Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím vytlumit dveře?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 15:41   Citovat  

Tak se snad po půl roce dostanu k výměně předních repro a zároveň bych chtěl něčím vytlumit dveře, jsem v tomhle naprosto neznalý. Repro chci posadit do MDF desky a do dveří něco nacpat, sériově jsou jak "papírové". Díval jsem se po netu a asi bych koupil Dynamat extreme. Ještě jsem viděl něco jako molitan, ale nevím, jestli to není zbytečné. Máte někdo zkušenosti, kolik tam toho dát, popř. nějaké další tipy? Díky všem Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Pepíno je teď offline  Pepíno
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 15:49   Citovat  

Doporučil bych ti Prohifi.cz má tam ted akci. Když koupíš repro nad 2tis. dostaneš k tomu za korunu tlumení. Prý údajně lepší než Dynamat. Ale nejsem si jist jestli ta akce ještě platí to mi hlava nebere Chtěl jsem taky tlumit, ale honím každýho poníka navíc, tak jsem se na to vyprd. je to dobrý VTEC

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 15:54   Citovat  

Tak akce skončila 30.6. Smutný Jinak se jedná o tlumení Vibraflex je to dobrý Firma má sídlo v Lounech.

Fujitsu je teď offline  Fujitsu
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 16:02   Citovat  

Jako laika v tlumení by mne zajímalo, kam tu tlumící vatu nacpat, když ze zadní strany repro mi jezdí okýnko?? Nebo jak se to přesně dělá?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 16:08   Citovat  

Sundáš tapecáky, tlumení nalepíš do vnitřku dveří a pak tím tlumením ještě polepíš vnější plech, tzn. něčím zakrejt díry a přes to přelepit tlumení. Tím pádem vytvoříš pro repro jakousi ozvučnici. Má to jednu nevýhodu, že když se ti třeba porouchá ve dveřích stahování,tak to musíš odlepit a většinou dát pak novou vrstu. A není to vata, nýbrž tlumící pláty. Úsměv

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 16:10   Citovat  

Prohifi.cz má skutečně teď akci, že když koupíš repro vybraných značek za víc jak 2000,- dostaneš tlumení Vibraflex 25 v hodnotě cca 1600,- zdarma, respektive každej plát Vibraflexu 50x100 cm za 1 kč, celkem 4 pláty, tedy 2 m2 za 4,- Kč.
To je dobrá nabídka.
Vibraflex ale rozhodně není lepší než Dynamat. To je kec. Prohifi hodně Vibraflex tlačí, tak tvrdí jak je skvělej, ale lidi na Autohifiklubu ti řeknou z praxe, že je na stejný úrovni jako Tescound a tloušťce 3mm s ALU, má taky shodnou hmotnost 5kg/m2, Tescound je ale levnější. S Vibraflexem sem vyloženě ještě nepracoval, ale koukám že má v porpozicích že je při instalaci potřeba pracovat s horkovzduškou na nahřejvání, což je docela vopruz. Tescound, kterej používám já je krásně tvárnej i rukou, takže komfort instalace někde jinde, což vzhledem k instalaci i dost blbě přístupnejch míst ve dveřích je velký plus.
Jestli ale jsi ochoten dát za Dynamat Extrem tolik peněz, tak rozhodně ber ten. Má lepší tlumící vlastnosti a ještě má míň jak poloviční hmotnost (2,2 kg/m2). Ale ta cena... 2200,- za cca 1,2 m2 je fakt mazec, kort když na ty velký dveře Hondy dveře potřebuješ 2m2, musel bys vzít 2 balení, to je 4400,- uff...
Jestli s audiem začínáš a nepotřebuješ honit ušetřenejch 5 kilo, tak kašli na Dynamat a buď šáhni po Tescoundu nebo vym nabídku Prohifi a kup repro u něj a vem ten Vibraflex. Sice se bude hůř instalovat, ale zas ušetříš fakt hodně peněz, který radši vraz do lepších repro Chápeš!
Když to vezmeš, když nevezmeš Dynamat, ušetříš oproti třeba Tescoundu 3300,- a když vezmeš Vibraflex u Prohifi, tak ušetříš dokonce celejch 4400,- a to už je sakra rozdíl v předních kompech Chápeš!
A přitom ten rozdíl ve tlumení jako začínající hifimaniak ani nepoznáš... Když neodflákneš instalaci, bude ti Tecsound nebo Vibraflex bohatě stačit, ty výrazně lepší kompa repro ti to mnohonásobně vynahraděj.
A rozdíl váhy 5 kilo? Se jednou víc najíš a máš to stejný Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 16:23   Citovat  

Pepíno napsal:
Tak akce skončila 30.6. Smutný Jinak se jedná o tlumení Vibraflex je to dobrý Firma má sídlo v Lounech.

Aha, tak to jsem taky měl za to že to ještě maj...

Fujitsu je teď offline  Fujitsu
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 18:15   Citovat  

Pepíno napsal:
Sundáš tapecáky, tlumení nalepíš do vnitřku dveří a pak tím tlumením ještě polepíš vnější plech, tzn. něčím zakrejt díry a přes to přelepit tlumení. Tím pádem vytvoříš pro repro jakousi ozvučnici. Má to jednu nevýhodu, že když se ti třeba porouchá ve dveřích stahování,tak to musíš odlepit a většinou dát pak novou vrstu. A není to vata, nýbrž tlumící pláty. Úsměv

Takže jestli to dobře chápu tak nalepím dvě vrstvy, jakoby z obou stran skla? Samozřejmně na plechy. Tím pádem vytvořím tu ozvučnuci.... no ale tam je teda pěkně blbej přístup, ty díry zase tak velký v tom prvním plechu zevnitř nejsou, abych se hravě dostal na ten vnější.

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 20:59   Citovat  

Fujitsu napsal:
Takže jestli to dobře chápu tak nalepím dvě vrstvy, jakoby z obou stran skla? Samozřejmně na plechy. Tím pádem vytvořím tu ozvučnuci.... no ale tam je teda pěkně blbej přístup, ty díry zase tak velký v tom prvním plechu zevnitř nejsou, abych se hravě dostal na ten vnější.

se toho neboj ... par kousku zkazis a pak to pujde jako po masle .... kup tecsound a pohoda ... kouř

... na plech bez alu folie, na diry (vnitrni plech dveri) s alu folii. OK OK

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 21:44   Citovat  

mám vytlumeno Brax pasta a TBP pásy, vypadá to jako Ipa, je to super, důležité je pořádně ten plech odmastit, jinak to sleze

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2008 , 10:48   Citovat  

sopta napsal:
Vibraflex ale rozhodně není lepší než Dynamat. To je kec. Prohifi hodně Vibraflex tlačí, tak tvrdí jak je skvělej, ale lidi na Autohifiklubu ti řeknou z praxe, že je na stejný úrovni jako Tescound a tloušťce 3mm s ALU, má taky shodnou hmotnost 5kg/m2, Tescound je ale levnější. Mrk
No Vibraflex právě prý není na stejné úrovni jako Tecsound a fakt ho přirovnávají skoro k Dynamatu. Samozřejmě lepší než Dynamat není ale dříve tolik doporučovaný Tecsound ti na Autohificlubu dnes nikdo nedoporučí a všichni ho zatracují a plivou po něm.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2008 , 11:17   Citovat  

Kmóďa napsal:
No Vibraflex právě prý není na stejné úrovni jako Tecsound a fakt ho přirovnávají skoro k Dynamatu. Samozřejmě lepší než Dynamat není ale dříve tolik doporučovaný Tecsound ti na Autohificlubu dnes nikdo nedoporučí a všichni ho zatracují a plivou po něm.

proc??? ja ho mam ve dverich a zatim se to nijak negativne neprojevilo ...

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2008 , 11:46   Citovat  

neyo napsal:
Tak se snad po půl roce dostanu k výměně předních repro a zároveň bych chtěl něčím vytlumit dveře, jsem v tomhle naprosto neznalý. Repro chci posadit do MDF desky a do dveří něco nacpat, sériově jsou jak "papírové". Díval jsem se po netu a asi bych koupil Dynamat extreme. Ještě jsem viděl něco jako molitan, ale nevím, jestli to není zbytečné. Máte někdo zkušenosti, kolik tam toho dát, popř. nějaké další tipy? Díky všem Úsměv

napiš SZ Hifilovi, nebo Mega1 a myslim si, že se nějak dohodnete

Biturb je teď offline  Biturb
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2008 , 12:59   Citovat  

Tos necetl jsem to cele,ale ja mam vytlumeno braxem,a jsem naprosto spokojeny..
Pouzil jsem 5kg na predni dvere..
Kupoval jsem jej od milana z prohifi.cz a kupoval jsem od nej vice veci a vzdy spokojenost. Ta akce na repro s tlumenim je supa,nikde lepe nenakoupite..
Jsem ted na veteranech ve stramberku,to je zvuk..Úsměv

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2008 , 22:26   Citovat  

Já používám toto:
tudy odkaz
Je to sice taky trochu tužší, takže s horkovzduškou (nebo i fénem) se to do záhybů plechů lepí líp. Vnější plech dveří (kterej je rovnej) jde ale polepit i za studena.
Hliníková fólie je dělaná jako tkanina, takže se při stříhání či řezání netrhá jako alobal.. Za tuhle cenu je to myslím dobrá volba.
Jestli budeš na HonDay, můžem o tom pokecat, co a jak je dobré udělat. A repráky třeba vyhraješ. Úsměv
Jinak domluvit se na ceně celku (repro + tlumení) není žádný problém - vše je o dohodě. přátele

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 9:47   Citovat  

Dík všem za tipy. Já repráky mám už dlouho, takže akce už by mi nepomohla Úsměv Asi zkusím nakonec přeci jen ten Dynamat, ač je dražší.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 9:49   Citovat  

Na HonDayi budu, tak určitě všeobecně rád pokecám... ještě mě čekají kabely a taky umístění výšek, takže to určitě rád s někým zkušeným proberu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 10:26   Citovat  

Teda docela by mě zajímalo, co si kdo od tlumení slibuje.
Podle mě jde o utlumení vibrací. Čím větší výkon repro a čím hloub hrajou kompa ve dveřích, tím víc je potřeba dveře vylepit.
S klidným srdcem ale můžu prohlásit, že sem měl (nově ve VTI zástavba ještě není) kompa Herts HSK 165 s výkonem 200 W a díky tomu, že se o basy staral SW v kufru, sem s vibracema dveří problémy neměl a to ani při vysokých hlasitostech. A to jsem použil podle některých hifi-maniaků absolutně low-endovej Tecsound 3mm+ALU. Jestli bylo ve dveřích s něčím problém s vibracema, tak to byly táhla otevírání dveří, klika dveří, která už taky měla svoje vůle a pak tapecírunk, kterej je v C5g řešenej dost nedostatečně tuhej. Takže řešení nějakým Braxem nebo Dynamatem pokládám za zbytečnej luxus a novou zástavbu budu řešit opět Tecsoundem. Nejsem žádnej bezmozek, kterýmu by muselo celý auto dunět, jde mi o kvalitu přednesu a jeho vyrovnanost, takže nepreferuju německej styl bum-cink. Broto ani neřeším kick-basy apod. Ale i tak, když sem pustil v autě RNB, tak prostě dveře nerezonovaly.
Vy jste někdo někdy měl problém s vytlumením, že by vám vylepený dveře rezonovaly? Podle čeho vlastně hodnotíte kvalitu tlumení? Jak je vidět, stačí i obyč levný tlumení a funguje to. Vždycky je x jinejch slabších článků audia, než zrovna vytlumení dveří...
A mimochodem - známe Hondu - to je všechno, jen né tichá limuzína, za jízdy tam je tolik rachotu, že nějaká slabounká vibrace stejně slyšet není Mrk

Jinak co se týče tlumení. Začínám dělat VTI a to bude Tecsoundem vylepený celý. U bývalýho C5g jsem měl jen dveře, dno kufru a zadní bočnice, teď předám i komplet zadní podběhy, uzavření podběhů a celou podlahu, od zadu, pod sedačkama, středovej tunel až pod přístrojovku. Antivibrační Tecsound doplní 20mm bavlněná plsť pohlcující hluk, tak jsem zvědavej, na kolik se mi podaří auto ztišit a jak hodně se starý hlučný C5g přiblíží novejm autům. Myslím že to bude hodně překvapující výsledek. je to dobrý
Sice auto o pár kilo ztěžkne, ale upřímně - nejsem sprinter, abych honil desetinky a VTI těch pár kilo navíc hravě zvládne. A když se mi bude zdát výkon auta chabej, budu to řešit jinak, než odlehčováním....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 10:40   Citovat  

Kmóďa napsal:

Hele informace z AHC je potřeba trochu filtrovat. Pohybuje se tam hodně dealerů jednotlivejch značek a každej si tam tlačí tu svojí. Bohužel, bez osobní znalosti jednotlivejch lidí se špatně určuje, kdo má vlastně přesně pravdu. V autohifi se dá dneska v ČR věřit málokomu, prodejci využívaj neznalosti lidí a tak tam hrnou "zaručený" informace jak je to a to kompo nejlepší na celým světě a to který tlumení nejlepší na celým světě atd...
Kdysi sem tam chodil hodně, dneska ale už jen vyjímečně. Těžím spíš z vlastních osobních zkušeností a znalostí a pak z informací dostupných na internetu. Čtu i u nás dostupný car-hifi časopisy, ale i tam je někdy vidět, jak redakce protěžuje tu kterou značku a nezřídka si člvěk přečte pochvalnej, skoro-PR článek o komponentně a "helemese, kdopak to má hnedka vedle draze zaplacenou celostránkovou inzerci? není to náhodou ta značka kterou se vedle na stránce tolik chválí?"...tak asi tak... A testy přejímaný z německa jsou na tom taky blbě, němci jsou tlačením svých značek vyhlášený, dělali to vždycky u všeho a dělat to budou. Děj to u automobilovejch časopisů, dělaj to i u home-hifi časopisů, takže myslet si, že to nedělaj i car-hifi časopisů je hodně naivní. A když se člověk koukne na skladbu testovaných výrobků a na konečnýho vítěze "to je náhoda, že je to německá značka", tak je jasno...
Joo není radno věřit všemu co se kde napíše... Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 12:47   Citovat  

sopta napsal:
.... tak jsem zvědavej, na kolik se mi podaří auto ztišit a jak hodně se starý hlučný C5g přiblíží novejm autům. Myslím že to bude hodně překvapující výsledek. je to dobrý

ja premyslim o podobnem zasahu u c4g ale cestou v zahranici pouzivaneho (a to i u novych aut) vypeneni dutin karoserie (sloupky, pricky) PUR penou. Nejlip ale takovou, co ma mernou hmotnost vyssi nez bezne prodavane pro stavebnictvi - takovych 80kg/m3 trebas by bylo fajn.

melo by to mit za ucitek jednak ztuzeni celeho skeletu (takovy skororam), tak omezeni prenosu ruznych vibraci a hluku siriciho se karoserii (od motoru, od naprav, aerodynamickeho). vyse zminenou "hustejsi" penu jsem ale u nas zatim nesehnal (musi byt dvouslozkova aby nepotrebovala k napeneni vlhkost jak ty bezne)....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 12:54   Citovat  

happy napsal:
ja premyslim o podobnem zasahu u c4g ale cestou v zahranici pouzivaneho (a to i u novych aut) vypeneni dutin karoserie (sloupky, pricky) PUR penou. Nejlip ale takovou, co ma mernou hmotnost vyssi nez bezne prodavane pro stavebnictvi - takovych 80kg/m3 trebas by bylo fajn.

melo by to mit za ucitek jednak ztuzeni celeho skeletu (takovy skororam), tak omezeni prenosu ruznych vibraci a hluku siriciho se karoserii (od motoru, od naprav, aerodynamickeho). vyse zminenou "hustejsi" penu jsem ale u nas zatim nesehnal (musi byt dvouslozkova aby nepotrebovala k napeneni vlhkost jak ty bezne)....

Já vím, už si to jednou zmiňoval a dával do diskuze odkaz na stránky, kde tím (tuším japončíci?) plnili prahy auta (Mazdy MX5?)...a četl jsem ten jejich popis a moc se mi do toho nechce. Jak tam sami psali, je s tím velice problematický pracovat, špatně se to dávkuje, protože je neodhadnutelný kolik ta pěna přesně nabude, navíc to začne pěnit děsně rychle - do 15 min., což je docela málo času na to to rovnoměrně rozlejt do dutin, takže i oni přiznali, že se jim u prvních pár aut "povedlo", že to nestihli rovnoměrně rozlejt, v jednom místě bylo tudíž pěny moc a ta jak chemickou reakcí obou složek dramaticky zvětšovala svůj oběm, tak jim to vydulo prahy... Navíc z tohohle důvodu bylo kvůli aplikaci potřeba do prahů udělat 3 docela velký díry (dopředu/uprostřed/dozadu) a to se mi taky moc nelíbí... Takže myšlenka skvělá, ale u svýho auta bez zkušeností bych se toho vážně bál cože cože ?

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 13:03   Citovat  

Sopťo s tím autohificlubem souhlasím. Taky teď půjdu cestou Tecsoundu, na přední dveře C5g mi bude stačit jeden plát 2mm s hliníkovou fólií za asi 800 Kč zatímco za Dynamat bych musel dát minimálně 5krát tolik a ve finále bych mezi tím nepoznal rozdíl protože nejsem netopýr a myslím že takový tady mezi námi není nikdo.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 13:28   Citovat  

Kmóďa napsal:
Sopťo s tím autohificlubem souhlasím. Taky teď půjdu cestou Tecsoundu, na přední dveře C5g mi bude stačit jeden plát 2mm s hliníkovou fólií za asi 800 Kč zatímco za Dynamat bych musel dát minimálně 5krát tolik a ve finále bych mezi tím nepoznal rozdíl protože nejsem netopýr a myslím že takový tady mezi námi není nikdo.

Doporučím raději tu 3mm s ALU. Na vnitřek by stačilo i bez ALU, ale ty pořebuješ zadělat dveře i z vnějšku a C5g tam má docela velký díry do dveří, kde je lepší mít tu ALE folii, která to zpevní a hmota se pak v prověsu na dírách nebude mít tendenci vytahovat - třeba v létě když je vedro a hmota bude mít jenpřeci "tekutější" konzistenci by to mohlo mít tendenci se vlastní vahou táhnout. Já teď kupuju 4mm s ALU a na tapecáky 2mm bez ALU.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 18:06   Citovat  

S hodnocením kvality "rad" na některých fórech (i časopisech)souhlasim. Člověk se tam setká se zajímavými názory HaHaaa Mnoho lidí se neštítí napsat o něčem, co v životě neviděli (natož pak slyšeli) ukrutnou kritiku. Taky na některé fórum občas něčím přispěju, ale snižovat se k tomu, abych hanil něco co neznám? to mi hlava nebere

K tlumení jako takovému ještě dodám jeho druhou funkci. Nejde jen o vytlumení vibrací, ale taky (nebo možná někdy hlavně) o uzavření prostoru pod reprákem tak, aby nemohlo dojít k akustickému zkratu. Membrána repráku vytváří zvuk tím, že kmitá. Když dojde k výkmitu, šíří se vzduchem tlaková vlna, kterou pak vnímá ucho.. Na druhé straně repráku (zezadu) ale vznikne téměř stejně silná podtlaková vlna. Když dopustíme, aby se podtlak dostal i před reprák, částečně vyrovná tu tlakovou vlnu a ucho pak vnímá mnohem slabší zvuk. Takže jde o to udělat ze dveří co nejlépe utěsněnou "pixlu". Tady je právě druhej důvod, proč velký díry v plechu nepřekrývat pouze jakýmkoli tlumícím plátem. Když se reprák rozehraje (a na výkonu prakicky nezáleží), tak by velkou plochu relativně měkké a poddajné desky rozkmital v opačném smyslu, než kmitá sama membrána reproduktoru a vzniknul by ukázkový akustický zkrat. Jako další projev by se rozdrnčel tapecírunk, protože kmitající kus tlumícího plátu by mezi sebou a tapecem vytvářel tlakový vlny. Velký díry bych teda doporučil zadělat deskou překližky, zalaminovat, zaplechovat, nebo v nejhorším případě aspoň "vyplést" nějakýma páskama, který by tu desku podržely proti kmitání.
Jinak na rezonaci tapecu dveří docela funguje, když se zevnitř polepí tlumícím molitanem. Ten pohltí hodně tlakových vln a na tapec se může nalepit, protože tam už neni vlhkost.

PS: Můj názor na různé tlumící materiály: jsou všechny na jedno brdo.. Pokud dva různý lidi tlumí dvěma různými meteriály rozdíl ve výsledku bude jen tehdy, když to jeden z nich udělá líp.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 11:06   Citovat  

To co tady popisuješ se odborně jmenuje "akustický zkrat". Vzhledem k vlnové délce frekvencí hraných ze dveří (při použití SW a tudíž utlumení/vypuštění frekvencí dejme tomu pod 80-120Hz) nedosahuje žádná vlna délky delší než 50 cm, takže by fakticky u free-air repráků který se dávaj do předních dveří stačilo uzavřít prostor za repro do délky 50 cm a fungovalo by to stejně.
Jen dodám pro lidi co to zajímá - co to je free air reproduktor. Každý reproduktor je nějak kontruovaný, kontrukci ovlivňuje mnoho faktorů, free-air reproduktor (nevyžaduje za sebou uzavřenou ozvučnici o konkrétním objemu) může pracovat klidně v otevřeným prostoru, důvod proč tuto zátěž v podobě nekonečné masy vzduchu zvládá je jeho tuhost uchycení. Reproduktor pro uzavřené ozvučnice (typicky pro domácí hifi) má měkké závěsy membrány, má to výhodu že tento závěs příliš nebrzdí repro, takže mohou hrát se stejnou dynamikou jako free-air reproduktory se stejně silným elektro-magentický okruhem cívky-magnet. Jenže díky měkosti závěsu potřebuje za sebou "brzdu" v podobě stlačovanýho vzduchu, když jí nemá nebo jí má příliš velikou, dostává se rychleji do limitů a při hlubokých frekvencí se rychleji nebezpečně rozkmitají, což může vést až k destrukci reproduktoru. Oproti tomu free-air reproduktor je na toto připraven, má tuhé závěsy, takže laicky řečeno nenechá membránu ulítnout. Nevýhoda - aby cívky zvládla takto tužšeji zavěšenou membránu rozhejbat se stejnou dynamikou jako má reproduktor pro uzavřenou ozvučnici, musí mít mnohem větší sílu, tzn. silnější pohon = silnější cívku a magnet. Ty však nesou potřebu většího příkonu = větší síly zesilovače. Uff Úsměv

Co se týče toho rozkmitávání antirezonančních plátů na větších dírách...čoveče já ti nevím, jestli to dokáže až tak drasticky ovlivnit projev, ono jenpřeci je ten plát i toho obyč Tecsoundu docela hmotnej, navíc ozvučnice ve dveřích není nikdy uzavřená (škvíry kolem těsnění okna, odtokový kanály), takže na něj nepůsobí takovej tlak jako třeba v reprobedně...
Zkoušel to někdo někdy porovnávat "se zaděláním děr pevnou deskou" a "se zadělám pouze antirezonanční hmotou"?
Myslíš že fakt stačí nalepit na tapece ten molitan? Já nevim jaký máš zkušenosti, ale třeba tapec u C5g 3D je dost dlouhej, navíc díky dvoudílnýmu složení né moc pevnej a stalo se mi, že právě vibrace samotnejch dveří při vyšší hlasitosti tapec rozvibrovaly. Tam by myslím molitan pohlcující zvuk nezabraly, tam nejde o zvuk, ale o vibrace jako takové přenášené na tapec upevněním na rám dveří...

Teď ještě řeším stojatý vlnění za středobasem, docela dlouho sem si lámal hlavu co tam dát,molitan nepřipadá v úvahu, drží v sobě vodu, jakákoliv vlněná střiž to samé...až mi poradil teďkon tygřík využít polystyrén a vyřezat do něj jehlany - geniální nápad, že mě to nenapadlo dřív... HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 17:19   Citovat  

Já vim. Psal jsem akustický zkrat. Úsměv
K free-airu jen doplním, že v uplně volném prostoru nezaraje. Musí mít aspoň deskovou ozvučnici - tzn. desku určité minimální velikosti, v které bude usazen. Právě kvůli zkratu. Ta už pak může být i ve volném prostoru.. Vim, že jsi to tak myslel, jen to upřesňuju, aby to někomu nevyznělo jinak..

Jinak ty další detaily můžem probrat a vyzkoušet na HD. Tam bude Tygr, u kterýho se mi právě trochu zdá, že tam tu desku slyšim při vysoký hlasitosti "hrát proti repráku". Ale poslouchal jsem to jen chviličku, takže to taky může být něco jinýho.
Nápad s polystyrénem je dobrej! Úsměv Funguje a nic nestojí. Ale prodávaj se na to i takový speciální samolepící destičky pyramidkový (cca 20 x 20 cm). Můžu výhodně dodat... Cool
Molitan v tapecu docela funguje. Tady poslouží meguščin civic. Jedny dveře jsou polepený, druhý se do HD s největší pravděpodobností nestihnou... Jde o to, že když ho nalepíš po celé ploše (i tam, kde normálně dochází ke kontaktu plechu dveří s tapecem), tak tam jde sice hůř nacvakat, ale pak je napruženej a nemůže sebou mlátit o ten plech... Jinak zatěžkat ho nějakými tlumícími pláty, vyztužit, řádně připevnit.. A nemůže drnčet... Jenže to už přiberou každý dveře pěknou váhu a některý postarší tapecy (a hlevně jejich úchyty) to nemusej při častym zavírání dveří ustát... Někdy je holt potřeba dělat kompromisy. Úsměv

prohifi.cz je teď offline  prohifi.cz
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 23:54   Citovat  

Ha, nahodou jsem narazil na tento topic a rad bych k tomu neco malo napsal.

Prvni vec - urcite bych nesrovnaval Vibraflex a Tecsound, to je opravdu mimo. Kdyz pominu rozdil v tlumicim ucinku asi jako rozdil mezi Felicii a Superbem, tak je tu jeste lepici vrstva. Drive jsme vzali auto, 2x odmastili vsechny plechy, polepili je a vysledek tam nejaky byl - zkratka poklepani vytlumenych a nevytlumenych dveri bylo slyset.
Problem ale nastal asi po 3 mesicich, kdy zkratka tlumeni spadalo a zustalo na dne dveri. A nestalo se to jenom nam, ale vim to i od dalsich firem. Ale jsou i lide, kteri to po 2 letech dostavali velmi tezce dolu z plechu. Takze jsme meli my smulu na lepici vrstvu nebo nekdo jiny mel stesti? Kdo to chce zkusit? Úsměv

Od te doby jsem tecsound do dveri nikdy nedali - do kufru jsme jej obcas pouzili, ale co zacal Vibraflex 25, tak pomer kvalita / cena je zde opravdu bez konkurence.

Pokud jde o horkovzdusnou pistoli, to se doporucuje vsude, to se doporucuje i pro dynamat, ze je pak prilnavejsi a lepivejsi, ale malokdo to dela. To se doporucuje i u tecsoundu, ale malokdo to dela a stejne tak u Vibraflexu.
Ted v letnich dnech staci vibraflex hodit na chvilku na slunicko a neni potreba nahrejvat, jde to krasne bez problemu.

Druha vec je srovnani s Dynamatem. Tady si netroufam porovnavat, ale jeden clovek z dbdragu, vitez svoji kategorie, mel ve sve Pande 2 vrstvy Dynamat Extreme, vse strhal a dal 1 vrstvu Vibraflex 40 a i to psal verejne, ze strana vytlumena Vibraflexem je o dost pevnejsi. Presvedcilo se o tom na srazu vice lidi - to je pouze zprostredkovany nazor a jsou i zakaznici, co nam psali, ze je Vibraflex lepsi nez Dynamat Extreme, ale to by muselo potvrdit mereni a neumim potvrdit ani vyvratit.

Mimochodem kvality Vibraflexu muze napovedet tento clanek:
Tlumení kufru Vibraflexem

xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2008 , 9:30   Citovat  

co říkáte na tohle?

[web:8460458445]http://www.carhifi-profi.cz/product_info.php?products_id=2236[/web:8460458445]

prohifi.cz je teď offline  prohifi.cz
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2008 , 9:36   Citovat  

Tusim, ze tloustka neni 2, ale ve skutecnosti 1,5 mm a dost lidi na to nadavalo, ze se tohle tlumeni lame. Prilis dobre reference jsem na to neslysel...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím vytlumit dveře?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina