Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Tak jsme dneska málem uvařili motor :(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2008 , 0:23   Citovat  

Potřebuji od Vás poradit. Dneska jsme s mamkou a její Hondou (Anglán pofacelift 1.5 Vtec 114PS) jeli z Karviné do Zlína cca 200km..celou dobu jsme jeli po silnici pro motorové vozidla a vše ok..a jak jsme přijeli do Zlína a začal provoz a křižovatky s kolonami, tak začala docela stoupat teplota. Když to bylo něco nad půlkou jsme čekal že sepne termostat a bude vše ok...jeli jsme jak jsme jeli rychleji tak teplota asi prouděním vzduchu klesala ale jak byly 3 větší křižovatky tak teplota hrozivě stoupla..k sestře domů jsme to měli tak asi km jsem si říkal že to dojedu ale poslední kopeček teplota stoupla až k červenému ručička byla kolmo nahoru) tak jsem auto rychle zaparkoval a nechal ho tam. Okamžitě otevřel kapotu aby se motor lépe chladil. Co je zvláštní sahara vůbec nejela..nevíte čím to mohlo být? Vím že to mamce už takhle jedno udělalo při cestě do Ostravy. Bylo taky teplio a kolony.
Napadá někoho něco? Podle mě je problém v tom že nespíná sahara.... Ale čím to je způsobeno?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2008 , 0:37   Citovat  

podivej se na pojistku ventilatoru v motorovem prostoru. Dost casty probelm a prvni krok co bys mel udelat. Sahara jede jen s otocenym klicem na kontrolky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2008 , 0:48   Citovat  

Já myslel že sahara jede i po vypnutí klíčkem.....pojistka na saharu je tedy v motorobém prostoru a ne u řidiče?? Nemám u sebe manuál Smutný

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2008 , 9:25   Citovat  

Robik napsal:
Já myslel že sahara jede i po vypnutí klíčkem.....pojistka na saharu je tedy v motorobém prostoru a ne u řidiče?? Nemám u sebe manuál Smutný

Bez klíčku se spouští sahara u Accordů a Preludů, u Civiců ne.
Krom té pojistky, se podívej na všechny kostry a po vychladnutí, jestli máš dost vody v chladiči.
Ještě třetí "rada" jak ti začne jít teplota nahoru, ihned pust topení na max. (topení, nejen ventilátor)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2008 , 9:34   Citovat  

No tak pojistky jsem koukal jsou ok....no a dneska jsem taky nastartoval a nechal to jet na volnoběh asi 15 minut, sahara se nezapla.....tak jsem jel kousek co je docela hodně dlouhý a strmý kopeček..na jedna a dva plný....a trojka asi do 5000.....no a pak jsem přijel na parkoviště, nechal puštěný motor, otevřel kapotu a sahara se prostě nezapla..to by se už snad měla zapnout ne? Jinak při té cestě jak jsme tu jeli a jak se začal přehřívatř motor tak jsme pustili topení na max a nejvyšší teplotu...a moc to nepomohlo Smutný
V každém případě ted se to drželo pří tom testování ok...ale dělá mi starost ta sahar..je divné že se nezapíná, tam je podle mě kámen úrazu... Smutný
Jinak vody je v chladiči hodně a ve expanzce skoro max.

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2008 , 9:36   Citovat  

me asi taky nebezi sahara,jenze mam novej chladic a ani v nejvetsim hicu se nedostanu pres pulku tak nemam moznost to vyzkouset

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2008 , 9:57   Citovat  

to já sem byl nabíjet baterku kámošovi s tim starym hranatym Golfem (hrozná popelnice HaHaaa ),páč mu to ani neškitlo... nabíjíme 10 minut a mě se začala vařit voda Velmi šťastný tak sem to musel zdechnout,po chvíli sme to zkusili znovu ale to samé ... A proč ? protože Diliňáckej mechanik neumí pořádně zacvaknout konektor větráku a mě kvůli otmu málem 2x vyhořelo auto HaHaaa nakonec sme zjistili že to nebylo jen baterkou pořádnej výtlem

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2008 , 10:05  Naposledy upravil Rom. dne 2.8.2008 , 11:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

pak může být špatné čidlo teploty pro saharu, bývalo vzadu na bloku u olej. filtru

SpideX je teď offline  SpideX
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2008 , 10:15   Citovat  

Zkus taky saharu připojit přímo na napájení jestli neodešla Mrk Muže se stát cokoliv

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2008 , 14:04   Citovat  

To mi dělalo před měsícem taky - Skřítek pročistil spoj drátů k sahaře a sepla.... Äle jako hlavní problém bylo špatné víčko chladiče....

Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2008 , 14:31   Citovat  

fun switch je hned vedle termostatu...kontrola funkce: odpojíš konektor a vyskratuješ ho drátem...sahara se musí rozjet.

Jinak bych dolil chladící kapalinu, odvzdušnil, zkontoloval víčko chladiče.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2008 , 17:44   Citovat  

Tak zřejmě vyřešeno! Předchozí majitel byl asi pěkný idiot, je tam zřejmě křivě nasazená sahara, protože vrtule škrtá v jednom místě o vnitřní stěnu sahary a docela to klepe tak to vypojil...takže po zkoumání jsme přišli na to že ten debil prostě vypojil konektor sahary..proto nespínala a přehřívalo se to..ted jsme najeli asi 80km a po zapojení konektoru z5 sahara krásně spíná a teplota se ani nehne..takže snad vyřešeno. Díky všem az rady. je to dobrý

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2008 , 12:52   Citovat  

Robik napsal:
Tak zřejmě vyřešeno! Předchozí majitel byl asi pěkný idiot, je tam zřejmě křivě nasazená sahara, protože vrtule škrtá v jednom místě o vnitřní stěnu sahary a docela to klepe tak to vypojil...takže po zkoumání jsme přišli na to že ten debil prostě vypojil konektor sahary..proto nespínala a přehřívalo se to..ted jsme najeli asi 80km a po zapojení konektoru z5 sahara krásně spíná a teplota se ani nehne..takže snad vyřešeno. Díky všem az rady. je to dobrý

ale toho anglana mate uz dlouho ne? to se zaclo prehrivat az ted? to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2008 , 13:00   Citovat  

No naši ho mají asi rok....no našim to udělalo ještě jednou jak jeli do Hodonína....ale jinak právě nic a ted to byl extrém..je to divné.....jinak dneska bychom mohli dát kolem 17-18 sraz v Havru...jestli mi to vyjde..co myslíš? KubisVti čas myslím říkal že má..sešli bychom se asi u Husqarny ale ještě se ozvu. Nevím jestli mi to vyjde..

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2008 , 13:47   Citovat  

Robik napsal:
No naši ho mají asi rok....no našim to udělalo ještě jednou jak jeli do Hodonína....ale jinak právě nic a ted to byl extrém..je to divné.....jinak dneska bychom mohli dát kolem 17-18 sraz v Havru...jestli mi to vyjde..co myslíš? KubisVti čas myslím říkal že má..sešli bychom se asi u Husqarny ale ještě se ozvu. Nevím jestli mi to vyjde..

mohlo by se nas sejit vic, treba nekdy pres tyden, do kdy tu jsi? je tu vic hondaru kteri by snad taky prisli na kukandu a pokec:)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2008 , 17:15   Citovat  

No volal jsem Kubisovi VTi ted a říkal že není v havru takže přes týden..jsem tu až do soboty otázka je kdy budu mít čas..chci toho stihnout co nejvíce.... Smutný

Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2008 , 18:48   Citovat  

Robik: ja jsem měl zase opačný problém, mě se sepínala pořád....nějaký debil přede mnou to taky jenom vypojil zmatenej aby to nebylo pořád zaplé..nakonec jsem musel měnit termospínač...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Tak jsme dneska málem uvařili motor :(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina