Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Občas nejde zpátečka + dotaz na řazení stylem 5-3, 1-3
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 9:34   Citovat  

Občas mi nejde zařadit zpátečka. Teda zařadit jde, šoupnu jí tam, ale jakmile pouštím spojku, tak se od spodu ozývá chrastění, tak raději vyřadím a při dalším pokusu o zařazení už je vše ok. Taky mě před pár týdny vyděsilo, že jsem podřazoval a ozval se zvuk jako kdybych to vzal přes synchrony, přitom spojku jsem měl vyšláplou a tu samou jízdu mi z ničeho nic občas nešlo podřadit ze 4 na 3 a řazení šlo celkově více z tuha. Může to mít na svědomí třeba olej? Nestačilo by ho vyměnit? Potom už se to ale nikdy neopaklovalo. Minulej majitel byl docela prase, rok na auto nehrábnul a jen s tím lítal a pak to prodal a buhví co s tim dělali ti před ním, takže jsem dělal preventivně skoro všechno (náplně, rozvody, filtry, svíčky, kabely, olej), ale olej v převodovce jsem opomněl. Nebo to bude vážnější problém? Taky jsem se chtěl informovat, jestli převodovce a autu nějak škodí, když např. z 5. rychl. stupně zařadím rovnou 3. Myslim tim že vyšlápnu spojku a z 5 to dam do neutral polohy a pak rovnou 3 a pustim spojku. Nebo se má člověk řídit kulisou a při vyšlápnuté spojce nejdřív jet dráhou z 5 na 4 a pak až tam dát 3 a pustit? Stejně tak 1-3... Jak to je?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 9:42   Citovat  

Ano problém může být zapříčiněn olejem v převodovce, výměnou nic nezkazíš, spíš naopak.
Přeskakování kvaltů nevadí ale s meziplynem je to lepší. Záleží na rychlosti auta a na otáčkách na které řadíš.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 9:48   Citovat  

PreludeZ napsal:
Ano problém může být zapříčiněn olejem v převodovce, výměnou nic nezkazíš, spíš naopak.
Přeskakování kvaltů nevadí ale s meziplynem je to lepší. Záleží na rychlosti auta a na otáčkách na které řadíš.

Meziplyn vypadá jak? Spojka, plnej plyn, zařazení nižšího stupně, puštění spojky? Většinou mi jde o situaci, kdy chci z 90kmh předjíždět, tak tam hned z 5 loupu 3.

A ještě: jakej olej doporučíte do převodovky? Mam man. Kolik cca stojí litr a kolik ho tam je. Popř. na jak dlouho je to práce vyměnit ho?

SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 9:53   Citovat  

Na oleje se podívej tady

tudy odkaz
muhehe

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 9:57   Citovat  

Střelec napsal:
Meziplyn vypadá jak? Spojka, plnej plyn, zařazení nižšího stupně, puštění spojky? Většinou mi jde o situaci, kdy chci z 90kmh předjíždět, tak tam hned z 5 loupu 3.

A ještě: jakej olej doporučíte do převodovky? Mam man. Kolik cca stojí litr a kolik ho tam je. Popř. na jak dlouho je to práce vyměnit ho?

o mezi plynech tu byla diskuze zkus hledat,oleje si nastuduj viz FAQ ceny sou kolem 200 az 300kc.vejdou se tam cca 2l prace vymenit asi tak 10 minut nastudu v manualu Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2008 , 15:28   Citovat  

tak výměna oleje nepomohla. Občas musím znovu vyřadit a zařadit zpátečku znova, neboť když to neudělám a začnu pouštět spojku se zařazenou rychlostí, tak to začně dole chrastit a pustit spojku nadoraz bych si strachy nedovolil. Občas se mi stane, že tam nemůžu rychle dát ze 4 trojku, nebo že musím přitlačit, abych tam tu rychlost dostal. Už mi jednou stalo, že jsem zvyklej řadit normálně stejně lehkým tahem řadil jinou rychlost, jenže jak tam nešla hned lehhce nadoraz, tak jsem pustil spojku a vzal to o zuby. Co můžu čekat do budoucna? Nějakou nákladnou opravu převodovky? Kolik to stojí ?

Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2008 , 15:38   Citovat  

ohledne razeni , kdyz celou praci nechas synchronizacni spojce tak motor dostava mnohem vetsi stosy , priklad 5° 2 000 ot/min , podaradis na 4° 3 000 ot/min , 3° 4 000 ot/min , chci rict ze kdyz podradis o jeden rychlostni stupen tak prevodovka vyrovnava rozdil 1 000 otacek , kdyz z 5° podaradis na 3° tak prevodovka vyrovnava 2x tolik , pres prevodovku se to prenasi i do motoru kterej je takhle mnohem vic zatezovanej . pokud chces takhle radit doporucuju meziplyn (spojka slapnout - vyradit 5° - spojka pustit - mas tam neutral - plyn - spojka slapnout - zaradit 3° - spojka pustit) , pokud nejedes zavodni jizdu na okruhu nema smysl pridavat plyn s vyslapnutou spojkou na zivotnosti ji to rozhodne neprida Mrk

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2008 , 18:04   Citovat  

Me dela 6gen 5Dcko to same (105kkm, 98') na te zpatecce a to same mi delal Forman (90kkm, 94'). Ale cim to je to nevim. U Skodovky jsem to prisuzoval proste skodovackym moresum auta. Taky by me zajimala pricina.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2008 , 19:20   Citovat  

jen doplním
citace:
meziplyn (spojka slapnout - vyradit 5° - spojka pustit - mas tam neutral -
plyn- otáčky na uroveň kam se dostanou po přeřazení na tu trojku,nutno vypozorovat -
citace:
spojka slapnout - zaradit 3° - spojka pustit)

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2008 , 23:44   Citovat  

Střelec napsal:
tak výměna oleje nepomohla.

aky olej si tam dal?

Střelec napsal:
tak to začně dole chrastit a pustit spojku nadoraz bych si strachy nedovolil.

to mi podla popisu pripada ako nedokonale zaradena R...obcas sa stava... skus po zastaveni vymacknut spojku, dat 1 alebo 3 a nasledne R. daj saltpaku az dozadu a pomaly pustaj spojku

cely tvoj problem vratane problematickeho radenia stupnov vpred by som aj tak pripisal zlej spojke Mrk

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2008 , 3:38   Citovat  

to s tou zpátečkou má můj civic 6g taky...a mátin taky...vlastně každá honda, co jsem řídil HaHaaa vždy dám třeba dvojku, trojku a zkusim znova R a jde to

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2008 , 8:12   Citovat  

mám CRX II a taky mi někdy jde a někdy nejde R(nejspíš to je to že nemá synchrony) jak říká kolega předemnou ... Vždy když dojedu na parkáč a chci dát R dávám nejprve 1 a pak R tím se srovnaj zuby v převodovce a R pak krásně zapadne Mrk

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2008 , 11:28   Citovat  

To bude ono, jestli tam neni synchron, tak to chapu, ze to holt nekdy stoji zubama proti sobe, ten figl s jednickou musim zkusit, to me nenapadlo.

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2008 , 16:09   Citovat  

Střelec napsal:
Občas musím znovu vyřadit a zařadit zpátečku znova, neboť když to neudělám a začnu pouštět spojku se zařazenou rychlostí, tak to začně dole chrastit a pustit spojku nadoraz bych si strachy nedovolil. Občas se mi stane, že tam nemůžu rychle dát ze 4 trojku, nebo že musím přitlačit, abych tam tu rychlost dostal. Už mi jednou stalo, že jsem zvyklej řadit normálně stejně lehkým tahem řadil jinou rychlost, jenže jak tam nešla hned lehhce nadoraz, tak jsem pustil spojku a vzal to o zuby. Co můžu čekat do budoucna? Nějakou nákladnou opravu převodovky? Kolik to stojí ?

Ta chrastící zpátečka - to děláš dobře že spojku nepouštíš úplně, protože pokud při rozjezdu auto stojí a převodovka chrastí, zpátečka prostě není dořazená. Zřejmě ti nedobře vypíná spojka, doporučuju před zpátečkou zařadit trojku (můžeš i jedničku ale ta nejspíš půjde zařadit hůř), nepouštět spojku a hned přeřadit na zpátečku. Zařazením trojky ubrzdíš roztočený vstupní hřídel převodovky a zpátečka půjde zařadit lépe.
To že jde občas zařadit hůř, prostě synchron nezafunguje tak jak má. Rozhodně si dávej pozor ať nepouštíš spojku když tam kvalt nezapadl tak jak seš zvyklej, tím škrkáním zubů se ti to řazení rychle zhorší, stačí párkrát silně škrknout a už je to pak trvale znát.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Občas nejde zpátečka + dotaz na řazení stylem 5-3, 1-3
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina