Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 484, 485, 486 
Zaslat odpověď

Strana 486 z 486
Mr_xx je teď offline  Mr_xx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2025 , 8:09   Citovat  

Ahoj,

na moji k24 jsem dával taky nové výfukové koleno a to v replice v náhradě od polského Izawit 30.054A.
Pasuje bez problému.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.5.2025 , 9:20   Citovat  

Dík za tip, u mě zatím funguje ten frankenstein. Až to budu dělat příště, tak si snad vzpomenu.

Mr_xx napsal:
Ahoj,

na moji k24 jsem dával taky nové výfukové koleno a to v replice v náhradě od polského Izawit 30.054A.
Pasuje bez problému.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2025 , 12:11   Citovat  

Nazdar, asi se dovršila další perioda závad, poruch a nasrání, kdy se na autě postupně ve velice krátkém čase objevuje vyšší počet poruch způsobených stářím a opotřebením.
Kromě již zmiňovaného vlnovce na výfuku a poškozeného prvního klíče zapalování se nyní ozvala porucha abs, ona známá protivní svatá trojice kontrolek na palubovce ( ABS + VSA + trojúhelník). Po diagnostice zjištěny poruchy, podpětí, porucha CANBUS a pak pravého zadního sensoru.
Koukal jsem po netu na snímače ale netuším, jaký tam pasuje (2.4i tourer), respektive v nabídce je poměrně dost délek a ani výrobcem si nejsem jist.
V týdnu to kuchnu a zjistím aspoň tu délku. Máte s tím zkušenosti?
   Návrat  
Matěj Krupař je teď offline  Matěj Krupař
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.5.2025 , 8:41   Citovat  

von-pivoj napsal:
Nazdar, asi se dovršila další perioda závad, poruch a nasrání, kdy se na autě postupně ve velice krátkém čase objevuje vyšší počet poruch způsobených stářím a opotřebením.
Kromě již zmiňovaného vlnovce na výfuku a poškozeného prvního klíče zapalování se nyní ozvala porucha abs, ona známá protivní svatá trojice kontrolek na palubovce ( ABS + VSA + trojúhelník). Po diagnostice zjištěny poruchy, podpětí, porucha CANBUS a pak pravého zadního sensoru.
Koukal jsem po netu na snímače ale netuším, jaký tam pasuje (2.4i tourer), respektive v nabídce je poměrně dost délek a ani výrobcem si nejsem jist.
V týdnu to kuchnu a zjistím aspoň tu délku. Máte s tím zkušenosti?

V jiném vláknu jsem psal, co mi pomohlo na níže uvedené chyby.
(Bohužel už asi nefachá citovaný web, snad bude návod i jinde):

...mnohokrát jsem se snažil propojit drátkem piny 4 a 9 a vymazat chyby 61 a 84 (VSA).
Zřejmě jsou v pořádku všechny sensory i ostatní díly a jednalo se snad jen o problém s baterií, která nedodala dost proudu (chyba 61). A povedlo se i synchronizovat celý systém (chyba 84).
(https://www.hondacc.eu/opravy-repairs/elektronika/16-diagnostika-abs-vsa-accord-2003-2008).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.6.2025 , 11:19   Citovat  

Ahoj, díky za zprávu. Podařilo se mi vymazat chyby a resetovat VSA a tak nebylo nutné demontovat ABS senzory a měnit je.
Každopádně to byl docela opruz.
Taky mě mrzí, že ten web hondac už nefunguje, byly tam zajímavé technické nápovědy a návody.
Matěj Krupař napsal:
V jiném vláknu jsem psal, co mi pomohlo na níže uvedené chyby.
(Bohužel už asi nefachá citovaný web, snad bude návod i jinde):

...mnohokrát jsem se snažil propojit drátkem piny 4 a 9 a vymazat chyby 61 a 84 (VSA).
Zřejmě jsou v pořádku všechny sensory i ostatní díly a jednalo se snad jen o problém s baterií, která nedodala dost proudu (chyba 61). A povedlo se i synchronizovat celý systém (chyba 84).
(https://www.hondacc.eu/opravy-repairs/elektronika/16-diagnostika-abs-vsa-accord-2003-2008).
   Návrat  
Vapor je teď offline  Vapor
PříspěvekZaslal: 5.8.2025 , 19:33   Citovat  

Cau, riesili ste niekto silentbloky motoru/prevodovky ? Musia ist OEM Honda alebo moze byt aj druhovyroba? Ak ano ktoru znacku odporucate? Diki
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.8.2025 , 5:41   Citovat  

Vapor napsal:
Cau, riesili ste niekto silentbloky motoru/prevodovky ? Musia ist OEM Honda alebo moze byt aj druhovyroba? Ak ano ktoru znacku odporucate? Diki

Ještě jsem to neřešil. Sám jsem zvědav.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.8.2025 , 20:02   Citovat  

von-pivoj napsal:
Ještě jsem to neřešil. Sám jsem zvědav.

no prave nechcem davat nieco ked to po par km budem musiet menit
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2025 , 11:13   Citovat  

Vapor napsal:
no prave nechcem davat nieco ked to po par km budem musiet menit

V kvalitě bych asi problém neviděl. Tady je zajímavé srovnání
tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.8.2025 , 17:31   Citovat  

von-pivoj napsal:
V kvalitě bych asi problém neviděl. Tady je zajímavé srovnání
tudy odkaz

zajimave srovnani ale potrebujem vediet, ci sa oplati ten aftermarket pouzit alebo sa rozsype po 100km
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.8.2025 , 8:16   Citovat  

Vapor napsal:
zajimave srovnani ale potrebujem vediet, ci sa oplati ten aftermarket pouzit alebo sa rozsype po 100km

Toto nejsem schopen posoudit, spoustu věcí jsem použil aftermarket a fungují doteď na 100% (tlumoče monroe, stabilizátory MyeleHD), u těsnění čerpadla posilovače jsem šel přímo do originálu, stejně tak u spínače brzdového světla, kde jsem zjistil že aftermarket je úplný shit....
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.8.2025 , 21:23   Citovat  

von-pivoj napsal:
Toto nejsem schopen posoudit, spoustu věcí jsem použil aftermarket a fungují doteď na 100% (tlumoče monroe, stabilizátory MyeleHD), u těsnění čerpadla posilovače jsem šel přímo do originálu, stejně tak u spínače brzdového světla, kde jsem zjistil že aftermarket je úplný shit....

nevim no.. pytal som sa aj v skupine na honde aj chate a zatial bez odpovede
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.2.2026 , 13:28   Citovat  

Včera po delší době jsem chtěl protáhnout accorda, po nastartování (cca 10s chodu motoru) se rozsvítila kontrolka motoru (vrtulník/pečené kuře), probliklo VSA a motor se vypnul. Následné pokus nastartovat už byly neúspěšné, startét točí ale bez zápalu. Bliká zelená kontrolka motoru. Vytáhl jsem baterii a dal ji nabít, byla po 14 dnes trochu slabší ale na nastartování dostačující.
Pojistky od Immo jsou OK.
V létě minulého roku se tchánovi taktéž nepodařilo nastartovat po delší době co byla honda odstavená, při té příležitosti mi zlomil klíček (asi byl nervní) a prý mu to chytlo až po roztlačení (liskat málo ale co už), od té doby je hlavní klíček nepoužitelný a já jezdil s náhradním. Tedy, že při pokusu nastartovat s hlavním klíčkem to motor sice točilo ale opět blikal zelený klíček na palubovce.
Pak jsem tedy víc jak půl roku jezdil s náhradním, tedy až do včerejška. Nepodařilo se mi naplánovat cestu ke klíčníkovi na výrobu nového náhradního. Nyní je tedy auto nepojízdné.
Co jsem koukal na netu tak jsem se nikde nedopátral kloudného řešení, od pseudorad jak naprogramovat klíček na řídící jednotce až po výměnu čtečky klíčů pod volantem.
Pár lidí co to v minulosti řešilo odtahem do servisu taktéž nedostali informaci o příčině problému a jeho řešení.
Setkla se někdo s tímto?
Ještě podotknu že se jedná o Accord Tourer 2.4i r.v.2004.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 484, 485, 486 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina