Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nové tlumiče a přesnost testerů tlumičů / vůle v ří
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 15:32   Citovat  

Tak jsem se konečně dočkal a svojí Hondici jsem dopřál 4ks nových tlumičů zn. Bilstein. Docela jsem se ale divil, když jsem je druhý hodil na tester (analyzátory AREX). Výsledek: PP 72% LP 71% ZP 66% ZL 63%. Není to nějak podezřele málo na fungl nový tlumiče? Mechanik mi říkal, že ty jejich testery nikdy neukážou 100%, a prej tenhle stav odpovídá novým tlumičům, ale stejně mi to hlava nebere, pochopil bych 90%, ale tohle?. Pokud to tak fakt je, tak jsem vyhodil prachy za přední tlumiče (dle testu byly ty starý na 60%, dle servisu prej ,,na hraně", jenže podobný výsledek to ukazuje i u nových). Zadek jsem měl na 25-30%. Jinak do zatáček to sedí výrazně líp, ale furt tomu něco chybí, což přisuzuju vůli v řízení. Při zatáčení se můžu ukroutit. Čepama to není, to mi kontrolovali. Někdo mi tu dal tip že vůle může bejt v přechodce řízení. Mechanik na mě koukal jak puk když jsem se na to zeptal a nevyřešil jsem nic. Na jak dlouho je to práce to dotáhnout? Taky mi přijde, že to je pořád hodně tvrdý, cejtím každou nerovnost. Čekal jsem, že to po výměně tlumičů vyžehlí všechno. Nebo tam může bejt v háji ještě něco, nějaký stabilizátor či tak něco? Neznáte někdo nějakýho frajera / mechanika přes Hondy v Českých Budějovicích nebo Plzni ? Asi by bylo nejlepší, kdyby to se mnou projel a řekl mi co a jak, nechci do toho sypat tisíce bez kýženýho výsledku.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 15:37   Citovat  

ja byl jednou na testu tlumicu, meli akci zdarma a prej 90% a pritom byly totalne v haji :D Ja myslim ze se tomu vetsinou neda moc verit, chce to zkusit, jak to sedi, odskakuje na nerovnostech apod nejlip.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 15:39   Citovat  

Bitkar napsal:
ja byl jednou na testu tlumicu, meli akci zdarma a prej 90% a pritom byly totalne v haji Velmi šťastný Ja myslim ze se tomu vetsinou neda moc verit, chce to zkusit, jak to sedi, odskakuje na nerovnostech apod nejlip.

na to odskakování jsem zapomněl, to se mi teď taky děje Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 15:42   Citovat  

tak to je zly, koukal ses na ne, jestli ti nekde nevytekly? treba vyrobni vada a tak? by to nemelo odskakovat, sam jsem mel nejaky delfi, ktery byly napul vytekly a na nerovnostech sem driftoval, pak sem koupil novy tlumice (KYB AGX) a ani se to nehne.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 15:51   Citovat  

Bitkar napsal:
tak to je zly, koukal ses na ne, jestli ti nekde nevytekly? treba vyrobni vada a tak? by to nemelo odskakovat, sam jsem mel nejaky delfi, ktery byly napul vytekly a na nerovnostech sem driftoval, pak sem koupil novy tlumice (KYB AGX) a ani se to nehne.

koukal jsem na ně a byly v pořádku, nikde žádná známka úniku. Jinak zadní mají manžety a u předních prej nebyly. Je to normální ?

kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 19:10   Citovat  

mi se začínají vlnkovitě ojíždět zadní gumy na vnitřnís traně a začíná mi to i mírně odskakovat(zadek) ale jen při ostré jízdě. Tak začni slkedovat i pneu,jestli se něco neprojeví. Ale jeslti ti to odskakuje a test ti ukázal tohle,tak bych to nechal ještě asi prověřit,pakliže nemáš v háji geometrii a vůli na všech čepech.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 11:52   Citovat  

kaccerr napsal:
mi se začínají vlnkovitě ojíždět zadní gumy na vnitřnís traně a začíná mi to i mírně odskakovat(zadek) ale jen při ostré jízdě. Tak začni slkedovat i pneu,jestli se něco neprojeví. Ale jeslti ti to odskakuje a test ti ukázal tohle,tak bych to nechal ještě asi prověřit,pakliže nemáš v háji geometrii a vůli na všech čepech.

nevím jak charakerizovat odskakování, ale nerovnosti prostě cítim jako dřív se starýma tlumičema, čekal jsem výrazný odtlumení. Asi by to fakt chtělo někoho k sobě, aby se mi k tomu vyjádřil. Gumy jsou sjetý rovnoměrně, i když už docela pamatujou a nový by taky neškodily. Může to bejt jima ? Počítám že s nima dojezdím do listopadu a na jaře budu kupovat nový. Vůle v čepech by nikde bejt neměla, ty mi kontrolovali. Ale někde tam pořád nějaká je, protože musím docela dost točit volantem, jenže kde? Geometriii jsem dělal včera - skoro nic prej nemuseli upravovat, byla v pořádku. Teda kromě sbíhavosti vpravo, tam prej byl zarezlej šroub v silentbloku a kdyby ho strhnuli, tak prej budu 3 dny bez auta. Předepsaná je 0.00-0.15 a já měl -0.10', kterou upravili na -0.08 a víc to prej nešlo. V každom případě auto táhne pořád silně doprava, když pustím volant mimo město na rovině, tak bych tak do 5 sekund byl v pangejtu. Prej to můžou bejt špatný gumy, rozhodně prej ten rozdíl ve sbíhavosti není takovej aby to táhlo do strany.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 11:56   Citovat  

co se tech tlumicu tyce, tak je to divny a tezko k tomu napsat neco dal takle na dalku, ale vypada to ze sou to bud pekny sunky nebo jsi trefil spatny kusy. Novej tlumic proste drzi kolo na silnici, jasny ze kdyz nalitnes v zatacce do nejakyho extremu tak te to trochu vykopne,ale po klasicky zaplatovany silnici, oprejskany by to v zatacce melo drzet skoro stoprocentne s novyma tlumicema, se staryma to bude odskakovat a budes se sunout ven ze zatacky trochu, pri ostrejsi jizde. Nenapada me, kde jinde by mohl bejt ohledne tohodle problem.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 12:05   Citovat  

Bitkar napsal:
co se tech tlumicu tyce, tak je to divny a tezko k tomu napsat neco dal takle na dalku, ale vypada to ze sou to bud pekny sunky nebo jsi trefil spatny kusy. Novej tlumic proste drzi kolo na silnici, jasny ze kdyz nalitnes v zatacce do nejakyho extremu tak te to trochu vykopne,ale po klasicky zaplatovany silnici, oprejskany by to v zatacce melo drzet skoro stoprocentne s novyma tlumicema, se staryma to bude odskakovat a budes se sunout ven ze zatacky trochu, pri ostrejsi jizde. Nenapada me, kde jinde by mohl bejt ohledne tohodle problem.

jako ono to drží docela solidně, rozhodně líp než se starýma, akorát nerovnosti jsou cejtit. Šunky by to bejt neměly, tyhle Bilsteiny stojí normálně v krámu skoro 12000,- všechny 4 a lidi si je docela dost chválí. Asi to bude fakt hodně záviset i na pneu. Spíš mě zajímalo jestli je fakt ok, když mi testery u fungláku ukazujou 65%. Nedá se tam ten tlumič třeba namontovat špatně ? Dělal mi to kámoš v garáži a zkušenosti žádný předchozí s ním nemám.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 12:08   Citovat  

na ty montazi snad neni co podelat, leda by to nekde nebylo dotazeny nebo neco, ale to by tam mlatilo ... tak cejtit nerovnosti, to je otazka, muzou bejt jen moc tvrdy (sportovni), jestli chces komfort, tak to mozna chtelo jiny tlumice, nevim... dalsi duvod proc jsou cejtit nerovnosti muzou bejt kola, mensi profil treba. Jestli to sedi tak je to teda vporadku asi.

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 14:12   Citovat  

byl sem s novym autem na testu tlumicu a ukazalo to 60 procent.... ten clovek tomu tak veril ze ty tlumice sou spatny, vubec ho nenapadlo ze by to mohlo byt tim pristrojem.... na jinem testeru skoro sto procent....
koukal sem pak nejak na info o tech pristrojech pro test tlumicu a udajne je nekolik druhu pristroju na mereni.... kazda ma svoje pro a proti...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 14:20   Citovat  

Bitkar napsal:
na ty montazi snad neni co podelat, leda by to nekde nebylo dotazeny nebo neco, ale to by tam mlatilo ... tak cejtit nerovnosti, to je otazka, muzou bejt jen moc tvrdy (sportovni), jestli chces komfort, tak to mozna chtelo jiny tlumice, nevim... dalsi duvod proc jsou cejtit nerovnosti muzou bejt kola, mensi profil treba. Jestli to sedi tak je to teda vporadku asi.

takže zadní za přední a naopak asi zaměnit nejdou? Úsměv

Dneska jsem to byl pořádně projet a fakt cejtím každou blbou záplatu a auto se při překonávání nerovností docela houpe, a to i na relativně rovné silnici, kde jsou třeba jen lehké koleje, chjo Smutný Už jsem jednoho tohodle Accorda dřív měl, skoro 4 roky zpátky a to byla jiná liga, jenže tehdá taky stál o 100.000,- víc...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 14:24   Citovat  

asi ty tlumice nebyly nejlepsi volba... tezko rict, bych se musel svizt. Jinak predni a zadni nejdou zamenit.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 14:46   Citovat  

Bitkar napsal:
asi ty tlumice nebyly nejlepsi volba... tezko rict, bych se musel svizt. Jinak predni a zadni nejdou zamenit.

a odkud jseš? Bych je klidně vyměnil kdyby byl fakt problém v ,,kompatibilitě". Mám je o 1/3 levnějš než stojí normálně na krámu a ujel jsem na nich ani ne 200km, tak bych je myslim za stejnej peníz mohl klidně prodat a pořídit s příplatkem jiný. Co ty KAYABY co máš ty, ty tlumí dobře ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 15:29   Citovat  

jsem od prahy, severovychod, vychod... kayaby jsou super, jeslti nechces zavodak, tak si od nich vem ty obyc excel-G a myslim ze budes spokojen. Jinak ad pohupovani, me napada - mas tam stabilizatory ne? by bylo dobry je zkontrolovat, jejich ulozeni a tak... to je jeste posledni co me napada. stabiky muzou taky zpusobit pekne plavny auto.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 15:57   Citovat  

Bitkar napsal:
jsem od prahy, severovychod, vychod... kayaby jsou super, jeslti nechces zavodak, tak si od nich vem ty obyc excel-G a myslim ze budes spokojen. Jinak ad pohupovani, me napada - mas tam stabilizatory ne? by bylo dobry je zkontrolovat, jejich ulozeni a tak... to je jeste posledni co me napada. stabiky muzou taky zpusobit pekne plavny auto.

díky za tip, určitě to prověřím.

mikos je teď offline  mikos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 20:39   Citovat  

Tak jsem dneska byl na testu tlumičů (přístroj maha) a na PP kole naměřili 49%, LP-53%, PZ-68% a LZ 69%. Ty přední už jsou zralý na výměnu, že?

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 20:49   Citovat  

Ty testery bych bral s velkou rezervou. Kdysi jsem byl na testu se Seatem kde byli tlumiče úplně v háji a tester naměřil snad 80%, po mě byla nová Škodovka a ta neměla ani 60% Mr. Green

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2013 , 19:12   Citovat  

Co vim, tak Bilstein jsou sportovni tlumice, takze by mohly mit sportovni tuhou charakteristiku. Tezko to rict takhle od boku, protoze nemuzu vedet, co mas za auto a co za ty tlumice jsi vubec koupil.
Nestastna kombinace tvrdych tlumicu a mekkych pruzin se davala z vyroby treba na C8G 5D a docela to odpovida i tomu co popisujes. Auto je nekomfortni, prenasi razy do kabiny, odskakuje a pritom se stejne naklani. Jestli nejde o podobny pripad.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2013 , 21:17   Citovat  

Bully napsal:
Co vim, tak Bilstein jsou sportovni tlumice, takze by mohly mit sportovni tuhou charakteristiku. Tezko to rict takhle od boku, protoze nemuzu vedet, co mas za auto a co za ty tlumice jsi vubec koupil.
Nestastna kombinace tvrdych tlumicu a mekkych pruzin se davala z vyroby treba na C8G 5D a docela to odpovida i tomu co popisujes. Auto je nekomfortni, prenasi razy do kabiny, odskakuje a pritom se stejne naklani. Jestli nejde o podobny pripad.

A taky mají nemalý vliv na výsledek měření tlumičů pneumatiky a jejich profil.
Na STK mi měřili tlumiče na C5G s fungl novým sportovním podvozkem a pneu 205/40 R17. Naměřili okolo 60%.
Technik mi vysvětloval, že ty nízkoprofilové pneumatiky skoro nic netlumí, takže pak tlumiče nestíhají.
A taky říkal, že ty procenta měření jsou stejně jenom orientační a že důležitější je, aby ty hodnoty byly co nejvíc stejné na nápravě.
A asi měl pravdu, protože navzdory bídnému výsledku to auto sedělo hodně pěkně i na ne úplně hladké silnici.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nové tlumiče a přesnost testerů tlumičů / vůle v ří
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina