím to koliesko v pravo nechce z červenej prepnuť na zeleno a s pojiť sa aby sa dal uzamknúť klučom.Občas m i to vypadlo z tej diery ked som ho nahadzoval a potom sa uzamklo ....vnutri nečistotoa´ta nieje , mam tam stále krytku plastovu ..
Vdaka
   Návrat  
alireb je teď offline  alireb
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2023 , 23:26   Citovat  

Ahoj, ja menil minule. Ale mam manual, veslo se tam neco kolem 2 litru. Neco malo vyteklo bokem. Kup tri litry, kdyz tak zbyde na priste.

peterrrpn napsal:
Nemate niekto servisny manual na 9g po face.
Potrebujem vymenit v automate olej a potrebujem zistiť množstvo oleja a co vsetko treba ci si to urobim sam alebo to treba dat na stroj co to preplachne.
Je to 5AT 1.8 benzin
   Návrat  
alireb je teď offline  alireb
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2023 , 23:31   Citovat  

Ahoj borci, taky se zeptam. Daval nekdo led zarovky misto klasickych H7 do potkavacich svetel? Kdyz tak bych poprosil i konkretni typ. Ted pouzivam klasicke halogeny OSRAM H7 NIGHT BREAKER 200, no stoji to za h....
   Návrat  
jenda200 je teď offline  jenda200
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.11.2023 , 12:16   Citovat  

Já to řešil někdy začátkem roku 21 v topicu 9G, tak když si to najdeš...jako lepší to bylo, ale žádný zázrak nečekej, koupil jsem Osram, možná v současnosti je lepší výběr Cooo???
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.11.2023 , 7:00   Citovat  

Zdravým , nemáte niekto schému ako zapojiť káble7 pinove na zasuvku pre ťažne zariadenie ,Musm kupiť novu zasuvku odhnili káble e jedna skrutka sa rozpadla v tej dierke na zaistenie kablov,su tam povolene tri kable a neviem do ktorých pinov patria.

Ako to zaisťujete proti vode ?
Dik
slubil som že tu nazdielam ale neverejne nikde na net naskenovaný navod na tourer,viete kde to dať?
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.12.2023 , 9:49   Citovat  

Ahojte.
Po delší době mám opět možnost řídit Tourera.
Za mě je to přelom, kdy řídit auto byla ještě radost, zážitek. A ne dnešní nuda, kdy je řidič trpěný element mezi sedačkou a volantem. To za mě platí už od C10G.
Nájezd 136 tis. km, brzdy 2x měněný, jinak jen provozní šrámy.
Neodpustím si, baterka pořád původní, což asi hateři inteligentního dobíjení a autostopu neuslyí rádi... Velmi šťastný

Ale aby nebylo nic tak sluníčkovatý, za přístup k žárovkám tlumených světel by potřeboval někdo pověsit za koule do průvanu. Včera mi bouchly obě najednou, tak jsem si jejich výměnu dosyta užil...
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.12.2023 , 18:25   Citovat  

Piškot: já Tourera pořád mám. Co oceňuji je spolehlivost, prostě nic neřeším. Na autu pravidelně měním provozní náplně a filtry. Ve 100tkm jsem vyměnil desky, kotouče a svíčky. Kotouče by ještě něco dali, ale to neřeším. Se žárovkama nemám problém a to měním každý rok protože používám ty výkonější H7 od Philipse. U levého světla se musí vysunout nádržka odstřikovače a u pravého vyckvaknout část sání. Pak je přístup za mě v pohodě. Pravdou ale je, že mám menší ruku. Někdo s medvědí tlapou by mohl narazit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2023 , 13:30   Citovat  

To anunaki: Nejdou mi posílat SZ. Do krátkého bych už nešel.
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.2.2024 , 22:00   Citovat  

Bol som na STK a zistili, ze nefunguje naklapanie svetiel (to koliesko), ale presiel som. Skusal som to doma a naozaj nefunguje. Neviete v com moze byt problem?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.4.2024 , 21:38   Citovat  

zdravým ,máte tip na dobré poťahy do auta na 9g tourer?každý sa vám dušuje že pasujú , čo nebola až takuplne pravda a za bratku 150 eur.´musím kupovať dalšie,začali sa trhať.U šoféra asi najviac na rohu sedačky ako si človek sadá ..

Ktoré vám pasujú a ste s nimy spokojný? Vdaka .

K to chce manual naskenovaný , nech sa prihlási SS.
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.4.2024 , 14:02   Citovat  

Zkus mrknout na nabídku polské firmy Pok-Ter. Mají skvělý poměr cena/kvalita a velký výběr, posílají do cz/sk.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.4.2024 , 23:06   Citovat  

Zdravým , viete niekto poradiť ,ako správne zapojiť zásuvku na ťažnom ? Stiahol som si zo shopu kde predávaju komplet kabeláže a tam je scháma zapojenia,Je iná ako na klasické autá.

Prikladám dve fotky , na každej je odlišne zapojnie kablu kostra,čo je doležite aby nenastal skrat.Ostatné kable , človek na to príde ak zle svietia ,ale kostra je problé.

Na každej fotke je kostra inak označené? vedel by niekto čo je správne?
kód:
[spoil][list]

scan ťažnej zasuvky H Civic_001.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
scan ťažnej zasuvky H Civic_001.jpg, 502.54 kB

scan ťažnej zasuvky H Civic_001.jpg

scan ťažnej zasuvky H Civic_001.jpg, 502.54 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2024 , 14:07   Citovat  

trichopter napsal:
Zdravým , viete niekto poradiť ,ako správne zapojiť zásuvku na ťažnom ? Stiahol som si zo shopu kde predávaju komplet kabeláže a tam je scháma zapojenia,Je iná ako na klasické autá.

Prikladám dve fotky , na každej je odlišne zapojnie kablu kostra,čo je doležite aby nenastal skrat.Ostatné kable , človek na to príde ak zle svietia ,ale kostra je problé.

Na každej fotke je kostra inak označené? vedel by niekto čo je správne?
kód:
[spoil][list]

V obou tabulukách je kostra na stejných pinech, sedmikolík pin č. 3, třinácti kolik ještě č. 10 a č. 13. Vlastně žádný rozdíl mezi tabulkami nevidím.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.4.2024 , 22:03   Citovat  

piskot napsal:
V obou tabulukách je kostra na stejných pinech, sedmikolík pin č. 3, třinácti kolik ještě č. 10 a č. 13. Vlastně žádný rozdíl mezi tabulkami nevidím.

Ano ospravedlnujem sa ,ale zásuvky klasické čo najdme na nete majú kostru v pravo ako biely kábel tu na honde to je iné.To asi niej dobré.Ak sa človek pomýli na svetlách je ok ale kostra je istý skrat ak sa netrafím dobre ....na honde je kostra v lavo, hnedy. Chcelo by to niekoho kto to robil a vie ako to urobiť a či platí táto schéma ,lebo tá kostra sa mi nezdá .

Dik

2-6235d074580d8.png

2-6235d074580d8.png, 395.08 kB

2-6235d074580d8.png

2-6235d074580d8.png, 395.08 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.4.2024 , 7:57   Citovat  

trichopter napsal:
Ano ospravedlnujem sa ,ale zásuvky klasické čo najdme na nete majú kostru v pravo ako biely kábel tu na honde to je iné.To asi niej dobré.Ak sa človek pomýli na svetlách je ok ale kostra je istý skrat ak sa netrafím dobre ....na honde je kostra v lavo, hnedy. Chcelo by to niekoho kto to robil a vie ako to urobiť a či platí táto schéma ,lebo tá kostra sa mi nezdá .

Dik

Promiň, je to čím dál zmatenější. Takže máš Tourera, kde už je tažné přiděláno, akorát ti není jasné, co je kam zapojeno?
Tzn. vozík má sedmi kolík zástrčku a nejsi si jistý, zda jsou piny 1:1?
Mě to připadá, že ten obrázek se sedmikolíkem jen je je grafické zvýraznění jednotlivých pinů, že drátově-barevně je spolehlivější tabulka i s 13 kolíkem.
   Návrat  
kody33 je teď offline  kody33
PříspěvekZaslal: 3.5.2024 , 17:50   Citovat  

zdravim Honda-club, vyskytla sa potreba kupit spodne rameno vpredu, kupoval nikto original? je tam v cene aj klb/kloub aj ulozenie? Dakujem
Civic Tourer 2015 1,6 diesel
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.6.2024 , 14:03   Citovat  

Zásuvku som už poriešil podla vás aj ked všetky káble neboli podla plánu.Vdaka

Má niekto popis podrobný ako vymeniť svojpomocne prevodový olej na toureri?Možno má niekto aj fotky .Vdaka.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 134, 135, 136 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina