Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda FR-V
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 
Zaslat odpověď

Strana 15 z 15
Major je teď offline  Major
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.3.2022 , 20:01   Citovat  

Ahoj lidi,
mám na vás dotaz. Už jsem se díval do dílenského manuálu pro FR-V a po internetu, kde přesně napojit kabel k tažnému zařízení? Jde mi o to kde se to místo nachází? Nevíte někdo? Budu dávat 7 pólovou zásuvku. Díky je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Vobchick je teď offline  Vobchick
PříspěvekZaslal: 1.4.2022 , 8:26   Citovat  

Major napsal:
Ahoj lidi,
mám na vás dotaz. Už jsem se díval do dílenského manuálu pro FR-V a po internetu, kde přesně napojit kabel k tažnému zařízení? Jde mi o to kde se to místo nachází? Nevíte někdo? Budu dávat 7 pólovou zásuvku. Díky je to dobrý

Napojoval jsem se do kabelového svazku před konektory do levého světla (a kostru do očka) a z pravého jsem tahal extra jen blinkr. Oba kabely jsem přicpal do průchodky zadním čelem pod kufrem. Už jsem si takhle dělal TZ na Shuttla, Stream i FRV. Doporučuju připájet a pořádně zaizolovat.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2022 , 12:25   Citovat  

Pod zadnim naraznikem jsou ve vane kufru pruchodky dozadu. Tam protahnes kabelovy svazek a pak to zapoj do konektoru svetla.
   Návrat  
Major je teď offline  Major
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2022 , 17:10   Citovat  

Zdar chlapi,
díky moc za rady přátele Dám vědět jak to dopadlo je to dobrý
   Návrat  
Robot je teď offline  Robot
PříspěvekZaslal: 30.5.2022 , 6:11   Citovat  

Zdar chlapci

Mám takový problém, setkal jsete se někdo s tím, že by se vám měnila poloha zabírání spojky? Mě to prostě docela často dělá a musím to korigovat šroubem u spojkovýho pedálu a hlavního spojovýho válce(jednou bere více nahoře, pak zase dole)...Kapalina mi v nádobce viditelně neubývá...mohlo by to dělat to, že je spojka zavzdušněná? Nebo už jde do kytek? Problémy jinak s řazením nemám (FRV 2.0i)...co se týče kapaliny, tak jsem jí v baňce měnil už asi podruhý, protože byla špinavá. Myslím že kapalinu zbarvilo mazivo, kterým jsem promazával hlavní spojkový válec. Sice kapalina viditelně v baňce neutíká, ale všiml jsem si už několikrát že válec lehce rosí - byla na něm malá kapka kapaliny
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.6.2022 , 15:20   Citovat  

Kluci problem...moje FRV ma hlavni spojkovy valec toto cislo 46920-s9a-j05. Je to dle VINka a problem je ze nemam sanci nikde sehnat druhovyrobu v CZ,pouze original Honda dilec za nejakych 7600kc. Nemate radu kde bych sehnal?.... Videl jsem na Amayama a HondaPartsNow tudy odkaz , tudy odkaz .... Bral jsem z Amayama,a tento shop funguje dobre,tam bych se to nebal koupit. Bohuzel bude problem urcite dodacka a taky to blby CLO a obstrukce s nim. Nemate zkusenosti s nejakym shopem v EU,kde by se to dalo sehnat rychleji? Nebo sehnat pres nejakyho prodejce dilů v CZ?

Predem diky moc za info
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2022 , 18:22   Citovat  

Robot : tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 9.6.2022 , 5:38  Naposledy upravil Robot dne 29.6.2022 , 9:40, celkově upraveno 5 krát. Citovat  

hopit napsal:
Robot : tudy odkaz

Díky za odkaz, ale tohle není kompatibilní dílec...podařilo se mi sehnat na ebay v Německu tudy odkaz ...dílec který nahrazuje ten originální je BLUE PRINT ADH23422 je to přímá náhrada za 46920-S9A-J05 ..... potvrdilo mi to více prodejců na Ebay i u nás ve třech prodejnách...bohužel je to dílec co byl na jednom typu CRVčka a na jednom typu FRV

UPDATE1:...Díky hopitovy za odkaz....tak i tento by to měl být. Je to 46920-S7A-A01(to je přímo na krabici další OEM je poslední číslo od 1 až 5)

jináč sháněl jste někdo zadní krycí plechy brzdových kotoučů?....Páč to je opravdovej oříšek a jeden kus stojí na Ebay 2 tisíce a jinde není šance tudy odkaz , nebo na Amayama tudy odkaz .... zkusil jsem se poptat na třech vrakovištích v CZ, tak uvidíme co mi řeknou

UPDATE2:...ani se nepokoušejte, nikdo vám to na vrakovišti sundavat nebude a většinou je to na paštiku shnilý

UPDATE3....tak spojkové válce vyměněné oba...pomocný od Bremba a hlavní od LPR typ 2224 tudy odkaz ...s hlavním válcem to byla docela tragédie. Ve finále jsem tam dal tento(pomohlo před koupí sundání kola a vyfocení boku válce, kde bylo na tělo 4 místné číslo + 5/8" takže pak to bylo jasné).....Spojkový válec od LPR má výhodu v tom, že výrobce dává k tomu i přímo nalisované výstupní šroubení a závit hlavně i souhlasí s originálem....zkoušel jsem 3 další výrobce a ty to šroubení na výstupu neměli a muselo by se to z těla dolovat a přelisovat do nového dílce

Jestli to někdy budete někdo dělat, tak mě to přišlo i s prací na na nějakých 3500kč což si myslim je úplně OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2022 , 19:03   Citovat  

Bud rad za 2 tisice, 5 let zpet jsem za OEM dal 1600 Úsměv. Pokud vim, v Honde to uz nekoupis, to same predni tlumice. Mame proste stare vrany...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.6.2022 , 5:10   Citovat  

Stepa napsal:
Bud rad za 2 tisice, 5 let zpet jsem za OEM dal 1600 Úsměv. Pokud vim, v Honde to uz nekoupis, to same predni tlumice. Mame proste stare vrany...

Njn je to tak...jináč třeba na 2.0, 1.7, 1.8 benzíny neseženeš celý výfuk, což mě teda docela děsí, ale je to prostě tak...jediný středový dílec má nový tenhle Polák tudy odkaz ... zadní dílec se dá sehnat a předení také a le problém je ten středový. Další šance přímo poptat u Fenosteel finland, páč ho v nabídce mají a byl by určo lepší než ten polský tudy odkaz

Ty tlumiče už nyní tak úplně problém nejsou(situace je nyní jiná), viz odkaz z UK Hondy, kde jsou skladem, takže přes dealera v ČR by se dali objednat...navíc maji na ně koukám teďka slevu

tudy odkaz

Další jsem našel nejblíže prodejce v Maďarsku a dají se sehnat z USA i HongKongu....ale tady bych se bál kvůli přepravě, aby nepřišli poškozený.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.12.2022 , 6:28   Citovat  

Klucí nějakej typ, kde vykupujou autovraky od Hondy?....Mojí FR-V to bohužel na křižovatce spočítal jeden děda z nejmenovanýho města a vypadá to na totálku, haupna, blatník, nárazník a bixenonová lampa. Nejsou vystřelený airbagy, auto stálo, jen nás chlap líznul(nedal nám přednost v jízdě), ale i tak nadělal docela paseku viz.foto..pochybuju,že to půjde opravit do ceny auta.....nějakej typ, kde by FR-V vykoupily za nějakou slušnou cenu?

FRV-nehoda.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
FRV-nehoda.jpg, 910.75 kB
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.12.2022 , 7:59   Citovat  

to Robot: Pokud neletěly pytle, tzn. škoda je jen čumáku, zauvažoval bych o opravě.

"Vrak" bude primárně prodávat pojišťovna viníka. Stanoví obecnou hodnotu auta před nehodou, nacení opravu a zároveň nechají vrak nacenit v el. dražbě.
Zkus se ozvat ITEmu, co má a nemá -> tudy odkaz Problém budou asi jen ty bixenony.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.12.2022 , 20:37   Citovat  

Zkusil bych to opravit, nevypada to tak strasne.

Nejvic ti da asi, z vlastni zkusenosti, uz zmineny Zdenek (Ite).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.10.2023 , 10:48   Citovat  

Zdar kluci...Mate nekdo FUNKČNÍ OBD2 zarizeni na diagnostiku u FRV?....Me vyskocila kontrolka motoru a po 100km mi zhasla(ted opet sviti). Chtel jsem si zjistit co to je za chybu a koupil jsem si OBD2 zarizeni EML 327 tudy odkaz . Se zarizenim se v poradku spojim pres bluetooth,ale nesjem schopny se s ECU auta spojit. Zkousel jsem kopec aplikaci a nic. S tim BT zarizenim se spojim,ale tim to hasne a EML327 se nespojis s ECU jednotkou..... Mate nekdo zkusenost s funkcnim zarizenim? Jeste uvazuji o tomto , je primo urceny pro japonske vozy tudy odkaz

Jeste bych se chtel zeptat na pozici ECU v aute....vubec nikde nemuzu nic vygooglit Smutný....vite nekdo kde je ridici jednotka?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2023 , 17:08   Citovat  

Ja pouzivam kabelovou zakladni diagnostiku a funguje to dobre. ECU je pod prihradkou spolujezdce, nad podlahou...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.10.2023 , 15:01   Citovat  

Stepa...opet diky chlape Úsměv

Ja koupil zminovany Autophix OM127 a funguje taky dobre(je v CZ jazyce)....protokol je u Hond FR-V ISO1941(neplest s ISO1941-2...to se nespoji)....coz je i kamen urazu u BT autodiagnostiky ELM327(ta tenhle protolol nepodporuje)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.10.2023 , 7:29   Citovat  

Chlapi mam problem s cidlem klepani motoru u 2.0 benzinu K20A9....po tom neskutecnym porodu,co jsem doloval to cidlo a dal jine,tak porucha stale pretrvava....utahoval jsem hi rukou a asi jsem to utahl moc. Ted jsem si koupil momentovy klic a kdyz si mastavim ca.tech 30Nm...tak je to opravdu hodne mala sila....mohl by to byt problem?

Popripade mate nekdo elektricke schema,abych si nasel ten kabel a mohl ho promerit?...jinac na diagnostice cidlo napeti ukazuje.....tak nevim no Smutný
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2023 , 14:05   Citovat  

Blbá otázka, koupil jsi originál čidlo? Neoriginály většinou nefungují, nebo fungují třeba jenom chvíli...Na Accordu mi taky vyskakovala chyba, koupil jsem originál čidlo, namontoval a od té doby mám zase klid.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.10.2023 , 16:38   Citovat  

Mourl napsal:
Blbá otázka, koupil jsi originál čidlo? Neoriginály většinou nefungují, nebo fungují třeba jenom chvíli...Na Accordu mi taky vyskakovala chyba, koupil jsem originál čidlo, namontoval a od té doby mám zase klid.

No to vis,ze nekoupil(koupil jsem druhovyrobu,po precteni par recenzi mi to bylo jasny,proc to byla blbost...njn clovek se porad uci)....v Honde mi rekli za original cidlo 3800kc a to jsem se kroutil jak had a dat se mi to proste nechce....tady na Alegru.cz maji original cidlo 30530-PPL-A01 za 2650kc(z Polska)...to mi prijde lepsi cena tudy odkaz . Z Amayama je original za 78USD ale draha posta a vyjde to nastejno jako z Polska tudy odkaz ..... Mas zkusenosti z Polakem,nebo kde jsi cidlo bral a za kolik?...Diky predem za info
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2023 , 17:31   Citovat  

Čidlo jsem kupoval na Amayama, bral jsem k tomu ještě nějaké drobnosti. Chtěl jsem mít jistotu, že to bude opravdu originál. K té ceně z JPN musíš připočíst ještě DPH.
Případně risknout použité z vrakoviště....
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.10.2023 , 21:10  Naposledy upravil Robot dne 17.4.2024 , 8:32, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Mourl napsal:
Čidlo jsem kupoval na Amayama, bral jsem k tomu ještě nějaké drobnosti. Chtěl jsem mít jistotu, že to bude opravdu originál. K té ceně z JPN musíš připočíst ještě DPH.
Případně risknout použité z vrakoviště....

Diky za info...nebudu blbnout s Polakem a objednam z Amayama....holt to musi mesic vydrzet....Jen otazka nemuzu nejak tim nandat motoru?...To snad bych to vzal pak radsi ihned z CZ Hondy. Z Japonskato pisou ze pujde tak 3-tydny.diky moc za info

....koupeno čidlo originál Honda....z Amayama o 1000kč levnější než z CZ Honda....po výměně(což byl teda porod, to nikomu nepřeju tohle dělat dvakrát...já musel protože jsem vzal prvně neznačkové, které nestálo za nic a teprve pak jsem koupil po přečtení tuny infa na netu, originál a vše je Ok)....takže neblbnout a co se týče čidel na Honda motorech tak prostě originál.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.11.2023 , 16:40   Citovat  

Chlapi nemate nekdo originalni navigacni DVD do FR-V?....Za boha to svy nemuzu najit, a prestala mi mechanika cist(vycistil jsem laser a nepomohlo to) neoriginalni DVD....Originalni se nacitalo rychleji a neni sance si proste pozmenit cas v systemu radia(navigace). Chtel jsem si ho posetrit,ale bohuzel jsem ho nekam uklidil a jsem v haji Smutný....nebo jestli nevite o nejakem figlu jak vyradit hlasku DVD reading error? Navigaci stejne nepouzivam,ale do systemu navigace se proste potrebuju dostat.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.4.2024 , 8:27   Citovat  

Zdar chlapci. Potřebuji prosím poradit. Kdo z vás měnil spojku na FR-V?....Je potřeba sendavat nápravnici nebo ne?
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.5.2024 , 8:55   Citovat  

Robot napsal:
Zdar chlapci. Potřebuji prosím poradit. Kdo z vás měnil spojku na FR-V?....Je potřeba sendavat nápravnici nebo ne?

No jasně, rám pod motorem musí pryč, bez toho převodovku nesundáš - leda bys to chtěl vyndat i s motorem Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.6.2024 , 14:46   Citovat  

Zdravím chlapci.

Potřebuji poradit s vnitřním ventilátorem v autě. Z ničeho nic mi přestal fungovat. Pojistka je v pořádku a do těla ventilátoru vede jeden dvou-žilový kabel kde na těla jsou značky (+ a −) ..... zkoušel jsem ventilátor vyndat a připojit na baterku a šel. Dal jsem zpátky a fungoval celý den.....Přepínal jsem prvky na ovládací konzoli klimatizace a dal jsem jí vypnout (tlačítko OFF), pak jsem dal zpět tlačítko AUTO a ventilátor už se nerozeběhl. Přepnul jsem na manuální ovládání ventilátoru, kde se zvyšují otáčky a ventilátor se nerozeběhl.......na kabelu, který je přímo zavedený do těla (zmiňovaný dvou-žilový kabel) , tak na něm přímo naměřím 12V. Znamená to že ventilátor je špatný, nebo na to je závyslá ještě jiná elektronické součástka co ventilátor ovládá?....konkrétně se jedná o tento ventilátor tudy odkaz

co se týče ještě toho ventilátoru, tak na těle toho plastového boxu je ještě nějaký - TRANSISTOR, POWER tudy odkaz ......viz obrázek.....dle mého tento prvek řídí odporově otáčky ventilátoru, je to tak? Takže by mohl být vadný tento prvek a ne ventilátor?...jináč podařilo se mi sehnat schéma

díky předem za jakékoliv info

UPDATE....tak jsem zkontroloval odpor toho transistoru dle PDF souboru a dával úplně přesně 1,5kohm, pak jsem udělal klemu dle dalšího infa a nic a ventilátor se nerozeběhl. Ještě jednou jsem ho pro sichr vyndal a dal jsem ho na baterku na tvrdo na 12V. Tak se rozběhl. Připadá mi ale, že jde ztuha. Dal jsem ho zpět a jak zázrakem vše funguje....ale ventilátor vydáva lehce vrčící zvuk a přijde mi že cítím spáleninu(to vrčení se ozývá od té doby, co my to udělalo poprvé....to bylo ráno...tohle je podruhé)....takže jsem objednal nový a uvidím co dál.....mám měsíc do dovolený tak to musím vyřešit. Jen aby to nebylo nějakým polovodičem v ovládání, nebo něco s tou ovládací konzolí.... njn Smutný

ventilátor.jpg

ventilátor.jpg, 211.52 kB

větrák schéma.jpg

větrák schéma.jpg, 113.25 kB

krok 4.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  krok 4.pdf
 Velikost:  280.41 kB
 Staženo:  40 krát

zkouška odporu ventilátoru.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  zkouška odporu ventilátoru.pdf
 Velikost:  281.56 kB
 Staženo:  35 krát

Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2024 , 12:15   Citovat  

Podle obrázku skutečně záleží na tom, v jaké kondici je motor větráku.
Na manipulaci s tím POWER modulem bych byl opatrný, je tam MOSFET tranzistor.

Schránka 01.jpg

Schránka 01.jpg, 51 kB
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 2.7.2024 , 10:23   Citovat  

Ten ventilátor bude v tahu, měl jsem to samé, rozebral jsem ho a zjistil, že to není ani opravitelné pořádně, ale naštěstí jsem měl náhradu v podobě ventilátoru z Civica 7G a je stejný, takže můžu doporučit hledat ten, to dost rozšiřuje možnosti Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2024 , 22:04   Citovat  

Jsou KO uhlíky a zasviněný komutátor. Celkem běžná věc, měl jsem to taky. Doporučuju nelaborovat a vyměnit. Po opravě to vydrželo asi půl roku, lepší koupit druhovýrobu za litr.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda FR-V
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina