Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Studenti VŠ - prosím o radu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1

Která z VŠ?
VŠ Báňská
14%
 14%  [ 1 ]
Slezská Univerzita Opava
14%
 14%  [ 1 ]
VUT Brno
71%
 71%  [ 5 ]
Hlasovalo : 2
Celkem hlasů : 7

Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2007 , 10:33   Citovat  

Sice to sem až tak úplně nepatří, ale možná se tu najde někdo, kdo studuje (ať už dálkově nebo prezenčně) na některé z těchto 3 škol:
VŠ Báňská - fakulta elektrotechniky a informatiky - stud. program Informační a komunikační technologie, obor Informatika a výpočetní technika nebo Mobilní technologie
VUT Brno - fakulta elektrotechniky a informatiky - stud. program Elektrotechnika, elektronika, komunikační a řídicí technika, obor Teleinformatika
Slezská Univerzita v Opavě - fylozoficko-přírodovědecká fakulta - stud. program Informatika, obor Informatika a výpočetní technika

Jsem přijatej na všechny 3 školy, ale teď se musím rozhodnout, na kterou ze škol jít, tak se chci zeptat, která by byla asi nejjednodušší, vzhledem k tomu, že jdu dálkově a při práci, navíc nejsem na informatiku úplně odborník, spíš vůbec.. Máte někdo některou z těchto škol? Případně hodláte tam někdo jít?

Opravdu by mi pomohlo vědět, která škola bude nejjednodušší, protože to nejspíš z 50% ovlivní moje rozhodnutí..

Byl bych rád, kdybyste mi někdo poradili, jelikož se řadím mezi mladší členy a tak nemám s VŠ absolutně žádné zkušenosti..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.7.2007 , 10:55   Citovat  

jakožto bejvalej velkej student (3 roky VŠE, ing 5 let ČZU), bych se spíš kouknul na to z jiný stránky sic dost podobný a to je dostupnost studijních materiálů. Teď mam na mysli spíš ty neformální než skripta a poznámky. Tzn. najít nějakýho známýho z vyšších ročníků, kterej ti předá zlatem ceněny dokumenty :twisted: testy, taháky, projekty atd.

jinak co se týče informatiky, tak bych to neplet s počítačema. Informatika je práce s informacema (dost teoritozování), je pravda, že pc tomu pomáhaj, ale to je IT - informační technologie. většinou se už ty obory i tak jmenujou.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2007 , 11:45   Citovat  

No známýho mám na VUT, takže tam by to bylo z tohoto ohledu nejlepší..
Na Báňské mám přítelkyni, takže zase bydlení o víkendnu zadara, mimoto bychom byly spolu - ale to by mohlo být i na škodu..
No a Opava je nejblíž a asi bude nejjednodušší..

No rozhodování je to těžký..
Ale díky za radu..

P.S.: takže ty stránky např. tady toho fora jsi se naučil během toho studia nebo jsi samouk? Podílel jsi se (nebo dělal celý?) myslím na jejich tvorbě, že?
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.7.2007 , 12:18   Citovat  

školu jsem dělal jen kvuli titulu. naučej tě přístup k věci. ocenění za dobře odvedenou práci tam nehledej .

tohle forum po systemovy strance je moje prace.

jinak všechny vedomosti jsou na tobě, jakym smerem se vydas ... Nápad je tu!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2007 , 13:04   Citovat  

Forum je super... hlavně garáž se mi líbí.. Mrk
   Návrat  
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.7.2007 , 10:29   Citovat  

Hlas pro VUT Brno...
Byvaly spoluzak sice skoncil proto,ze ho ze slaboproudu po roce preradili na silnoproud,ale to se tykalo toho,ze byli takovy experimentalni rocnik (kolem ´03) ,jinak byl,myslim,spokojeny.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Verča je teď offline  Verča
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2007 , 10:50   Citovat  

Jauda napsal:
No známýho mám na VUT, takže tam by to bylo z tohoto ohledu nejlepší..
Na Báňské mám přítelkyni, takže zase bydlení o víkendnu zadara, mimoto bychom byly spolu - ale to by mohlo být i na škodu..
No a Opava je nejblíž a asi bude nejjednodušší..

No rozhodování je to těžký..
Ale díky za radu..

P.S.: takže ty stránky např. tady toho fora jsi se naučil během toho studia nebo jsi samouk? Podílel jsi se (nebo dělal celý?) myslím na jejich tvorbě, že?

Jardo, tak nechoď nikde a hotovo HaHaaa aby jste si pak s Lus nelezli krkem HaHaaa což ve vašem případě asi nehrozí Mrk ale proč sem píšu..proto, že ti asi neporadím Hihi Hihi
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2007 , 10:56   Citovat  

Už jsem se rozhodl, že půjdu na VUT - Lus ode mě bude mít alespoň některý víkendy pokoj a já tam mám navíc ve vyšším ročníku kámoše.. takže asi tak..
   Návrat  
petrveit je teď offline  petrveit
PříspěvekZaslal: 31.7.2007 , 11:45   Citovat  

Jako absolvent VUT FEI v Brně bych upozornil na následující (je to už pravda přes 10 let):

- VUT měla lehké přijímačky, ale byla to nesmírně těžká škola v průběhu studia. První dva roky byly pro všechny společné, během kterých vyhodili hrozně moc studentů, většinou kvůli matiky nebo fyziky. Další tři roky se studovalo podle specializace a taky si nebrali servítky, skončila spousta studentů.

- VUT mělo u všech zkoušek vždy jen jeden opravný termín, zatímco všechny ostatní školy měly opravné termíny buď dva, nebo prakticky nekonečně mnoho. Neudělat tedy zkoušku napoprvé bylo dost o hubu, navíc první dva roky nebylo možné kurs opakovat další semestr - neudělání zkoušky napodruhé znamenalo opustit školu bez pardónu.

- samotné státnice byly taky poměrně těžké, u komise jsem měl cca 12 zkoušejících, vyhazovalo se také poměrně dost (např. vyhodili studenta přede mnou, což mi odvahy zrovna nepřidalo).

Za více jak deset let se toho mohlo pravda dost změnit...
   Návrat  
klema je teď offline  klema
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2007 , 11:49   Citovat  

Jauda napsal:
Už jsem se rozhodl, že půjdu na VUT - Lus ode mě bude mít alespoň některý víkendy pokoj a já tam mám navíc ve vyšším ročníku kámoše.. takže asi tak..

Jen studuj,ja toho dnes lituji,vidis jak jsem dopad...Úsměv
   Návrat  
Ctverak je teď offline  Ctverak
PříspěvekZaslal: 31.7.2007 , 12:12   Citovat  

Jako absolvent VŠB - fakulty elektrotechniky a informatiky ovšem s oborem silnoproud bych ti mohl něco napsat k VŠB. Je to už skoro 5 let, ale učitelé jsou tam stejní.

Přímačky celkem pohoda, ale ty máš ta sebou. Předem bych ti chtěl napsat že úspěšnost studia na FEI je cca 30% ,přičemž v prvním roce odešla zhruba půlka lidí a někteří dokonce po první přednášce HaHaaa

Profil studia je v podtatě na všech technických školách stejný, a musím říct že ta informatika není žádná sranda. Lehký ten obor není ani náhodou a když už se ti podaří dojít až ke státnicím, tak ani tam není vyhráno. Co si pamatuju, tak zkoušeli 3 komise a některý den od těch státnic vyhodili i víc jak půlku lidí.
Jo a jestli neumíš docela dobře anglicky, tak se buď začni učit a nebo na informatiku na VŠB zapoměň, některé přednášky a skripta tam totiž měli jenom v angličtině. Zkoušky sice nee ale i tak.

Jestli chceš relativně pohodovou školu, tak jdi na HGF (hornicko-geologickou fakultu). Zadarmo sice není žádný titul, ale na hogo-fogo to jde jaksi líp.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2007 , 12:20   Citovat  

No já jdu především na dálkový, takže i kdybych to nedal, svět se kvůli tomu nezboří.. navíc myslím, že na matiku jsem (byl) docela dobrej, fyzika je samozřejmě horší.. já to prostě zkusím a uvidím.. stejně teď rozjíždím ještě něco, takže kdoví, jak to všechno dopadne..

Klema: však ty jsi skončil dobře.. kdyby jsi byl sám a neutrácel všechny prachy jen za benál a za zábavu, tak dnes jezdíš v S2000 a Accordu.. HaHaaa
A to neberu v potaz to, že jsi vystaranej do důchodu..
   Návrat  
petrveit je teď offline  petrveit
PříspěvekZaslal: 31.7.2007 , 12:22   Citovat  

Ctverak: koukám, že technické školy jsou všude stejné. Nechtěl jsem to sem psát, protože jsem náš ročník nepočítal, ale tradovalo se, že v prvním roce končívalo 50% studentů, a to nebylo všem dnům konec Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2007 , 12:32   Citovat  

Koukám, že mám počítat s tím, že vyletím.. no co už.. Mrk
Kdo nezkusí, neuvěří..
   Návrat  
Ctverak je teď offline  Ctverak
PříspěvekZaslal: 31.7.2007 , 13:16   Citovat  

Jauda napsal:
Koukám, že mám počítat s tím, že vyletím.. no co už.. Mrk
Kdo nezkusí, neuvěří..

Nemusíš vyletět, dálkaře nebrali tak tvrdě jak ti co studují denní studium.
Jestli máš zájem tu informatiku studovat, tak obor informatika je na více školách, např. ta HGF, ekonomka, i pajdák.
Sice jim informatici co vystudovali elektro fakulty říkají lepší uživatelé PC, ale v praxi se pak víceméně hodnotí schopnosti, zkušenosti a přístup k práci než jakou fakultu člověk vystudoval.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2007 , 13:26   Citovat  

No každopádně se budu muset snažit, to je jasný.. jinak díky za informace..
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2007 , 16:32   Citovat  

Kamos co s nim studuju VUT je z Opavy a banskou a tu opavskou skolu zavrhl. Bez na VUT! Problem je tam z fyzikou a matematikou. Jsou to vyhazovaci predmety. Jak projdes prvak a druhak je to lambada. Nejdulezitejsi je si vybirat predmety podle vyucujicich ale to stejne v prvaku nemuzes. Tahaky a protokoly litaj na kolejnetu. Skript je dost. Opravny terminy jsou myslim ze dva. Neofocialne treba 5 ale to je po domluve s vyucujicim. Zalezi co je to zac a jakou ma naladu Velmi šťastný S informatikou ale nemam skusenosti jsem na FEKTu. Je to ale stejny. Prvnim rokem vyhodi 50% lidi a v druhaku vyleti zase ti co neudelali skousku z prvaku. Nejlepsi rada: je jit cestou nejmensiho odporu!!!
   Návrat  
vagi je teď offline  vagi
PříspěvekZaslal: 2.8.2007 , 14:51   Citovat  

kdyby ses rozhodoval treba mezi prazskyma CVUT a CZU, tak ti dam takovych informaci a podkladu, ze tam ani nemusis chodit, ale s temahle zkusenosti nemam, jen ze na VUT se mi povedly prijimacky, ale nesel jsem tam..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2007 , 10:01   Citovat  

Nechtělo se mi zakládat nový téma, tak to hodím sem.. stejně to spolu souvisí..

Rád bych věděl, jestli někdo z vás jezdí na VUT, protože jsem tam v sobotu 20.10.2007 našel tyto tři hondice..

DSC00721.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Zobrazeno: 5643 krát, DSC00721.JPG, 197.59 kB

DSC00720.JPG

Zobrazeno: 5643 krát, DSC00720.JPG, 186.95 kB

DSC00722.JPG

Zobrazeno: 5643 krát, DSC00722.JPG, 172.23 kB
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.10.2007 , 11:17   Citovat  

Na SLU v Opavě jsem studoval já, IVT a sice tam nebyla fyzika, zato matematické předměty učili matematičtí fanatici a ti si to patřičně užívali, takže jsem 2x vylít v druháku a pak jsem si uvědomil, že mě tím pěkně serou a šel jsem do Prahy makat. Sice nemám titul, ale mám se lépe, jak leckterý Ing. ... Obecně, co se týká jednoduchosti bych jí moc vysoko neřadil. Nicméně kamarád ji dostudoval a teď je Mgr., ovšem bylo to hardcore, on má ovšem lepší schopnost učení, mě co nevleze do palice hned, to už tam jde těžko je to dobrý
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 29.10.2007 , 12:31   Citovat  

petrveit napsal:
Ctverak: koukám, že technické školy jsou všude stejné. Nechtěl jsem to sem psát, protože jsem náš ročník nepočítal, ale tradovalo se, že v prvním roce končívalo 50% studentů, a to nebylo všem dnům konec Velmi šťastný

Úsměv jak to tu čtu tak jsem si vzpomněl na ČVUT kde první přednáška z matiky v narvaný posluchárně začínala:
Koukněte se doleva.
Koukněte se doprava.
Tak z vás tří tu za rok bude už jen jeden...

Cool
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Studenti VŠ - prosím o radu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina