Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Strana 41 z 42
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.7.2023 , 19:52   Citovat  

nevím... Jen jsem kdysi (asi 2015-2016) narazil na jedno C9g z r.2013 s asi 50tis.km a už v historii byla výměna kroužků... Tak jsem ho radši nebral a za pár měsíců si připatil za C8g 2011 s 25tis.km..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 13.7.2023 , 6:34   Citovat  

.:gembler:. napsal:
No, to nejsou zrovna dobré zprávy, ale mohlo by to vyřešit můj problém a dost by to vysvětlovalo. Ty zvuky můžou dělat klidně kvrdlající se válce a ten olej by to také vysvětlovalo.
Vztahuje se na to nějaká záruka? Jak to kdyžtak diagnostikovat, nebo kam s tím zajet?

Záruka by byla u kusů do 7 let stáří, teď už je to pasé.
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.7.2023 , 20:56   Citovat  

Hellborn napsal:
Nooo předface měly některé kusy špatné kroužky, případně i písty...

2012 a 2013 měly problémy s kroužky, následně se měnily na záruku modifikované písty s jinými kroužky.... ale to by mu "pouze" žralo olej, ale neukazovalo hlášku low pressure... tam bude problém jinde, ale po netu těžko soudit pokud má hladinu cca na 1/2 rysky.
Hlavně kdyby bylo málo oleje objeví se oranžová kontrolka nízké hladiny oleje, ale ne nízký tlak oleje... tohle je na servis čím dřív tím líp, může mít problém čerpadlo/filtr/kdo ví co sopťa sopťa
   Návrat  
drady je teď offline  drady
PříspěvekZaslal: 3.8.2023 , 14:48   Citovat  

Ahojte. Civic 9g 2013 1.8 benzin/LPG. Rano ako som odchádzal z prace po cca 200 metroch mi auto prestalo reagovať na plynový pedál. Po pár sekundách to už išlo. Vyšiel som na diaľnicu. Nemohol som spustiť tempomat hoci aktivovaný bol. Po cca 10 km zase auto začalo spomaľovať hoci som tlačil plynový pedal - nemal som v úmysle spomaľovať. Začali mi blikať kontrolky ako tlak v pneu, servo, stabilizačný systém. Odstavil som na parkovisku, vypol motor pozrel pneumatiky ci nemam defekt. Boli OK. Naštartoval som a išiel domov. Potom auto išlo bez problémov. Bateria bola menena cca pred rokom. Alternátor nabíja 14.4V. Stretol sa s tym niekto? Co to mohlo/moze byt za problem? Dakujem za odpovede.

honda dash.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
honda dash.jpg, 159.67 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.8.2023 , 17:09   Citovat  

Ahojte, mam dalsi problem avsak je mozne, ze tieto dve veci spolu suvisia. Pri vymene vzduchoveho filtra som zistil, ze hadica nasavania vzduchu za obalom vzd filtra je derava - vid foto. Dokaze niekto povedat cislo dielu tejto hadice? Je do nej zapojenych dost dalsich veci, takze vymena asi nebude lahka ale najprv by som tu hadicu potreboval zohnat. Honda

DAMAGED AIR PIPE.jpg

DAMAGED AIR PIPE.jpg, 139.02 kB

DAMAGED AIR PIPE1.jpg

DAMAGED AIR PIPE1.jpg, 210.62 kB
   Návrat  
Matěj Krupař je teď offline  Matěj Krupař
1 háčko
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 5.8.2023 , 9:31   Citovat  

drady napsal:
Ahojte. Civic 9g 2013 1.8 benzin/LPG. Rano ako som odchádzal z prace po cca 200 metroch mi auto prestalo reagovať na plynový pedál. Po pár sekundách to už išlo. Vyšiel som na diaľnicu. Nemohol som spustiť tempomat hoci aktivovaný bol. Po cca 10 km zase auto začalo spomaľovať hoci som tlačil plynový pedal - nemal som v úmysle spomaľovať. Začali mi blikať kontrolky ako tlak v pneu, servo, stabilizačný systém. Odstavil som na parkovisku, vypol motor pozrel pneumatiky ci nemam defekt. Boli OK. Naštartoval som a išiel domov. Potom auto išlo bez problémov. Bateria bola menena cca pred rokom. Alternátor nabíja 14.4V. Stretol sa s tym niekto? Co to mohlo/moze byt za problem? Dakujem za odpovede.

APPS? Accelerator pedal position sensor. Nevim, jak na R18, ale mel jsem podobny problem na K20 s elektronickou klapkou/plynem. (Starsi K20 maji drive by wire). Obcas to na plynovy pedal reagovalo, obcas ne, obcas se rozsvecely kontrolky... Na vine je snimac polohy plynoveho pedalu, ktery meni mechanicky pohyb na elektricky signal, ktery posila dal. Je to otacejici se blbost, kde se casem obrousi/ohnou takove kartacky, ktere po sobe jezdi a prestane to fungovat, resp. nefunguje to 100%. Kdyz si vyctes chyby nejakou diagnostikou, tak zjistis, jestli je to ono. Kdyby jo, tak reseni je novy tento semsor, ktery jsem koupil na aliexpresu asi za 500 Kc a funguje bezchybne uz skoro 100 kkm. je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.8.2023 , 21:41   Citovat  

Super. Ďakujem pekne za info. Skúsim zdiagnostikovat aby som sa presvedčil ci to bude vadný ten snímač.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.10.2023 , 13:55   Citovat  

ahojte, vymenil som harmonikovu vzduchovu hadicu od vzd filtra k nasavaniu a problem zmizol Je to tam.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.10.2023 , 14:02   Citovat  

chlapi, na aute bola menena spojka asi v januari/lednu. Niekedy presmykuje a zabera vysoko. Vada materialu alebo zla montaz?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.11.2023 , 11:57   Citovat  

ahojte, Civic 9G: pri automatickom (gombikom) vyklapani a zaklapani spatnych zrkadiel (nie sklo ale komplet telo zrkadla) vodicove funguje OK ale spolujazdcove zacalo blbnut - nezastavi v urcenej polohe ale pocut puknutie a otvori sa viac ako treba - az za aretaciu. Akoby si nepamatalo prednastavenu polohu. Stretol sa s tym niekto? ko to napravit?
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2023 , 18:45   Citovat  

Ono to žádnou přednastavenou polohu nemá, jede dokud nenarazí na "stoper". Když se poškodí, tak se nezastaví kde má. Na anglickém fóru to řešili, že si udělali novej stoper vrutem Velmi šťastný
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2023 , 7:15   Citovat  

Chápu, že vrut je (možná) levnější řešení.
tudy odkaz
Moment, jaký vrut? Vždyť to těleso zrcátka má jasně dané koncové polohy, zejména poloha odkryto je mechanicky jasně cítit.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2024 , 14:11   Citovat  

Mazlík...Úsměv A to se mi všechny budíky do záběru nevešly...Úsměv

20240217_173906.jpg

20240217_173906.jpg, 357.41 kB
   Návrat  
dave.a je teď offline  dave.a
PříspěvekZaslal: 1.3.2024 , 7:47   Citovat  

Ahoj, přešel jsem z 8G 1.8 na 9g 1.8 a zaráží mě spotřeba. Zatím co dříve jsem se na couračky běžně vešel so 6l/100km, s 9G je to skoro o litr víc. Napadá vás, kde by mohl být problém? Auto má najeto cca 100kkm, olej vyměněný.
Díky
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.3.2024 , 10:25   Citovat  

V palivu E10 (od zavedení mi spotřeba vzrostla při stejném stylu jízdy) a počítač 8g, co jsem za 50tis. km s ním pozoroval, byl víc optimista, 9g měří přesněji.. Cool
   Návrat  
majggi je teď offline  majggi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2024 , 19:53   Citovat  

dave.a napsal:
Ahoj, přešel jsem z 8G 1.8 na 9g 1.8 a zaráží mě spotřeba. Zatím co dříve jsem se na couračky běžně vešel so 6l/100km, s 9G je to skoro o litr víc. Napadá vás, kde by mohl být problém? Auto má najeto cca 100kkm, olej vyměněný.
Díky

Aký si dal olej a kedy bol nemenný ?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2024 , 19:54   Citovat  

Papierovo by mala mať 9G menšiu spotrebu ako osmička ( 6,1 vs. 6,5 ) to mi hlava nebere
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2024 , 21:08   Citovat  

S couračkama do 6l? Řekl bych,že ti ten Civic spíš kecal. Tady je statistika 631 civicu 8g.
Nejvíce lidí (238) jezdí s průměrem 7.8l. Pak jde křivka dolů oběma směry, klasické Gaussovo rozdělení. S průměrem 6.3 jezdí jen 24 lidí. Průměr 7.1l má 187 lidí.

tudy odkaz

dave.a napsal:
Díky
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.3.2024 , 10:56   Citovat  

majggi napsal:
Aký si dal olej a kedy bol nemenný ?

Olej vyměněn v lednu, 5W-30
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.3.2024 , 11:52   Citovat  

anunaki napsal:
S couračkama do 6l? Řekl bych,že ti ten Civic spíš kecal. Tady je statistika 631 civicu 8g.
Nejvíce lidí (238) jezdí s průměrem 7.8l. Pak jde křivka dolů oběma směry, klasické Gaussovo rozdělení. S průměrem 6.3 jezdí jen 24 lidí. Průměr 7.1l má 187 lidí.

tudy odkaz

Ano, podle tankování to bylo lehce pod 6l/100, PP samozřejmě ukazoval o 0,4-0,5l méně. Ano, mám nižší spotřebu než ostatní, to mě nepřekvapuje Úsměv Hodně předvídat a minimálně brzdit...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.3.2024 , 22:47   Citovat  

ahojte, Civic 9G - mam vyblednute tie plastove lemy blatnikov. Cim by som ich mohol natriet aby som ziskal s5 povodnu farbu? Mate niekto overeny tip? Dakujem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.3.2024 , 7:45   Citovat  

Když už bych to dělal, tak bych je dal do barvy kastle...
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.3.2024 , 9:06   Citovat  

Měl jsem miníka, plasty byly taky dost tragické, použil jsem tohle a super: tudy odkaz

Jinak plasty lze kromě lakování (které jsem udělal hned při koupi auta a Hellborn, který teď auto má může říct, v jakém je to po 8 letech stavu - po 4 to bylo jako nové) vyměnit za originál lakovaný díl, pokud máš jednu z barev, ve které se dělal X-line nebo jak se to jmenovalo. Tuším to bylo v červené, modré, bílé a černé (objevilo se to v nabídce asi půl roku po té, co jsem to u svého nechal nalakovat, takže je to pro modelový rok 2016).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.3.2024 , 9:22   Citovat  

Plasty stále OK bez změn odstínu,loupání apod.

Originál lakované už koupit nelze. Jen černý a nalakovat.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.3.2024 , 22:50   Citovat  

[quote="skyline"]Měl jsem miníka, plasty byly taky dost tragické, použil jsem tohle a super: tudy odkaz

dakujem za tip Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2024 , 22:11   Citovat  

drady napsal:
ahojte, Civic 9G - mam vyblednute tie plastove lemy blatnikov. Cim by som ich mohol natriet aby som ziskal s5 povodnu farbu? Mate niekto overeny tip? Dakujem

Najlacnejšie riešenie je použiť teplovzdušku je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.4.2024 , 17:44   Citovat  

Ahoj, jaký máte klidový odběr z autobaterie? Poslední dobou jsme 2x nenastartoval... tak jsem po nabití měřil klidový odběr a mám cca 95mA.
   Návrat  
.:gembler:. je teď offline  .:gembler:.
PříspěvekZaslal: 25.6.2024 , 12:18   Citovat  

Update s mým Civicem 9g předface, který zlobí olej: auto jsem kupoval nové léta páně 2012. Celou dobu jsem ho servisoval já, řídil jsem se tím, co psala jednotka, jezdil podle ní na servisy, výměny kapalin atd. Teď mám spotřebu oleje 1,5l na 8500km (3x jsem doléval 0,5l), měnil jsem v únoru a měnil jsem za hustší 5W-40 a dost zvažuju, že pojedu teď znovu a už se nebudu řídit tím, kdy mě na výměnu oleje vyzve počítač. Vloni byly měněny svíčky a seřizovány ventily. Auto díky tomu mělo stabilnější volnoběh a lépe šlo za plynem třeba při jízdě v zácpě, kdy pedál jen lechtám. Postupně se to vrátilo do "normálu", kdy auto občas cukne. Nejprve jsem si toho vůbec nevšímal, ale teď to přerostolo v něco víc.
Řetězy při startu se studeným motorem nechrastí - možná je to hustším olejem, po delší jízdě se to ozve. Servis na Jarově mi odmítl vyměnit rozvodový řetěz.
Studené starty jsou úplně v pohodě. Modrého kouře jsem si nevšiml.
Teplé starty po delší jízdě: po nastartování zůstane svítit kontrolka oleje, objeví se nápis OIL PRESSURE LOW na i-MIDu. Kovový zvuk motoru (takže fakt nemaže), po prošlápnutí plynu se to rozjede a v pohodě. V servisu na Jarově na nic nepřišli.
Tohle s mým problémem možná úplně nesouvisí: Od někoho tady jsem okoukal aditivum do paliva VIF Super Benzin Aditiv, skvěle to Civouše oživilo, ale teď po třetí nádrži auto začlo víc cukat, než před tím. Stačí točit 3000ot a nepravidelně to cukne. Nevím, jestli souvisí se svíčkami, které už po roce mohou býti opět špinavé od oleje, nebo jestli se neozývá třeba to čidlo polohy plynového pedálu.
Trochu jsem pátral po netu a říkám si, jestli nemůžu mít zapečené olejové kroužky na pístech a zadělaný olejový prostor nějakými usazeninami. Pár věcí by to vysvětlovalo: například, že motor bere olej, spaluje se ve válcích, zadělává to svíčky a proto to cuká, že občas nehodí správně jiskru. Pak mě ještě napadlo, jestli nějaký cucek nelítá v sacím koši a při teplém startu tam furt straší. Při chladnutí si říkám, že se třeba ze sacího koše dostane a zůstane na dně vany, proto to startuje v pohodě. Ale třeba se mýlím a je to úplně něčím jiným.
Jsem v tomhle spíš teoretik, nikdy jsem neměnil olej (asi bych věděl jak na to, ale teď po stěhování na to ani není moc prostor a nemám ani všechny ty udělátka), neměnil svíčky, neměřil tlaky, nemám ani endoskop, abych se do válce podíval, jak to tam vypadá, jestli už tam není nějaké vydřené místo nebo hodně usazenin. Říkám si, jestli by nestálo za to zkusit nějaký výplach motoru... zkoušel jste někdo, nebo děláte pravidelně? Případně kam s tím zajet, kde bychom se i mohli podívat endoskopem do válce pod svíčku atd?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.6.2024 , 20:05   Citovat  

Zajeď si do Hondy, jestli Tvoje auto nemá z výroby špatné kroužky... Některých předfaců se to týkalo. Kdysi na to byla svolávačka nebo měnili písty s kroužky na záruku.
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2024 , 11:46   Citovat  

Jestli je to rok 2012, tak 100% špatné kroužky. Je to výrobní vada, příliš tenké stírací kroužky, které se nadměrně opotřebují. Svolávačka na to nebyla, písty a kroužky (s kroužky je nutné vyměnit i písty) měnili jen lidem, kteří si DŮRAZNĚ stěžovali na spotřebu oleje, nenechali se odbýt keci o tom, že v manuálu mají povolenou spotřebu oleje 1 litr/1000km a měli jen H servis. V záruce zdarma, po záruce na kulanci (Honda materiál, zákazník práci).
Celá oprava na vlastní náklady vychází prý na cca. 60-70k. Nicméně když je člověk dostatečně (n)asertivní, tak se dá ukecat sleva 40% na materál.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina