Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s vypínáním rádia...
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
HonzaC je teď offline  HonzaC
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.9.2024 , 17:31   Citovat  

Zdravím..

Cca před 1/4 rokem jsem si nechal namontovat do svého C8g 2DIN rádio Kenwood vč. ovládání na volantu a donedávna vše fungovalo naprosto bez problémů.. Pak se ale začalo stávat, že když jsem ráno přišel k autu, rádio bylo v režimu Stand by, tedy vypnuté a i s "vynulovanými" údaji o času a datu, tedy naskočí 1.1. a čas 0:00, přehrávač USB, který téměř výhradně používám si nepamatuje, kde skončil a po zapnutí chvíli načítá data a pak začne přehrávat od první skladby prvního alba.. Laicky mě napadlo, jestli není problém ve starší baterce, nechal jsem ji přeměřit, ukázalo se, že už opravdu není v nejlepší kondici, takže jsem ji nechal vyměnit, pár dnů rádio fungovalo jak má, nicméně po pár dnech se problém vrátil s tím, že to dělá občas (před výměnou baterky se to stávalo asi pokaždé, pokud auto stálo řekněme 5 hod+), navíc, už asi 2x či 3x se stalo i to, že se nepřipojí telefon přes BT, takže je nutné ho smazat a znovu spárovat, což je už dost otravný.. Nenapadá prosím někoho, v čem by mohl být problém?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 24.9.2024 , 20:33   Citovat  

Když se vymažou data a flashka hraje od začátku, znamená to, že rádio ztratilo někde stálé plus. Měly by ti tam jít dva kabely s plusem, jeden je spínaný od spínačky a druhý je stálý, který právě napájí paměť. Proč konkrétně se ti to děje, to netuším. Vytáhnout rádio, zkontrolovat kontakty.
Proč zlobí BT, to netuším.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 25.9.2024 , 14:12   Citovat  

Minore děkuji za odpověď, jen zkusím doplňující otázku, dávalo by nějaký smysl, když by byly špatný kontakty, že by to dělalo jen při delším stání (řekněme nad 5 hod), já občas i jezdím nějakej rozvoz, kdy klidně 10-20x za den chcípnu auto a nastartuju a to se nikdy to rádio nevypne.. možná se ptám hloupě, nevím, jsem na tyhle věci úplná lama, zkoušel jsme to řešit s mechanikem, co to montoval, ale taky moc nevěděl, čím to může být..
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.9.2024 , 20:30   Citovat  

Nevím, jestli dokážu odpovědět, ono se to odvíjí od toho,co myslíš pod pojmem špatné kontakty a kde vlastně. Ke ztrátě napětí na tom stálém plus dojde rozpojením kontaktu. Ale možné je, že je někde "špatný" kontakt, který neprovede plné napětí a pokud klesne pod určitou mez, rádio to možná také vyhodnotí jako ztrátu správného napětí.
Ten kontakt je v podstatě mechanická věc, netuším, jak by na to mohl mít vliv čas, leda by byla na vině nějaká součástka, která u starších aut, které znám, není a ztrácela by schopnost udržet napětí v závislosti na teplotě. Ale to mi přijde dost jako blbost.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 25.9.2024 , 22:23   Citovat  

no já to bral jako doplnění toho popisu, jak se to děje, jelikož jsem si uvědomil, že to jsem vlastně v tom prvním postu nezmínil, že když se to děje, vždy po aspoň několikahodinovém stání, nikdy když pojedu např. do obchodu a za chvíli zase domů.. Je to zvláštní, no každopádně děkuji za snahu pomoci..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s vypínáním rádia...
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina